E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κηδεία Φίλιππου: Ο Χάρι επιστρέφει στη Βρετανία ‑ Αγνωστο τι θα κάνει η Μέγκαν

«Δεν θα τελεστεί κρατική κηδεία με πλήρεις τιμές»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2021 | 17:28

Κηδεία Φίλιππου: Ο Χάρι επιστρέφει στη Βρετανία ‑ Αγνωστο τι θα κάνει η Μέγκαν

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φιλίππου στρέφει τα βλέμματα όλων πάνω στη βασιλική οικογένεια, και ειδικά σε δύο μέλη που έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα: τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Θα επιστρέψουν και οι δύο τώρα στη Βρετανία; Ή μήπως η εγκυμοσύνη της Μεγκαν θα τη γλιτώσει από τη δύσκολη συνάντηση;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρι θα γυρίσει άμεσα στην πατρίδα του για να παραβρεθεί στην κηδεία του παππού του. Αυτό θα είναι το πρώτο του ταξίδι στη Βρετανία μετά την απόφαση να μετακομίσει στις ΗΠΑ.

Η Daily Mail σε ρεπορτάζ της αναφέρει κατηγορηματικά ότι η Μέγκαν δεν θα τον συνοδεύσει ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε. Η Μαρκλ γεννάει το δεύτερο παιδί της στις αρχές του καλοκαιριού, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι έχει μία πολύ καλή δικαιολογία για να αποφύγει το μεγάλο ταξίδι. Από την άλλη θα χάσει μία πολύ καλή ευκαιρία για να ζεστάνει το κλίμα με την οικογένεια του συζύγου της... σε περίπτωση που θα ήθελε κάτι τέτοιο.

Η New York Post μεταδίδει ότι το ζευγάρι περιμένει οδηγίες από τον γιατρό της Μέγκαν για το αν θα μπορέσει εκείνη να ταξιδέψει στη Βρετανία, την ώρα που η Mail αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Χθες πάντως το ζευγάρι επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Φίλιππο με ένα λιτό μήνυμα. Σε ανάρτησή τους στον λογαριασμό Δούκας και Δούκισσα του Σάσσεξ, Χάρι και Μέγκαν, αναφέρουν «αναπαύσου εν ειρήνη Αυτού Υψηλότητα Δούκα του Εδιμβούργου».

«Δεν θα τελεστεί κρατική κηδεία με πλήρεις τιμές»

Η Ελισάβετ, η οποία θα γίνει 95 ετών στις 21 Απριλίου, θα πρέπει εφεξής να αντιμετωπίζει μόνη τις κρίσεις που συγκλονίζουν την βρετανική βασιλική οικογένεια, όπως η πρόσφατη κριτική που άσκησαν ο εγγονός της Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν.

Αυτοί κατηγόρησαν για έλλειψη υποστήριξης προς τη Μέγκαν, παρά τις σκέψεις αυτοκτονίας που είχε. Η πρώην ηθοποιός και ο σύζυγός της δήλωσαν επίσης ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, το οποίο δεν κατονόμασαν, αλλά διευκρίνισαν ότι δεν επρόκειτο ούτε για τη βασίλισσα ούτε για τον σύζυγό της, είχε διερωτηθεί για το χρώμα του δέρματος που θα είχε ο γιος τους Άρτσι πριν από τη γέννησή του.

Το College of Arms, η βασιλική εταιρεία που εμπλέκεται στην τήρηση του βασιλικού πρωτοκόλλου, ανακοίνωσε ότι για τον εκλιπόντα πρίγκιπα Φίλιππο δεν θα τελεστεί κρατική κηδεία και δεν θα οργανωθεί λαϊκό προσκύνημα λόγω των περιορισμών κατά της COVID-19.

"Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα", αναφέρει το College of Arms σε ανακοίνωσή του.

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε χθες ότι η βασίλισσα "εξετάζει" τις ρυθμίσεις για την κηδεία του συζύγου της.

Την περίοδο αυτή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ο κόσμος εκλήθη να μη μεταβεί κοντά στις βασιλικές κατοικίες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αλλά μάλλον να κάνει μια δωρεά στη μνήμη του Φιλίππου σε κάποια οργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσιμα: Στο τραπέζι νέα επιδότηση στο ντίζελ – Σχέδιο παρέμβασης αν οι τιμές συνεχίσουν την άνοδο

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε στα 1,982 ευρώ το λίτρο

Σκάνδαλο με διάσημο εστιατόριο δύο αστέρων Michelin: Σέρβιρε επιδόρπιο με μυρμήγκια

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Σύμφωνα με τις αρχές, κατά την περίοδο που εξετάζεται χρησιμοποιήθηκαν περίπου 49.000 μυρμήγκια, κυρίως ως επικάλυψη σε παγωτό

Πάτρα: Κυνηγούσε την γυναίκα του για να την χτυπήσει – Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για να τη σώσει

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Οι αστυνομικοί κινήθηκαν αστραπιαία και συνέλαβαν τον νταή σύζυγο

Φοιτητική στέγη: Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα – Πού φτάνουν τα ενοίκια

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τα 7 στα 10 σπίτια στην Αθήνα ξεπερνούν τα 50 χρόνια - Πόσο ψάχνουν να πληρώσουν οι υποψήφιοι φοιτητές σε κάθε πόλη

Xάρτης: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «Red Code» λόγω καύσωνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Δύο «αόρατα κύματα» χτύπησαν τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 90 λεπτά

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το φαινόμενο «pressure jump» που καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου

Σοκαριστικό βίντεο από Κίνα: Ανεμοστρόβιλος εκτοξεύει αυτοκίνητο στον αέρα εν μέσω τυφώνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το ακραίο καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε κατά την επέλαση του τυφώνα Bavi στην επαρχία Ζετζιάνγκ

Miss Universe ‑ Ποιος σκότωσε την 23χρονη Γουάλις Φουέντες – Τι εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η νεαρή διαγωνιζόμενη εντοπίστηκε νεκρή μετά από μέρες σιωπής, ενώ οι αστυνομικές Αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο

Ερχεται κακοκαιρία ‑ εξπρές: Μπουρίνια, χαλάζι και κεραυνοί στον ορίζοντα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Βίαιο τέλος στον καύσωνα των 43,5°C - επικίνδυνα μπουρίνια και απότομη πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Ομολόγησε ο 28χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Ένας 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από τις Αρχές το βράδυ της Τετάρτης για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Γεωργίου.

Εντοπίστηκε το κινητό της Κινέζας μεσίτριας που αγνοείται: Πού στρέφεται η έρευνα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση εξαφάνισης της 50χρονης Κινέζας μεσίτριας Γιου Τινγκ. Βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο.

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη