E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισπανία: Ένα σχολείο μεταφέρει τάξεις και μαθήματα στην παραλία

Η τηλεκπαίδευση έχει κουράσει σε όλο τον κόσμο

Δημοσίευση 12/4/2021 | 17:31

Ισπανία: Ένα σχολείο μεταφέρει τάξεις και μαθήματα στην παραλία

Έτσι μετέφερε τις τάξεις στην παραλία στην περιφέρεια της Μούρθια στην Ισπανία σε μια προσπάθεια για ένα νέο τρόπο διδασκαλίας στην πανδημία του κορονοϊού.

Έξω από το σχολείο Felix Rodriguez de la Fuente, μαθητές φορώντας τις προστατευτικές τους μάσκες κάθονται μπροστά σε έναν φορητό μαυροπίνακα σε σειρές πράσινων θρανίων τοποθετημένων με τις απαραίτητες μεταξύ τους αποστάσεις πάνω στις αμμουδιές της Playa de los Nietos (Η Παραλία των Εγγονιών).

“Είναι ασφαλές, τα παιδιά το διασκεδάζουν πολύ. Ό,τι μαθαίνουν εδώ δεν το ξεχνούν”, λέει ο δάσκαλος Αγγλικών Χουάν Φρανθίσκο Μαρτίνεθ.

Κάποιοι μαθητές, ξυπόλητοι, βυθίζουν τα πόδια τους στην άμμο καθώς παίζουν ξυλόφωνο, ενώ άλλοι μαζεύουν τα τετράδιά τους για να μην τους πάρει τα χαρτιά ο αέρας.

Τα μαθήματα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο γνωστό ως “Καθαρός Αέρας”, που στοχεύει στη δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού μέσω και της διδασκαλίας σε ανοιχτό χώρο.

Οι δάσκαλοι ξεκινούν να προετοιμάζουν την παραλία στις 08:00. Οκτώ τμήματα συμμετέχουν στα εικοσάλεπτης διάρκειας μαθήματα και οι ομάδες των μαθητών εναλλάσσονται στα διάφορα σημεία της παραλίας.

Τα παιδιά στο σχολείο είναι ηλικίας από τριών έως 12 ετών και παραμένουν στην “φούσκα της τάξης” τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορονοϊού.

“Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στην παραλία! Προτιμώ να είμαι στην παραλία γιατί νιώθω πιο χαλαρά και άνετα”, λέει ο 9χρονος Αντόνιο Φερνάντεθ.

Η 10χρονη Λουθ καταθέτει και αυτή την άποψή της: “Αυτό είναι πολύ καλό γιατί είμαι με τους φίλους μου, είμαι στην παραλία, αγαπάω την παραλία, το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ για να κολυμπήσω κάθε μέρα και αγαπώ την άμμο”.

Και δεν είναι μόνο ο χώρος της παραλίας. Μέλη μιας ένωσης κατοίκων της περιοχής ντύθηκαν λεγεωνάριοι για να “διδάξουν” στους μαθητές Ρωμαϊκή Ιστορία, ενώ τοπικοί ψαράδες τους έδειξαν τα δίχτυα τους για να μάθουν από που προέρχεται το φαγητό τους.

“Ψαράδες δίδαξαν τους μαθητές πώς να ψαρεύουν…πώς εκείνοι μπόρεσαν να μας εξασφαλίσουν τροφή στον καιρό της πανδημίας”, προσθέτει ο διευθυντής Αλφόνσο Βέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αίγιο: 47χρονος πυροβόλησε ανήλικους επειδή έκαναν φασαρία

Ελλάδα Χτες
Ο 47χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του

Φωτιά στα Σπάτα: Επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο ‑ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο γνωστής αλυσίδας αθλητικών ειδών

Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό

Ελλάδα Χτες
Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παραμένει σε κατάσταση κινητοποίησης «RED CODE»

Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010

Κόσμος Χτες
Σε αίτημα για σχολιασμό των σημερινών δημοσιευμάτων, η Σκότλαντ Γιαρντ απάντησε ότι δεν υπάρχει περαιτέρω σχόλιο

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»

Ελλάδα Χτες
Η ζημιά είναι δυσανάλογη σε σχέση με το δημοσιονομικό όφελος, επισημαίνουν φορείς

Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών

Ελλάδα Χτες
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση

Ελλάδα Χτες
Η πόλη της Πάτρας έχει κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ζουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Πράκτορες σκότωσαν ένοπλο άνδρα που προσπάθησε να μπει στην έπαυλή του στο Μαρ α Λάγκο

Κόσμος Χτες
Ο άνδρας κρατούσε κυνηγετικό όπλο και μπιτόνι με βενζίνη κατά την «εισβολή του» στο Μαρ α Λάγκο, όπου τον εξουδετέρωσαν οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας

Τουρκία: Διάσωση 80χρονης που είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε βράχους

Κόσμος Χτες
Η γιαγιά από την Αττάλεια βρέθηκε ζωντανή από τα σωστικά συνεργεία έπειτα από 24 ώρες ερευνών

Καλύτερα τα νέα για τη λίμνη του Μόρνου μετά τις βροχές

Ελλάδα Χτες
Η «υγρή» χρονιά βελτιώνει τα αποθέματα, αλλά η στάθμη παραμένει 26% κάτω από τον μέσο όρο – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα νησιά και την κλιματική αλλαγή

Καθαρά Δευτέρα: Στα 22 ευρώ τα καλαμαράκια, πάνω από 3,30 η λαγάνα

Ελλάδα Χτες
Οι ώρες λειτουργίας για Βαρβάκειο και Ρέντη

Σοβαρό ατύχημα με κροτίδα στην Πτολεμαΐδα: 17χρονος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος κινδυνεύει να χάσει τρία δάχτυλα - Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή