E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή της έκτισης της ποινής του

Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα

Δημοσίευση 4/3/2021 | 17:02

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή της έκτισης της ποινής του

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή ή αναβολή της έκτισης της ποινής. Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα.

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση», τόνισε η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοινώνοντας την ομόφωνη ετυμηγορία.

«Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρείται ούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλις σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα», τόνισε η εισαγγελέας της έδρας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός, ζήτησε από το δικαστήριο τη διακοπή της ποινής του καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για το διάστημα που θα κρίνει το δικαστήριο για να καταστεί πραγματική η εκτέλεση της ποινής τους και να αποκατασταθεί η υγεία του.

Παράλληλα, επισήμανε πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο ενώ τόνισε πως με το νόμο του 2020 διατάχθηκε η επαναμεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού όπως έγινε με 27 άλλους κρατούμενους.

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας εξετάστηκε ως μάρτυρας ο αναπληρωτής διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου της Λαμίας, εντατικολόγος, Χρήστος Γεωργιάδης.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει «σώας τα φρένας» ωστόσο η υγεία του εγκυμονεί κινδύνους καθώς υπάρχουν επιπλοκές από την άρνηση του να λάβει τροφή.

Οι δύο δικηγόροι έχουν ζητήσει, επίσης, με δεύτερο αίτημα που δεν εξετάζεται σήμερα, την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού με σκεπτικό ότι δεν είναι σύννομη η απόφαση για την κράτησή του στις Φυλακές Δομοκού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης: Ανάρτηση στα social media για τα μέτρα ελάφρυνσης στη ΔΕΘ για τους νέους

Ελλάδα 12.11.2025
Το γκάλοπ μεταξύ των νέων έδειξε είτε δεν γνώριζαν καθόλου, είτε είχαν ελάχιστη ενημέρωση για τα συγκεκριμένα μέτρα

Ηράκλειο: 67χρονη επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρή στο κατάστημά της

Ελλάδα 12.11.2025
Γείτονας που την είδε πεσμένη μπρούμυτα στο έδαφος ειδοποίησε αμέσως περίοικους και τις αρχές

Θεσσαλονίκη: Κακοποιούσε το 6 μηνών βρέφος της, του προκάλεσε μόνιμη αναπηρία και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια αλλά με αναστολή

Ελλάδα 12.11.2025
Η άγρια κακοποίηση του βρέφους από την ίδια του τη μητέρα ξεκίνησε μόλις έναν μήνα μετά τη γέννησή του - Το χρονικό της υπόθεσης

Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κύπρο, αισθητός σε πολλές περιοχές

Ελλάδα 12.11.2025
Τι αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Κέντρο

22χρονος κατάπιε αμάσητο burger για ένα challenge και νοσηλεύεται στο Γεννηματάς

Ελλάδα 12.11.2025
Ο νεαρός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με πιθανόν μη αναστρέψιμες βλάβες

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται γνωστό τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 12.11.2025
Το προϊόν κρίθηκε μη ασφαλές καθώς περιείχε κουμαρίνη σε παραπάνω ποσότητα από το επιτρεπτό όριο

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τα ονόματα

Ελλάδα 12.11.2025
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 17 έως και την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025

Τρομακτική συνάντηση σέρφερ με καρχαρία στην Αυστραλία: Του δάγκωσε τη σανίδα

Κόσμος 12.11.2025
Σωτήρια η επέμβαση φίλου του που είχαν πάει μαζί για windsurfing

Όσκαρ: Στο νοσοκομείο με καρδιακό επεισόδιο ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι

Αθλητικά Νέα 12.11.2025
Ο Όσκαρ εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από καρδιακό πρόβλημα - Η ανακοίνωση της ομάδας

Πώς σκοτώθηκε ο 3χρονος στην Αχαΐα: Τι λέει στην κατάθεσή του ο 25χρονος θείος που πρόσεχε το παιδί

Ελλάδα 12.11.2025
Η κηδεία του 3χρονου παιδιού στην Αχαΐα θα γίνει αύριο το πρωί

Ρόγια Καρίμι: Από «νύφη‑παιδί» στο Αφγανιστάν, σε μία από τις κορυφαίες body builder της Ευρώπης

Κόσμος 12.11.2025
Πριν από 15 χρόνια, η έφηβη τότε μητέρα δραπέτευσε από τη χώρα της και ξεκίνησε μια νέα ζωή στη Νορβηγία