E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

25χρονη έχυνε δάκρυα από αίμα στη διάρκεια της περιόδου της

Το πρόβλημα της γυναίκας λύθηκε με αντισυλληπτικά χάπια

Δημοσίευση 23/3/2021 | 11:58

25χρονη έχυνε δάκρυα από αίμα στη διάρκεια της περιόδου της

Ινδοί γιατροί παρουσίασαν την πολύ ασυνήθιστη ιατρική περίπτωση μιας 25χρονης παντρεμένης γυναίκας, η περίοδος (εμμηνόρροια) της οποίας της έφερνε κατακόκκινα δάκρυα από αίμα και στα δύο μάτια της. Δεν είχε έως τώρα αναφερθεί παρόμοια περίπτωση στην ιατρική βιβλιογραφία, σύμφωνα με τους ίδιους.

Γενικότερα, τα ματωμένα δάκρυα είναι πολύ σπάνια και μπορούν να έχουν διάφορες αιτίες, όπως φλεγμονή, τραύματα, όγκους, υπέρταση, αναιμία, αγγειακές διαταραχές κ.α. Στη συγκεκριμένη γυναίκα, τα μάτια ήταν της φυσιολογικά και η ίδια δεν ήταν άρρωστη ούτε τραυματισμένη. Όμως στο ξεκίνημα δύο διαδοχικών κύκλων εμμηνόρροιας, τον ένα μήνα μετά τον άλλο, δάκρυα από αίμα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια της, οπότε αναγκάστηκε να πάει στα επείγοντα νοσοκομείου.

Οι γιατροί, που την εξέτασαν και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό για σπάνια περιστατικά "BMJ Case Reports", της χορήγησαν αντισυλληπτικά χάπια και το -κατά βάση ορμονικό- πρόβλημα φάνηκε να λύνεται μετά από τρεις μήνες θεραπείας. Όπως ανέφεραν, η εμμηνόρροια μερικές φορές μπορεί να πυροδοτήσει κυκλική αιμορραγία έξω από τον κόλπο (από τη μύτη, τα αυτιά, τις θηλές, το έντερο, ακόμη και από το δέρμα).

Η περίπτωση της γυναίκας πιθανότατα ήταν ένας σπάνιος συνδυασμός αυτής της κατάστασης και των αιμοδακρύων. Τα μάτια της γυναίκας δεν είχαν την παραμικρή βλάβη και τα ματωμένα δάκρυα δεν συνοδεύονταν από πονοκεφάλους, ζαλάδες ή άλλα συμπτώματα. Πάντως, όπως ανέφεραν οι Ινδοί γιατροί, χρειάζεται περαιτέρω μελέτη για να κατανοηθεί πλήρως μέσω ποιού ακριβώς βιολογικού μηχανισμού η εμμηνόρροια συνδέεται με τα αιμοδάκρυα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσιμτσιλή για Μουτσινά: «Έχει βγάλει πολλά χρήματα από την τηλεόραση! Δηλαδή κλαίνε οι χήρες…»

Tabloid 27.01.2026
Όσα είπε μετά τις δηλώσεις Μουτσινά για την τηλεόραση

MasterChef: Οι δύο πρώτοι παίκτες που αποχώρησαν και η ανακοίνωση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Media 27.01.2026
«Μία κακή ημέρα μπορεί δυστυχώς να σας κοστίσει τη θέση σας στον διαγωνισμό», σχολίασε μεταξύ άλλων ο σεφ

Σίντνεϊ Σουίνι: «Έρχομαι για εσάς» ‑ Το σeξι teaser με τα εσώρουχα

Social 27.01.2026
Η 28χρονη ηθοποιός δίνει ραντεβού με τους followers της για την 28η Ιανουαρίου

«Είχα εμμονή μαζί της»: Η αποκάλυψη του Jacob Elordi για συμπρωταγωνίστριά του

Celebrity Stories 27.01.2026
Η χημεία τους που αναμένεται να καθηλώσει – «Ήθελα πάντα να είμαι δίπλα της»

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Από μικρή ήμουν κατά του γάμου – Θα άλλαζα κάποιες ερωτικές επιλογές μου»

Tabloid Χτες
Για τις πεποιθήσεις της, τις προσωπικές της επιλογές αλλά και για το τι θα άλλαζε στην ζωή της, μίλησε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Λίλα Μπακλέση: «Πήγαινα στο σούπερ μάρκετ και ήθελα να πεθάνω μετά το Ταμάμ, πάθαινα κρίσεις πανικού»

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε Είδον»

Λένα Δροσάκη: «Η μαμά μου με είχε ρωτήσει αν ήμουν γκέι και αν μου άρεσαν οι γυναίκες»

Tabloid Χτες
Ήμουν αγοροκόριτσο, ήταν πολύ έντονο το αντρικό κομμάτι, ανέφερε η ηθοποιός

Νεφέλη Μεγκ: «Φτάνει ρε φίλε, έχουν περάσει 3 χρόνια, δε θέλω να πω κάτι άλλο και να δώσω άλλη έκταση»

Tabloid Χτες
«Βλέπω τον Λιάγκα γιατί μου δίνει ψωμάκι για τα social», συμπλήρωσε η Νεφέλη Μεγκ

Τάνια Τσανακλίδου: Η ιστορία πίσω από το «Μαμά γερνάω» – «Πήγα στο μνήμα της μαμάς μου και το έβαλα τέρμα δυνατά»

Tabloid Χτες
Η Τάνια Τσανακλίδου αποκάλυψε πως η ασθένεια της μητέρας της ανέτρεψε τα σχέδια της να μεταναστεύσει στην Αμερική

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Είναι προσωπική μου αποτυχία

Tabloid Χτες
Σταματά η λειτουργία του The Birth Center -