E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ρόδος: Έκαναν μαύρο στο ξύλο τον βιαστή 19χρονης με αναπηρία

Η νέα έρευνα και η απάντηση της αστυνομίας

Δημοσίευση 8/4/2021 | 10:28

Ρόδος: Έκαναν μαύρο στο ξύλο τον βιαστή 19χρονης με αναπηρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική έρευνα του Πταισματοδίκη Ρόδου για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από πλευράς αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη και φύλαξη του 23χρονου τσιγγάνου, που καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2020 σε ποινή κάθειρξης 15 ετών με έναν 19χρονο Αλβανό (δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη), για ομαδικό βιασμό από κοινού μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατική», μετά την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος μεσογειακών σπουδών Ελένης Τοπαλούδη μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη, ο 19χρονος Αλβανός, βίασε την 1η Δεκεμβρίου 2018 μαζί με τον 23χρονο τσιγγάνο την 19χρονη ανάπηρη κοπέλα. Και οι δύο καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 15 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω χωρίς ελαφρυντικά.

Στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βασανίστηκε από αστυνομικούς. Απολογούμενος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας τον Ιανουάριο του 2019 ο 23χρονος, παρά την αναλυτική και λεπτομερή προανακριτική του ομολογία για τον βιασμό της 19χρονης, που συμπίπτει εξάλλου και με την κατάθεση του θύματος αλλά και με τα όσα κατέθεσαν και φίλοι του για τα όσα συνέβησαν την 1η Δεκεμβρίου 2018, ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας αρχικώς υπέβαλε αίτηση για να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, ισχυριζόμενος ότι τα όσα είπε δεν απηχούν την αλήθεια αλλά και δόθηκαν κάτω από καθεστώς άσκησης εις βάρος του αστυνομικής βίας.

Αστυνομική πηγή διέψευσε τότε τον ισχυρισμό αυτόν επισημαίνοντας ότι ο 23χρονος υπέστη πράγματι ξυλοδαρμό αλλά από συγκρατούμενούς του στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου και μάλιστα ότι κινήθηκε άμεσα η διαδικασία προστασίας του και μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό σημείο όπου φυλάσσεται.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του διόρισε το Πρωτοδικείο Ρόδου, ο 23χρονος είχε αρνηθεί ειδικότερα τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως απολύτως αβάσιμες, ανυπόστατες και στηριζόμενες μόνον σε μεθοδευμένες κινήσεις. Οι ισχυρισμοί του 23χρονου βιαστή αποτελούν πλέον αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας από τον Πταισματοδίκη Ρόδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Ισπανίδα που είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού

Κόσμος Χτες
Η 25χρονη έμεινε τετραπληγική μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε καθώς υπέφερε μετά τον ομαδικό βιασμό της το 2022

Ιράν: Βίντεο ΑΙ δείχνει πυραυλική επίθεση στο Αγαλμα της Ελευθερίας

Κόσμος Χτες
Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει το Αγαλμα της Ελευθερίας να καταστρέφεται από ιρανικό πύραυλο – Υπόσχονται εκδίκηση κατά των ΗΠΑ και κάνουν αναφορά στον Έπσταϊν

Θρίλερ στα Χανιά: Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη

Ελλάδα Χτες
Αμεσε στο σημείο κλήθηκε η ΕΛΑΣ, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης

Δεξαμενόπλοιο της Τουρκίας χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα – Απειλεί με αντίποινα

Κόσμος Χτες
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίδρασης

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα Μάλγαρα ‑ Κλειστή η εθνική οδός

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα για τον περιορισμό της φωτιάς, κυρίως στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Ο ράπερ Μπαλέντρα Σαχ, o νέος πρωθυπουργός του Νεπάλ

Κόσμος Χτες
Ο Σαχ που ανακηρύχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα στέλνει με το τραγούδι του μήνυμα ενότητας προς τον λαό της χώρας του

Σάλος στη Ζάκυνθο με την παιδίατρο που ήταν εκτός βάρδιας ‑ 12 νέες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Οι 12 γονείς που υπογράφουν τη νέα ανακοίνωση συνδέουν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό με ένα ευρύτερο μοτίβο δυσλειτουργίας

Το μανιτάρι «χρυσός δολοφόνος» δραπέτευσε και καταστρέφει τα δάση της Βόρειας Αμερικής

Κόσμος Χτες
Εξαπλώνεται ραγδαία στα δάση της Βόρειας Αμερικής, έχοντας διαδώσει τους σπόρους του και στην Ευρώπη

Αντριου: Γυναίκα είπε ότι ανάγκασαν την φίλη της να συνερευθεί ερωτικά με τον έκπτωτο πρίγκιπα

Κόσμος Χτες
Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν αυτός που υποχρέωσε τη φίλη της να έχει σεξουαλική επαφή με τον Αντριου

Η Βρετανία «υπό απειλή» ‑ Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει το Λονδίνο

Κόσμος Χτες
Το Λονδίνο απέχει μόλις 4.000 χιλιόμετρα από το Ιράν, ανέφερε δηκτικά ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ ‑ Κάηκε ολοσχερώς

Ελλάδα Χτες
Ένα νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (26/3) στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών