E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 5 φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Όλες οι ανακοινώσεις του Μητσοτάκη

Δημοσίευση 22/4/2021 | 11:30

Οι 5 φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το 2022

Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σταθερή της προτεραιότητα είναι η μείωση της φορολογίας πριν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και μετά από αυτήν. Και πρώτο μέλημά μας μετά την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης είναι η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και γι’ αυτό τον σκοπό ανακοινώνουμε σήμερα πέντε μέτρα τα οποία θα αποτελέσουν την βάση, το θεμέλιο, για την αποφασιστική επάνοδο. Και θα δώσουν τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις οι οποίες σημείωσαν ζημίες μέσα στην πανδημία να μπορέσουν να γυρίσουν και πάλι σε θετικό πρόσημο.

Παράλληλα, αποτελούν μέτρα τα οποία θα παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία, αλλά θα αυξήσουν σημαντικά και τις προοπτικές μιας δυναμικής ανάκαμψης αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

Μειώνεται από φέτος -αλλά πια σε μόνιμη βάση- για όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 55%. Έτσι ανατρέπονται οι αυξήσεις της προκαταβολής φόρου που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεύτερον. Μειώνεται -πάλι σε μόνιμη βάση- για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 80% από το ‘22. Ειδικά για φέτος όμως μειώνεται ακόμα περισσότερο, στο 70%.

Τρίτον. Μειώνεται σε μόνιμη βάση από το 2022, για το φορολογικό έτος δηλαδή του ‘21, ο συντελεστής φόρων όλων των νομικών προσώπων και όλων των νομικών οντοτήτων από το 24% στο 22%. Δηλαδή σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από αυτά που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, που θυμίζω ήταν στο 28%. Υπενθυμίζω ότι προηγήθηκε, πέρυσι, η μεγάλη μείωση στον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 22% στο 9%.

Τέταρτον. Επεκτείνεται η μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα και για το 2022.

Πέμπτον, επεκτείνεται -μπορούμε πια να το επιβεβαιώσουμε και επίσημα- η αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το έτος 2022».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα Χτες
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα Χτες
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία Χτες
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα Χτες
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»

ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ

Κόσμος Χτες
Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως

Μυτιλήνη: Ξέχασαν παιδιά δημοτικού μετά από εκκλησιασμό

Ελλάδα Χτες
Ορισμένα έβαλαν τα κλάματα και φοβήθηκαν - Ξεκίνησε διοικητική έρευνα

Το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης μέσα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες – Το σχόλιο Κολυδά

Κόσμος Χτες
Οι δορυφόροι «αιχμαλώτισαν» λεπτό προς λεπτό την «εισβολή» της αφρικανικής σκόνης στη νότια Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα ‑ Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός Χτες
Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι το Πάσχα

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
«Θα πας στα βάθη της Κόλασης» απειλεί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Ελλάδα Χτες
Η καθίζηση προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΥΑΖ και τη συσσώρευση νερού σε φρεσκοσκαμμένο χαντάκι, σε συνδυασμό με διάβρωση και σπηλαίωση από τη θάλασσα

Βίντεο – «γροθιά» στο στομάχι: Παιδιά στη Γάζα παίζουν με κούκλα αναπαριστώντας σκηνές κηδείας

Ελλάδα Χτες
Τα παιδιά της Παλαιστίνης μεγαλώνουν μέσα στον εφιάλτη του πολέμου