E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σχέδιο για τα «πάρτι» στις πλατείες της Αθήνας

Η αστυνομία θα περιφρουρεί περισσότερες πλατείες

Δημοσίευση 19/4/2021 | 13:42

Το σχέδιο για τα «πάρτι» στις πλατείες της Αθήνας

Το φαινόμενο των αυτοσχέδιων πάρτι με συνωστισμό σε πλατείες της Αθήνας απασχολεί την κυβέρνηση, που θέλει να αποσοβήσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, αποφεύγοντας παράλληλα πιθανά επεισόδια.

Οι αρχές εκτιμούν πως οποιαδήποτε μαζική αστυνομική παρέμβαση σε τέτοια άτυπα πάρτι, με καταστολή, θα οδηγούσε σε ένταση και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού, με αλυσιδωτές αντιδράσεις από ενδεχόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε συνοικίες.

Όπως επισημαίνεται, συχνά, άνθρωποι που συμμετείχαν σε τέτοιες συγκεντρώσεις, φαίνεται πως απλώς μετακινήθηκαν σε άλλες πλατείες, όταν αποκλείστηκε η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Για αυτόν τον λόγο σχεδιάζεται να γίνουν και άλλες κινήσεις αποκλεισμού, με παρόμοια ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων από νωρίς.

Ένστολοι της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να περιφρουρήσουν και άλλες πλατείες σύντομα καθώς, όπως φαίνεται, πλατείες όπως η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο τα βράδια.

Στην περίπτωση της πλατείας Βαρνάβα, οι αστυνομικοί ξεκινούσαν την περιφρούρηση από το απόγευμα, και αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και σε άλλα κεντρικά σημεία τις ερχόμενες ημέρες. Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό διοργανωτών όπου αυτού υπάρχουν. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι μαζικές συναθροίσεις με DJ, ηχοσυστήματα και άτυπη «περιφρούρηση», όπως μεταφέρουν στη LiFO πηγές με γνώση των τελευταίων αποφάσεων, εξελίξεων και συζητήσεων.

Οι αρχές εκτιμούν πως κάποιοι από τους παριστάμενους «επιδιώκουν επεισόδια» με την αστυνομία. Το Σαββατόβραδο, σημειώθηκε επίθεση σε αστυνομικούς πολύ κοντά στο πάρτι στην Κυψέλη, όταν εκείνοι πήγαν να ερευνήσουν κάποιες φθορές σε κάδους και αυτοκίνητα.

Οι αρχές εκτιμούν πως οποιαδήποτε μαζική διάλυση συνάθροισης θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρότερα επεισόδια, και αυτό είναι ένα σενάριο που οι ιθύνοντες θέλουν να αποφύγουν.

Με τη βελτίωση του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την πιθανότητα επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας, λίγο πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού στα μέσα Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν

Κόσμος 14.03.2026
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ

Κόσμος 14.03.2026
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

ΑΕΚ: Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του Conference League

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ έχει 12% πιθανότητες να φτάσει στη Λειψία και να κερδίσει την κούπα - Η Κρίσταλ Πάλας το φαβορί

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος