E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ισπανία: Ένα σχολείο μεταφέρει τάξεις και μαθήματα στην παραλία

Η τηλεκπαίδευση έχει κουράσει σε όλο τον κόσμο

Δημοσίευση 12/4/2021 | 17:31

Ισπανία: Ένα σχολείο μεταφέρει τάξεις και μαθήματα στην παραλία

Έτσι μετέφερε τις τάξεις στην παραλία στην περιφέρεια της Μούρθια στην Ισπανία σε μια προσπάθεια για ένα νέο τρόπο διδασκαλίας στην πανδημία του κορονοϊού.

Έξω από το σχολείο Felix Rodriguez de la Fuente, μαθητές φορώντας τις προστατευτικές τους μάσκες κάθονται μπροστά σε έναν φορητό μαυροπίνακα σε σειρές πράσινων θρανίων τοποθετημένων με τις απαραίτητες μεταξύ τους αποστάσεις πάνω στις αμμουδιές της Playa de los Nietos (Η Παραλία των Εγγονιών).

“Είναι ασφαλές, τα παιδιά το διασκεδάζουν πολύ. Ό,τι μαθαίνουν εδώ δεν το ξεχνούν”, λέει ο δάσκαλος Αγγλικών Χουάν Φρανθίσκο Μαρτίνεθ.

Κάποιοι μαθητές, ξυπόλητοι, βυθίζουν τα πόδια τους στην άμμο καθώς παίζουν ξυλόφωνο, ενώ άλλοι μαζεύουν τα τετράδιά τους για να μην τους πάρει τα χαρτιά ο αέρας.

Τα μαθήματα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο γνωστό ως “Καθαρός Αέρας”, που στοχεύει στη δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού μέσω και της διδασκαλίας σε ανοιχτό χώρο.

Οι δάσκαλοι ξεκινούν να προετοιμάζουν την παραλία στις 08:00. Οκτώ τμήματα συμμετέχουν στα εικοσάλεπτης διάρκειας μαθήματα και οι ομάδες των μαθητών εναλλάσσονται στα διάφορα σημεία της παραλίας.

Τα παιδιά στο σχολείο είναι ηλικίας από τριών έως 12 ετών και παραμένουν στην “φούσκα της τάξης” τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορονοϊού.

“Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στην παραλία! Προτιμώ να είμαι στην παραλία γιατί νιώθω πιο χαλαρά και άνετα”, λέει ο 9χρονος Αντόνιο Φερνάντεθ.

Η 10χρονη Λουθ καταθέτει και αυτή την άποψή της: “Αυτό είναι πολύ καλό γιατί είμαι με τους φίλους μου, είμαι στην παραλία, αγαπάω την παραλία, το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ για να κολυμπήσω κάθε μέρα και αγαπώ την άμμο”.

Και δεν είναι μόνο ο χώρος της παραλίας. Μέλη μιας ένωσης κατοίκων της περιοχής ντύθηκαν λεγεωνάριοι για να “διδάξουν” στους μαθητές Ρωμαϊκή Ιστορία, ενώ τοπικοί ψαράδες τους έδειξαν τα δίχτυα τους για να μάθουν από που προέρχεται το φαγητό τους.

“Ψαράδες δίδαξαν τους μαθητές πώς να ψαρεύουν…πώς εκείνοι μπόρεσαν να μας εξασφαλίσουν τροφή στον καιρό της πανδημίας”, προσθέτει ο διευθυντής Αλφόνσο Βέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδειξη ισχύος από ΗΠΑ και Ιαπωνία μετά τα γυμνάσια Κίνας‑Ρωσίας

Κόσμος 11.12.2025
Αμερικανικά βομβαρδιστικά, ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα, και ιαπωνικά καταδιωκτικά πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας

Ο νέος διοικητής της ρωσικής Wagner ‑ Έχασε δύο πόδια και ένα χέρι στην Ουκρανία

Κόσμος 11.12.2025
Στο υλικό, που κυκλοφόρησε από το TASS και αναπαράχθηκε σε διεθνή δίκτυα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Podolski εμφανίζεται με προσθετικά μέλη να εκπαιδεύεται εντατικά σε τοπίο που παραπέμπει στην Αφρική.

Αμετακίνητοι οι αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και διοργανώνουν συλλαλητήριο

Ελλάδα 11.12.2025
Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, κλιμακώνοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις τους.

Σε 7 κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του “Δότη 7069” με το καρκινογόνο γονίδιο

Κόσμος Χτες
Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές

Τι καιρό θα κάνει μέχρι τα Χριστούγεννα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Οι προγνώσεις είναι επισφαλείς»

«AI situationship»: Ποια είναι η τάση στο dating που θα καθορίσει το 2026;

Tech + Science Χτες
Η εφαρμογή γνωριμιών «happn» προβλέπει την άνοδο μιας αμφιλεγόμενης νέας τάσης στο dating, η οποία θολώνει ακόμη περισσότερο τα όρια ανάμεσα στην ανθρώπινη και την τεχνητή συντροφικότητα

«Θα γαμ… την ΑΕΚ»: Τούρκος κωμικός προκαλεί σε βίντεο της Σάμσουνσπορ

Αθλητικά Νέα Χτες
Φτιάχνουν κλίμα στη Σαμψούντα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (11/12)

Επιστροφή ενοικίου: Η κυβέρνηση φέρνει ρύθμιση για να διορθώσει τα λάθη της

Οικονομία Χτες
Ανοίγει ο δρόμος για συμπλήρωση στοιχείων αναφορικά με την επιστροφή ενοικίου

Η ιταλική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO

Πολιτισμός Χτες
Η πρώτη εθνική κουζίνα στη λίστα

ΗΠΑ: Πακέτο στήριξης 12 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε ο Τραμπ για τους αγρότες

Κόσμος Χτες
Οι ζημιές για τους αγρότες φέτος κυμαίνονται από 35 έως 44 δισ. δολάρια για τις εννέα κύριες καλλιέργειες εμπορευμάτων - Χαμηλές τιμές στις καλλιέργειες και οι συνέπειες στις εξαγωγές από τους δασμούς Τραμπ, τα βασικά προβλήματα

Η Ουγγαρία αρνείται να εφαρμόσει το σύμφωνο της ΕΕ για τη μετανάστευση: Δεν θα δεχτούμε ούτε έναν μετανάστη

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση Όρμπαν συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση στις πολιτικές της ΕΕ για το μεταναστευτικό