E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Αναπάντητα ερωτήματα για το μοιραίο τροχαίο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 19:00

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Το τελευταίο αντίο στην 27χρονη Κορίνα η οποία έχασε την ζωή της σε τροχαίο στην Γαύδο είπαν το απόγευμα της Τετάρτης (14.04.2021) συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Καναλίων στην Κέρκυρα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους με τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι πολλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό τροχαίο.

Στις γειτονιές που μεγάλωσε όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα κάνοντας λόγο για ένα δραστήριο και πάντα χαμογελαστό κορίτσι που είχε πολλά όνειρα για την ζωή της γράφει το corfutvnews.gr.

Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια της 27χρονης φοιτήτριας

Στο μεταξύ πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τις συνθήκες του μοιραίου τροχαίου στη Γαύδο το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής στην 27χρονη Κορίνα, αλλά και για την καθυστέρηση των σωστικών μέσων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News αποκάλυψε ότι οι συγγενείς της φοιτήτριας ζήτησαν τη συμβολή τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι ήδη ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο κατέληξε σε γκρεμό 200 μέτρων.

«Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανιών, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ότι αφορά το τροχαίο ατύχημα, μέχρι που φθάνουν και που αρχίζουν στην συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων».

Σύμφωνα με τον 40χρονο οδηγό του οχήματος και φίλο της κοπέλας, όλα ξεκίνησαν όταν πηγαίνοντας μια μεταμεσονύχτια βόλτα την Κυριακή, σταμάτησαν σε ένα απόμερο μέρος στην περιοχή Βαθύ Σέλι και λύθηκε το χειρόφρενο χωρίς να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 40χρονου που επιβίωσε με ελαφρούς τραυματισμούς, μετά την πτώση του αυτοκίνητου στον γκρεμό, κατάφερε αγκομαχώντας να σκαρφαλώσει για να βρει σήμα και στις 06.00 το πρωί ειδοποίησε τηλεφωνικά τις Αρχές.

«Εγκληματική βραδύτητα των σωστικών μέσων»


Ερωτηματικά προκύπτουν για την πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων, με τον δικηγόρο της οικογένειας να κάνει λόγο για εγκληματική βραδύτητα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων η 27χρονη ήταν ζωντανή και λιγοψυχούσε για αρκετές ώρες περιμένοντας να έρθουν οι διασώστες.

«Δεν εξηγείται η εγκληματική θα μπορούσα να πω, βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Δηλαδή το χρονικό διάστημα των 5 ωρών που και ο χρόνος είναι ανεξήγητος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του γιατρού της Γαύδου που έφθασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια του 40χρονου οδηγού, έκανε αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ προσπαθώντας να δει γιατί αργεί το ελικόπτερο.

«Ο καιρός ήταν μια χαρά, συνήθως ανταποκρίνονται στην ώρα τους ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, για αεροδιακομιδή ειδικότερα είναι στην ώρα τους. Υπήρξε μια άλφα καθυστέρηση είναι η αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση, φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, αυτό δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο και το μόνο που μπορούσαν και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν στείλει το αίτημα και το επεξεργάζονται».

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση στις 06:15 και προώθησε το σήμα στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι υπεύθυνο για την έρευνα και τη διάσωση, αλλά η πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Σουδανός εισέβαλε στο τούνελ του Μετρό φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ» και συνελήφθη

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Κατέβηκε στις γραμμές του Μετρό στην Αγία Παρασκευή και προχωρούσε πεζός προς Χαλάνδρι - Αντιστάθηκε στους αστυνομικούς κλωτσώντας τους και φτύνοντάς τους

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.

Φωτιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης: Εκκένωση στο Μουσικό Σχολείο – Μήνυμα 112

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Σαράντα πυροσβέστες, 12 οχήματα και επτά εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, όπου ενεργοποιήθηκε και Ανακριτικό Κλιμάκιο για διερεύνηση εμπρησμού.

Ρίγη συγκίνησης στην απονομή: Η Εθνική Πόλο έγραψε ιστορία στο World Cup

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η Εθνική ανδρών πόλο νίκησε 15-14 την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup στην Αυστραλία και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της.

Αννα Φόνσου: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υγεία της αγαπημένης ηθοποιού

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» διέψευσε τις φήμες και αποκάλυψε την αληθινή αιτία της νοσηλείας της.

Πετρέλαιο κίνησης: Νέα τιμή τον Αύγουστο μετά την επιδότηση των 15 λεπτών ‑ Ποια θα είναι η νέα τιμή

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η κυβέρνηση και τα διυλιστήρια μειώνουν κατά 15 λεπτά ανά λίτρο την τιμή του diesel, με τη μέση τιμή να αναμένεται κάτω από τα 1,90 ευρώ.

Ρέθυμνο: Συλλήψεις για την επίθεση στον κτηνοτρόφο που του έκοψαν τη γλώσσα – Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και δικαστική υπάλληλος

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Τέσσερα εντάλματα σύλληψης εκτελέστηκαν στις 25 Ιουλίου 2026, ενώ στη δικογραφία εμπλέκονται συνολικά έξι άτομα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.

Η Εθνική πόλο έσπασε την κατάρα: Πρωταθλήτρια κόσμου με 15‑14 επί της Ουγγαρίας

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Ο Αργυρόπουλος σκόραρε 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο World Cup του Σίδνεϊ, μετά από πέντε χαμένους τελικούς

Μητσοτάκης: Επιπλέον μείωση 10 λεπτών στο diesel τον Αύγουστο – Τι ανακοίνωσε για καύσιμα, Ε65 και αμυντικά

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η συνολική έκπτωση στο πετρέλαιο κίνησης φτάνει τα 15 λεπτά ανά λίτρο, με παρέμβαση 30 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο για ολόκληρο τον Αύγουστο.

Ο Όλυμπος εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

E-Daily 2.TopNews 26.07.2026
Η απόφαση ελήφθη στην 48η Σύνοδο της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, αναγνωρίζοντας τη μοναδική φυσική και πολιτιστική αξία του εμβληματικού ελληνικού βουνού.