E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα ανοίγουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα

Νέο άνοιγμα από την άλλη Δευτέρα προανήγγειλε ο γ.γ. Εμπορίου

Δημοσίευση 12/4/2021 | 12:13

Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα ανοίγουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα
Photo by Demian Smit from Pexels

Νέο άνοιγμα από την άλλη Δευτέρα (19.04.2021) προανήγγειλε ο γ.γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Αυτή τη φορά θα ανοίξουν μεγάλα πολυκαταστήματα.

«Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα» αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας το πρωί (2.04.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο γγ Εμπορίου πρόσθεσε ότι αυτό «είναι ένα μήνυμα ότι όταν τηρούμε τα μέτρα τότε οι ειδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ότι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά».

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές που υπάρχουν στα καταστήματα από σήμερα, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης είπε: «Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα».

Για τα self tests, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σημείωσε ότι δικαιώθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να τα φέρει στην διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία και επεσήμανε πως τα self tests, ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων μαζί με τον καιρό θα είναι τα εργαλεία που θα πορευτούμε προς Μάιο.

Σχετικά με το που θα επεκταθούν τα self tests σημείωσε πως θα είναι διαθέσιμα για όλη την κοινωνία με μια σταδιακή διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.