E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κηδεία Φίλιππου: Ο Χάρι επιστρέφει στη Βρετανία ‑ Αγνωστο τι θα κάνει η Μέγκαν

«Δεν θα τελεστεί κρατική κηδεία με πλήρεις τιμές»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2021 | 17:28

Κηδεία Φίλιππου: Ο Χάρι επιστρέφει στη Βρετανία ‑ Αγνωστο τι θα κάνει η Μέγκαν

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φιλίππου στρέφει τα βλέμματα όλων πάνω στη βασιλική οικογένεια, και ειδικά σε δύο μέλη που έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα: τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Θα επιστρέψουν και οι δύο τώρα στη Βρετανία; Ή μήπως η εγκυμοσύνη της Μεγκαν θα τη γλιτώσει από τη δύσκολη συνάντηση;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρι θα γυρίσει άμεσα στην πατρίδα του για να παραβρεθεί στην κηδεία του παππού του. Αυτό θα είναι το πρώτο του ταξίδι στη Βρετανία μετά την απόφαση να μετακομίσει στις ΗΠΑ.

Η Daily Mail σε ρεπορτάζ της αναφέρει κατηγορηματικά ότι η Μέγκαν δεν θα τον συνοδεύσει ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε. Η Μαρκλ γεννάει το δεύτερο παιδί της στις αρχές του καλοκαιριού, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι έχει μία πολύ καλή δικαιολογία για να αποφύγει το μεγάλο ταξίδι. Από την άλλη θα χάσει μία πολύ καλή ευκαιρία για να ζεστάνει το κλίμα με την οικογένεια του συζύγου της... σε περίπτωση που θα ήθελε κάτι τέτοιο.

Η New York Post μεταδίδει ότι το ζευγάρι περιμένει οδηγίες από τον γιατρό της Μέγκαν για το αν θα μπορέσει εκείνη να ταξιδέψει στη Βρετανία, την ώρα που η Mail αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Χθες πάντως το ζευγάρι επέλεξε να αποχαιρετήσει τον Φίλιππο με ένα λιτό μήνυμα. Σε ανάρτησή τους στον λογαριασμό Δούκας και Δούκισσα του Σάσσεξ, Χάρι και Μέγκαν, αναφέρουν «αναπαύσου εν ειρήνη Αυτού Υψηλότητα Δούκα του Εδιμβούργου».

«Δεν θα τελεστεί κρατική κηδεία με πλήρεις τιμές»

Η Ελισάβετ, η οποία θα γίνει 95 ετών στις 21 Απριλίου, θα πρέπει εφεξής να αντιμετωπίζει μόνη τις κρίσεις που συγκλονίζουν την βρετανική βασιλική οικογένεια, όπως η πρόσφατη κριτική που άσκησαν ο εγγονός της Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν.

Αυτοί κατηγόρησαν για έλλειψη υποστήριξης προς τη Μέγκαν, παρά τις σκέψεις αυτοκτονίας που είχε. Η πρώην ηθοποιός και ο σύζυγός της δήλωσαν επίσης ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας, το οποίο δεν κατονόμασαν, αλλά διευκρίνισαν ότι δεν επρόκειτο ούτε για τη βασίλισσα ούτε για τον σύζυγό της, είχε διερωτηθεί για το χρώμα του δέρματος που θα είχε ο γιος τους Άρτσι πριν από τη γέννησή του.

Το College of Arms, η βασιλική εταιρεία που εμπλέκεται στην τήρηση του βασιλικού πρωτοκόλλου, ανακοίνωσε ότι για τον εκλιπόντα πρίγκιπα Φίλιππο δεν θα τελεστεί κρατική κηδεία και δεν θα οργανωθεί λαϊκό προσκύνημα λόγω των περιορισμών κατά της COVID-19.

"Η σορός της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας θα μεταφερθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ ενόψει της κηδείας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Αυτό συμβαδίζει με την παράδοση και τις επιθυμίες του εκλιπόντα", αναφέρει το College of Arms σε ανακοίνωσή του.

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε χθες ότι η βασίλισσα "εξετάζει" τις ρυθμίσεις για την κηδεία του συζύγου της.

Την περίοδο αυτή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ο κόσμος εκλήθη να μη μεταβεί κοντά στις βασιλικές κατοικίες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αλλά μάλλον να κάνει μια δωρεά στη μνήμη του Φιλίππου σε κάποια οργάνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελεύθερος ο 35χρονος Βούλγαρος που κατηγορείται για κατασκοπεία στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι τράβηξε καταλάθος φωτογραφία

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

Πληθωρισμός 2026: Στο 3,8% βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος τον δείκτη στην Ελλάδα – Η ενέργεια ανεβάζει ξανά το κόστος ζωής

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Η νέα έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφει εντονότερες πληθωριστικές πιέσεις στην ελληνική οικονομία

Θεαματικές εικόνες στον Λευκό Οίκο για τα γενέθλια Τραμπ ‑ Οι αγώνες UFC σε οκτάγωνο κλουβί

E-Daily 3.Left 15.06.2026
Οι εκδηλώσεις για τα 250 χρόνια από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ συνδυάστηκαν με τα 80ά γενέθλια Τραμπ

Βίντεο ντοκουμέντο: Αγριος καυγάς με μπουνιές σε μαγαζί στο Ρέθυμνο

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Στο βίντεο διακρίνονται τουλάχιστον έξι άτομα να ανταλάσσουν με μανία χυπήματα μεταξύ τους

Ψάχνουν ακόμη ένα κομμάτι του παζλ στη διπλή δολοφονία στο Αίγιο – Το στοιχείο που προκαλεί εύλογες απορίες

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Ο 65χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού

Απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 16 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε ο Στάρμερ

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί έως το τέλος του έτους, με την απαγόρευση να τίθεται σε εφαρμογή την επόμενη άνοιξη - Η κίνηση θα φέρει «πραγματική αλλαγή για τα παιδιά μας», είπε ο Στάρμερ

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Παράταση για τις νέες προδιαγραφές, τι αλλάζει για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Τα 16 είδη που πρέπει να περιέχει - Oι οδηγοί αποκτούν περισσότερο χρόνο προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις του κανονισμού

Ουκρανία: Καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορική μονή Λαύρας των Σπηλαίων

Κόσμος 15.06.2026
Για έγκλημα κατά του χριστιανικού πολιτισμού κάνει λόγο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κάλυμνος: Νεκρός 56χρονος από έκρηξη δυναμίτη σε γαμήλια εκδήλωση

Ελλάδα 15.06.2026
Ο άνδρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα τραύματά του

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος Βούλγαρος για κατασκοπεία

Ελλάδα 15.06.2026
Τι εντοπίστηκε στη μνήμη του drone του 35χρονου

Ένοχος για βiασμό ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας

E-Daily 2.TopNews 15.06.2026
Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση

Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Δασκαλάκη – Τι αποφασίστηκε για τον πατέρα

Ελλάδα 15.06.2026
Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας