E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη

H δημοσκόπηση της Pulse παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Δημοσίευση 1/3/2021 | 21:02

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη

Πόσο ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και πώς διαμορφώνονται οι τάσεις για το εμβόλιο. Τι είναι καλύτερο να γίνει σε σχέση με το lockdown. Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφορικά με το lockdown, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Οι ερωτηθέντες ζητούν στοχευμένα μέτρα και μια παράταση του lockdown αν χρειαστεί ενώ το ποσοστό αυτών που ζητούν να υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων μεγαλώνει. Επίσης ζητούν να ανοίξουν ταυτόχρονα το λιανεμπόριο και τα σχολεία, όμως αν χρειαστεί να επιλέξουν τότε το λιανεμπόριο έχει σαφή προτίμηση.

Για το πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού το 56% ανησυχεί ενώ το 19% δεν φαίνεται να… αγχώνεται ιδιαίτερα για αυtή την εξέλιξη.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse το 24% λέει πολύ, το 32% αρκετά, το 21% μέτρια, το 9% λίγο εν΄β ένα 10% λέει καθόλου.

Στο ερώτημα για το αν θα κάνετε το εμβόλιο η διαφορά είναι πλέον συντριπτική με το 80% των ερωτηθέντων να λέει ναι και το 18% όχι.

Ειδικότερα το 59% λέει σίγουρα ναι στο εμβόλιο ενώ το 21% μάλλον ναι ενώ στον αντίποδα το 10% λέει μάλλον όχι και το 8% σίγουρα όχι

Όσο για το πότε θα το κάνουν το εμβόλιο το 61% λέει το συντομότερο, το 14% μετά από 2-3 μήνες, το 14% αρκετά αργότερα και το 9% λέει ποτέ.

Για τα μέτρα και τους περιορισμούς η δημοσκόπηση ρωτά τους ερωτηθέντες τι πρέπει να γίνει και οι απαντήσεις είναι ενδιαφέρουσες.

Το 24% ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων και του lockdown, το 39% κάνει λόγο για μικρή παράταση και διορθωτικα μέτρα, το 29% ζητά παράταση για όσο χρειαστεί και ένα 8% δεν ξέρει και δεν απαντά.

Όσο για το τι θα πρέπει να ανοίξει πρώτο όταν αρθούν τα μέτρα το 19% θέλει να ανοίξουν τα σχολεία, το 29% το λιανεμπόριο ενώ ταυτόχρονο άνοιγμα ζητά το 44%.

Οι συνταξιούχοι ζητούν κατά 20% να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα, το 24% θέλει το λιανεμπόριο και το 49% ταυτόχρονα. Στους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες το ποσοστό ειναι αντιστοιχα (16%-39%-38%), στον ιδιωτικό τομέα (11-39-40) και στον δημόσιο τομέα (30-22-44)

Στο πως αξιολογειται η κυβέρνηση στις πρόσφατες αποκαλύψεις με αποκορύφωμα την υπόθεση Λιγνάδη το 51% την αξιολογεί αρνητικά ενώ το 44% την αξιολογεί θετικά.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το 75% την αξιολογεί θετικά ενώ το 21% αρνητικά. Αντίθετη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με το 81% να μιλά αρνητικά και το 18% θετικά. Ενδιαφέρουν παρουσιάζει η στάση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ όπου το 61% αξιολογεί θετικά και το 36% αρνητικά.

Στο πως αξιολογειται η αξιωματική αντιπολίτευση στο ίδιο θέμα το 59% την κρίνει αρνητικά και το το 34% θετικά.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την κρίνουν θετικά στο 73% ενώ αρνητικά στο 23%. Αντιθετα αρνητικά την κρίνουν κατά 78% οι ψηφοφόροι της ΝΔ και κατά 82% αυτοί του ΚΙΝΑΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ωραιόκαστρο: Την «θάβουν» για να μειώσουν τα τοξικά αέρια – Τι σημαίνει το τρίγωνο της φωτιάς

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Νερό και επιχωματώσεις συνδυάζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να «πνίξουν» τη φλόγα, στερώντας της το οξυγόνο που τη συντηρεί.

Νεκρός 19χρονος Τσέχος ποδοσφαιριστής στη Ρόδο: Έκανε τζόκινγκ στο δρόμο και τον παρέσυρε φορτηγάκι

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο νεαρός αθλητής της ΣΚ Αρτίς Μπρνο, Ντέιβιντ Γέραμπεκ βρισκόταν στο νησί για διακοπές με τη σύντροφό του, Πάβλα Έλλα Παβλίτσκοβα

Τραγωδία στον Καναδά: Πατέρας σκότωσε τα παιδιά του και αυτοκτόνησε μέσα σε φλεγόμενο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Πολυσέλιδο χειρόγραφο σημείωμα εντοπίστηκε στο γραφείο του δράστη - ο Αλ-Λάμι κατηγορούσε την πρώην σύζυγό του και τα οικογενειακά δικαστήρια

Συρία: Πολλαπλές εκρήξεις βομβών κοντά στο ξενοδοχείο που μένει ο Μακρόν στη Δαμασκό

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Στη πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου ηγέτη στη Συρία από την ανατροπή αλ Ασαντ

Νεκρή και θαμμένη στο Κίεβο η ύποπτη για την ανατίναξη Ουκρανού ολιγάρχη στο Μονακό

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Η σορός της Αναστασίας Μπερεζόβσκα εντοπίστηκε με τραύματα από πυροβολισμό - δύο ύποπτοι έχουν ήδη συλληφθεί για τη δολοφονία της

Αυστραλία: Εντολή για δείγμα στόματος από ύποπτη μητέρα για κανιβαλισμό 4χρονου

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Η μητέρα παραμένει υπό κράτηση χωρίς εγγύηση - οι αρχές την γνώριζαν από παλαιότερα περιστατικά

Πέθανε η τραγουδίστρια Λόρεν Μπένετ σε ηλικία 37 ετών ‑ Συμμετείχε στο τραγούδι «Party Rock Anthem»

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου της, ενώ οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια

Νεκρή 23χρονη Βουλγάρα στη Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Την νεαρή αναζητούσαν οι γονείς της

Ενοίκια: Πότε μπορεί ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση και πότε ο ενοικιαστής έχει δικαίωμα να αρνηθεί

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Τι ισχύει με την υποχρεωτική τριετία, τις ρήτρες αναπροσαρμογής και τις νέες συμφωνίες – Οι περιοχές όπου συνεχίζονται οι πιέσεις στις τιμές

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 14χρονος κατηγορείται ότι βίασε 15χρονη και βιντεοσκοπούσε την πράξη του

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η 15χρονη, το περιστατικό έγινε τον Δεκέμβριο του 2025

New York Times: Ο Τραμπ θα ανακοινώσει την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα για τα F‑35

E-Daily 2.TopNews 07.07.2026
Ο Τραμπ αναμένεται να πει στην Τουρκία ότι είναι έτοιμος να αποκαταστήσει την πρόσβασή της στα F-35, σύμφωνα με τους New York Times

Μοναδική σύμπτωση στην Πάτρα: Αδελφές γέννησαν την ίδια ημέρα αγόρια με το ίδιο βάρος, η ανάρτηση από τη μαιευτήρα

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Οι δύο αδελφές είχαν μείνει έγκυες με διαφορά λίγων ημερών, όπως γράφει η μαιευτήρας που έφερε στον κόσμο τα δύο αγόρια