E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γονιός θέλει να παντρευτεί το ενήλικο παιδί του και προσφεύγει στη δικαιοσύνη

Απίστευτη υπόθεση

Δημοσίευση 13/4/2021 | 17:07

Γονιός θέλει να παντρευτεί το ενήλικο παιδί του και προσφεύγει στη δικαιοσύνη
Photo by Megapixelstock from Pexels

Μια απίστευτη υπόθεση φέρνει στο φως της δημοσιότητας η NY Post. Γονιός από τη Νέα Υόρκη που θέλει να παντρευτεί το ενήλικο παιδί του, κατέθεσε μήνυση για να αλλάξει η νομοθεσία που απαγορεύει την αιμομιξία.

Ο γονιός θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του επειδή το αίτημα είναι «μια πράξη που μεγάλη μερίδα της κοινωνίας θεωρεί ηθικά, κοινωνικά και βιολογικά απεχθή», όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

«Μέσω του δεσμού του γάμου που έχει διάρκεια, δύο άτομα, ανεξαρτήτως οποιαδήποτε άλλης σχέσης που μπορεί να έχουν, μπορούν να βρουν ένα μεγαλύτερο βαθμό έκφρασης, οικειότητας και πνευματικότητας», αναφέρει ο γονιός στο αίτημά του προς το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, το οποίο κατατέθηκε την 1η Απριλίου.

Στα νομικά έγγραφα δεν αναφέρεται το φύλο, οι ηλικίες ή η φύση της σχέσης, αναφέρει το δημοσίευμα. Διευκρινίζεται ότι είναι ενήλικες και ότι είναι γονιός και βιολογικό παιδί, που δεν μπορούν να αποκτήσουν απογόνους μαζί.

Η αιμομιξία είναι κακούργημα τρίτου βαθμού, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης, που τιμωρείται με φυλάκιση έως και 4 ετών. Οι αιμομικτικοί γάμοι θεωρούνται άκυροι, ενώ οι σύζυγοι τιμωρούνται με πρόστιμο και εξάμηνη φυλάκιση.

Το 2014, αναφέρει το δημοσίευμα, δικαστήριο είχε εγκρίνει μια υπόθεση που αφορούσε μια γυναίκα παντρεμένη με τον ετεροθαλή αδερφό της μητέρας της, σημειώνοντας ότι η γενετική σχέση ισοδυναμούσε με εκείνη που έχουν τα ξαδέρφια πρώτου βαθμού. Αλλά ακόμη και αυτή η δικαστική απόφαση υπογράμμισε τον «σχεδόν παγκόσμιο τρόμο» με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο γάμος γονέα και παιδιού.

Ο γονέας στη νέα υπόθεση που θέλει να παντρευτεί το παιδί του λέει πως θέλει να κάνει την πρόταση γάμου αλλά «θα υποστεί συναισθηματική βλάβη» αν το κάνει όσο ισχύουν οι νόμοι αυτοί. Ο γονιός που θέλει να παντρευτεί στη Νέα Υόρκη ζητά από δικαστή να κηρύξει αντισυνταγματικούς και ανεφάρμοστους στην υπόθεσή τους τους νόμους.

«Τα ζευγάρια γονέα – ενήλικου παιδιού για τα οποία η αναπαραγωγή είναι αδύνατη μπορούν να φιλοδοξούν για τους υπερβατικούς σκοπούς του γάμου και να αναζητήσουν την ολοκλήρωση με την ύψιστη σημασία της λέξης», αναφέρεται.

Υπάρχουν περιπτώσεις γονιών που χωρίστηκαν από τα παιδιά όταν ήταν μικρά και απέκτησαν ρομαντική σχέση όταν επανενώθηκαν δεκαετίες αργότερα, λέει η καθηγήτρια Νομικής του NYU, Σίλβια Λο.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα μεγάλο δημοφιλές κίνημα, αλλά νομίζω ότι όσο κρατάμε αρχεία, έχουν υπάρξει υποθέσεις. Είναι μια περιοχή στην οποία πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα πουν ότι η κυβέρνηση έχει δίκιο να φτιάχνει τους κανόνες, ακόμη κι αν δεν εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεστίδης: «Στο τηλέφωνο φαίνονται ποιοι με έπαιρναν από τη ΝΔ – Είχα ανοιχτή ακρόαση»

Ελλάδα Χτες
«Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση για ευνόητους λόγους. Γι αυτά που έλεγα, μέσα από το δικό μου πρόσωπο προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα των αγροτών»

Αμύνταιο: Μαθητές αποχώρησαν χωρίς να πουν τα κάλαντα στον Γεωργιάδη ‑ Θερμά χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές

Ελλάδα Χτες
Αρκετοί γονείς φώναζαν «ντροπή», καταγγέλλοντας ότι γινόταν φιέστα με τα παιδιά τους

Γιατί και ποια λέξη αφαίρεσε η Ιταλία από τον εθνικό ύμνο της;

Κόσμος Χτες
Πηγή της ιταλικής Προεδρίας διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν υπαγορεύτηκε από πολιτικά κίνητρα

Ποιοι κάθονται και ποιοι δουλεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Κόσμος Χτες
Δείτε τη λίστα με όλες τις χώρες

Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Κόσμος Χτες
Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σeξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών

Στη φυλακή η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτία στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Τέρμα Αβανος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές

SOS εκπέμπει το Τσέρνομπιλ: «Η σαρκοφάγος ίσως καταρρεύσει αν δεχθεί νέα επίθεση από πύραυλο ή drone»

Κόσμος Χτες
«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το στέγαστρο θα παραμείνει όρθιο μετά από οποιοδήποτε πλήγμα» είπε ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς – Δείτε εάν κερδίσατε

Οικονομία Χτες
Ποιοι αποκλείονται από τη φορολοταρία

Ζωγράφου: Τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας σε ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Απεγκλωβίστηκε επίσης και μία γυναίκα από ασανσέρ στο δήμο Καλλιθέας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ