E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O κορωνοϊός «χτύπησε» και τα περίπτερα της Αθήνας

Το 30% στο κέντρο έκλεισαν ή υπολειτουργούν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/4/2021 | 12:16

O κορωνοϊός «χτύπησε» και τα περίπτερα της Αθήνας

Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε και τα περίπτερα που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές της Αθήνας. Το 20% με 30% των περιπτέρων είτε έχουν κλείσει είτε υπολειτουργούν. Αυτό δήλωσε στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο Χρήστος Κοντούρης, αντιπρόεδρος Σωματείου Περιπτέρων Αθήνας.

«Το περίπτερο είναι ένας από τους κλάδους που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία, με τους πληγέντες να φτάνουν το 20% με 30% των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις τουριστικές περιοχές της Αθήνας και του κέντρου, οι οποίοι είτε έχουν κλείσει, είτε υπολειτουργούν» σημειώνει στο eea.gr o κ. Κοντούρης.

Και προσθέτει: «Το πλήγμα είναι σημαντικότερο από αυτό που φαίνεται με τη πρώτη ανάγνωση καθώς υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων, οι οποίες παρότι εμφανίζουν τζίρο με μείωση μικρότερη του 20%, αυτός οφείλεται ως επί το πλείστον σε μη κερδοφόρα προϊόντα, όπως τσιγάρα και κάρτες, κάτι που σημαίνει ότι η κερδοφορία τους έχει μειωθεί σημαντικά (άνω του 20%). Παραταύτα, αυτός ο τζίρος θέτει τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις εκτός των τελευταίων κρατικών ενισχύσεων βάζοντας ένα μεγάλο ερωτηματικό στην ευημερία τους.

Ως επιπλέον μέτρα θα επιμείνω κυρίως στην οριζόντια αναστολή των υπαλλήλων σε όλα τα περίπτερα και στην τριετή παράταση των μισθωμάτων των περιπτέρων από τους δήμους. Ιδιαιτέρως για τα περίπτερα του κέντρου, έχει μεγάλη σημασία η νομοθετική ρύθμιση των χρεών τους προς τους δήμους. Ασφαλώς θα εξαρτηθεί σημαντικά η επόμενη μέρα από το εάν μπει από την κυβέρνηση ο όρος «κούρεμα» σε πολλούς τομείς (φορολογικά, ασφαλιστικά, κοινόχρηστος χώρος, κλπ).

Μία επιχείρηση κλείνει εύκολα με μία διαταγή, δεν είναι όμως το ίδιο εύκολο να ανοίξει και όσοι μπορέσουν να επιβιώσουν το πέρασμα της πανδημίας θα χρειαστούν έως και 3 χρόνια για να επανέλθουν στα επίπεδα που ήταν προ αυτής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός 25.01.2026
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ

Αναρριχητής σκαρφάλωσε ουρανοξύστη 101 ορόφων χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας

Κόσμος 25.01.2026
Το τολμηρό εγχείρημα του Αμερικανού αναρριχητή μεταδόθηκε ζωντανά από το Netflix

Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται για δεύτερη ημέρα στη ΜΕΘ με πνευμονία

Ελλάδα 25.01.2026
Οι τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της γνωστής δημοσιογράφου

Γρίπη Α: Ανησυχία για την επικίνδυνη υποπαραλλαγή Κ ‑ «Μπορεί και τα μικρά παιδιά να κινδυνέψουν»

Ελλάδα 25.01.2026
Σημαντική πίεση ασκούν στο ΕΣΥ τα αυξημένα περιστατικά γρίπης και εποχικών ιώσεων, με τα παιδιατρικά νοσοκομεία να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή

Ιδιωτικός τομέας: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους τις επόμενες ημέρες

Οικονομία 25.01.2026
Σε ισχύ οι αλλαγές στην άμεση φορολογία

Μινεάπολη: Νέο βίντεο από τη στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού του Αλεξ Πρέτι

Οικονομία 25.01.2026
Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ισχυρίζεται πως ο Πρέτι πλησίασε τον ομοσπονδιακό πράκτορα κρατώντας όπλο

Νεκρός άνδρας σε πορτ παγκάζ αυτοκινήτου στη Γλυφάδα ‑ Συνελήφθη ο γιος του, είχε σκοτώσει και τη μητέρα του το 2014

Ελλάδα 25.01.2026
Σκότωσε με μαχαίρι τον πατέρα του - Ο 46χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος Χτες
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος Χτες
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος Χτες
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα Χτες
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της