E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καθαιρέθηκε η πρέσβης των Φιλιππίνων που έδερνε την οικιακή της βοηθό

Η Μαρίτσου Μάουρο ανεκλήθη από τη Βραζιλία στα τέλη του 2020, όταν αποκαλύφθηκε η επί μήνες κακοποίηση της επίσης Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού της

Δημοσίευση 2/3/2021 | 13:30

Καθαιρέθηκε η πρέσβης των Φιλιππίνων που έδερνε την οικιακή της βοηθό

Η πρέσβης των Φιλιππίνων στη Βραζιλία καθαιρέθηκε επειδή ξυλοκοπούσε για μήνες μια από τις οικιακές της βοηθούς στην επίσημη κατοικία της στην Μπραζίλια, ενώ εικόνες από τις επιθέσεις αυτές είχαν ληφθεί από το σύστημα καμερών ασφαλείας και προβλήθηκαν από ειδησεογραφικά μέσα.

Η Μαρίτσου Μάουρο ανεκλήθη στη Μανίλα στα τέλη της περσινής χρονιάς μετά την μετάδοση από το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews εικόνων από κάμερες του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια περιόδου οκτώ μηνών και δείχνουν διάφορες κακοποιήσεις που υπέστη η οικιακή της βοηθός, η οποία είναι επίσης Φιλιππινέζα.

Η διπλωμάτης παύθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση. «Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται. Αν δεν τους υπακούει κάποιος παίρνει ένα ρίσκο. Αν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν θα αστοχήσω», προειδοποίησε ο πρόεδρος Ντουτέρτε.

Η Μάουρο, η οποία δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του AFP για συνέντευξη, θα χάσει τα δικαιώματά της συνταξιοδότησης και δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να εργαστεί σε δημόσιο αξίωμα. Οι εικόνες από τις κάμερες του συστήματος βιντεοπαρακολούθησης, οι οποίες αφορούν την περίοδο μεταξύ του Μαρτίου και του Οκτωβρίου του 2020, χρησιμοποιήθηκαν για να στηριχθεί προσφυγή ενώπιον της κυβέρνησης των Φιλιππίνων κατά της Μάουρο, η οποία είχε διοριστεί πρέσβης στην Βραζιλία το 2018.

Εκατομμύρια πολίτες των Φιλιππίνων εργάζονται στο εξωτερικό ως οικιακοί βοηθοί. Τα χρήματα που στέλνουν στις οικογένειές τους που παραμένουν στο αρχιπέλαγος αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος του ΑΕΠ των Φιλιππίνων.

Ωστόσο ορισμένοι από αυτούς τους οικιακούς βοηθούς εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες, ακόμη και επικίνδυνες. Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν στόχο σωματικής ή ψυχολογικής κακομεταχείρισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η δεύτερη παραίτηση γενικού γραμματέα σε υπουργείο

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.

Αίγιο: Το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο κατηγορούμενος συνελήφθη

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι κλείνει τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 11.06.2026
Βομβαρδισμοί και συγκρούσεις στο όνομα της... διπλωματίας

«Μαϊμού γιατρός» στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου: Τι κατάφερε να κάνει πριν τον αντιληφθούν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Αγνωστος Ρομά φορώντας ιατρική ενδυμασία εισέβαλε σε θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής και αφαίρεσε χρήματα, κινητά και τραπεζικές κάρτες από ασθενείς και συνοδούς.