E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γεωργιάδης για ακαταδίωκτο ειδικών: Φαντάζεστε να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό;

«Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή του πολέμου πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστοι»

Δημοσίευση 23/4/2021 | 11:34

Γεωργιάδης για ακαταδίωκτο ειδικών: Φαντάζεστε να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό;

«Οι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή του πολέμου πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους ανεπηρέαστοι» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Την τροπολογία για το ακαταδίωκτο για λοιμωξιολόγους και μέλη των Επιτροπών για την πανδημία, υπερασπίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι ειδικοί δεν γίνεται να είναι εκτεθειμένοι απέναντι «σε οποιονδήποτε παλαβό».

«Φαντάζεστε όταν με το καλό τελειώσει η πανδημία, οι άνθρωποι που συμμετείχαν ένα χρόνο σε αυτή την επιτροπή και λάμβαναν αποφάσεις να ήταν εκτεθειμένοι σε οποιονδήποτε παλαβό στο Facebook και στο Twitter και παντού; Να τους κάνουν μηνύσεις και αγωγές και να τρέχουν τα επόμενα 30 χρόνια της ζωής τους σε δικαστήρια επειδή δέχτηκαν να συμβουλεύσουν μια κυβέρνηση και ένα κράτος πώς να αντιμετωπίσουν την πανδημία; Θα το βρίσκατε σωστό; Απορώ πως γίνεται αυτή η συζήτηση, το θεωρώ αυτονόητο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε πως η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί η κυβέρνηση εκτιμά πως: «τώρα η πανδημία είναι στη λήξη της και οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να συνεχίσουν την κανονική τους ζωή και δεν πρέπει να τους κυνηγάνε διάφοροι γιατί είχαν την Α ή τη Β γνώμη σε μια συνεδρίαση».

«Όσο περνάει η πανδημία υπάρχει μεγαλύτερη στεναχώρια και αυξάνονται οι εχθρικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο έναντι επιστημόνων που έλαβαν το κεφάλι τους στον ντορβά. Ήταν απαραίτητο να γίνει και θα ήταν ντροπή μας να μην το κάναμε» επεσήμανε ακόμη.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κάποιοι που είναι τελείως παλαβοί, ενώ έστρεψε τα πυρά της κατά της Ραχήλ Μακρή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «την έχετε δει τι γράφει; Την θεωρείτε φυσιολογική;».

Εξήγησε επίσης πως οι λοιμωξιολόγοι δεν μπορεί να ψηφίζουν σε μια επιτροπή υπό τον φόβο πως αύριο θα είναι στα δικαστήρια, καθώς μια τέτοια συνθήκη επηρεάζει την κρίση τους και μπορεί να έχουν προβλήματα στην υπόλοιπη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν υποχρέωσε ποτέ κανέναν επιστήμονα να ψηφίσει κάτι άλλο από αυτό που πιστεύει, ενώ αναγνώρισε πως πολλές αποφάσεις δεν ήταν ομόφωνες.

«Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν ανεπηρέαστοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, γνωστοποίησε πως ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από τον Μάρτιο του 2020 ζητά μια πρόνοια ασυλίας για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι που ήδη υπάρχει στις ΗΠΑ, Καναδά και την Αυστραλία.

Μέσα στις πολεμικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η συγκεκριμένη νόσος, χαρακτηρίζει την εν λόγω ρύθμιση ως απολύτως λογική και αναγκαία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.

Τι έγραψε τουρίστας για το πιτόγυρο στην Αθήνα και πώς αντέδρασαν οι Έλληνες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Φιλανδός επισκέπτης αποθέωσε την τιμή του πιτόγυρου των 4 ευρώ, πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες που θυμούνται φθηνότερες εποχές.

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης

Ελλάδα 21.07.2026
Στην πολυετή λογοτεχνική του διαδρομή κυκλοφόρησε συνολικά 34 βιβλία - Ήταν γιος της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη - Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Εύα Σιμάτου, με την οποία απέκτησε έναν γιο

Τρόμος σε zipline στην Ινδία: Δείτε τι συνέβη σε τουρίστα κατά τη διάρκεια της βόλτας του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο μηχανισμός ασφαλείας έσπασε εν ώρα χρήσης και ο τουρίστας έπεσε από ύψος 12 μέτρων, υποστηρίζοντας πολλαπλά κατάγματα και νευρολογικές βλάβες.

Πλαταμώνας: Κάρφωσαν μαχαίρι στο πόδι 16χρονου που μπήκε στη μέση για να σταματήσει καβγά

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ένα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Πλαταμώνα Πιερίας, όταν ένας 16χρονος τραυματίστηκε στο πόδι από αιχμηρό

Τρόμος στην Ακρόπολη: Ανδρας με μαχαίρι τραυμάτισε τουρίστες

Ελλάδα 21.07.2026
Συναγερμός έχει σημάνει το πρωί της Τρίτης 21 Ιουλίου στην Ακρόπολη.

Κυψέλη: Αγνωστη παραμένει η ταυτότητα της γυναίκας

Ελλάδα 21.07.2026
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες σχετικά με τον εντοπισμό της σορού που βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη μέσα σε βαλίτσα, σε εγκαταλελειμμένο