E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης για ακαταδίωκτο ειδικών: Φαντάζεστε να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό;

«Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή του πολέμου πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστοι»

Δημοσίευση 23/4/2021 | 11:34

Γεωργιάδης για ακαταδίωκτο ειδικών: Φαντάζεστε να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό;

«Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή του πολέμου πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστοι» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Την τροπολογία για το ακαταδίωκτο για λοιμωξιολόγους και μέλη των Επιτροπών για την πανδημία, υπερασπίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι ειδικοί δεν γίνεται να είναι εκτεθειμένοι απέναντι «σε οποιονδήποτε παλαβό».

«Φαντάζεστε όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, οι άνθρωποι που συμμετείχαν ένα χρόνο σε αυτή την επιτροπή και λάμβαναν αποφάσεις να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό στο Facebook και στο Twitter και παντού; Να τους κάνουν μηνύσεις και αγωγές και να τρέχουν τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής τους σε δικαστήρια επειδή δέχτηκαν να συμβουλεύσουν μια κυβέρνηση και ένα κράτος πώς να αντιμετωπίσουν την πανδημία; Θα το βρίσκατε σωστό; Απορώ πως γίνεται αυτή η συζήτηση, το θεωρώ αυτονόητο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί η κυβέρνηση εκτιμά πως: «τώρα η πανδημία είναι στη λήξη της και οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συνεχίσουν την κανονική τους ζωή και δεν πρέπει να τους κυνηγάνε διάφοροι γιατί είχαν την Α ή τη Β γνώμη σε μια συνεδρίαση».

«Όσο περνάει η πανδημία υπάρχει μεγαλύτερη στεναχώρια και αυξάνονται οι εχθρικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο έναντι επιστημόνων που έλαβαν το κεφάλι τους στον ντορβά. Ήταν απαραίτητο να γίνει και θα ήταν ντροπή μας να μην το κάναμε» επεσήμανε ακόμη.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κάποιοι που είναι τελείως παλαβοί, ενώ έστρεψε τα πυρά της κατά της Ραχήλ Μακρή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «την έχετε δει τι γράφει; Την θεωρείτε φυσιολογική;».

Εξήγησε επίσης πως οι λοιμωξιολόγοι δεν μπορεί να ψηφίζουν σε μια επιτροπή υπό τον φόβο πως αύριο θα είναι στα δικαστήρια, καθώς μια τέτοια συνθήκη επηρεάζει την κρίση τους και μπορεί να έχουν προβλήματα στην υπόλοιπη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν επιστήμονα να ψηφίσει κάτι άλλο από αυτό που πιστεύει, ενώ αναγνώρισε πως πολλές αποφάσεις δεν ήταν ομόφωνες.

«Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν ανεπηρέαστοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, γνωστοποίησε πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον Μάρτιο του 2020 ζητά μια πρόνοια ασυλίας για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που ήδη υπάρχει στις ΗΠΑ, Καναδά και την Αυστραλία.

Μέσα στις πολεμικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η συγκεκριμένη νόσος, χαρακτηρίζει την εν λόγω ρύθμιση ως απολύτως λογική και αναγκαία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Κίνα εκτέλεσε 11 μέλη της διαβόητης μαφιόζικης οικογένειας Μινγκ που διαχειριζόταν κέντρα διαδικτυακής απάτης

Κόσμος 29.01.2026
Καταδικάστηκαν για σοβαρά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων ανθρωποκτονίες, παράνομη κράτηση ανθρώπων και εκτεταμένες απάτες

Κακοκαιρία «Kristin»: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Καιρός 29.01.2026
Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Kristin»

Τύμπανα πολέμου στο Ιράν: «Τελειώνει ο χρόνος σας» λέει ο Τραμπ ‑ Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στον Κόλπο

Κόσμος 29.01.2026
Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι έτοιμες «με τα δάχτυλα στη σκανδάλη» απαντάει η Τεχεράνη

Δήμαρχος στις Φιλιππίνες δέχθηκε επίθεση με RPG! ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 29.01.2026
Δύο από τα μέλη της ασφάλειας του δημάρχου τραυματίστηκαν, ενώ τρεις από τους δράστες σκοτώθηκαν λίγο αργότερα σε επιχείρηση του στρατού και της αστυνομίας

Αγιαξ – Ολυμπιακός 1‑2: Θρυλική πρόκριση και φουλ για τους «16»

Αθλητικά Νέα 29.01.2026
Μεγάλη βραδιά για τους «ερυθρόλευκους»

Τι αλλάζει στα ενοίκια από την 1η Απριλίου: Δεν θα ισχύει το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ για ποσά που προέρχονται από μισθώματα

Οικονομία Χτες
Τέλος οι συναλλαγές «στο χέρι» καθώς παύουν να αναγνωρίζονται οι πληρωμές εκτός τραπεζικού συστήματος – Ποιες οι συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ

Γαλλία: Ένοχος ο πρώην γερουσιαστής που νάρκωσε βουλεύτρια με MDMA

Κόσμος Χτες
Στόχος της πράξης του φέρεται πως ήταν να της επιτεθεί σeξουαλικά

Έκρηξη στη Βιολάντα: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι τρεις συλληφθέντες

Ελλάδα Χτες
Όταν η δικογραφία ολοκληρωθεί και φτάσει πλήρης στην εισαγγελική αρχή, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματα και για το αν θα ασκηθούν επιπλέον διώξεις

Με λευκά τριαντάφυλλα η ομάδα του Αρη στην Τούμπα, τίμησε τη μνήμη των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ελλάδα Χτες
Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Αρης, με επικεφαλής τους Ρέγες και Γκουγκουλιά, έδωσε το «παρών» στη Τούμπα, όπου και εναπόθεσε λουλούδια προς τιμήν των αδικοχαμένων οπαδών του ΠΑΟΚ στο δυστύχημα της Ρουμανίας.

Πέθανε ο σπουδαίος εικαστικός Γιάννης Μπουτέας ‑ Ποιο έργο του βλέπουμε καθημερινά στη στάση Κεραμεικός του Μετρό

Ελλάδα Χτες
Είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς εκθέσεις όπως η Μπιενάλε της Βενετίας

Θεσσαλονίκη: Νέα τροπή στην υπόθεση με τις νεκρές γυναίκες στη Μενεμένη ‑ Αναφορά για θανατηφόρο βιασμό της 46χρονης

Ελλάδα Χτες
Ο 52χρονος κρατείται και εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, σε εκτέλεση του οποίου θα οδηγηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί

Μάικ Τζέιμς: «Κατά τη γνώμη μου, είμαι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Αμερικανός σταρ της Μονακό μίλησε στο podcast «Euroinsiders» εκφράζοντας τη γνώμη του, όσον αφορά τον GOAT της ιστορία της Euroleague, απαντώντας τον εαυτό του