E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Ερντογάν προ των πυλών

Τι θα πουν οι δύο άντρες;

Δημοσίευση 23/4/2021 | 09:17

Τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Ερντογάν προ των πυλών

Από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν το έκανε ούτε από τις 20 Ιανουαρίου και μετά όταν ορκίστηκε.

Τώρα, λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες πως θα γίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς και ενώ οι ΗΠΑ έχουν «πετάξει» την Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35, ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να τηλεφωνήσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ΑΝΚΑ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΑΝΚΑ, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να τηλεφωνήσει σήμερα (23.04.2021) στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πιθανολογείται ότι το τηλεφώνημα θα αφορά στην απόφασή του να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, θέμα… casus belli για την Τουρκία.

Το ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων αποκάλυψε η Wall StreetJournal και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν το διέψευσε, αλλά παρέπεμψε σε όσα θα πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ αύριο Σάββατο.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 και παραδέχεται μόνο τον εκτοπισμό.

Μάλιστα, ο Ερντογάν, δήλωσε: «Απέναντι στο ψέμα της “γενοκτονίας” των Αρμενίων και σε όσους, με πολιτική σκοπιμότητα, υποστηρίζουν αυτή την συκοφαντία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αλήθεια».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως «οι δηλώσεις που δεν έχουν νομική δέσμευση, δεν θα έχουν κανένα όφελος, αλλά θα βλάψουν τις σχέσεις μας. Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να επιδεινώσουν τις σχέσεις αυτές, η απόφαση είναι δική τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.