E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σχέδιο για τα «πάρτι» στις πλατείες της Αθήνας

Η αστυνομία θα περιφρουρεί περισσότερες πλατείες

Δημοσίευση 19/4/2021 | 13:42

Το σχέδιο για τα «πάρτι» στις πλατείες της Αθήνας

Το φαινόμενο των αυτοσχέδιων πάρτι με συνωστισμό σε πλατείες της Αθήνας απασχολεί την κυβέρνηση, που θέλει να αποσοβήσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, αποφεύγοντας παράλληλα πιθανά επεισόδια.

Οι αρχές εκτιμούν πως οποιαδήποτε μαζική αστυνομική παρέμβαση σε τέτοια άτυπα πάρτι, με καταστολή, θα οδηγούσε σε ένταση και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού, με αλυσιδωτές αντιδράσεις από ενδεχόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε συνοικίες.

Όπως επισημαίνεται, συχνά, άνθρωποι που συμμετείχαν σε τέτοιες συγκεντρώσεις, φαίνεται πως απλώς μετακινήθηκαν σε άλλες πλατείες, όταν αποκλείστηκε η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Για αυτόν τον λόγο σχεδιάζεται να γίνουν και άλλες κινήσεις αποκλεισμού, με παρόμοια ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων από νωρίς.

Ένστολοι της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να περιφρουρήσουν και άλλες πλατείες σύντομα καθώς, όπως φαίνεται, πλατείες όπως η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο τα βράδια.

Στην περίπτωση της πλατείας Βαρνάβα, οι αστυνομικοί ξεκινούσαν την περιφρούρηση από το απόγευμα, και αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και σε άλλα κεντρικά σημεία τις ερχόμενες ημέρες. Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό διοργανωτών όπου αυτού υπάρχουν. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι μαζικές συναθροίσεις με DJ, ηχοσυστήματα και άτυπη «περιφρούρηση», όπως μεταφέρουν στη LiFO πηγές με γνώση των τελευταίων αποφάσεων, εξελίξεων και συζητήσεων.

Οι αρχές εκτιμούν πως κάποιοι από τους παριστάμενους «επιδιώκουν επεισόδια» με την αστυνομία. Το Σαββατόβραδο, σημειώθηκε επίθεση σε αστυνομικούς πολύ κοντά στο πάρτι στην Κυψέλη, όταν εκείνοι πήγαν να ερευνήσουν κάποιες φθορές σε κάδους και αυτοκίνητα.

Οι αρχές εκτιμούν πως οποιαδήποτε μαζική διάλυση συνάθροισης θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρότερα επεισόδια, και αυτό είναι ένα σενάριο που οι ιθύνοντες θέλουν να αποφύγουν.

Με τη βελτίωση του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την πιθανότητα επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας, λίγο πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού στα μέσα Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός Χτες
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός Χτες
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος Χτες
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα Χτες
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα Χτες
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός Χτες
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα Χτες
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία