E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη

H δημοσκόπηση της Pulse παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Δημοσίευση 1/3/2021 | 21:02

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη

Πόσο ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και πώς διαμορφώνονται οι τάσεις για το εμβόλιο. Τι είναι καλύτερο να γίνει σε σχέση με το lockdown. Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφορικά με το lockdown, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Οι ερωτηθέντες ζητούν στοχευμένα μέτρα και μια παράταση του lockdown αν χρειαστεί ενώ το ποσοστό αυτών που ζητούν να υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων μεγαλώνει. Επίσης ζητούν να ανοίξουν ταυτόχρονα το λιανεμπόριο και τα σχολεία, όμως αν χρειαστεί να επιλέξουν τότε το λιανεμπόριο έχει σαφή προτίμηση.

Για το πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού το 56% ανησυχεί ενώ το 19% δεν φαίνεται να… αγχώνεται ιδιαίτερα για αυtή την εξέλιξη.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse το 24% λέει πολύ, το 32% αρκετά, το 21% μέτρια, το 9% λίγο εν΄β ένα 10% λέει καθόλου.

Στο ερώτημα για το αν θα κάνετε το εμβόλιο η διαφορά είναι πλέον συντριπτική με το 80% των ερωτηθέντων να λέει ναι και το 18% όχι.

Ειδικότερα το 59% λέει σίγουρα ναι στο εμβόλιο ενώ το 21% μάλλον ναι ενώ στον αντίποδα το 10% λέει μάλλον όχι και το 8% σίγουρα όχι

Όσο για το πότε θα το κάνουν το εμβόλιο το 61% λέει το συντομότερο, το 14% μετά από 2-3 μήνες, το 14% αρκετά αργότερα και το 9% λέει ποτέ.

Για τα μέτρα και τους περιορισμούς η δημοσκόπηση ρωτά τους ερωτηθέντες τι πρέπει να γίνει και οι απαντήσεις είναι ενδιαφέρουσες.

Το 24% ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων και του lockdown, το 39% κάνει λόγο για μικρή παράταση και διορθωτικα μέτρα, το 29% ζητά παράταση για όσο χρειαστεί και ένα 8% δεν ξέρει και δεν απαντά.

Όσο για το τι θα πρέπει να ανοίξει πρώτο όταν αρθούν τα μέτρα το 19% θέλει να ανοίξουν τα σχολεία, το 29% το λιανεμπόριο ενώ ταυτόχρονο άνοιγμα ζητά το 44%.

Οι συνταξιούχοι ζητούν κατά 20% να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα, το 24% θέλει το λιανεμπόριο και το 49% ταυτόχρονα. Στους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες το ποσοστό ειναι αντιστοιχα (16%-39%-38%), στον ιδιωτικό τομέα (11-39-40) και στον δημόσιο τομέα (30-22-44)

Στο πως αξιολογειται η κυβέρνηση στις πρόσφατες αποκαλύψεις με αποκορύφωμα την υπόθεση Λιγνάδη το 51% την αξιολογεί αρνητικά ενώ το 44% την αξιολογεί θετικά.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το 75% την αξιολογεί θετικά ενώ το 21% αρνητικά. Αντίθετη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με το 81% να μιλά αρνητικά και το 18% θετικά. Ενδιαφέρουν παρουσιάζει η στάση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ όπου το 61% αξιολογεί θετικά και το 36% αρνητικά.

Στο πως αξιολογειται η αξιωματική αντιπολίτευση στο ίδιο θέμα το 59% την κρίνει αρνητικά και το το 34% θετικά.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την κρίνουν θετικά στο 73% ενώ αρνητικά στο 23%. Αντιθετα αρνητικά την κρίνουν κατά 78% οι ψηφοφόροι της ΝΔ και κατά 82% αυτοί του ΚΙΝΑΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς

Πολιτική 11.02.2026
Ήταν μια τυπική διαδικασία, η οποία επικυρώθηκε χθες από την Επιτροπή του κόμματος

Συμπλοκή οπαδών στην Πανεπιστημιούπολη: Δύο ελαφρά τραυματίες, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδια ρόπαλα

Ελλάδα 11.02.2026
Το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης - Ο ένας από τους τραυματίες βρέθηκε κοντά στη Θεολογική σχολή

Ζιζέλ Πελικό: «Μου έδειξαν μια φωτογραφία με έναν άνδρα που με βίαζε»

Κόσμος 11.02.2026
Η συγκλονιστική στιγμή που οι αστυνομικοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Χαμός στην εθνική οδό με μεθυσμένο οδηγό: Οδηγούσε για χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα μέχρι που συγκρούστηκε με νταλίκα

Ελλάδα 11.02.2026
Ο 62χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου - Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Αγριο έγκλημα στην Τουρκία: 35χρονος πήρε άδεια από τη φυλακή και σκότωσε την οικογένεια του

Κόσμος 11.02.2026
Ο Ρετζέπ Τσενγκίζ βρισκόταν σε 11ήμερη άδεια από φυλακή όπου εξέτιε ποινή τεσσάρων ετών για απάτη και ένοπλες απειλές

Μακελειό σε σχολείο στον Καναδά με δέκα νεκρούς

Κόσμος 11.02.2026
Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Αθλητής δήλωσε μετά τη νίκη του ότι απάτησε τη σύντροφό του

Αθλητικά Νέα Χτες
Το αποκάλεσε το «μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου»

Πατέρας σκότωσε την 23χρονη κόρη του στο σπίτι τους και δικαστήριο ζήτησε να μην διωχθεί κανείς

Κόσμος Χτες
Οι τοπικές δικαστικές αρχές είχαν αρχικά κρίνει ότι κανείς δεν πρέπει να διωχθεί για τον θάνατό της

Αμπου Ντάμπι: Έλληνας προξενικός υπάλληλος εξέδιδε παράνομες βίζες ‑ Εισέπραξε 708.000 ευρώ

Κόσμος Χτες
Ο υπάλληλος του προξενείου είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 11 χρόνια κάθειρξη - Επικύρωσε την ποινή ο Αρειος Πάγος

Τραγικός θάνατος για πατέρα και γιο που έκαναν ορειβασία και πέθαναν με 100 μέτρα διαφορά στα Χάιλαντς

Κόσμος Χτες
Η έρευνα και η Δικαιοσύνη έδειξαν ότι οι θάνατοι του πατέρα και του γιου οφείλονται σε ατύχημα