E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ενόργανη: Νέα σοκαριστική καταγγελία, την έβαζε με το ζόρι να ουρήσει τα χέρια της

Σοκαριστική περιγραφή

Δημοσίευση 16/4/2021 | 17:26

Ενόργανη: Νέα σοκαριστική καταγγελία, την έβαζε με το ζόρι να ουρήσει τα χέρια της

Ακόμα μία σοκαριστική καταγγελία για τον χώρο της ενόργανης γυμναστικής ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η πρώην αθλήτρια, Θεανώ Βαρβέλη, περιέγραψε σκηνές με ξύλο, εξευτελισμούς και ψυχολογική κακοποίηση, μιλώντας στον Real Fm 107.1.

Η Θεανώ Βαρβέλη, η οποία είναι μία από τις 22 αθλήτριες που συνυπέγραψαν την επιστολή προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που βίωσε τόσο η ίδια όσο και οι συναθλήτριες της κι ευχήθηκε να μην είχε μπει ποτέ στο αγωνιστικό τμήμα της ενόργανης γυμναστικής.

“Στην ηλικία των 5-6 ή 10 ετών δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι το να σηκώσει κάποιος πάνω σου χέρι δεν είναι επιτρεπτό, δεν το λέγαμε στους γονείς μας γιατί θεωρούσαμε ότι είναι κάτι φυσιολογικό και βεβαίως φοβόμασταν. Φοβόμουν μήπως μιλήσω και την επόμενη μέρα που πάω στο γυμναστήριο με δείρει ακόμη περισσότερο και εμένα και τις συναθλήτριες μου από τον θυμό του”, δήλωσε η πρώην αθλήτρια.

Η Θεανώ Βαρβέλη εξήγησε ότι υπήρχαν και γυναίκες που προχωρούσαν σε άσχημες ενέργειες. “Δεν έκαναν τόσο σκληρά πράγματα, ήταν σιωπηλοί παρατηρητές, ποτέ δεν μας έσωσαν με εξαίρεση μία φορά”, τόνισε.

“Συγκεκριμένα, μια συναθλήτρια μου, την είχε βάλει ανάμεσα σε δύο πάγκους, το κεφάλι και τα πόδια της και της λέει θα μείνεις εκεί σανίδα. Κάποια στιγμή, φυσικά, άρχισε να κουράζεται ,να «ρίχνει» τη λεκάνη της. Τη χτυπούσε μία στη μέση και μία στην κοιλιά και της ούρλιαζε να μείνει «σανίδα». Ούρλιαζε. Το έκανε με τέτοια αγριότητα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Τότε του είπε φτάνει, ας την δεν αντέχει άλλο”, δήλωσε.

”Προσωπικά δεν πήγα για τα μετάλλια εκεί απλά μου άρεσε πολύ να ασχοληθώ με την ενόργανη. Μου είπαν στη συνέχει είσαι καλή, θα μπεις στο αγωνιστικό. Εγώ είπα οκ αλλά που να ήξερα ότι θα συνέβαιναν όλα αυτά τα βασανιστήρια. Καλύτερα να μην είχα μπει ποτέ”, πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για κάποια χαρακτηριστικά περιστατικά κακοποίησης, η αθλήτρια ανέφερε ότι ”υπήρξε περίπτωση που μια συναθλήτριά μου έσπασε την λεκάνη της και όταν ο προπονητής την πήγαινε στο νοσοκομείο τη είπε να εύχεσαι να έχεις σπάσει κάτι διαφορετικά θα σε σπάσω στο ξύλο. Ο προπονητής μου, έβαζε κάποιες συναθλήτριές μας κι εμάς τις ίδιες να χτυπάμε με δύναμη τα χέρια των άλλων παιδιών. Αντί να μας δείρει αυτός, έλεγε «α, σήμερα θα σας δείρει η Θεανώ, απλώστε χέρια, πάμε Θεανώ». Εγώ χτυπούσα, όχι με δύναμη, γιατί φυσικά δεν ήθελα να το κάνω και μου έλεγε πιο δυνατά, πιο δυνατά, μέχρι να ικανοποιηθεί και να πει «εντάξει, πάμε στο επόμενο χέρι”.

“Την έβαζε με το ζόρι να ουρήσει τα χέρια της”

”Μια συναθλήτριά μου, καταγγέλλουσα, είπε ότι η προπονήτρια την έβαζε με το ζόρι να ουρήσει τα χέρια της , μπροστά της, όταν έβγαιναν αυτά τα πετσάκια από το δίζυγο. αυτό ήταν κάτι που το άκουσα και δεν το πίστευα”, συμπλήρωσε.

Όσο για το αν υπήρχε και κάποια πίεση από το σπίτι των παιδιών προκειμένου αυτά να συνεχίσουν να πηγαίνουν στις προπονήσεις προκειμένου να διακριθούν, η πρώην αθλήτρια δήλωσε: ”Πραγματικά δεν ξέρω. Πιθανολογώ ότι θα υπήρχαν και αυτοί οι γονείς. Οι δικοί μου νόμιζαν ότι είναι για το δικό μου καλό γιατί εγώ το ήθελα. Οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες δεν μιλούσαν, δεν έλεγαν τίποτα από φόβο. Δεν ήταν το μετάλλιο το πρόβλημά μας. Οι περισσότερες από αυτές που μιλάω μου λένε ότι έχουν θάψει τα μετάλλια και δεν τις ενδιαφέρουν γιατί τα απέκτησαν με τόσο κόπο και αίμα που δεν θέλουν να τα βλέπουν καν”.

Όσο για το πώς διαχειρίστηκε το σοκ μετά από όλα αυτά, σημείωσε ότι ” εγώ σταμάτησα στην έκτη δημοτικού. Στο γυμνάσιο, τώρα που μπορώ να το αξιολογήσω, είχα σίγουρα κατάθλιψη διότι για πολλά χρόνια είχα απίστευτες δύσπνοιες, ήταν μαύρη περίοδος. Άρχισα να το παραδέχομαι και να το εξομολογούμαι σε ανθρώπους όταν πήγα στο πανεπιστήμιο”.

” Επειδή έχω σιωπήσει πολλά χρόνια, αποφάσισα ότι δεν θα ξανασιωπήσω ποτέ στη ζωή μου, θα διεκδικώ τα δικαιώματά μου και όποτε μπορώ να μιλήσω θα μιλάω…” κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη