E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ενόργανη: Νέα σοκαριστική καταγγελία, την έβαζε με το ζόρι να ουρήσει τα χέρια της

Σοκαριστική περιγραφή

Δημοσίευση 16/4/2021 | 17:26

Ενόργανη: Νέα σοκαριστική καταγγελία, την έβαζε με το ζόρι να ουρήσει τα χέρια της

Ακόμα μία σοκαριστική καταγγελία για τον χώρο της ενόργανης γυμναστικής ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η πρώην αθλήτρια, Θεανώ Βαρβέλη, περιέγραψε σκηνές με ξύλο, εξευτελισμούς και ψυχολογική κακοποίηση, μιλώντας στον Real Fm 107.1.

Η Θεανώ Βαρβέλη, η οποία είναι μία από τις 22 αθλήτριες που συνυπέγραψαν την επιστολή προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βίωσε τόσο η ίδια όσο και οι συναθλήτριες της κι ευχήθηκε να μην είχε μπει ποτέ στο αγωνιστικό τμήμα της ενόργανης γυμναστικής.

“Στην ηλικία των 5-6 ή 10 ετών δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι το να σηκώσει κάποιος πάνω σου χέρι δεν είναι επιτρεπτό, δεν το λέγαμε στους γονείς μας γιατί θεωρούσαμε ότι είναι κάτι φυσιολογικό και βεβαίως φοβόμασταν. Φοβόμουν μήπως μιλήσω και την επόμενη μέρα που πάω στο γυμναστήριο με δείρει ακόμη περισσότερο και εμένα και τις συναθλήτριες μου από τον θυμό του”, δήλωσε η πρώην αθλήτρια.

Η Θεανώ Βαρβέλη εξήγησε ότι υπήρχαν και γυναίκες που προχωρούσαν σε άσχημες ενέργειες. “Δεν έκαναν τόσο σκληρά πράγματα, ήταν σιωπηλοί παρατηρητές, ποτέ δεν μας έσωσαν με εξαίρεση μία φορά”, τόνισε.

“Συγκεκριμένα, μια συναθλήτρια μου, την είχε βάλει ανάμεσα σε δύο πάγκους, το κεφάλι και τα πόδια της και της λέει θα μείνεις εκεί σανίδα. Κάποια στιγμή, φυσικά, άρχισε να κουράζεται ,να «ρίχνει» τη λεκάνη της. Τη χτυπούσε μία στη μέση και μία στην κοιλιά και της ούρλιαζε να μείνει «σανίδα». Ούρλιαζε. Το έκανε με τέτοια αγριότητα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Τότε του είπε φτάνει, ας την δεν αντέχει άλλο”, δήλωσε.

”Προσωπικά δεν πήγα για τα μετάλλια εκεί απλά μου άρεσε πολύ να ασχοληθώ με την ενόργανη. Μου είπαν στη συνέχει είσαι καλή, θα μπεις στο αγωνιστικό. Εγώ είπα οκ αλλά που να ήξερα ότι θα συνέβαιναν όλα αυτά τα βασανιστήρια. Καλύτερα να μην είχα μπει ποτέ”, πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για κάποια χαρακτηριστικά περιστατικά κακοποίησης, η αθλήτρια ανέφερε ότι ”υπήρξε περίπτωση που μια συναθλήτριά μου έσπασε την λεκάνη της και όταν ο προπονητής την πήγαινε στο νοσοκομείο τη είπε να εύχεσαι να έχεις σπάσει κάτι διαφορετικά θα σε σπάσω στο ξύλο. Ο προπονητής μου, έβαζε κάποιες συναθλήτριές μας κι εμάς τις ίδιες να χτυπάμε με δύναμη τα χέρια των άλλων παιδιών. Αντί να μας δείρει αυτός, έλεγε «α, σήμερα θα σας δείρει η Θεανώ, απλώστε χέρια, πάμε Θεανώ». Εγώ χτυπούσα, όχι με δύναμη, γιατί φυσικά δεν ήθελα να το κάνω και μου έλεγε πιο δυνατά, πιο δυνατά, μέχρι να ικανοποιηθεί και να πει «εντάξει, πάμε στο επόμενο χέρι”.

“Την έβαζε με το ζόρι να ουρήσει τα χέρια της”

”Μια συναθλήτριά μου, καταγγέλλουσα, είπε ότι η προπονήτρια την έβαζε με το ζόρι να ουρήσει τα χέρια της , μπροστά της, όταν έβγαιναν αυτά τα πετσάκια από το δίζυγο. αυτό ήταν κάτι που το άκουσα και δεν το πίστευα”, συμπλήρωσε.

Όσο για το αν υπήρχε και κάποια πίεση από το σπίτι των παιδιών προκειμένου αυτά να συνεχίσουν να πηγαίνουν στις προπονήσεις προκειμένου να διακριθούν, η πρώην αθλήτρια δήλωσε: ”Πραγματικά δεν ξέρω. Πιθανολογώ ότι θα υπήρχαν και αυτοί οι γονείς. Οι δικοί μου νόμιζαν ότι είναι για το δικό μου καλό γιατί εγώ το ήθελα. Οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες δεν μιλούσαν, δεν έλεγαν τίποτα από φόβο. Δεν ήταν το μετάλλιο το πρόβλημά μας. Οι περισσότερες από αυτές που μιλάω μου λένε ότι έχουν θάψει τα μετάλλια και δεν τις ενδιαφέρουν γιατί τα απέκτησαν με τόσο κόπο και αίμα που δεν θέλουν να τα βλέπουν καν”.

Όσο για το πώς διαχειρίστηκε το σοκ μετά από όλα αυτά, σημείωσε ότι ” εγώ σταμάτησα στην έκτη δημοτικού. Στο γυμνάσιο, τώρα που μπορώ να το αξιολογήσω, είχα σίγουρα κατάθλιψη διότι για πολλά χρόνια είχα απίστευτες δύσπνοιες, ήταν μαύρη περίοδος. Άρχισα να το παραδέχομαι και να το εξομολογούμαι σε ανθρώπους όταν πήγα στο πανεπιστήμιο”.

” Επειδή έχω σιωπήσει πολλά χρόνια, αποφάσισα ότι δεν θα ξανασιωπήσω ποτέ στη ζωή μου, θα διεκδικώ τα δικαιώματά μου και όποτε μπορώ να μιλήσω θα μιλάω…” κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία 15.01.2026
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος 15.01.2026
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα 15.01.2026
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας ‑ Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ελλάδα 15.01.2026
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών ‑ Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια

Κόσμος 15.01.2026
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη ‑ Τι είπε για τον πύραυλο ELSA

Πολιτική 15.01.2026
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» ‑ Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου

Ελλάδα 15.01.2026
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος 15.01.2026
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα 15.01.2026
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος 15.01.2026
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε

Αλεξ Τεϊσέιρα: Μεταγραφή επιπέδου Champions League για τον Πανσερραϊκό

Αθλητικά Νέα 15.01.2026
Ο 36χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός έπαιξε 44 φορές με την Σαχτάρ στο Champions League ενώ η μεταγραφή του σε ομάδα της Κίνας έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ