E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καθαιρέθηκε η πρέσβης των Φιλιππίνων που έδερνε την οικιακή της βοηθό

Η Μαρίτσου Μάουρο ανεκλήθη από τη Βραζιλία στα τέλη του 2020, όταν αποκαλύφθηκε η επί μήνες κακοποίηση της επίσης Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού της

Δημοσίευση 2/3/2021 | 13:30

Καθαιρέθηκε η πρέσβης των Φιλιππίνων που έδερνε την οικιακή της βοηθό

Η πρέσβης των Φιλιππίνων στη Βραζιλία καθαιρέθηκε επειδή ξυλοκοπούσε για μήνες μια από τις οικιακές της βοηθούς στην επίσημη κατοικία της στην Μπραζίλια, ενώ εικόνες από τις επιθέσεις αυτές είχαν ληφθεί από το σύστημα καμερών ασφαλείας και προβλήθηκαν από ειδησεογραφικά μέσα.

Η Μαρίτσου Μάουρο ανεκλήθη στη Μανίλα στα τέλη της περσινής χρονιάς μετά την μετάδοση από το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews εικόνων από κάμερες του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια περιόδου οκτώ μηνών και δείχνουν διάφορες κακοποιήσεις που υπέστη η οικιακή της βοηθός, η οποία είναι επίσης Φιλιππινέζα.

Η διπλωμάτης παύθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση. «Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. Αν δεν τους υπακούει κάποιος παίρνει ένα ρίσκο. Αν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν θα αστοχήσω», προειδοποίησε ο πρόεδρος Ντουτέρτε.

Η Μάουρο, η οποία δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του AFP για συνέντευξη, θα χάσει τα δικαιώματά της συνταξιοδότησης και δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να εργαστεί σε δημόσιο αξίωμα. Οι εικόνες από τις κάμερες του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης, οι οποίες αφορούν την περίοδο μεταξύ του Μαρτίου και του Οκτωβρίου του 2020, χρησιμοποιήθηκαν για να στηριχθεί προσφυγή ενώπιον της κυβέρνησης των Φιλιππίνων κατά της Μάουρο, η οποία είχε διοριστεί πρέσβης στην Βραζιλία το 2018.

Εκατομμύρια πολίτες των Φιλιππίνων εργάζονται στο εξωτερικό ως οικιακοί βοηθοί. Τα χρήματα που στέλνουν στις οικογένειές τους που παραμένουν στο αρχιπέλαγος αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος του ΑΕΠ των Φιλιππίνων.

Ωστόσο ορισμένοι από αυτούς τους οικιακούς βοηθούς εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες, ακόμη και επικίνδυνες. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν στόχο σωματικής ή ψυχολογικής κακομεταχείρισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακαθάριστα οικόπεδα: Από την Τρίτη τα πρόστιμα – Λήγει η προθεσμία

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Συνολικά 570.000 καθαρισμοί οικοπέδων έχουν ήδη δηλωθεί μέχρι στιγμής.

Νέες ταυτότητες: Τι γίνεται αν δεν έχετε προλάβει να εκδώσετε πριν τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία αποδοχής των παλαιών ταυτοτήτων στα ταξίδια εξωτερικού

Μουντιάλ 2026: Ιστορικός βαθμός για το Κουρασάο με ήρωα τον Ρουμ απέναντι στον Ισημερινό

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Το Κουρασάο άντεξε στην πίεση του Εκουαδόρ, απέσπασε λευκή ισοπαλία (0-0) στο Κάνσας για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου και πανηγύρισε τον πρώτο του ιστορικό βαθμό σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάρη σε μια μυθική εμφάνιση του τερματοφύλακά του.

Θερινές εκπτώσεις 2026: Ημερομηνία έναρξης και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι χρειάζεται να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις 2026

Απίστευτη ανευθυνότητα από λουόμενους ‑ Πήγαν να... παίξουν με λαγοκέφαλο και τους δάγκωσε

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Φαίνεται πως οι συστάσεις των Αρχών δεν συνετίζουν τον κόσμο

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Ο Σκοπιανός την δολοφόνησε, την έβαλε σε σακούλα και την έθαψε σε χωράφι

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Σοκάρει η αγριότητα με την οποία ο 43χρονος διέπραξε τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι ‑ Επιχειρούν 47 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο

Ελλάδα 21.06.2026
Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, ένα ελικόπτερο, ενώ βοηθούν και εθελοντές

Χανιά: Εντοπίστηκε η σορός της 45χρονης Σταυρούλας ‑ Ομολόγησε ο 43χρονος Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Η σορός της βρέθηκε θαμμένη 5 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της

Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Αίθριος καιρός με μικρή άνοδο θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά και τα Δωδεκάνησα - στο Αιγαίο τα μελτέμια αγγίζουν τα 7 μποφόρ

Χανιά: Οι Αρχές «βλέπουν» πιθανό σeξουαλικό κίνητρο πίσω από την εξαφάνιση της Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews 21.06.2026
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τις έρευνες των Αρχών

Σορός άνδρα ανασύρθηκε να επιπλέει στο λιμάνι Πειραιά

Ελλάδα 21.06.2026
Τι έχει γίνει γνωστό από τις πρώτες πληροφορίες