E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό έχουν μια νέα επιλογή

Δημοσίευση 2/3/2021 | 16:24

Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό έχουν μια νέα επιλογή, με την οποία θα εξαιρεθούν από το να σταλούν σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας. Μπορούν να φοράνε ένα ειδικό βραχιολάκι παρακολούθησης, το οποίο θα ενημερώνει τις Αρχές εάν παραβιάζουν το υποχρεωτικό διάστημα απομόνωσης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα με 100 συστήματα εντοπισμού που θα είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο Ben Gurion, όπου η κυκλοφορία μειώθηκε δραματικά λόγω των περιορισμών, οι οποίοι στοχεύουν στο να εξαλειφθεί ο κίνδυνος νέα στελέχη της Covid-19 να εισέλθουν στη χώρα.

Οι επιβάτες, οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα, είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνει η κυβέρνηση, για έως και δύο εβδομάδες προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχουν κορωνοϊό, προτού αρχίσουν να μετακινούνται ελεύθερα.

Εάν κάποιος επιλέξει το νέο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ένα «έξυπνο» τηλέφωνο και μια επιτοίχια συσκευή ιχνηλάτησης, θα μπορεί να αυτό-απομονωθεί στο σπίτι του.

«Είπαμε ότι το θέλαμε», δήλωσε ο 44χρονος Αλεχάντρο Κουίλ, ο οποίος φορούσε το βραχιολάκι στον καρπό του και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters: «Μας έδωσαν τη συσκευή, είναι φανταστικό για εμάς, επομένως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε ένα ξενοδοχείο, θα μπορέσουμε να περάσουμε την καραντίνα στο σπίτι, όπως θα έπρεπε να γίνει».

Το σύστημα προειδοποιεί τις Αρχές εάν κάποιος βγάζει το βραχιολάκι ή απομακρύνεται πολύ από τη συσκευή εντοπισμού που βρίσκεται στο σπίτι του.

«Υπάρχει ενδεχόμενο το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα να επεκταθεί σύντομα σε ένα σχέδιο που θα αποτελείται από χιλιάδες μονάδες για χρήση ευρύτερης κλίμακας, οι οποίες θα βοηθούν στη συμμόρφωση με την καραντίνα στο Ισραήλ», επισημαίνει η εταιρεία πίσω από την τεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στιγμές τρόμου για άνδρα στη Μαγούλα ‑ Η στιγμή που του επιτίθεται τσοπανόσκυλο

Ελλάδα 21.02.2026
«Αν με είχε δαγκώσει στον λαιμό, θα ήμουν νεκρός»

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τέσσερις τραυματίες

Ελλάδα 21.02.2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον δράστη

Αθλήτρια πατινάζ ταxύτητας παραλίγο να χάσει το μάτι της από την λεπίδα πατινιού αντιπάλου

Αθλητικά Νέα 21.02.2026
Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Συνελήφθη 25χρονος στη Θεσσαλονίκη που έτρεχε με 186 χλμ την ώρα σε δρόμο με όριο τα 90

Ελλάδα 21.02.2026
Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο που εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες να οδηγεί στην Τούμπα, υπό την επήρεια μέθης

Νεκρή 27χρονη Βραζιλιάνα influencer μετά από επιπλοκές αισθητικής επέμβασης

Κόσμος 21.02.2026
Η Μπιάνκα Ντίας υπέστη πνευμονική εμβολή και δύο επιληπτικές κρίσεις κατά την ανάρρωση στο σπίτι της κοντά στο Σάο Πάολο

«Βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ να καταλάβει όλη τη Μέση Ανατολή, λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην περιοχή

Κόσμος 21.02.2026
«Θα ήταν μια χαρά αν έπαιρνε όλα τα εδάφη» είπε ο Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια καλεί τον Τραμπ να αποζημιώσει τους Αμερικανούς μετά την ακύρωση των δασμών

Κόσμος Χτες
Κάθε δολάριο που αφαιρέθηκε παράνομα πρέπει να καταβληθεί αμέσως, με τους τόκους. Να επιστρέψεις τα χρήματα» τόνισε ο Γκάβιν Νιούσομ

Κακοκαιρία: Ξεκίνησε η μπόρα στην Αττική

Καιρός Χτες
Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές