E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανοίγουν σχολές οδηγών και λιανεμπόριο στην Κοζάνη μόνο με click away

26.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα – Πέφτει ο δείκτης θετικότητας

Δημοσίευση 16/4/2021 | 18:27

Ανοίγουν σχολές οδηγών και λιανεμπόριο στην Κοζάνη μόνο με click away

Ένας στους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι κάτω των 60 ετών είπε ακόμη, τονίζοντας από την άλλη πως μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που είναι άνω των 75 ετών στις ΜΕΘ, κάτι που δείχνει το πόσο συμβάλλει ο εμβολιασμός στην «μάχη» κατά του κορονοϊού.

«Τώρα είναι η ώρα της αυτοσυγκράτησης. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας», είπε ακόμα με νόημα, σημειώνοντας πως κάθε άλλο παρά… κοντεύει το τέλος της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε είπε η ιατρός Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς που τόνισε πως «κάθε μέτρο έχει στόχο να επιστρέφουμε σταδιακά και με ασφάλεια στην κανονικότητα».

Ανακοίνωσε πως το λιανεμπόριο ανοίγει στην Κοζάνη μόνο με click away από Δευτέρα 19.04.2021.

Επίσης ανακοίνωσε πως ανοίγουν και οι σχολές οδηγών από Δευτέρα, 19.04.2021, με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Και συγκεκριμένα:

  • Τα θεωρητικά μαθήματα και οι θεωρητικές εξετάσεις θα γίνονται μόνο διαδικτυακά.
  • Θα γίνονται υποχρεωτικά self tests ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους.
  • Υποχρεωτικά self tests για τους εξεταζόμενους 24 ώρες πριν την πρακτική εξέταση.
  • Εκπαιδευτές και εξεταστές θα κάνουν υποχρεωτικά self tests δυο φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.
  • Τα ραντεβού των εξετάσεων για γίνονται ανά μία ώρα και θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό (χρήση μάσκας, ανοιχτά παράθυρα κλπ).

Οι περιοχές που εισέρχονται στο «βαθύ κόκκινο»

Με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται από αύριο το πρωί: Θάσος, Ρέθυμνο, δήμος Φαιστού, Μαρωνείας – Σαπών, Κύθνος, Διδυμότειχο, Πύδνας – Κολινδρού, Καβάλας, Βόλου, Σιντικής Σερρών και Βόρειων Τζουμέρκων.

Οι περιοχές που βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο»

Λόγω βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων, βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο και εισέρχονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από την προσεχή Δευτέρα: Μύκονος, Λέρος, Κάρυστος, Κύμη – Αλιβέρι, Σκύρος, Λοκρές, Αγκίστρι, Κύθηρα, Ύδρα.
 

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/xardalias-poies-perioxes-mpainoun-poies-vgainoun-apo-sto-vathy-kokkino-ti-anoigei-pos
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

26.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα – Πέφτει ο δείκτης θετικότητας

«26.000 τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας» είπε η καθηγήτρια, λέγοντας ακόμα πως ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε αυτή την εβδομάδα στο 5,3.

«Η όποια χαλάρωση τη στιγμή αυτή, που ο ιός είναι παντού, θα αυξήσει την επιδημιολογική επιβάρυνση. Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν περιοχές που παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων, ενώ το Rt βρίσκεται στο 1,02. Η όποια χαλάρωση αυτή τη στιγμή θα αυξήσει το επιδημιολογικό φορτίο και πάλι», συμπλήρωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σε έξαρση παραμένει η πανδημία ανά τον κόσμο

Παίρνοντας τον λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως ως σήμερα έχουν διαπιστωθεί 134 εκατ μολύνσεις και 3 εκατ θάνατοι από τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα συνέχισε να αυξάνεται ο αριθμός των νέων διαγνώσεων ανά τον κόσμο.

Τάσεις ενίσχυσης έδειξε η επιδημία του κορωνοϊού στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα, με τη γηραία ήπειρο να έχει καταγράψει συνολικά 42 εκατ κρούσματα και να σημειώνει 4.000 θανάτους την ημέρα, σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης που έδωσε την επιδημιολογική εικόνα σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μιλώντας για τη Βρετανία, ανέφερε πως η επιδημία δείχνει συρρίκνωση και σταθεροποίηση εξαιτίας του αυξημένου αριθμού εμβολιασμένων, όπως έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες εβδομάδες.

«Εύθραστη βελτίωση» στην Αττική, σταθεροποίηση στη Θεσσαλονίκη


Μιλώντας για την Ελλάδα, ο καθηγητής τόνισε πως παρατηρήθηκε αύξηση των θανάτων σε περισσότερους από 80 ανά ημέρα. Σε επίπεδο διασποράς, μείωση 5% του επιδημιολογικού φορτίου καταγράφτηκε στην Αττική, για την οποία ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε λόγο για μικρά, πολύ δειλά σημεία εύθραυστης βελτίωσης στην Αττική.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, παρότι στην αρχή της εβδομάδας φάνηκαν σημάδια μείωσης της διάδοσης, τελικά παρατηρήθηκε μια σταθεροποίηση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τι δείχνει έρευνα για την αποτελεσματικότητα των self test


Αναφερόμενος στα self test, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε πως 970.814 self test έχουν διατεθεί στους πολίτες ως σήμερα ενώ περισσότερα από 2 εκατ. self test βρίσκονται ήδη σε όλα τα φαρμακεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και διοργανώνουν συλλαλητήριο

Ελλάδα 11.12.2025
Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, κλιμακώνοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις τους.

Σε 7 κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του “Δότη 7069” με το καρκινογόνο γονίδιο

Κόσμος Χτες
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Οι προγνώσεις είναι επισφαλείς»

«AI situationship»: Ποια είναι η τάση στο dating που θα καθορίσει το 2026;

Tech + Science Χτες
Η εφαρμογή γνωριμιών «happn» προβλέπει την άνοδο μιας αμφιλεγόμενης νέας τάσης στο dating, η οποία θολώνει ακόμη περισσότερο τα όρια ανάμεσα στην ανθρώπινη και την τεχνητή συντροφικότητα

«Θα γαμ… την ΑΕΚ»: Τούρκος κωμικός προκαλεί σε βίντεο της Σάμσουνσπορ

Αθλητικά Νέα Χτες
Φτιάχνουν κλίμα στη Σαμψούντα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/12)

Επιστροφή ενοικίου: Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για να διορθώσει τα λάθη της

Οικονομία Χτες
Ανοίγει ο δρόμος για συμπλήρωση στοιχείων αναφορικά με την επιστροφή ενοικίου

Η ιταλική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Πολιτισμός Χτες
Η πρώτη εθνική κουζίνα στη λίστα

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 12 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Τραμπ για τους αγρότες

Κόσμος Χτες
Οι ζημιές για τους αγρότες φέτος κυμαίνονται από 35 έως 44 δισ. δολάρια για τις εννέα κύριες καλλιέργειες εμπορευμάτων - Χαμηλές τιμές στις καλλιέργειες και οι συνέπειες στις εξαγωγές από τους δασμούς Τραμπ, τα βασικά προβλήματα

Η Ουγγαρία αρνείται να εφαρμόσει το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση: Δεν θα δεχτούμε ούτε έναν μετανάστη

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση Όρμπαν συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση στις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τέλος η προσωπική διαφορά από την 1η Ιανουαρίου

Οικονομία Χτες
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

Σε ομάδα‑έκπληξη ο Τάκης Λεμονής: Επέστρεψε στους πάγκους μετά από 8 χρόνια!

Αθλητικά Νέα Χτες
Μετά από περίπου οκτώ χρόνια αποχής, ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει στους πάγκους στα 65 του χρόνια