E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης για ακαταδίωκτο ειδικών: Φαντάζεστε να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό;

«Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή του πολέμου πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστοι»

Δημοσίευση 23/4/2021 | 11:34

Γεωργιάδης για ακαταδίωκτο ειδικών: Φαντάζεστε να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό;

«Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή του πολέμου πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστοι» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Την τροπολογία για το ακαταδίωκτο για λοιμωξιολόγους και μέλη των Επιτροπών για την πανδημία, υπερασπίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι ειδικοί δεν γίνεται να είναι εκτεθειμένοι απέναντι «σε οποιονδήποτε παλαβό».

«Φαντάζεστε όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, οι άνθρωποι που συμμετείχαν ένα χρόνο σε αυτή την επιτροπή και λάμβαναν αποφάσεις να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό στο Facebook και στο Twitter και παντού; Να τους κάνουν μηνύσεις και αγωγές και να τρέχουν τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής τους σε δικαστήρια επειδή δέχτηκαν να συμβουλεύσουν μια κυβέρνηση και ένα κράτος πώς να αντιμετωπίσουν την πανδημία; Θα το βρίσκατε σωστό; Απορώ πως γίνεται αυτή η συζήτηση, το θεωρώ αυτονόητο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί η κυβέρνηση εκτιμά πως: «τώρα η πανδημία είναι στη λήξη της και οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συνεχίσουν την κανονική τους ζωή και δεν πρέπει να τους κυνηγάνε διάφοροι γιατί είχαν την Α ή τη Β γνώμη σε μια συνεδρίαση».

«Όσο περνάει η πανδημία υπάρχει μεγαλύτερη στεναχώρια και αυξάνονται οι εχθρικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο έναντι επιστημόνων που έλαβαν το κεφάλι τους στον ντορβά. Ήταν απαραίτητο να γίνει και θα ήταν ντροπή μας να μην το κάναμε» επεσήμανε ακόμη.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κάποιοι που είναι τελείως παλαβοί, ενώ έστρεψε τα πυρά της κατά της Ραχήλ Μακρή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «την έχετε δει τι γράφει; Την θεωρείτε φυσιολογική;».

Εξήγησε επίσης πως οι λοιμωξιολόγοι δεν μπορεί να ψηφίζουν σε μια επιτροπή υπό τον φόβο πως αύριο θα είναι στα δικαστήρια, καθώς μια τέτοια συνθήκη επηρεάζει την κρίση τους και μπορεί να έχουν προβλήματα στην υπόλοιπη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν επιστήμονα να ψηφίσει κάτι άλλο από αυτό που πιστεύει, ενώ αναγνώρισε πως πολλές αποφάσεις δεν ήταν ομόφωνες.

«Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν ανεπηρέαστοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, γνωστοποίησε πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον Μάρτιο του 2020 ζητά μια πρόνοια ασυλίας για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που ήδη υπάρχει στις ΗΠΑ, Καναδά και την Αυστραλία.

Μέσα στις πολεμικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η συγκεκριμένη νόσος, χαρακτηρίζει την εν λόγω ρύθμιση ως απολύτως λογική και αναγκαία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά καταστρέφει κτήριο στο Μανχάταν: Πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από τη συνοικία της Νέας Υόρκης

Κόσμος Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον τελευταίο όροφο ενός εξαώροφου κτιρίου, στη συνοικία Απερ Γουέστ Σάιντ

Διορία Τραμπ στον Ζελένσκι για να απαντήσει για το σχέδιο, λένε οι FT: Πιέζει για συμφωνία ως τα Χριστούγεννα

Κόσμος Χτες
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε στην αμερικανική πλευρά ότι χρειάζεται χρόνο για να συμβουλευτεί τους Ευρωπαίους συμμάχους

Πληθαίνουν τα σενάρια στην Τουρκία για πόλεμο με το Ισραήλ: Πώς εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο

Ελλάδα Χτες
Όταν η Τουρκία βλέπει παντού «εχθρούς»: Η Ελλάδα και η Κύπρος ξαφνικά γίνονται YPG

Ζωγράφου: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από ξυλοδαρμό ‑ «Αρχισε να με χτυπά»

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, για πρώτες βοήθειες

Στο «μικροσκόπιο» 1.469 εφοριακοί

Ελλάδα Χτες
Η ΑΑΔΕ ερευνά περιουσίες και κινήσεις λογαριασμών

Μίνα Αρναούτη: «Έχω κάνει 17 χειρουργεία» ‑ «Ο Παντελίδης όταν βγήκε από το σπίτι ήταν μια χαρά»

Ελλάδα Χτες
Οι τίτλοι τέλους στην πολυσυζητημένη υπόθεση έμελλε να πέσουν σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια μετά το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη

Θλίψη στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Βασίλης Βάιλας

Ελλάδα Χτες
Ο Βασίλης Βάιλας μεγάλωσε πολλές γενιές μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές

Χολαργός: Τα μηνύματα του ανήλικου με την 20χρονη κοπέλα πριν το μοιραίο ραντεβού

Ελλάδα Χτες
Για να τον προσεγγίσουν οι δράστες του έστησαν μια παγίδα, χρησιμοποιώντας την 20χρονη κοπέλα ως δόλωμα.

Επίθεση Τραμπ κατά της Ευρώπης: Η ήπειρος αποσυντίθεται και οι ηγέτες της είναι αδύναμοι

Κόσμος Χτες
Σκληρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη σε συνέντευξη στο Politico