E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη

H δημοσκόπηση της Pulse παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Δημοσίευση 1/3/2021 | 21:02

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη

Πόσο ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και πώς διαμορφώνονται οι τάσεις για το εμβόλιο. Τι είναι καλύτερο να γίνει σε σχέση με το lockdown. Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφορικά με το lockdown, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Οι ερωτηθέντες ζητούν στοχευμένα μέτρα και μια παράταση του lockdown αν χρειαστεί ενώ το ποσοστό αυτών που ζητούν να υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων μεγαλώνει. Επίσης ζητούν να ανοίξουν ταυτόχρονα το λιανεμπόριο και τα σχολεία, όμως αν χρειαστεί να επιλέξουν τότε το λιανεμπόριο έχει σαφή προτίμηση.

Για το πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού το 56% ανησυχεί ενώ το 19% δεν φαίνεται να… αγχώνεται ιδιαίτερα για αυtή την εξέλιξη.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse το 24% λέει πολύ, το 32% αρκετά, το 21% μέτρια, το 9% λίγο εν΄β ένα 10% λέει καθόλου.

Στο ερώτημα για το αν θα κάνετε το εμβόλιο η διαφορά είναι πλέον συντριπτική με το 80% των ερωτηθέντων να λέει ναι και το 18% όχι.

Ειδικότερα το 59% λέει σίγουρα ναι στο εμβόλιο ενώ το 21% μάλλον ναι ενώ στον αντίποδα το 10% λέει μάλλον όχι και το 8% σίγουρα όχι

Όσο για το πότε θα το κάνουν το εμβόλιο το 61% λέει το συντομότερο, το 14% μετά από 2-3 μήνες, το 14% αρκετά αργότερα και το 9% λέει ποτέ.

Για τα μέτρα και τους περιορισμούς η δημοσκόπηση ρωτά τους ερωτηθέντες τι πρέπει να γίνει και οι απαντήσεις είναι ενδιαφέρουσες.

Το 24% ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων και του lockdown, το 39% κάνει λόγο για μικρή παράταση και διορθωτικα μέτρα, το 29% ζητά παράταση για όσο χρειαστεί και ένα 8% δεν ξέρει και δεν απαντά.

Όσο για το τι θα πρέπει να ανοίξει πρώτο όταν αρθούν τα μέτρα το 19% θέλει να ανοίξουν τα σχολεία, το 29% το λιανεμπόριο ενώ ταυτόχρονο άνοιγμα ζητά το 44%.

Οι συνταξιούχοι ζητούν κατά 20% να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα, το 24% θέλει το λιανεμπόριο και το 49% ταυτόχρονα. Στους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες το ποσοστό ειναι αντιστοιχα (16%-39%-38%), στον ιδιωτικό τομέα (11-39-40) και στον δημόσιο τομέα (30-22-44)

Στο πως αξιολογειται η κυβέρνηση στις πρόσφατες αποκαλύψεις με αποκορύφωμα την υπόθεση Λιγνάδη το 51% την αξιολογεί αρνητικά ενώ το 44% την αξιολογεί θετικά.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το 75% την αξιολογεί θετικά ενώ το 21% αρνητικά. Αντίθετη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με το 81% να μιλά αρνητικά και το 18% θετικά. Ενδιαφέρουν παρουσιάζει η στάση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ όπου το 61% αξιολογεί θετικά και το 36% αρνητικά.

Στο πως αξιολογειται η αξιωματική αντιπολίτευση στο ίδιο θέμα το 59% την κρίνει αρνητικά και το το 34% θετικά.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την κρίνουν θετικά στο 73% ενώ αρνητικά στο 23%. Αντιθετα αρνητικά την κρίνουν κατά 78% οι ψηφοφόροι της ΝΔ και κατά 82% αυτοί του ΚΙΝΑΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Κόσμος 18.07.2026
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left 18.07.2026
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews 18.07.2026
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.