E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γυναίκα που μπορεί να κάνει την έκπληξη στις γερμανικές εκλογές

Μια επιλογή που μπορεί να αποδειχθεί η πλέον κατάλληλη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 22/4/2021 | 00:59

Η γυναίκα που μπορεί να κάνει την έκπληξη στις γερμανικές εκλογές
@politico.eu

Το πρωί της Δευτέρας, η Αναλένα Μπέρμποκ, συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων στη Γερμανία, έλαβε αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες το χρίσμα της υποψήφιας καγκελαρίου με το κόμμα της.

Μέχρι τώρα, οι Πράσινοι δεν όριζαν υποψήφιο Καγκελάριο, καθώς στις προεκλογικές εκστρατείες ηγούνταν οι δυο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ωστόσο, οι πολύ καλές επιδόσεις του κόμματος στις δημοσκοπήσεις αλλά και στις Ευρωεκλογές του 2019, έκαναν αναγκαία την επιλογή υποψηφία. Έτσι η 40χρονη Αναλένα Μπέρμποκ, έγινε η πρώτη υποψήφια των Πρασίνων για την Καγκελαρία, η νεότερη υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας και η δεύτερη γυναίκα μετά την Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Πράσινοι τώρα μπορεί να ελπίζουν για έναν κυβερνητικό συνασπισμό με Πράσινο Καγκελάριο. Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες και μια μεγάλη δημοσκόπηση του RTL και του ntv, έδειξε πως το «πείραμα» αποδίδει καρπούς. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 28%, με τους Χριστιανοδημοκράτες να ακολουθούν με 21. Η δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει το κύμα ανόδου το κόμματος, που μέσα σε 1,5 περίπου μήνα έχει αυξήσει το ποσοστό του κατά 50%. Μάλιστα, το 54% των ψηφοφόρων, πιστεύει πως η επιλογή της Αναλένα Μπέρμποκ είναι μια πολύ καλή κίνηση, ανεξαρτήτως από το τι κόμμα ψηφίζουν.

Η 40χρονη γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1980 στο Ανόβερο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και δημόσιο δίκαιο στο Αμβούργο. Σπούδασε για λίγο στις ΗΠΑ όπου το ταλέντο της και το πνεύμα νικητή στο ποδόσφαιρο τη βοήθησε να προσαρμοστεί και να μάθει τι σημαίνει να είσαι ξένος σε μια άλλη χώρα. Στο κόμμα των Πρασίνων εντάχθηκε το 2003, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά ομοσπονδιακή βουλευτής. 15 χρόνια αργότερα, η μητέρα δυο κοριτσιών, έγινε αρχηγός του κόμματος.

Ενώ οι περισσότεροι τη θεωρούν πειθαρχημένη και διαβασμένη, κάποιοι θεωρούν πως η αδυναμία της είναι η απειρία. Η ίδια έχει ήδη δώσει την απάντηση της σε αυτό.«Αν το θέμα ήταν μόνο η κυβερνητική εμπειρία, τότε θα έπρεπε απλώς να συνεχίσουμε με τον μεγάλο συνασπισμό. Οι θέσεις ενδιαφέρουν άλλους. Εμείς θέλουμε να φέρουμε μια αλλαγή στη γερμανική πολιτική, με την κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο» είπε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση των Πρασίνων έχει πολλά ρίσκα. Αλλά χωρίς αυτά δεν μπορείς να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Πράσινοι αποφάσισαν να μην κάνουν ασφαλή επιλογή και εμπιστεύτηκαν μια νέα γυναίκα που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ξεσηκώνοντας έναν αέρα αισιοδοξίας. Στη σημερινή Γερμανία, η απόφαση αυτή μπορεί να φέρει την έκπληξη και αποδειχθεί η πιο κατάλληλη με τη χώρα να αποκτά Καγκελάριο που είναι ειδική στο Διεθνές Δίκαιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook προσπαθεί να πλησιάσει τη Gen Z ‑ θα τα καταφέρει;

Νέα Εποχή 08.03.2026
Η Meta επιχειρεί ένα ακόμα restart για το Facebook

Έρωτας στην εποχή της AI: «Έκρηξη» προγαμιαίων συμβολαίων σε στελέχη εταιρειών

Νέα Εποχή 08.03.2026
Η νέα «χρυσή φουρνιά» της τεχνολογίας

10 γυναίκες μιλούν για τη γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο

Stories 08.03.2026
Οι γυναίκες που μας μεγάλωσαν, μας άλλαξαν ή μας έδειξαν τον δρόμο

Η τεράστια χαμένη πόλη που μόλις ανακαλύφθηκε κάτω από τη Μεσόγειο

Νέα Εποχή 08.03.2026
7.000 χρόνια ιστορίας βυθισμένα στην Αδριατική – Η κλιματική αλλαγή την «έθαψε», η τεχνολογία την ανέσυρε

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream

Stories 08.03.2026
Τα εγκληματα ενός από τους πιο διάσημους δολοφόνους των ΗΠΑ

Γιατί η Κίνα έχει 65 εκατομμύρια άδεια σπίτια

Stories 08.03.2026
Ολόκληρες πόλεις που χτίστηκαν αλλά δεν κατοικήθηκαν ποτέ

Δε μπορούσε να βρει δουλειά ως δασκάλα, κι έτσι έφτιαξε το δικό της σχολείο

Πρόσωπα 08.03.2026
«Κάνε συνηθισμένα πράγματα με έναν ασυνήθιστο τρόπο»

Δάσος με air condition στη μέση της ερήμου: Το «κρυστάλλινο» θαύμα του Κατάρ που έγινε viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Από πάρκινγκ εργοταξίου σε τουριστικό φαινόμενο

Οι γυναίκες που έκαναν το ασύλληπτο: όταν το τσίρκο έγινε σκηνή ελευθερίας

Πρόσωπα Χτες
Οι γυναίκες που εγκατέλειψαν τα όρια της εποχής τους για να ζήσουν με το τσίρκο