E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολύ αυστηρά μέτρα για το Πάσχα: Ποιες μετακινήσεις θα απαγορευτούν

Οι ελάχιστες εξαιρέσεις

Δημοσίευση 23/4/2021 | 12:05

Πολύ αυστηρά μέτρα για το Πάσχα: Ποιες μετακινήσεις θα απαγορευτούν

Στο ελάχιστο θα μειωθούν οι εξαιρέσεις για μετακίνηση από νομό σε νομό τις ημέρες του Πάσχα, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η μαζική έξοδος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διασπορά του κορωνοϊού στην περιφέρεια.

Σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για το Πάσχα, αλλά και πότε θα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί σε άλλο νομό και πότε όχι.

Οι κάτοικοι των πόλων θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι θα περάσουν το Πάσχα στην Αθήνα, καθώς η έξοδος για να μεταβούν στο εξοχικό ή στο χωριό θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αφού θα πρέπει να διαθέτουν συγκεκριμένα έγγραφα και βεβαιώσεις για τη μετακίνησή τους σε άλλο νομό.

Ποιες μετακινήσεις θα απαγορεύονται

Σύμφωνα με πληροφορίες θα απαγορευθούν:

  • Αγροτικές, γεωργικές εργασίες και συγκεκριμένα η συγκομιδή προϊόντων (μάζεμα ελιάς)
  • Συνάντηση με δικηγόρο και παρουσία σε εκδίκαση δικαστικών υποθέσεων
  • Επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία
  • Μετάβαση στη φορολογική κατοικία
  • Ιατρικές επισκέψεις με βεβαίωση από ιδιώτη γιατρό (θα επιτρέπονται μόνο με έγγραφο από επίσημη δομή)

Οι εξαιρέσεις για μετακίνηση σε άλλο νομό

Θα επιτρέπεται η μετακίνηση για:

  • Λόγους εργασίας (ύστερα από διασταύρωση των στοιχείων μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ»)
  • Λόγους υγείας (μόνο έγγραφο από δημόσια δομή)
  • Κηδεία (μόνο με ληξιαρχική πράξη θανάτου)
  • Επικοινωνία διαζευγμένων γονέων με τα παιδιά τους
  • Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας χωρίς επιστροφή (απαραίτητο έγγραφο το Ε9)
  • Φοιτητές που επιστρέφουν στη μόνιμη κατοικία τους

Μάλιστα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως η μετακίνησή τους στην επαρχία και η επιστροφή τους στην πόλη θα πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών.

Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται

Δύο θα είναι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες. Το πρώτο θα είναι 300 ευρώ για αναίτια μετακίνηση και το δεύτερο 500 ευρώ για ψευδή βεβαίωση. Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι ακόμα και με ποινικές κυρώσεις.

Απίστευτες δικαιολογίες στα διόδια, αναστροφή και επιστροφή στην Αθήνα
Από νωρίς το πρωί ήταν αυξημένη η κίνηση στα διόδια στις εξόδους του Εθνικού Οδικού Δικτύου, καθώς πολλοί Αθηναίοι επιχείρησαν να φύγουν από σήμερα για την επαρχία σε μία προσπάθεια να προλάβουν τα νέα μέτρα. Ωστόσο δεν υπολόγισαν στους αυστηρούς ελέγχους, καθώς οι άνδρες της Τροχαίας είχαν εντολή να ελέγχουν ένα ένα τα αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια όμως των ελέγχων οι αστυνομικοί άκουσαν και κάποιες απίστευτες δικαιολογίες μετακίνησης όπως η μετάβαση σε οδοντίατρο στο Κιλκίς, η μετάβαση σε κτηνίατρο στην Αρκαδία, ενώ κάποιοι που ισχυρίστηκαν πως πηγαίνουν στην επαρχία για εργασία, εντοπίστηκαν να μεταφέρουν με το ΙΧ τους σούβλα!

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι οδηγοί υποχρεώθηκαν να διακόψουν το ταξίδι τους, να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Πελώνη: Εντός της ημέρας υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων

Πάντως, όπως σημείωσε νωρίτερα σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. από το μεσημέρι και μετά, ενώ εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα κλείνει τις εξαιρέσεις υπερτοπικών μετακινήσεων που δεν δικαιολογούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Το λιγουρεύεσαι;»: Η ανάρτηση Τσίπρα με την αφιέρωση του βιβλίου του στον Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική 25.11.2025
«Βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Κίνα: Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στην ιστορία της χώρας

Κόσμος 25.11.2025
Στους 1.444 τόνους τα εκτιμώμενα αποθέματα

Οικογένεια ληστών που έκλεψε πάνω από 1,2 εκατ. καλείται να επιστρέψει μόλις 1 λίρα από τις κλοπές της

Κόσμος 25.11.2025
Είχαν κλέψει και τον επιθετικό της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ Ίσακ

Στέφανος Ντούσκος: «Έτρωγα παγάκια επειδή πεινούσα, ζω εσώκλειστος 300 ημέρες τον χρόνο στο κωπηλατοδρόμιο»

Αθλητικά Νέα 25.11.2025
Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, περιγράφει την απαιτητική καθημερινότητά του στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και θυμάται τη στιγμή που «είπα `τέλος, δεν μπορώ να το κάνω άλλο`»

Ιταλία: Ανδρας μεταμφιέστηκε στη νεκρή μητέρα του για να παίρνει τη σύνταξη

Κόσμος 25.11.2025
Αντρας στην Ιταλία ντύθηκε σαν τη νεκρή μητέρα του και προσπάθησε να ανανεώσει την ταυτότητά της για να συνεχίσει να εισπράττει την σύνταξη

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της

Ελλάδα 25.11.2025
Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Ελλάδα 25.11.2025
Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Ελλάδα 25.11.2025
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Σκάνδαλο στην Ιταλία: Ανδρας 56 ετών υποδύθηκε τη νεκρή μητέρα του για να εισπράττει τη σύνταξή της

Κόσμος 25.11.2025
Τον πρόδωσε ο χοντρός λαιμός του και η βαθιά φωνή του