E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Ερντογάν προ των πυλών

Τι θα πουν οι δύο άντρες;

Δημοσίευση 23/4/2021 | 09:17

Τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Ερντογάν προ των πυλών

Από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει σηκώσει το τηλέφωνο να μιλήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν το έκανε ούτε από τις 20 Ιανουαρίου και μετά όταν ορκίστηκε.

Τώρα, λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες πως θα γίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς και ενώ οι ΗΠΑ έχουν «πετάξει» την Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35, ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να τηλεφωνήσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ΑΝΚΑ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Σύμφωνα λοιπόν με το ΑΝΚΑ, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να τηλεφωνήσει σήμερα (23.04.2021) στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πιθανολογείται ότι το τηλεφώνημα θα αφορά στην απόφασή του να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, θέμα… casus belli για την Τουρκία.

Το ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων αποκάλυψε η Wall StreetJournal και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν το διέψευσε, αλλά παρέπεμψε σε όσα θα πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ αύριο Σάββατο.

Η Τουρκία δεν αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 και παραδέχεται μόνο τον εκτοπισμό.

Μάλιστα, ο Ερντογάν, δήλωσε: «Απέναντι στο ψέμα της “γενοκτονίας” των Αρμενίων και σε όσους, με πολιτική σκοπιμότητα, υποστηρίζουν αυτή την συκοφαντία, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την αλήθεια».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως «οι δηλώσεις που δεν έχουν νομική δέσμευση, δεν θα έχουν κανένα όφελος, αλλά θα βλάψουν τις σχέσεις μας. Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να επιδεινώσουν τις σχέσεις αυτές, η απόφαση είναι δική τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να ξανανοίξει τις φυλακές του Αλκατράζ

Κόσμος Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να μετατρέψει ξανά το ιστορικό Αλκατράζ σε υπερσύγχρονη φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Οι πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες της NASA από τη Σελήνη που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Χτες
Η δεύτερη εικόνα παρουσιάζει τη Γη ως μια «γαλάζια κουκκίδα»

Δώρο Πάσχα: Τι δικαιούνται μισθωτοί και απολυμένοι – Το περιθώριο για την καταβολή

Οικονομία Χτες
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση μη καταβολής από τον εργοδότη

20χρονος ψαράς βούτηξε και έσωσε λευκό καρχαρία στην Καλιφόρνια

Κόσμος Χτες
Είχε μπλεχτεί στην πετονιά του

Εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: «Λουκέτο» στο συσκευαστήριο που δούλευε η 40χρονη

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει εκτός κινδύνου η γυναίκα - Nέες πληροφορίες για το συμβάν

Με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός Χτες
Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός αρκετές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας

Ανασχηματισμός: Η ψυχική υγεία στον Αδωνι Γεωργιάδη μετά την παραίτηση Βαρτζόπουλου

Ελλάδα Χτες
Ο Αδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον απερχόμενο υφυπουργό Υγείας

Artemis II: Πρόβλημα στην διαστημική τουαλέτα έφερε... αναστάτωση

Κόσμος Χτες
Το κέντρο ελέγχου της αποστολής της έδωσε οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος

Χάκαραν το Ουφίτσι: «Μπήκαν παντού» και τώρα ζητούν «λύτρα» από το μουσείο

Κόσμος Χτες
Οι χάκερ απειλούν να πουλήσουν τις πληροφορίες που έχουν κλαπεί, στο dark web

Ένα πρόβλημα που γνωρίζει κάθε εργαζόμενος εμφανίστηκε στo Artemis II

Tech + Science Χτες
H πρώτη τεχνική δυσλειτουργία δεν αφορούσε το σκάφος ή τα συστήματα πλοήγησης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό