E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό έχουν μια νέα επιλογή

Δημοσίευση 2/3/2021 | 16:24

Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό έχουν μια νέα επιλογή, με την οποία θα εξαιρεθούν από το να σταλούν σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας. Μπορούν να φοράνε ένα ειδικό βραχιολάκι παρακολούθησης, το οποίο θα ενημερώνει τις Αρχές εάν παραβιάζουν το υποχρεωτικό διάστημα απομόνωσης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα με 100 συστήματα εντοπισμού που θα είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο Ben Gurion, όπου η κυκλοφορία μειώθηκε δραματικά λόγω των περιορισμών, οι οποίοι στοχεύουν στο να εξαλειφθεί ο κίνδυνος νέα στελέχη της Covid-19 να εισέλθουν στη χώρα.

Οι επιβάτες, οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα, είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνει η κυβέρνηση, για έως και δύο εβδομάδες προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχουν κορωνοϊό, προτού αρχίσουν να μετακινούνται ελεύθερα.

Εάν κάποιος επιλέξει το νέο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ένα «έξυπνο» τηλέφωνο και μια επιτοίχια συσκευή ιχνηλάτησης, θα μπορεί να αυτό-απομονωθεί στο σπίτι του.

«Είπαμε ότι το θέλαμε», δήλωσε ο 44χρονος Αλεχάντρο Κουίλ, ο οποίος φορούσε το βραχιολάκι στον καρπό του και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters: «Μας έδωσαν τη συσκευή, είναι φανταστικό για εμάς, επομένως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε ένα ξενοδοχείο, θα μπορέσουμε να περάσουμε την καραντίνα στο σπίτι, όπως θα έπρεπε να γίνει».

Το σύστημα προειδοποιεί τις Αρχές εάν κάποιος βγάζει το βραχιολάκι ή απομακρύνεται πολύ από τη συσκευή εντοπισμού που βρίσκεται στο σπίτι του.

«Υπάρχει ενδεχόμενο το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα να επεκταθεί σύντομα σε ένα σχέδιο που θα αποτελείται από χιλιάδες μονάδες για χρήση ευρύτερης κλίμακας, οι οποίες θα βοηθούν στη συμμόρφωση με την καραντίνα στο Ισραήλ», επισημαίνει η εταιρεία πίσω από την τεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Συνελήφθη διαιτητής αγώνων τάε κβον ντο για «στήσιμο» αγώνων ‑ Πιάστηκε επ` αυτοφώρω

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταξύ άλλων, υποσχόταν διακρίσεις, ένταξη στην Εθνική ομάδα και μόρια για πανεπιστήμιο

Ο επικεφαλής της OpenAI ίσως μπορούσε να αποτρέψει πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο ‑ Ζήτησε «συγγνώμη»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο επικεφαλής της OpenAI Σαμ Αλτμαν ζήτησε συγγνώμη από την κοινότητα του Τάμπλερ Ριτζ

«Εγώ κι εσύ μαζί»: Απίθανη ανάρτηση Μακρόν για συνάντηση με Μητσοτάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μακρόν δίνει το στίγμα της ελληνογαλλικής φιλίας με το «Εγώ κι εσύ μαζί» από Αλκίνοο και Πανούση

Βαρβαρότητα σε live μετάδοση σε reality στη Σερβία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πλατό του Elita

Επικό σύνθημα οπαδών του Αρη για Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Έλα εδώ καλό μου παλικάρι…»

E-Daily 3.Left Χτες
Αποθέωση για τον «Greek Freak» που βρίσκεται στο «Αλεξάνδρειο» με τον αδερφό του Θανάση, τη μητέρα τους Βερόνικα και τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Ρίτσαρντ Σιάο.

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές

Ελλάδα Χτες
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα ‑ Νέα έκθεση από το ΑΠΘ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό