E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πελώνη: «Όχι» της κυβέρνησης στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

Εως δύο οικογένειες μαζί το Πάσχα

Δημοσίευση 21/4/2021 | 09:40

Πελώνη: «Όχι» της κυβέρνησης στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν οι ανακοινώσεις για το Πάσχα, το απόγευμα κατά την ενημέρωση της επιτροπής, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία αναφέρθηκε στο πλαίσιο του lockdown το οποίο αναμένεται να ισχύει το Πάσχα.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τετάρτης, για τις μετακινήσεις το Πάσχα, «θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Η κυρία Πελώνη υπογράμμισε πάντως ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για μήνυμα του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί. Όπως είπε ο λόγος που συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή είναι επειδή η κυβέρνηση «θέλει να δοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα μία ορατότητα στους πολίτες» γιατί έχει γίνει μείζονος σημασίας το Πάσχα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι». Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι για τις μετακινήσεις. Η Ανάσταση θα γίνει στις 9 το βράδυ και το πιο ασφαλές θα είναι να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Παράλληλα η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό παράθυρο να αλλάξει και η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, δηλαδή από τις 9:00 το βράδυ που είναι τώρα να πάει ίσως στις 11:00 (σύμφωνα με πληροφορίες). Ενώ σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως και δύο οικογένειες.

Ο οδικός χάρτης της χαλάρωσης μετά το Πάσχα

Όσον αφορά το άνοιγμα των άλλων δραστηριοτήτων, η κυρία Πελώνη επεσήμανε πως στόχος είναι με ασφάλεια να ανοίγουν οι δραστηριότητες,ενώ είπε ότι περί τα μέσα Μαΐου προσανατολίζεται το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα, ως ορίζοντα έθεσε την 14η Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left Χτες
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα Χτες
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό