E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Αναπάντητα ερωτήματα για το μοιραίο τροχαίο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 19:00

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Το τελευταίο αντίο στην 27χρονη Κορίνα η οποία έχασε την ζωή της σε τροχαίο στην Γαύδο είπαν το απόγευμα της Τετάρτης (14.04.2021) συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Καναλίων στην Κέρκυρα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους με τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι πολλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό τροχαίο.

Στις γειτονιές που μεγάλωσε όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα κάνοντας λόγο για ένα δραστήριο και πάντα χαμογελαστό κορίτσι που είχε πολλά όνειρα για την ζωή της γράφει το corfutvnews.gr.

Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια της 27χρονης φοιτήτριας

Στο μεταξύ πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τις συνθήκες του μοιραίου τροχαίου στη Γαύδο το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής στην 27χρονη Κορίνα, αλλά και για την καθυστέρηση των σωστικών μέσων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News αποκάλυψε ότι οι συγγενείς της φοιτήτριας ζήτησαν τη συμβολή τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι ήδη ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο κατέληξε σε γκρεμό 200 μέτρων.

«Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανιών, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ότι αφορά το τροχαίο ατύχημα, μέχρι που φθάνουν και που αρχίζουν στην συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων».

Σύμφωνα με τον 40χρονο οδηγό του οχήματος και φίλο της κοπέλας, όλα ξεκίνησαν όταν πηγαίνοντας μια μεταμεσονύχτια βόλτα την Κυριακή, σταμάτησαν σε ένα απόμερο μέρος στην περιοχή Βαθύ Σέλι και λύθηκε το χειρόφρενο χωρίς να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 40χρονου που επιβίωσε με ελαφρούς τραυματισμούς, μετά την πτώση του αυτοκίνητου στον γκρεμό, κατάφερε αγκομαχώντας να σκαρφαλώσει για να βρει σήμα και στις 06.00 το πρωί ειδοποίησε τηλεφωνικά τις Αρχές.

«Εγκληματική βραδύτητα των σωστικών μέσων»


Ερωτηματικά προκύπτουν για την πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων, με τον δικηγόρο της οικογένειας να κάνει λόγο για εγκληματική βραδύτητα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων η 27χρονη ήταν ζωντανή και λιγοψυχούσε για αρκετές ώρες περιμένοντας να έρθουν οι διασώστες.

«Δεν εξηγείται η εγκληματική θα μπορούσα να πω, βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Δηλαδή το χρονικό διάστημα των 5 ωρών που και ο χρόνος είναι ανεξήγητος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του γιατρού της Γαύδου που έφθασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια του 40χρονου οδηγού, έκανε αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ προσπαθώντας να δει γιατί αργεί το ελικόπτερο.

«Ο καιρός ήταν μια χαρά, συνήθως ανταποκρίνονται στην ώρα τους ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, για αεροδιακομιδή ειδικότερα είναι στην ώρα τους. Υπήρξε μια άλφα καθυστέρηση είναι η αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση, φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, αυτό δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο και το μόνο που μπορούσαν και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν στείλει το αίτημα και το επεξεργάζονται».

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση στις 06:15 και προώθησε το σήμα στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι υπεύθυνο για την έρευνα και τη διάσωση, αλλά η πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ICE αποσύρεται από τη Μινεσότα

Κόσμος 12.02.2026
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά τους φονικούς πυροβολισμούς

Η στιγμή που κινεζικό αλιευτικό χτυπά φάλαινα ‑ Πλάνα από drone

Κόσμος 12.02.2026
Από τη σύγκρουση το ζώο απέκτησε μία λευκή ουλή κατά μήκος της πλάτης του

Φρίκη στη Γαλλία: Βρέθηκαν δύο νεκρά μωρά σε καταψύκτη, το ένα το βρήκε ο πατέρας της οικογένειας

Κόσμος 12.02.2026
Για την περίεργη υπόθεση έχει συλληφθεί η σύντροφος του άντρα - Αγνωστο παραμένει το τι έχει συμβεί

Ζαχάροβα για Καποδίστρια: Έλληνας πατριώτης που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του ρωσικού κράτους

Ελλάδα 12.02.2026
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου αναφέρθηκε στην καταγωγή του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους και στην προσφορά του στις δύο χώρες

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που κατηγορείται για βιασμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 12.02.2026
Ο 26χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν συναινετικά

Βέλγιο: Έφοδος της αστυνομίας στο κτίριο της Κομισιόν – Έρευνα για την πώληση 23 ακινήτων

Κόσμος 12.02.2026
Η έρευνα εστιάζεται σε 23 ακίνητα που πούλησε η Κομισιόν το 2024 στο βελγικό κράτος

Χαράτσι στα δέματα Temu και Shein: Δασμοί ακόμα και… 24 ευρώ ανά παραγγελία

Κόσμος 12.02.2026
Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή τελωνειακών επιβαρύνσεων στις εισαγωγές από την Κίνα

Απεργία πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας της Lufthansa ‑ Ακυρώνονται σχεδόν όλες οι αναχωρήσεις από γερμανικά αεροδρόμια

Κόσμος 12.02.2026
Επηρεάζονται περίπου 69.000 επιβάτες - Η εταιρεία εκτιμά ότι το πτητικό της πρόγραμμα θα αποκατασταθεί αύριο

«Πέθανα για 40 λεπτά και αυτό είναι που μου έμαθε η εμπειρία μου για τη ζωή»

Κόσμος 12.02.2026
Η καρδιά του σταμάτησε λόγω κληρονομικής πάθησης

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Ουκρανός αθλητής που φόρεσε κράνος με θύματα του πολέμου

Αθλητικά Νέα 12.02.2026
Η πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε πως ο Βλαντισλάβ Χερασκέβιτς «δεν ήθελε να εξετάσει καμία μορφή συμβιβασμού»