E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαύδος: Τι είπε ο ιατροδικαστής για τον 40χρονο ‑ Το μοιραίο τραύμα της Κορίνας

Η προανάκριση για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα συνεχίζεται

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/4/2021 | 12:18

Γαύδος: Τι είπε ο ιατροδικαστής για τον 40χρονο ‑ Το μοιραίο τραύμα της Κορίνας

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στη Γαύδο προέκυψαν από τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του 40χρονου οδηγού, ο οποίος γλίτωσε με πολλαπλά τραύματα από την πτώση του αυτοκίνητου στον γκρεμό, σε αντίθεση με την άτυχη Κορίνα.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, ο 40χρονος είχε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας, αλλά είχε και αυτός».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μπελιβάνης, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροψία - νεκροτομή στην Κορίνα Λαβράνου - ο 40χρονος είχε τις ίδιες κακώσεις που είχε η κοπέλα, με τη διαφορά πως δεν του τρύπησε ο πνεύμονας, όπως συνέβη στην άτυχη Κορίνα.

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε».

Και πρόσθεσε: «Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή».

Στο μεταξύ η προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το μοιραίο τροχαίο δυστύχημα συνεχίζεται, σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν οι συνθήκες υπο τις οποίες βρέθηκε το αυτοκίνητο στον γκρεμό τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 40χρονος έχει ισχυριστεί πως είχαν βάλει μπροστά την μηχανή του αυτοκινήτου για να λειτουργήσει το καλοριφέρ και να ζεσταθούν, όταν, άγνωστο με ποιον τρόπο, λύθηκε το χειρόφρενο.

Τον ισχυρισμό αυτόν με τελευταίες δηλώσεις του, αμφισβητεί ο δικηγόρος της οικογένειας της Κορίνας Λαβράνου, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης, ο οποίος αναφέρει πως στα συντρίμμια του αυτοκινήτου βρέθηκε «κουμπωμένη» η δεύτερη ταχύτητα κάτι που - σύμφωνα με τον κ. Σκαμπαρδώνη - σημαίνει πως το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση «διότι ακόμα και σταματημένο να ήταν το αμάξι, ακόμα και αν λυνόταν, δεν θα μπορούσε να τσουλήσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία: Ανδρας πέθανε μετά από χρήση taser από την αστυνομία

Κόσμος 19.02.2026
Ο 47χρονος πέθανε αφού ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία με χρήση taser - Είχαν πάει σπίτι του γιατί ήταν εκτός ελέγχου

Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Επιχείρησε προσπέραση σε κεντρικό δρόμο και προκάλεσε καραμπόλα

Ελλάδα 19.02.2026
Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

Ελλάδα 19.02.2026
Από τα 9,5 έτη που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο, εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ενώ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Η δημόσια συγγνώμη της παρουσιάστριας μετά τη… μεθυσμένη ζωντανή σύνδεση στους Χειμερινούς Αγώνες

Αθλητικά Νέα 19.02.2026
Παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν βγει ζωντανά στον αέρα

Τέμπη: Ορίστηκαν οι πρώτες εκταφές των θυμάτων

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ορισμός των ημερομηνιών προέκυψε μετά τη νέα εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας - Δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα

Τις εξουσίες της ICE ενισχύει η κυβέρνηση Τραμπ: Επιτρέπεται πλέον η σύλληψη προσφύγων

Κόσμος 19.02.2026
Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών

Η Google βάζει μουσική στο Gemini: Lyria 3 με αυτόματους στίχους και μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο

Tech + Science 19.02.2026
Η νέα λειτουργία μετατρέπει ιδέες, αναμνήσεις και εικόνες σε μουσική

20 μήνες εξαγοράσιμη & αφαίρεση άδειας στην τραγουδίστρια για το τροχαίο στο Κολωνάκι: «Ήπια ένα ποτό, συγγνώμη»

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ισχυρισμός της προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου η οποία της απάντησε: «Μη μας λέτε για ένα ποτό, αυτή η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας δεν βγαίνει με ένα ποτό»

Τι γνωρίζουμε για τη σύλληψη του Αντριου: Η ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου

Κόσμος 19.02.2026
Ο βασιλιάς Κάρολος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο νόμος πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του»

Καταγγελία για νέο πρόβλημα στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Με ένα μόνο ραντάρ η Προσέγγιση Αθηνών αντί για τρία»

Ελλάδα 19.02.2026
Χάθηκε ξανά η επικοινωνία, αναφέρουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας