E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Αναπάντητα ερωτήματα για το μοιραίο τροχαίο

Δημοσίευση 14/4/2021 | 19:00

Θρήνος στην κηδεία της Κορίνας που σκοτώθηκε στη Γαύδο

Το τελευταίο αντίο στην 27χρονη Κορίνα η οποία έχασε την ζωή της σε τροχαίο στην Γαύδο είπαν το απόγευμα της Τετάρτης (14.04.2021) συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Καναλίων στην Κέρκυρα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως από την μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους με τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι πολλά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό τροχαίο.

Στις γειτονιές που μεγάλωσε όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα κάνοντας λόγο για ένα δραστήριο και πάντα χαμογελαστό κορίτσι που είχε πολλά όνειρα για την ζωή της γράφει το corfutvnews.gr.

Τεχνικό σύμβουλο όρισε η οικογένεια της 27χρονης φοιτήτριας

Στο μεταξύ πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τις συνθήκες του μοιραίου τροχαίου στη Γαύδο το οποίο έκοψε το νήμα της ζωής στην 27χρονη Κορίνα, αλλά και για την καθυστέρηση των σωστικών μέσων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, μιλώντας αποκλειστικά στο Live News αποκάλυψε ότι οι συγγενείς της φοιτήτριας ζήτησαν τη συμβολή τεχνικών συμβούλων, οι οποίοι ήδη ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο κατέληξε σε γκρεμό 200 μέτρων.

«Ήδη έχω διορίσει τεχνικούς συμβούλους, οι έρευνες που διεξάγονται από έμπειρους αξιωματικούς της τροχαίας Χανιών, είναι θέμα χρόνου να διαλευκάνουν χρόνους, πρόσωπα και συνθήκες. Οι έρευνες θα στραφούν, αφενός στις συνθήκες που έλαβαν χώρα σε ότι αφορά το τροχαίο ατύχημα, μέχρι που φθάνουν και που αρχίζουν στην συνέχεια οι ευθύνες των σωστικών συνεργείων».

Σύμφωνα με τον 40χρονο οδηγό του οχήματος και φίλο της κοπέλας, όλα ξεκίνησαν όταν πηγαίνοντας μια μεταμεσονύχτια βόλτα την Κυριακή, σταμάτησαν σε ένα απόμερο μέρος στην περιοχή Βαθύ Σέλι και λύθηκε το χειρόφρενο χωρίς να το καταλάβουν.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του 40χρονου που επιβίωσε με ελαφρούς τραυματισμούς, μετά την πτώση του αυτοκίνητου στον γκρεμό, κατάφερε αγκομαχώντας να σκαρφαλώσει για να βρει σήμα και στις 06.00 το πρωί ειδοποίησε τηλεφωνικά τις Αρχές.

«Εγκληματική βραδύτητα των σωστικών μέσων»


Ερωτηματικά προκύπτουν για την πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων, με τον δικηγόρο της οικογένειας να κάνει λόγο για εγκληματική βραδύτητα, αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων η 27χρονη ήταν ζωντανή και λιγοψυχούσε για αρκετές ώρες περιμένοντας να έρθουν οι διασώστες.

«Δεν εξηγείται η εγκληματική θα μπορούσα να πω, βραδύτητα των σωστικών μέσων διάσωσης με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ καλός καιρός, καλοκαιρία, δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικές συνθήκες που αποτρέπουν πολλές φορές τα εναέρια ή τα επίγεια ή και τα πλωτά μέσα διάσωσης. Δηλαδή το χρονικό διάστημα των 5 ωρών που και ο χρόνος είναι ανεξήγητος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του γιατρού της Γαύδου που έφθασε στο σημείο 10 λεπτά μετά την κλήση για βοήθεια του 40χρονου οδηγού, έκανε αρκετές κλήσεις στο ΕΚΑΒ προσπαθώντας να δει γιατί αργεί το ελικόπτερο.

«Ο καιρός ήταν μια χαρά, συνήθως ανταποκρίνονται στην ώρα τους ειδικά όταν πρόκειται για κάτι σοβαρό, για αεροδιακομιδή ειδικότερα είναι στην ώρα τους. Υπήρξε μια άλφα καθυστέρηση είναι η αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιον λόγο έγινε αυτή η καθυστέρηση, φαντάζομαι ότι είναι ανάμεσα στα κέντρα, αυτό δεν το γνωρίζω. Συγκεκριμένα είχα καλέσει αρκετές φορές το κέντρο του ΕΚΑΒ για το ελικόπτερο και το μόνο που μπορούσαν και οι ίδιοι να μου πούνε είναι ότι έχουν στείλει το αίτημα και το επεξεργάζονται».

Ο πρόεδρος εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση στις 06:15 και προώθησε το σήμα στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεδομένου ότι το ΕΚΑΒ δεν είναι υπεύθυνο για την έρευνα και τη διάσωση, αλλά η πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Το BBC συνδέει το “Ferto” του Akyla με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Διθυραμβικά σχόλια συνεχίζει να συγκεντρώνει η ελληνική συμμετοχή

Πάτρα: Συναγερμός για διασπορά φυματίωσης – Δεκάδες κρούσματα σε εργάτες γης από το Νεπάλ

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
«Δύσκολος πληθυσμός, κρύβονται και δεν συμμορφώνονται»

Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της δολοφονίας 34χρονου έξω από κλαμπ στις Σέρρες το 2025

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το φονικό επεισόδιο ξεκίνησε έπειτα από καβγά

Χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο: Ανατροπή με το «σημείο μηδέν» ‑ Δεν μεταδόθηκε από χωματερή

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Νέα δεδομένα για το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

Ο ουρανός πάνω από την Αλάσκα τρελάθηκε, και ο δορυφόρος της NASA κατέγραψε κάθε δευτερόλεπτο

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εντυπωσιακή σειρά ατμοσφαιρικών φαινομένων πάνω από τον Κόλπο της Αλάσκας

Καταναλωτικά δάνεια: Πλαφόν στο κόστος και τέλος στις υπερβολικές χρεώσεις έως 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Νέο πλαφόν σε καταναλωτικά δάνεια έως 100.000 ευρώ περιορίζει το κόστος αποπληρωμής, ενισχύει τη διαφάνεια και προστατεύει δανειολήπτες από υπερβολικές χρεώσεις, επιβάλλοντας σαφή όρια και ενημέρωση

Μαρινάκης για Τσίπρα: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και τώρα θέλει να τις εξυγιάνει

Ελλάδα 09.05.2026
Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιβολή «πατριωτικής εισφοράς» σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Drone στη Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη τα εκρηκτικά

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το θαλάσσιο drone εντόπισαν δύο ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή της Βασιλικής

Νέος συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 100 ασθενείς από νοροϊό στην Καραϊβική

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το πλοίο αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά των βόρειων ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας και έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσει το Nassau, την πρωτεύουσα των Μπαχάμες

Απίστευτο περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ντένβερ: Αεροπλάνο χτύπησε άνθρωπο που περπατούσε τον διάδρομο προσγείωσης

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Η πτήση ακυρώθηκε καθώς αμέσως μετά πήρε φωτιά ο κινητήρας του αεροπλάνου και οι επιβάτες το εγκατέλειψαν χρησιμοποιώντας τις τσουλήθρες για προληπτικούς λόγους

Μήνυμα Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία πάντα ήταν και θα είναι νικήτρια»

Κόσμος 09.05.2026
Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία