E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση

Έρχονται αλλαγές και στον κωδικό έξι για να περιοριστούν οι μετακινήσεις

Δημοσίευση 2/3/2021 | 19:09

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα εξετάζει η κυβέρνηση

Πρόταση για καθολικό lockdown σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση καθώς με κανένα από τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα δεν κάμπτεται η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ALPHA στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι η πρόταση να επιβληθεί ένα lockdown σαν του περασμένου Μαρτίου με απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την χώρα, αλλά συγκεκριμένης χρονικής διαρκειας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Αν αυτό αποφασιστεί και επιβληθεί για διάστημα δυο εβδομάδων, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 15 του μηνός, τότε θα πρέπει να αυξηθεί κατά πολύ η τηλεργασία, ενώ συζητείται να υπάρξουν και πιο εντατικοί και αυστηρό έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα.

Όπως και να έχει, εξετάζεται σοβαρά και η αυστηροποίηση της χρήσης των κωδικών 4 και 6 που στέλνουμε με SMS στο 13033. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αυτό που εξετάζεται είναι πιο αυστηροί έλεγχοι για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Όσον αφορά στον κωδικό 6 αυτό που εξετάζεται είναι η χρήση του να γίνεται με μετακινήσεις μόνο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο αφού αποδεδειγμένα γινόταν κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού που είναι για άσκηση και έξοδος με κατοικίδιο.

Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που το έξι χρησιμοποιούνταν για βόλτες σε μακρινούς δήμους από τον τόπο κατοικίας αλλά και για συναντήσεις για καφέ ή κοκτέιλ σε πάρκα και πλατείες.

Τι προηγήθηκε

Μια έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, εξετάστηκε νοσοκομεία να χωριστούν σε COVID και non Covid.

Ορίστηκε επίσης, ομάδα ειδικών η οποία επεξεργάζεται και θα προτείνει «έξυπνες» λύσεις έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μπορέσει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων από τις 16 Μαρτίου αν όλα πάνε καλά και με στόχο να μην παραταθεί το lockdown μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Ανησυχία στην κυβέρνηση προκαλεί και το θέμα των μεταλλάξεων, το οποίο μαζί με την οριακή κατάσταση στο ΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων φαίνεται να συζητούν τη διενέργεια περισσότερων τεστ, πιο αυστηρή και σχολαστική επιτήρηση των κρουσμάτων κ.α. και ενώ ειδικότερα για το λιανεμπόριο, θεωρούν ότι μπορούν να επεξεργαστούν τρόπους έτσι ώστε και να ανοίξει και να μην προστεθεί περαιτέρω κινητικότητα στην κοινότητα.

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι και η αποστολή του sms στο 13032 που έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια τριών ωρών και δεν επιτρέπεται να στείλεις και δεύτερο.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να στέλνουν μήνυμα μόνο μία φορά και αναμένεται να έχουν στη διάθεση τους μόνο τρεις ώρες για τα ψώνια τους. Η λειτουργία των καταστημάτων θα είναι αντίστοιχη με αυτή των σούπερ μάρκετ, και όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας αλλά και στα επιτρεπόμενα άτομα εντός του χώρου, βάσει των τετραγωνικών μέτρων του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη (03.03.2021) για να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Οι επιδημιολόγοι, πάντως, διαμηνύουν ότι πλέον οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, είναι πολιτικές αφού η επιδημιολογική κατάσταση και η πίεση του ΕΣΥ, είναι δεδομένες. Η κυβέρνηση πρέπει να σταθμίσει τις επιπτώσεις στην οικονομία και στην κοινωνία και να πάρει αποφάσεις για την εξισορρόπηση όλων αυτών, σημειώνουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξαφάνιση Κινέζας μεταφράστριας: Τι είπε ο σύζυγός της που «πάγωσε» τη Μαρία Αναστασοπούλου on air

E-Daily 3.Left 09.07.2026
Ο Βασίλης Καραβασίλης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα δύο σενάρια που εξετάζει για την τύχη της Γιου Τινγκ, η οποία αγνοείται εδώ και 50 ημέρες.

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση MRB: Ποιος πρωτεύει και ποιο κόμμα χάνει τρεις μονάδες

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα μπαίνει δυναμικά στη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουλίου της MRB.

Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εμβληματική ερμηνεύτρια του «Total Eclipse of the Heart» απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια μουσική κληρονομιά.