E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Είναι η πιο δύσκολη μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο»

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία

Δημοσίευση 2/3/2021 | 09:38

«Είναι η πιο δύσκολη μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο»

Αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής που πιέζονται από την πανδημία του κορονοϊού ήταν ο Γιώργος Ζωγράφος, Διευθυντής, Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ.Γεννηματάς».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (105,8) είπε: «Όλες οι ειδικότητες στο νοσοκομείο δέχονται μεγάλη πίεση αλλά τη μεγαλύτερη τη δέχονται οι μονάδες εντατικής και οι παθολογικές κλινικές που έχουν μετατραπεί σε κλινικές covid-19. Όλοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και σε επίπεδο ειδικευόμενων και ειδικευμένων».

Ο κ. Ζωγράφος προσπαθώντας να περιγράψει την κατάσταση είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η μάχη είναι η πιο κουραστική μάχη που έχουν δώσει οι υγειονομικοί μετά τον πόλεμο. Σαφώς υπάρχει και κόπωση αλλά υπάρχει και μία οργάνωση ιατρική που επιστρατεύεται στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχουν εφεδρείες για τέτοιες καταστάσεις αλλά υπάρχει και η ελπίδα από την εξέλιξη του εμβολιασμού».

Για το πως αντιμετωπίζουν οι ίδιοι ψυχολογικά το βάρος της απώλειας ασθενών ο γιατρός είπε: «Οι γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία είμαστε συνηθισμένοι με την αντιμετώπιση των βαρέως πασχόντων. Έχουμε μία εξοικείωση, η δυσκολία αφορά τους νοσοκομειακούς αλλά και τον κόσμο, λόγω κόπωσης».

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες που έχουν κουραστεί είπε: «Θα συμβούλευα τους πολίτες να υπάρχει μία παράταση της υπομονής. Να αποφύγουμε τις συγκεντρώσεις σε σπίτια ή αλλού το Μάρτιο. Να αποφύγουμε το συνωστισμό και να εμβολιαστούμε για να δημιουργηθεί τείχος ανοσίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτέλεσε άσκηση με πραγματικά πυρά ανοικτά των βρετανικών ακτών ‑ πώς αντέδρασε το Λονδίνο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά 40 ναυτικά μίλια νότια του Πλίμουθ, υπό την παρακολούθηση του Βασιλικού Ναυτικού.

Γλυπτά του Παρθενώνα: Η Ελλάδα ελπίζει ότι ο νέος πρωθυπουργός θα τα επιστρέψει σύμφωνα με τους New York Times

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Οι New York Times εξηγούν γιατί η άνοδος του Αντι Μπέρναμ στην πρωθυπουργία δίνει νέα ώθηση στο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών.

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποιος είναι ο 60χρονος δράστης και τι αποκαλύπτεται για το παρελθόν του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν - ο άνδρας σοβαρά στο χέρι - όταν άνδρας πετάχθηκε από θάμνους και τους επιτέθηκε με μαχαίρι έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρήτη: Το «ΕΛΥΡΟΣ» ενεπλάκη σε σύγκρουση στο λιμάνι της Σούδας ‑ δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΕΛΥΡΟΣ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο εντός του λιμένα, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι λιμενικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επίθεση στην Ακρόπολη: Με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο δράστης που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένα ζευγάρι τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είναι γνωστός στις Αρχές.

Τι έγραψε τουρίστας για το πιτόγυρο στην Αθήνα και πώς αντέδρασαν οι Έλληνες

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Φιλανδός επισκέπτης αποθέωσε την τιμή του πιτόγυρου των 4 ευρώ, πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες που θυμούνται φθηνότερες εποχές.

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης

Ελλάδα 21.07.2026
Στην πολυετή λογοτεχνική του διαδρομή κυκλοφόρησε συνολικά 34 βιβλία - Ήταν γιος της ηθοποιού Μπέτυς Αρβανίτη - Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Εύα Σιμάτου, με την οποία απέκτησε έναν γιο

Τρόμος σε zipline στην Ινδία: Δείτε τι συνέβη σε τουρίστα κατά τη διάρκεια της βόλτας του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο μηχανισμός ασφαλείας έσπασε εν ώρα χρήσης και ο τουρίστας έπεσε από ύψος 12 μέτρων, υποστηρίζοντας πολλαπλά κατάγματα και νευρολογικές βλάβες.

Πλαταμώνας: Κάρφωσαν μαχαίρι στο πόδι 16χρονου που μπήκε στη μέση για να σταματήσει καβγά

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ένα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στον Πλαταμώνα Πιερίας, όταν ένας 16χρονος τραυματίστηκε στο πόδι από αιχμηρό