E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision: Διαμαρτυρία χριστιανικών οργανώσεων στο ΡΙΚ για το «El Diablo»

Με πανό στα οποία ανέγραφαν «Αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια», αλλά και σταυρούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/3/2021 | 19:38

Eurovision: Διαμαρτυρία χριστιανικών οργανώσεων στο ΡΙΚ για το «El Diablo»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες έξω από το ΡΙΚ για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision, με τον τίτλο «El Diablo» («Ο διάβολος»).

Με πανό στα οποία ανέγραφαν «Αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια», αλλά και σταυρούς, οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν την αντικατάσταση του τραγουδιού από άλλο, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή.

Στο σημείο βρίσκονταν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων. Μετά την διαμαρτυρία, οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου αναφέρει πως «το συγκεκριμένο τραγούδι "El diablo" αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας».

To videoclip του El Diablo με την Έλενα Τσαγκρινού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί η Gen Z λατρεύει την ποπ κουλτούρα των `90s & `00s περισσότερο από κάθε άλλη γενιά;

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Το καταφύγιο από το άγχος της υπερπληροφόρησης

Το απαγορευμένο τραγούδι του Bruce Springsteen: Γιατί δεν το έπαιξε ποτέ live;

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Γιατί ο Bruce Springsteen δεν παίζει ποτέ live τη μεγαλύτερή του επιτυχία στις ΗΠΑ

To γυναικείο γκρουπ που άνοιξε το δρόμο για το body positivity όταν δεν υπήρχε καν σαν έννοια

Μουσική 25.07.2026
Το τραγούδι ήταν το anthem της αυτοεκτίμησης πολύ πριν τα κινήματα κατά του body shaming και της αποδοχής κάθε σώματος γίνουν mainstream.

Τα βιβλία που θα σου εξηγήσουν τον κόσμο

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Αν αναζητάς μια ευρύτερη εικόνα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, κάθε ένα από αυτά τα έργα μπορεί να σε εμπνεύσει και να σου προσφέρει νέες οπτικές γωνίες.

Αγνώριστη η Αννα Βίσση στο «Όλο Πιο Πάνω» – Δείτε το νέο της look

Μουσική Χτες
Η Ελληνίδα σταρ συνεργάζεται με τον διεθνώς καταξιωμένο DJ ARGY σε ένα electro τραγούδι με μουσική και στίχους Νίκου Καρβέλα.

«Οδύσσεια» του Nolan: Πάνω από 127.000 εισιτήρια στα Village Cinemas

Σινεμά Προχτές
Η αυξημένη ζήτηση οδηγεί σε προσθήκη νέων προβολών και σε 4η εβδομάδα προπώλησης για την αίθουσα IMAX - μια ακόμα πρωτιά για την ταινία.

Οδύσσεια: Πώς μια τυχαία σκηνή με δελφίνια κέρδισε μια θέση στην ταινία του Nolan

E-Daily 3.Left Προχτές
Ένα δελφίνι πέρασε μπροστά από την IMAX κάμερα κατά τα γυρίσματα με τον Ματ Ντέιμον και ο σκηνοθέτης αποφάσισε να κρατήσει το πλάνο στην τελική εκδοχή της ταινίας.

Υπάρχει λόγος που αυτές οι ελληνικές σειρές παίζουν κάθε καλοκαίρι

TV Σειρές Προχτές
Οι ελληνικές σειρές που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι ξανά και ξανά – και δεν πρόκειται να βαρεθούμε ποτέ.

Το τηλεοπτικό «καταφύγιο» του καλοκαιριού που αγαπούν όλες οι γενιές

E-Daily 3.Left Προχτές
Η σειρά που βλέπουμε κάθε καλοκαίρι ξανά και ξανά χωρίς να τη βαριόμαστε ποτέ

Ο Ματ Ντέιμον είχε γυναίκα σωσία στην «Οδύσσεια» – Τι είπε για τα μπράτσα της

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η κασκαντέρ Ντέβυν Ντάλτον υποδύθηκε τον ηθοποιό στις σκηνές αναγκαστικής προοπτικής με τους γίγαντες Λαιστρυγόνες στη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν.

Ποιοι metal κολοσσοί κλείνουν το Release Athens 2026 στην Πλατεία Νερού;

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Sabaton, Savatage και Epica ανεβαίνουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 για το μεγάλο φινάλε του Release Athens.