E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα ανοίγουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα

Νέο άνοιγμα από την άλλη Δευτέρα προανήγγειλε ο γ.γ. Εμπορίου

Δημοσίευση 12/4/2021 | 12:13

Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα ανοίγουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα
Photo by Demian Smit from Pexels

Νέο άνοιγμα από την άλλη Δευτέρα (19.04.2021) προανήγγειλε ο γ.γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Αυτή τη φορά θα ανοίξουν μεγάλα πολυκαταστήματα.

«Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα» αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας το πρωί (2.04.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο γγ Εμπορίου πρόσθεσε ότι αυτό «είναι ένα μήνυμα ότι όταν τηρούμε τα μέτρα τότε οι ειδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ότι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά».

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές που υπάρχουν στα καταστήματα από σήμερα, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης είπε: «Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα».

Για τα self tests, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σημείωσε ότι δικαιώθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να τα φέρει στην διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία και επεσήμανε πως τα self tests, ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων μαζί με τον καιρό θα είναι τα εργαλεία που θα πορευτούμε προς Μάιο.

Σχετικά με το που θα επεκταθούν τα self tests σημείωσε πως θα είναι διαθέσιμα για όλη την κοινωνία με μια σταδιακή διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης Λάκης Ραπτάκης: Ο άνθρωπος που άλλαξε το nightlife σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Τη δεκαετία του `80 και του `90 ήταν κυρίαρχος έχοντας φτάσει μάλιστα στο σημείο να έχει 46 (!) μαγαζιά διασκέδασης

O Έλον Μασκ γράφει ότι τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία!

Κόσμος Χτες
Για μια προκλητική δήλωση του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου ή μια ένδειξη πραγματικής δυστυχίας, κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο Χάρης Παυλίδης κάλεσε τάιμ άουτ μόνο για να αποθεώσει τα κορίτσια της Εθνικής πόλο γυναικών

Αθλητικά Νέα Χτες
“Κάνατε το καλύτερο σας παιχνίδι. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που παίξατε”

Κελίφ: «Δεν είμαι τρανς, είμαι κορίτσι ‑ Έκανα ορμονοθεραπεία, δέχομαι οποιονδήποτε έλεγχο»

Αθλητικά Νέα Χτες
Αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη στη «L`Equipe» για την ορμονοθεραπεία και το γονίδιο SRY

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία

Καιρός Χτες
Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια στα βουνά

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος

Ελλάδα Χτες
Η δράση του και πώς εντοπίστηκε

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Οικονομία Χτες
Αναλυτικά τα πρόστιμα