E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η γυναίκα που μπορεί να κάνει την έκπληξη στις γερμανικές εκλογές

Μια επιλογή που μπορεί να αποδειχθεί η πλέον κατάλληλη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 22/4/2021 | 00:59

Η γυναίκα που μπορεί να κάνει την έκπληξη στις γερμανικές εκλογές
@politico.eu

Το πρωί της Δευτέρας, η Αναλένα Μπέρμποκ, συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων στη Γερμανία, έλαβε αθόρυβα και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες το χρίσμα της υποψήφιας καγκελαρίου με το κόμμα της.

Μέχρι τώρα, οι Πράσινοι δεν όριζαν υποψήφιο Καγκελάριο, καθώς στις προεκλογικές εκστρατείες ηγούνταν οι δυο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ωστόσο, οι πολύ καλές επιδόσεις του κόμματος στις δημοσκοπήσεις αλλά και στις Ευρωεκλογές του 2019, έκαναν αναγκαία την επιλογή υποψηφία. Έτσι η 40χρονη Αναλένα Μπέρμποκ, έγινε η πρώτη υποψήφια των Πρασίνων για την Καγκελαρία, η νεότερη υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας και η δεύτερη γυναίκα μετά την Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Πράσινοι τώρα μπορεί να ελπίζουν για έναν κυβερνητικό συνασπισμό με Πράσινο Καγκελάριο. Δεν πέρασαν παρά μερικές ώρες και μια μεγάλη δημοσκόπηση του RTL και του ntv, έδειξε πως το «πείραμα» αποδίδει καρπούς. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστό 28%, με τους Χριστιανοδημοκράτες να ακολουθούν με 21. Η δημοσκόπηση έρχεται να επιβεβαιώσει το κύμα ανόδου το κόμματος, που μέσα σε 1,5 περίπου μήνα έχει αυξήσει το ποσοστό του κατά 50%. Μάλιστα, το 54% των ψηφοφόρων, πιστεύει πως η επιλογή της Αναλένα Μπέρμποκ είναι μια πολύ καλή κίνηση, ανεξαρτήτως από το τι κόμμα ψηφίζουν.

Η 40χρονη γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1980 στο Ανόβερο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και δημόσιο δίκαιο στο Αμβούργο. Σπούδασε για λίγο στις ΗΠΑ όπου το ταλέντο της και το πνεύμα νικητή στο ποδόσφαιρο τη βοήθησε να προσαρμοστεί και να μάθει τι σημαίνει να είσαι ξένος σε μια άλλη χώρα. Στο κόμμα των Πρασίνων εντάχθηκε το 2003, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά ομοσπονδιακή βουλευτής. 15 χρόνια αργότερα, η μητέρα δυο κοριτσιών, έγινε αρχηγός του κόμματος.

Ενώ οι περισσότεροι τη θεωρούν πειθαρχημένη και διαβασμένη, κάποιοι θεωρούν πως η αδυναμία της είναι η απειρία. Η ίδια έχει ήδη δώσει την απάντηση της σε αυτό.«Αν το θέμα ήταν μόνο η κυβερνητική εμπειρία, τότε θα έπρεπε απλώς να συνεχίσουμε με τον μεγάλο συνασπισμό. Οι θέσεις ενδιαφέρουν άλλους. Εμείς θέλουμε να φέρουμε μια αλλαγή στη γερμανική πολιτική, με την κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο» είπε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση των Πρασίνων έχει πολλά ρίσκα. Αλλά χωρίς αυτά δεν μπορείς να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Πράσινοι αποφάσισαν να μην κάνουν ασφαλή επιλογή και εμπιστεύτηκαν μια νέα γυναίκα που μπορεί να κάνει τη διαφορά, ξεσηκώνοντας έναν αέρα αισιοδοξίας. Στη σημερινή Γερμανία, η απόφαση αυτή μπορεί να φέρει την έκπληξη και αποδειχθεί η πιο κατάλληλη με τη χώρα να αποκτά Καγκελάριο που είναι ειδική στο Διεθνές Δίκαιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η χώρα που έκανε τους φυλακισμένους να διαβάζουν περισσότερο και ...μείωσαν τις ποινές τους

Νέα Εποχή 07.12.2025
Μια πρωτοβουλία που ενισχύει την παιδεία, την ενσυναίσθηση και την πραγματική επανένταξη

Αυτή είναι η μοναδική χώρα που συνταγογραφεί... τα ταξίδια

Νέα Εποχή 07.12.2025
Η πρώτη χώρα που εντάσσει επισήμως τη «θεραπεία μέσω ταξιδιών» στο σύστημα υγείας της

Υπήρξε μούσα σχεδιαστών, πάλεψε με τους εθισμούς της: Πώς είναι σήμερα η Debbie Harry

Πρόσωπα 07.12.2025
Η δεκαετία του `80 ήταν για τη Debbie Harry επική

Κόντρες, διαμάχες και σκάνδαλα της Victoria`s Secret που άφησαν ιστορία

Stories 07.12.2025
Οι ακυρώσεις εμφανίσεων και εντάσεις με συνεργάτες - Οι εντάσεις ανάμεσα στα μοντέλα

Το ζευγάρι που έχει βγάλει μια περιουσία από τα σκουπίδια

Stories 07.12.2025
Σκέψου το καλά πριν πετάξεις κάτι...

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά 07.12.2025
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Το πιο μυστικό νησί του κόσμου

Stories 07.12.2025
Ακόμα και το όνομά του το λέει

ΑΕΚ: Η… σούπερ γιαγιά από το Ατσαλένιο! – Είχε δει από το πέταλο τον αγώνα με τον ΟΦΗ

Πρόσωπα Χτες
Στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, στην Κρήτη, μια γιαγιά στο πέταλο του Παγκρητίου, που ζούσε το παιχνίδι με πάθος και ένταση, τράβηξε τα βλέμματα όλων.

Η γυναίκα που άφησε τον Πικάσο στα «κρύα του λουτρού» ‑ Μια ιστορία που λίγοι ξέρουν

Πρόσωπα Χτες
Πώς μια γυναίκα που όλοι θεωρούσαν «καταδικασμένη στη σκιά του» έγινε θρύλος με το δικό της όνομα

Μόνο για τολμηρούς: Το μονοπάτι που «φλερτάρει» με τον γκρεμό – Το πιο επικίνδυνο της Ελλάδας

Stories Χτες
Ένα πέρασμα που χωρά μόλις έναν άνθρωπο και αγκαλιάζει το φαράγγι του Βίκου με θέα 500 μέτρων στο κενό – η πιο ανατριχιαστική διαδρομή στην Ελλάδα σε περιμένει… αν τολμάς!