E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καθαιρέθηκε η πρέσβης των Φιλιππίνων που έδερνε την οικιακή της βοηθό

Η Μαρίτσου Μάουρο ανεκλήθη από τη Βραζιλία στα τέλη του 2020, όταν αποκαλύφθηκε η επί μήνες κακοποίηση της επίσης Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού της

Δημοσίευση 2/3/2021 | 13:30

Καθαιρέθηκε η πρέσβης των Φιλιππίνων που έδερνε την οικιακή της βοηθό

Η πρέσβης των Φιλιππίνων στη Βραζιλία καθαιρέθηκε επειδή ξυλοκοπούσε για μήνες μια από τις οικιακές της βοηθούς στην επίσημη κατοικία της στην Μπραζίλια, ενώ εικόνες από τις επιθέσεις αυτές είχαν ληφθεί από το σύστημα καμερών ασφαλείας και προβλήθηκαν από ειδησεογραφικά μέσα.

Η Μαρίτσου Μάουρο ανεκλήθη στη Μανίλα στα τέλη της περσινής χρονιάς μετά την μετάδοση από το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews εικόνων από κάμερες του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια περιόδου οκτώ μηνών και δείχνουν διάφορες κακοποιήσεις που υπέστη η οικιακή της βοηθός, η οποία είναι επίσης Φιλιππινέζα.

Η διπλωμάτης παύθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση. «Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. Αν δεν τους υπακούει κάποιος παίρνει ένα ρίσκο. Αν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν θα αστοχήσω», προειδοποίησε ο πρόεδρος Ντουτέρτε.

Η Μάουρο, η οποία δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του AFP για συνέντευξη, θα χάσει τα δικαιώματά της συνταξιοδότησης και δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να εργαστεί σε δημόσιο αξίωμα. Οι εικόνες από τις κάμερες του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης, οι οποίες αφορούν την περίοδο μεταξύ του Μαρτίου και του Οκτωβρίου του 2020, χρησιμοποιήθηκαν για να στηριχθεί προσφυγή ενώπιον της κυβέρνησης των Φιλιππίνων κατά της Μάουρο, η οποία είχε διοριστεί πρέσβης στην Βραζιλία το 2018.

Εκατομμύρια πολίτες των Φιλιππίνων εργάζονται στο εξωτερικό ως οικιακοί βοηθοί. Τα χρήματα που στέλνουν στις οικογένειές τους που παραμένουν στο αρχιπέλαγος αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος του ΑΕΠ των Φιλιππίνων.

Ωστόσο ορισμένοι από αυτούς τους οικιακούς βοηθούς εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες, ακόμη και επικίνδυνες. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν στόχο σωματικής ή ψυχολογικής κακομεταχείρισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα 17.04.2026
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα 17.04.2026
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος 17.04.2026
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος 17.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα 17.04.2026
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος 17.04.2026
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία 17.04.2026
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα 17.04.2026
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της

Ιράν: Ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ για όσο διαρκεί η εκεχειρία Ισραήλ ‑ Λιβάνου

Κόσμος 17.04.2026
Κίνηση καλής θέλησης από την Τεχεράνη – Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Τιτανικός: Σωσίβιο επιζώντα βγαίνει σε δημοπρασία ‑ Η αξία του μπορεί να ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ

Κόσμος 17.04.2026
Σωσίβιο από τον Τιτανικό, που ανήκε σε επιβάτιδα πρώτης θέσης, βγαίνει σε δημοπρασία με εκτιμώμενη αξία έως και 558.000 ευρώ.