E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα ανοίγουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα

Νέο άνοιγμα από την άλλη Δευτέρα προανήγγειλε ο γ.γ. Εμπορίου

Δημοσίευση 12/4/2021 | 12:13

Σταμπουλίδης: Από Δευτέρα ανοίγουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα
Photo by Demian Smit from Pexels

Νέο άνοιγμα από την άλλη Δευτέρα (19.04.2021) προανήγγειλε ο γ.γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Αυτή τη φορά θα ανοίξουν μεγάλα πολυκαταστήματα.

«Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα» αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας το πρωί (2.04.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο γγ Εμπορίου πρόσθεσε ότι αυτό «είναι ένα μήνυμα ότι όταν τηρούμε τα μέτρα τότε οι ειδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ότι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά».

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές που υπάρχουν στα καταστήματα από σήμερα, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης είπε: «Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα».

Για τα self tests, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σημείωσε ότι δικαιώθηκε η επιλογή της κυβέρνησης να τα φέρει στην διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία και επεσήμανε πως τα self tests, ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων μαζί με τον καιρό θα είναι τα εργαλεία που θα πορευτούμε προς Μάιο.

Σχετικά με το που θα επεκταθούν τα self tests σημείωσε πως θα είναι διαθέσιμα για όλη την κοινωνία με μια σταδιακή διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη