E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Είναι η πιο δύσκολη μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο»

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία

Δημοσίευση 2/3/2021 | 09:38

«Είναι η πιο δύσκολη μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο»

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής που πιέζονται από την πανδημία του κορονοϊού ήταν ο Γιώργος Ζωγράφος, Διευθυντής, Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (105,8) είπε: «Όλες οι ειδικότητες στο νοσοκομείο δέχονται μεγάλη πίεση αλλά τη μεγαλύτερη τη δέχονται οι μονάδες εντατικής και οι παθολογικές κλινικές που έχουν μετατραπεί σε κλινικές covid-19. Όλοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και σε επίπεδο ειδικευόμενων και ειδικευμένων».

Ο κ. Ζωγράφος προσπαθώντας να περιγράψει την κατάσταση είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η μάχη είναι η πιο κουραστική μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο. Σαφώς υπάρχει και κόπωση αλλά υπάρχει και μία οργάνωση ιατρική που επιστρατεύεται στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχουν εφεδρείες για τέτοιες καταστάσεις αλλά υπάρχει και η ελπίδα από την εξέλιξη του εμβολιασμού».

Για το πως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ψυχολογικά το βάρος της απώλειας ασθενών ο γιατρός είπε: «Οι γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία είμαστε συνηθισμένοι με την αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων. Έχουμε μία εξοικείωση, η δυσκολία αφορά τους νοσοκομειακούς αλλά και τον κόσμο, λόγω κόπωσης».

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες που έχουν κουραστεί είπε: «Θα συμβούλευα τους πολίτες να υπάρχει μία παράταση της υπομονής. Να αποφύγουμε τις συγκεντρώσεις σε σπίτια ή αλλού το Μάρτιο. Να αποφύγουμε το συνωστισμό και να εμβολιαστούμε για να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός 20.11.2025
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα 20.11.2025
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος 20.11.2025
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος 20.11.2025
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος 20.11.2025
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα 20.11.2025
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος 20.11.2025
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα 20.11.2025
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Ελλάδα 20.11.2025
Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ