E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νικόλας Στραβοπόδης: Διώκεται για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Ανθη

Ο καταγγελλόμενος ηθοποιός, που αρνείται την κατηγορία του βιασμού, κάνοντας λόγο για συναινετικό σeξ με τον μηνυτή του, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση

Δημοσίευση 5/3/2021 | 12:38

Νικόλας Στραβοπόδης: Διώκεται για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Ανθη

Μία ακόμη ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος γνωστού ηθοποιού (του Νικόλα Στραβοπόδη) ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ηθοποιού ο 38χρονος Δημήτρης Άνθης. Σύμφωνα με τον μηνυτή, το αδίκημα του βιασμού είχε τελεστεί σε βάρος το 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διενεργηθεί προανάκριση με εντολή εισαγγελέα. Μάλιστα, ο καταγγελλόμενος Νικόλας Στραβοπόδης, που αρνείται την κατηγορία του βιασμού, κάνοντας λόγο για συναινετικό σeξ με τον μηνυτή του, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση.

Πλέον, η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται στον ανακριτή, ο οποίος θα διενεργήσει την κυρία ανάκριση και θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Άνθη, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε σχετικά στο protothema.gr και τον Θάνο Μακρογαμβράκη: «Από την στιγμή που ασκήθηκε ποινική δίωξη, εμείς θα περιμένουμε να μας καλέσει η ανάκριση. Εκεί θα προσφέρουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε και γνωρίζουμε, προκειμένου να στηρίξουμε τα όσα έχουμε πει στη μήνυσή μας. Η κίνηση αυτή σημαίνει πως ο εισαγγελέας δεν την έκρινε αβάσιμη την μήνυση μας, γι' αυτό και διέταξε προκαταρκτική για περαιτέρω διερεύνηση μετά και την παροχή των εξηγήσεων που δόθηκαν και βεβαίως η εξέλιξη αυτή οφείλεται και στην πίεση της παραγραφής. Η Δικαιοσύνη προσπαθεί να κρατά ίσες αποστάσεις. Μετά την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση και δεδομένου ότι εισφέρονται καινούργιες καταγγελίες, ήταν ευνόητο πως η Δικαιοσύνη θα έκανε το καθήκον της και θα επιτάχυνε την διερεύνηση των καταγγελιών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Μόρνος γεμίζει: Οι βροχές έφεραν «θεαματική άνοδο της στάθμης» και έπεται συνέχεια...

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για τη σημαντική «ανάσα» που έδωσαν στον Μόρνο οι βροχοπτώσεις.

«Εξαφανίστηκε» η Θεσσαλονίκη: Πέπλο ομίχλης κάλυψε την πόλη

Ελλάδα 07.02.2026
Μικρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο

Τα φετινά μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι τα πιο ακριβά στην ιστορία: Πόσο κοστίζουν

Αθλητικά Νέα 07.02.2026
Πρόκειται για τα πιο ακριβά μετάλλια που έχουν απονεμηθεί ποτέ

Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας: Ο ιδανικός κατάσκοπος που διέρρεε πληροφορίες στην Κίνα ‑ Το δεύτερο πρόσωπο «κλειδί»

Ελλάδα 07.02.2026
Γιατί θεωρείται περάνω πάσης υποψίας ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Κρήτη: Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο γιατρό ‑ Εντοπίστηκε ενεργός στα social media

Ελλάδα 07.02.2026
Ένας φίλος και μία συνάδελφος του Αλέξη Τσικόπουλου δίνουν νέα στοιχεία για τον θρίλερ της εξαφάνισής του