E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό έχουν μια νέα επιλογή

Δημοσίευση 2/3/2021 | 16:24

Tι είναι το «βραχιολάκι» καραντίνας

Οι Ισραηλινοί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από το εξωτερικό έχουν μια νέα επιλογή, με την οποία θα εξαιρεθούν από το να σταλούν σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας. Μπορούν να φοράνε ένα ειδικό βραχιολάκι παρακολούθησης, το οποίο θα ενημερώνει τις Αρχές εάν παραβιάζουν το υποχρεωτικό διάστημα απομόνωσης.

Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε τη Δευτέρα με 100 συστήματα εντοπισμού που θα είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο Ben Gurion, όπου η κυκλοφορία μειώθηκε δραματικά λόγω των περιορισμών, οι οποίοι στοχεύουν στο να εξαλειφθεί ο κίνδυνος νέα στελέχη της Covid-19 να εισέλθουν στη χώρα.

Οι επιβάτες, οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα, είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε ξενοδοχεία, τα οποία πληρώνει η κυβέρνηση, για έως και δύο εβδομάδες προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχουν κορωνοϊό, προτού αρχίσουν να μετακινούνται ελεύθερα.

Εάν κάποιος επιλέξει το νέο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ένα «έξυπνο» τηλέφωνο και μια επιτοίχια συσκευή ιχνηλάτησης, θα μπορεί να αυτό-απομονωθεί στο σπίτι του.

«Είπαμε ότι το θέλαμε», δήλωσε ο 44χρονος Αλεχάντρο Κουίλ, ο οποίος φορούσε το βραχιολάκι στον καρπό του και πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters: «Μας έδωσαν τη συσκευή, είναι φανταστικό για εμάς, επομένως δεν θα χρειαστεί να πάμε σε ένα ξενοδοχείο, θα μπορέσουμε να περάσουμε την καραντίνα στο σπίτι, όπως θα έπρεπε να γίνει».

Το σύστημα προειδοποιεί τις Αρχές εάν κάποιος βγάζει το βραχιολάκι ή απομακρύνεται πολύ από τη συσκευή εντοπισμού που βρίσκεται στο σπίτι του.

«Υπάρχει ενδεχόμενο το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα να επεκταθεί σύντομα σε ένα σχέδιο που θα αποτελείται από χιλιάδες μονάδες για χρήση ευρύτερης κλίμακας, οι οποίες θα βοηθούν στη συμμόρφωση με την καραντίνα στο Ισραήλ», επισημαίνει η εταιρεία πίσω από την τεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία 07.12.2025
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία 07.12.2025
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος 07.12.2025
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος 07.12.2025
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Ελλάδα 07.12.2025
Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Ελλάδα 07.12.2025
Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων

Σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βράχια στο λιμάνι του Βόλου

Ελλάδα 07.12.2025
Το σκάφος του Λιμενικού καρφώθηκε στον κυματοθραύστη, στα Πευκάκια του Βόλου

Εορταστικό ωράριο: Πότε ξεκινά ‑ Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα 07.12.2025
Τι πρότεινε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας

Τρόμος για ηλικιωμένη στην Κόρινθο: Την ξυλοκόπησαν άγρια για λίγα κοσμήματα

Ελλάδα 07.12.2025
Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και αφού πήραν ότι βρήκαν εξαφανίστηκαν αφήνοντάς την δεμένη