E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σχέδιο για τα «πάρτι» στις πλατείες της Αθήνας

Η αστυνομία θα περιφρουρεί περισσότερες πλατείες

Δημοσίευση 19/4/2021 | 13:42

Το σχέδιο για τα «πάρτι» στις πλατείες της Αθήνας

Το φαινόμενο των αυτοσχέδιων πάρτι με συνωστισμό σε πλατείες της Αθήνας απασχολεί την κυβέρνηση, που θέλει να αποσοβήσει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, αποφεύγοντας παράλληλα πιθανά επεισόδια.

Οι αρχές εκτιμούν πως οποιαδήποτε μαζική αστυνομική παρέμβαση σε τέτοια άτυπα πάρτι, με καταστολή, θα οδηγούσε σε ένταση και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού, με αλυσιδωτές αντιδράσεις από ενδεχόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε συνοικίες.

Όπως επισημαίνεται, συχνά, άνθρωποι που συμμετείχαν σε τέτοιες συγκεντρώσεις, φαίνεται πως απλώς μετακινήθηκαν σε άλλες πλατείες, όταν αποκλείστηκε η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Για αυτόν τον λόγο σχεδιάζεται να γίνουν και άλλες κινήσεις αποκλεισμού, με παρόμοια ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων από νωρίς.

Ένστολοι της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να περιφρουρήσουν και άλλες πλατείες σύντομα καθώς, όπως φαίνεται, πλατείες όπως η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο τα βράδια.

Στην περίπτωση της πλατείας Βαρνάβα, οι αστυνομικοί ξεκινούσαν την περιφρούρηση από το απόγευμα, και αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και σε άλλα κεντρικά σημεία τις ερχόμενες ημέρες. Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό διοργανωτών όπου αυτού υπάρχουν. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι μαζικές συναθροίσεις με DJ, ηχοσυστήματα και άτυπη «περιφρούρηση», όπως μεταφέρουν στη LiFO πηγές με γνώση των τελευταίων αποφάσεων, εξελίξεων και συζητήσεων.

Οι αρχές εκτιμούν πως κάποιοι από τους παριστάμενους «επιδιώκουν επεισόδια» με την αστυνομία. Το Σαββατόβραδο, σημειώθηκε επίθεση σε αστυνομικούς πολύ κοντά στο πάρτι στην Κυψέλη, όταν εκείνοι πήγαν να ερευνήσουν κάποιες φθορές σε κάδους και αυτοκίνητα.

Οι αρχές εκτιμούν πως οποιαδήποτε μαζική διάλυση συνάθροισης θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρότερα επεισόδια, και αυτό είναι ένα σενάριο που οι ιθύνοντες θέλουν να αποφύγουν.

Με τη βελτίωση του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την πιθανότητα επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας, λίγο πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού στα μέσα Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.