E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Έρχεται κρύο από την Βόρεια Ευρώπη

Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Δημοσίευση 2/3/2021 | 11:45

Καιρός: Έρχεται κρύο από την Βόρεια Ευρώπη

Με κακοκαιρία και κρύο κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτης, ενώ κορυφώνεται σήμερα η ψυχρή εισβολή, με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τους πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ δε θα λείψουν και κάποιες βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά. Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη σε αρκετές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Από το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και έτσι από αύριο θα έχουμε πάλι καλοκαιρία, με σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας, μέχρι και το Σάββατο.

Νέα επιδείνωση περιμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή η οποία θα κρατήσει μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με βροχερό καιρό αλλά και ψυχρές εισβολές που θα δώσουν χιόνια, πιθανώς και μέχρι τα βόρεια της Αττικής, όπως υπογραμμίζει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Όσο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, σύμφωνα με τα τωρινά τουλάχιστον στοιχεία, φαίνεται προς το τέλος του να έρχεται επιτέλους η Άνοιξη, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα λείψουν διαστήματα με βροχές και αφρικανική σκόνη, θα έχουμε όμως πλέον μεγάλες περιόδους καλοκαιρίας.

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και το Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Βοριάδες 4-6, στο Αιγαίο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά και 8 μποφόρ και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας, με παγετός κατά τόπους στα βόρεια τις βραδινές ώρες.

Τοπικές βροχές στην Αττική

Συννεφιές με τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι αναμένουμε στην Αττική, ισχυροί βοριάδες 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα θα είναι συννεφιασμένος με τη θερμοκρασία να φθάνει έως και τους 13 βαθμούς.

Τι καιρό θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη

Λίγες συννεφιές με ασθενείς τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πολύ καλός καιρός, εξασθενημένοι βοριάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Πολύ καλός καιρός με λίγες συννεφιές μόνο σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά στην Κρήτη το πρωί. Βοριάδες στο Ιόνιο 3-5 και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7-8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και άνοδος θερμοκρασίας, με παγετό όμως κατά τόπους στα βόρεια το πρωί.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2021 (Για όσους δεν γνωρίζουν να διαβάζουν τους χάρτες υπάρχει επεξήγηση στο παρακάτω...

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Κόσμος Χτες
Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Ελλάδα Χτες
Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα Χτες
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία Χτες
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα Χτες
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική Χτες
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα Χτες
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα Χτες
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.