E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Έρχεται κρύο από την Βόρεια Ευρώπη

Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Δημοσίευση 2/3/2021 | 11:45

Καιρός: Έρχεται κρύο από την Βόρεια Ευρώπη

Με κακοκαιρία και κρύο κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτης, ενώ κορυφώνεται σήμερα η ψυχρή εισβολή, με κύρια χαρακτηριστικά την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τους πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο, ενώ δε θα λείψουν και κάποιες βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά. Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη σε αρκετές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Από το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και έτσι από αύριο θα έχουμε πάλι καλοκαιρία, με σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας, μέχρι και το Σάββατο.

Νέα επιδείνωση περιμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή η οποία θα κρατήσει μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με βροχερό καιρό αλλά και ψυχρές εισβολές που θα δώσουν χιόνια, πιθανώς και μέχρι τα βόρεια της Αττικής, όπως υπογραμμίζει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Όσο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, σύμφωνα με τα τωρινά τουλάχιστον στοιχεία, φαίνεται προς το τέλος του να έρχεται επιτέλους η Άνοιξη, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα λείψουν διαστήματα με βροχές και αφρικανική σκόνη, θα έχουμε όμως πλέον μεγάλες περιόδους καλοκαιρίας.

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη και το Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια. Βοριάδες 4-6, στο Αιγαίο έως 7 και από το απόγευμα τοπικά και 8 μποφόρ και περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας, με παγετός κατά τόπους στα βόρεια τις βραδινές ώρες.

Τοπικές βροχές στην Αττική

Συννεφιές με τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι αναμένουμε στην Αττική, ισχυροί βοριάδες 4-6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο καιρός στην Αθήνα σήμερα θα είναι συννεφιασμένος με τη θερμοκρασία να φθάνει έως και τους 13 βαθμούς.

Τι καιρό θα έχουμε στη Θεσσαλονίκη

Λίγες συννεφιές με ασθενείς τοπικές βροχές και από το μεσημέρι πολύ καλός καιρός, εξασθενημένοι βοριάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Πολύ καλός καιρός με λίγες συννεφιές μόνο σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά στην Κρήτη το πρωί. Βοριάδες στο Ιόνιο 3-5 και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο τοπικά έως 7-8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και άνοδος θερμοκρασίας, με παγετό όμως κατά τόπους στα βόρεια το πρωί.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΤΙΟΣ 2021 (Για όσους δεν γνωρίζουν να διαβάζουν τους χάρτες υπάρχει επεξήγηση στο παρακάτω...

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Viral στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Εργαζόμενος χαϊδεύει διασωθέντα ζώα που έφτασαν με πτήση

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Στο βίντεο ο εργαζόμενος τα μεταφέρει με ιδιαίτερη προσοχή και ελέγχει αν είναι καλά

Μπλακ άουτ στο κέντρο της Αθήνας ‑ Χωρίς ρεύμα Κυψέλη, Εξάρχεια και Κολωνάκι

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της πρωτεύουσας παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες, με εκτεταμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας να παραμένουν χωρίς

Η Σαουδική Αραβία περνά το πυρηνικό κατώφλι ‑ Η συμφωνία Τραμπ που αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εγκρίνει συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας διάρκειας έως και 30 ετών, η οποία αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για την εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών στην ανάπτυξη της σαουδαραβικής πυρηνικής βιομηχανίας

Βουλή: Αρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ‑ Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Με 160 ψήφους «υπέρ» της άρσης, 63 «κατά» και 6 «παρών»

Facebook, Instagram και Messenger «έπεσαν» ‑ Εκατοντάδες αναφορές από χρήστες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εκατοντάδες χρήστες αδυνατούν να συνδεθούν στις πλατφόρμες της Meta, με προβλήματα να εντοπίζονται τόσο στο web όσο και στις mobile εφαρμογές.

Απίστευτος πνιγμός πέντε ανθρώπων: Οι τέσσερις βούτηξαν για να σώσουν κολυμβητή που πάλευε στο νερό και πέθαναν όλοι

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ανέμελο καλοκαιρινό απόγευμα ψαρέματος από την ακτή κατέληξε σε τραγωδία

Πέθανε ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων που έφερνε νεαρές γυναίκες σε επαφή με τον Τζέφρι Επστάιν

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το όνομά του εντοπίζεται σε πάνω από 2.000 σημεία στα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Επστάιν

Ιωάννινα: Η νύχτα έγινε μέρα από τις αστραπές‑ Εντυπωσιακό θέαμα εν μέσω καύσωνα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το φαινόμενο, αν και σύντομο, προκάλεσε την προσοχή των κατοίκων που κατέγραψαν εικόνες με τις αστραπές να σκίζουν τον σκοτεινό ουρανό

Η Ιαπωνία έφτιαξε «ψυγείο για ανθρώπους» – Πώς λειτουργεί και πού το τοποθετούν

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Η συσκευή Do Hiemon Personal Cooling Box μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος σε μόλις πέντε λεπτά και στοχεύει σε εργαζομένους υψηλού θερμικού κινδύνου.

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ‑ Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εισαγγελείς και στελέχη της γερμανικής φορολογικής αρχής εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή μέσω συναλλαγών Cum-Cum.