E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σχέδιο για τα «πάρτι» στις πλατείες της Αθήνας

Η αστυνομία θα περιφρουρεί περισσότερες πλατείες

Δημοσίευση 19/4/2021 | 13:42

Το σχέδιο για τα «πάρτι» στις πλατείες της Αθήνας

Το φαινόμενο των αυτοσχέδιων πάρτι με συνωστισμό σε πλατείες της Αθήνας απασχολεί την κυβέρνηση, που θέλει να αποσοβήσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, αποφεύγοντας παράλληλα πιθανά επεισόδια.

Οι αρχές εκτιμούν πως οποιαδήποτε μαζική αστυνομική παρέμβαση σε τέτοια άτυπα πάρτι, με καταστολή, θα οδηγούσε σε ένταση και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού, με αλυσιδωτές αντιδράσεις από ενδεχόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε συνοικίες.

Όπως επισημαίνεται, συχνά, άνθρωποι που συμμετείχαν σε τέτοιες συγκεντρώσεις, φαίνεται πως απλώς μετακινήθηκαν σε άλλες πλατείες, όταν αποκλείστηκε η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Για αυτόν τον λόγο σχεδιάζεται να γίνουν και άλλες κινήσεις αποκλεισμού, με παρόμοια ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων από νωρίς.

Ένστολοι της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να περιφρουρήσουν και άλλες πλατείες σύντομα καθώς, όπως φαίνεται, πλατείες όπως η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο τα βράδια.

Στην περίπτωση της πλατείας Βαρνάβα, οι αστυνομικοί ξεκινούσαν την περιφρούρηση από το απόγευμα, και αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και σε άλλα κεντρικά σημεία τις ερχόμενες ημέρες. Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό διοργανωτών όπου αυτού υπάρχουν. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι μαζικές συναθροίσεις με DJ, ηχοσυστήματα και άτυπη «περιφρούρηση», όπως μεταφέρουν στη LiFO πηγές με γνώση των τελευταίων αποφάσεων, εξελίξεων και συζητήσεων.

Οι αρχές εκτιμούν πως κάποιοι από τους παριστάμενους «επιδιώκουν επεισόδια» με την αστυνομία. Το Σαββατόβραδο, σημειώθηκε επίθεση σε αστυνομικούς πολύ κοντά στο πάρτι στην Κυψέλη, όταν εκείνοι πήγαν να ερευνήσουν κάποιες φθορές σε κάδους και αυτοκίνητα.

Οι αρχές εκτιμούν πως οποιαδήποτε μαζική διάλυση συνάθροισης θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρότερα επεισόδια, και αυτό είναι ένα σενάριο που οι ιθύνοντες θέλουν να αποφύγουν.

Με τη βελτίωση του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την πιθανότητα επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας, λίγο πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού στα μέσα Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).

CL‑415: Γιατί η Ελλάδα έστειλε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ισπανία και όχι στη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας rescEU καθορίζει πού στέλνονται τα μέσα - η Ελλάδα είχε ήδη συνδράμει τη Γαλλία με επίγειες δυνάμεις.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Εκτός ελέγχου οι πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία: «Πέρα από τις δυνατότητες κατάσβεσης»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Πάνω από 200.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, η Ισπανία κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Γαλλία εκκένωσε ολόκληρη τη χερσόνησο Cap Ferret.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο ‑ Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Ποια ήταν η σχέση της 41χρονης διασώστριας του ΕΚΑΒ στη Σύρο με το ζευγάρι που τη μαχαίρωσε θανάσιμα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Αποφασίστηκε νέα αυτοψία και αναπαράσταση στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα