E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Αναπάντητα ερωτήματα για το μοιραίο τροχαίο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 19:00

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Το τελευταίο αντίο στην 27χρονη Κορίνα η οποία έχασε την ζωή της σε τροχαίο στην Γαύδο είπαν το απόγευμα της Τετάρτης (14.04.2021) συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Καναλίων στην Κέρκυρα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους με τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι πολλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό τροχαίο.

Στις γειτονιές που μεγάλωσε όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα κάνοντας λόγο για ένα δραστήριο και πάντα χαμογελαστό κορίτσι που είχε πολλά όνειρα για την ζωή της γράφει το corfutvnews.gr.

Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια της 27χρονης φοιτήτριας

Στο μεταξύ πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τις συνθήκες του μοιραίου τροχαίου στη Γαύδο το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής στην 27χρονη Κορίνα, αλλά και για την καθυστέρηση των σωστικών μέσων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News αποκάλυψε ότι οι συγγενείς της φοιτήτριας ζήτησαν τη συμβολή τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι ήδη ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο κατέληξε σε γκρεμό 200 μέτρων.

«Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανιών, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ότι αφορά το τροχαίο ατύχημα, μέχρι που φθάνουν και που αρχίζουν στην συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων».

Σύμφωνα με τον 40χρονο οδηγό του οχήματος και φίλο της κοπέλας, όλα ξεκίνησαν όταν πηγαίνοντας μια μεταμεσονύχτια βόλτα την Κυριακή, σταμάτησαν σε ένα απόμερο μέρος στην περιοχή Βαθύ Σέλι και λύθηκε το χειρόφρενο χωρίς να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 40χρονου που επιβίωσε με ελαφρούς τραυματισμούς, μετά την πτώση του αυτοκίνητου στον γκρεμό, κατάφερε αγκομαχώντας να σκαρφαλώσει για να βρει σήμα και στις 06.00 το πρωί ειδοποίησε τηλεφωνικά τις Αρχές.

«Εγκληματική βραδύτητα των σωστικών μέσων»


Ερωτηματικά προκύπτουν για την πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων, με τον δικηγόρο της οικογένειας να κάνει λόγο για εγκληματική βραδύτητα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων η 27χρονη ήταν ζωντανή και λιγοψυχούσε για αρκετές ώρες περιμένοντας να έρθουν οι διασώστες.

«Δεν εξηγείται η εγκληματική θα μπορούσα να πω, βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Δηλαδή το χρονικό διάστημα των 5 ωρών που και ο χρόνος είναι ανεξήγητος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του γιατρού της Γαύδου που έφθασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια του 40χρονου οδηγού, έκανε αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ προσπαθώντας να δει γιατί αργεί το ελικόπτερο.

«Ο καιρός ήταν μια χαρά, συνήθως ανταποκρίνονται στην ώρα τους ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, για αεροδιακομιδή ειδικότερα είναι στην ώρα τους. Υπήρξε μια άλφα καθυστέρηση είναι η αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση, φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, αυτό δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο και το μόνο που μπορούσαν και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν στείλει το αίτημα και το επεξεργάζονται».

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση στις 06:15 και προώθησε το σήμα στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι υπεύθυνο για την έρευνα και τη διάσωση, αλλά η πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στους Παξούς: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο

Ελλάδα 13.04.2026
Ο ανήλικος επέβαινε σε μηχανή μαζί με έναν 17χρονο που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Από 16 Απριλίου νέο ψηφιακό μητρώο για καπνό και αλκοόλ

Οικονομία 13.04.2026
Υποχρεωτική εγγραφή σε ψηφιακή πλατφόρμα για κάθε επιχείρηση που πωλεί καπνικά προϊόντα και αλκοολούχα ποτά - Η κυβέρνηση στοχεύει να περιορίσει απώλειες 800 εκατ. ευρώ ετησίως από λαθρεμπόριο

48χρονη influencer οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο Κορωπί, στο αυτοκίνητό της βρέθηκαν και δισκία με αναβολικά

Ελλάδα 13.04.2026
Η 48χρονη γυμνάστρια εντοπίστηκε να κινείται επικίνδυνα με το αυτοκίνητό της τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής

Θρίαμβος Μαγιάρ επί του Όρμπαν στην Ουγγαρία: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από την αλλαγή σκυτάλης μετά από 16 χρόνια

Κόσμος 13.04.2026
To Politico καταγράφει τα νέα δεδομένα για Τραμπ, Πούτιν, Ουκρανία μετά τη νίκη του Πέτερ Μάγιαρ στις εκλογές της Κυριακής στην Ουγγαρία

«Ρώσοι σπίτια σας»: Γιατί πανηγυρίζουν οι ευρωπαϊστές για τoν Μάγιαρ – Τι σημαίνει η εκλογή του δεξιού πολιτικού στην Ουγγαρία

Κόσμος 13.04.2026
Η ήττα του Όρμπαν πιθανότατα σηματοδοτεί το τέλος της συγκρουσιακής στάσης της Ουγγαρίας μέσα στην ΕΕ

Ο Τραμπ ως... Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα Λέοντα γιατί «εξυπηρετεί τη ριζοσπαστική Αριστερά»

Κόσμος 13.04.2026
Γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο βρίσκονται η σημαία των ΗΠΑ, μια νοσοκόμα, στρατιωτικοί, αμερικανικά μαχητικά, ο αετός-σύμβολο των ΗΠΑ, το Αγαλμα της Ελευθερίας και το Καπιτώλιο

«Δεν έχει κανένα Χριστός Ανέστη»: Ιερέας στη Μαγνησία διέκοψε την Ανάσταση για τις κροτίδες, δείτε βίντεο

Ελλάδα 13.04.2026
Ζήτησε σε αυστηρό τόνο από νεαρούς να μην ρίξουν πυροτεχνήμτα γιατί δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται γηροκομείο

Ανάλυση CNN: Γιατί ο Τραμπ έδωσε εντολή να αποκλειστούν τα Στενά του Ορμούζ, κίνηση που έχει κάνει ήδη το Ιράν

Κόσμος 13.04.2026
Τι πιστεύει ο Αμερικανός πρόεδρος ότι θα καταφέρει με αυτή την κίνηση - Το χτύπημα που θέλει να προκαλέσει στο Ιράν

«Λιποθύμησα κατευθείαν, εκείνος έβαλε πρώτη και έφυγε» λέει ο 18χρονος για το τροχαίο στην Αρτέμιδα ‑ Υποχρεωτική πορεία δεξιά αγνόησε ο οδηγός του ΙΧ

Ελλάδα Χτες
Ο νεαρός αναβάτης της μηχανής τραυματίστηκε ελαφρά, παρά τη σφοδρή σύγκρουση - Οι Αρχές ψάχνουν τον ασυνείδητο οδηγό που εγκατέλειψε το σημείο

Ο Μάγιαρ εκθρονίζει τον Όρμπαν μετά από 16 χρόνια στις ουγγρικές εκλογές

Κόσμος Χτες
Με 135 έδρες το κόμμα του Μάγιαρ έναντι 57 του Όρμπαν στο 199μελές κοινοβούλιο - Ο Όρμπαν συνεχάρη τηλεφωνικά τον αντίπαλό του, ο οποίος αναφέρει καταγγελίες για εκλογική νοθεία

YouTube Premium: Ανακοινώθηκαν νέες ανατιμήσεις στις συνδρομές

Tech + Science Χτες
Η Google επιβεβαίωσε τις ανατιμήσεις για το YouTube Premium που ισχύουν άμεσα στις ΗΠΑ για νέους συνδρομητές, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο του 2026.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science Χτες
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro