E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη θα ανακοινώσει το «Πάσχα στην πόλη»

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για άνοιγμα εστίασης, σχολείων και τουρισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/4/2021 | 21:28

Τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη θα ανακοινώσει το «Πάσχα στην πόλη»

Με ένα νέο τηλεοπτικό μήνυμα είτε την Τρίτη (21/4) είτε την Τετάρτη (22/4) αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών για τον εορτασμό του Πάσχα.

Στο ίδιο μήνυμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα.

Τι αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός

Βρισκόμαστε όπως όλα δείχνουν στην τελική ευθεία και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το newsit, στο τηλεοπτικό του μήνυμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφενός θα υπογραμμίζει την αναγκαιότητα μη χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στις γιορτές, παρά μόνο μερικώς και ειδικά το γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό και αφετέρου θα ζητά από τους πολίτες υπομονή και υπευθυνότητα, σημειώνοντας ότι η υγειονομική κρίση φτάνει στο τέλος της και ότι πλησιάζει ο χρόνος για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ημερομηνία – ορόσημο σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι τα μέσα Μαΐου και συγκεκριμένα η 14η του μήνα, οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός και σταδιακά λίγες μέρες πριν η εστίαση και τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Η "επιστροφή στην κανονικότητα"

Νωρίτερα, άλλωστε, κατά την ομιλία του σε διαδικτυακό σεμινάριο στο πλαίσιο της «Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών Plus» της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η ελληνική οικονομία μετά την πανδημία – Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, Μεταρρυθμίσεις», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ξεκάθαρα ότι πλησιάζει η επιστροφή στην κανονικότητα, ύστερα από ένα χρόνο που η ζωή όλων άλλαξε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«H υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της. Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί σημαντικά και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τους επόμενους δύο μήνες. Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος. Mε προφανώς, ημερομηνία ορόσημο τα μέσα Μαΐου, όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία- σε επισκέπτες από το εξωτερικό υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα είναι είτε εμβολιασμένοι, είτε θα έχουν περάσει την ασθένεια, είτε θα έχουν έρθει με ένα αρνητικό test», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απεργία ταξί: Πώς καλούμε οδηγό για έκτακτο περιστατικό εν μέσω κινητοποιήσεων

Ελλάδα 19.03.2026
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ εξηγεί τη διαδικασία

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ζητά επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Βλέπω καθημερινά τη ζημιά που έχει προκαλέσει το Brexit»

Κόσμος 19.03.2026
«Είναι αναπόφευκτη, κάποια στιγμή, η επανένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Αραγτσί προς Αμερικάνους: Ευχαριστήστε τον Νετανιάχου για τον φόρο «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 19.03.2026
Το Αμερικανικό Πεντάγωνο ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον πόλεμο στο Ιράν

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του διάσημου τραγουδιστή, Νιλ Σεντάκα

Κόσμος 19.03.2026
Τι αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου του

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση για την έκπτωση 4% λόγω εφάπαξ εξόφλησης

Ελλάδα 19.03.2026
Παράταση δύο εβδομάδων στην προθεσμία για την έκπτωση φόρου 4% στις φορολογικές δηλώσεις του 2026

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία

Κόσμος 19.03.2026
Τα συστήματα ενεργοποιήθηκαν μετά από συναγερμό για απειλή και εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι για να αναχαιτίσουν τον στόχο

Νέες αποκαλύψεις από τον Τζο Κεντ μετά την παραίτηση‑«βόμβα» για το Ιράν – Γιατί τον ερευνά το FBI

Κόσμος 19.03.2026
«Σε πολλούς από τους βασικούς υπεύθυνους λήψης αποφάσεων δεν επιτράπηκε να εκφράσουν τη γνώμη τους στον πρόεδρο»

Έρχεται τελικά «σιβηρική εισβολή»; – Επιμένει το κρύο ‑ Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου

Καιρός 19.03.2026
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Πράκτορες της Μοσάντ τηλεφωνούν σε αξιωματούχους του καθεστώτος: «Είσαι ο επόμενος, πρόσεχε»

Κόσμος 19.03.2026
Το επίπεδο διείσδυσης είναι τόσο μεγάλο που πλέον επικοινωνούν τηλεφωνικά με στρατιωτικούς ηγέτες και τους προειδοποιούν ότι βρίσκονται ήδη σε «μαύρη λίστα»

Βόλος: Απατεώνας Ρομά παρίστανε τον γιατρό ‑ Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια

Ελλάδα 19.03.2026
Tηλεφώνησε σε γυναίκα και της είπε ότι είναι γιατρός, η κόρης της έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο