E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Είναι η πιο δύσκολη μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο»

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία

Δημοσίευση 2/3/2021 | 09:38

«Είναι η πιο δύσκολη μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο»

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής που πιέζονται από την πανδημία του κορονοϊού ήταν ο Γιώργος Ζωγράφος, Διευθυντής, Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (105,8) είπε: «Όλες οι ειδικότητες στο νοσοκομείο δέχονται μεγάλη πίεση αλλά τη μεγαλύτερη τη δέχονται οι μονάδες εντατικής και οι παθολογικές κλινικές που έχουν μετατραπεί σε κλινικές covid-19. Όλοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και σε επίπεδο ειδικευόμενων και ειδικευμένων».

Ο κ. Ζωγράφος προσπαθώντας να περιγράψει την κατάσταση είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η μάχη είναι η πιο κουραστική μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο. Σαφώς υπάρχει και κόπωση αλλά υπάρχει και μία οργάνωση ιατρική που επιστρατεύεται στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχουν εφεδρείες για τέτοιες καταστάσεις αλλά υπάρχει και η ελπίδα από την εξέλιξη του εμβολιασμού».

Για το πως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ψυχολογικά το βάρος της απώλειας ασθενών ο γιατρός είπε: «Οι γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία είμαστε συνηθισμένοι με την αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων. Έχουμε μία εξοικείωση, η δυσκολία αφορά τους νοσοκομειακούς αλλά και τον κόσμο, λόγω κόπωσης».

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες που έχουν κουραστεί είπε: «Θα συμβούλευα τους πολίτες να υπάρχει μία παράταση της υπομονής. Να αποφύγουμε τις συγκεντρώσεις σε σπίτια ή αλλού το Μάρτιο. Να αποφύγουμε το συνωστισμό και να εμβολιαστούμε για να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θραύση αγωγού ύδρευσης στο κέντρο της Αθήνας, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

E-Daily 2.TopNews 31.05.2026
Διακοπή της κυκλοφορίας σε περιοχή του κέντρου

Ψάρια – εισβολείς αναστατώνουν το Αιγαίο και απειλούν το ελληνικό καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ολοένα και αυξάνεται ο πληθυσμός ψαριών-θηρευτών στα ελληνικά νερά

Νέα τσουχτερά πρόστιμα στις συγκοινωνίες – Έξυπνες κάμερες στους σταθμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αυξήσεις στα πρόστιμα και κίνητρα συμμόρφωσης

Κηφισός: Κυκλοφοριακό κομφούζιο μετά από ανατροπή αυτοκινήτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός

Τουρκία: Βυθίστηκε τουριστικό πλοίο με 148 επιβάτες ανοιχτά της Μαρμαρίδας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βούτηξαν στη θάλασσα για να σωθούν

Κακοποίηση 3χρονης: Στη φυλακή η μητέρα και ο Πακιστανός σύντροφος – Το ζευγάρι αρνείται τα πάντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προφυλακιστέο κρίθηκε το ζευγάρι για την άγρια κακοποίηση 3χρονου κοριτσιού στα Χανιά: Οι αντιφάσεις, οι απάτες και η μαρτυρία – «κλειδί»

Ιράν: Τι είναι το εμπλουτισμένο ουράνιο που αποτελεί το «δυνατό χαρτί» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πόσο ουράνιο διαθέτει το Ιράν και γιατί προκαλεί ανησυχία;

Γερμανία: Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πιθανή παρουσία drone

Κόσμος Χτες
Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας και προσωρινή διακοπή των πτήσεων

Αγίου Πνεύματος 2026: Για ποιους είναι αργία ‑ Η αμοιβή όσων θα εργαστούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι

Δικαστικό «μπλόκο» στον Τραμπ: Αποκαθηλώνεται το όνομά του από το Kennedy Center

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το Κογκρέσο έδωσε στο Kennedy Center το όνομά του, και μόνο το Κογκρέσο έχει τη δύναμη να το αλλάξει»

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε και πώς θα απολαύσουμε το εντυπωσιακό «Μπλε Φεγγάρι»

E-Daily 3.Left Χτες
Τι ακριβώς σημαίνει όμως ο όρος «Μπλε Σελήνη»