E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κέρκυρα: Τα νερά της θάλασσας τραβήχτηκαν και στο Ποντικονήσι

Μπoρούμε να δούμε ό,τι συνήθως είναι καλυμμένο με νερό

Δημοσίευση 7/3/2021 | 18:11

Κέρκυρα: Τα νερά της θάλασσας τραβήχτηκαν και στο Ποντικονήσι

Το φαινόμενο της άμπωτης συνεχίζεται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μετά το Καβούρι στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, έκανε την εμφάνισή του και στην Κέρκυρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΥποχώρησε η θάλασσα από τον Θερμαϊκό ως την Βόρεια Κρήτη 7/3/2021

Οι εικόνες από το Ποντικονήσι όπου η θάλασσα έχει εμφανώς υποχωρήσει είναι εντυπωσιακές, καθώς επιτρέπουν να δούμε ό,τι συνήθως είναι καλυμμένο με νερό.

Το φαινόμενο της άμπωτης έχει προκαλέσει κάποια ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο επικείμενου σεισμού -ειδικά μετά τον ισχυρό σεισμό της Ελασσόνας-, ωστόσο οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί.

«Ουδεμία σχέση» υπάρχει, διαβεβαίωσε ο γεωλόγος Χαράλαμπος Φασουλάς, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο με ετήσια εμφάνιση που σχετίζεται με την εαρινή ισημερία. Εξαιτίας του προκαλείται μετατόπιση νερού στους ωκεανούς. Σε κάποιες θάλασσες το νερό υποχωρεί σε άλλες ανεβαίνει».

«Το φαινόμενο κρατά μερικές μέρες και μετά η θάλασσα επανέρχεται σιγά-σιγά στα φυσιολογικά επίπεδα. Δεν έχει καμία σχέση με σεισμό και καμία με τσουνάμι» ανέφερε. Μόλις το φαινόμενο της άμπωτης κάνει τον κύκλο του, στα τέλη της εβδομάδας, τα νερά θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση, μέχρι την ευθυγράμμιση των πλανητών, οπότε και θα επαναληφθεί.

«Όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες» δήλωσε στο MEGA o καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός 04.12.2025
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα 04.12.2025
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα 04.12.2025
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision 04.12.2025
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα 04.12.2025
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα 04.12.2025
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος 04.12.2025
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα 04.12.2025
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης