E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη

H δημοσκόπηση της Pulse παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ

Δημοσίευση 1/3/2021 | 21:02

Δημοσκόπηση Pulse: Τι απαντούν οι Έλληνες για lockdown, εμβόλιο και υπόθεση Λιγνάδη

Πόσο ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού και πώς διαμορφώνονται οι τάσεις για το εμβόλιο. Τι είναι καλύτερο να γίνει σε σχέση με το lockdown. Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις αποκαλύψεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αναφορικά με το lockdown, τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Οι ερωτηθέντες ζητούν στοχευμένα μέτρα και μια παράταση του lockdown αν χρειαστεί ενώ το ποσοστό αυτών που ζητούν να υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων μεγαλώνει. Επίσης ζητούν να ανοίξουν ταυτόχρονα το λιανεμπόριο και τα σχολεία, όμως αν χρειαστεί να επιλέξουν τότε το λιανεμπόριο έχει σαφή προτίμηση.

Για το πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού το 56% ανησυχεί ενώ το 19% δεν φαίνεται να… αγχώνεται ιδιαίτερα για αυtή την εξέλιξη.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse το 24% λέει πολύ, το 32% αρκετά, το 21% μέτρια, το 9% λίγο εν΄β ένα 10% λέει καθόλου.

Στο ερώτημα για το αν θα κάνετε το εμβόλιο η διαφορά είναι πλέον συντριπτική με το 80% των ερωτηθέντων να λέει ναι και το 18% όχι.

Ειδικότερα το 59% λέει σίγουρα ναι στο εμβόλιο ενώ το 21% μάλλον ναι ενώ στον αντίποδα το 10% λέει μάλλον όχι και το 8% σίγουρα όχι

Όσο για το πότε θα το κάνουν το εμβόλιο το 61% λέει το συντομότερο, το 14% μετά από 2-3 μήνες, το 14% αρκετά αργότερα και το 9% λέει ποτέ.

Για τα μέτρα και τους περιορισμούς η δημοσκόπηση ρωτά τους ερωτηθέντες τι πρέπει να γίνει και οι απαντήσεις είναι ενδιαφέρουσες.

Το 24% ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων και του lockdown, το 39% κάνει λόγο για μικρή παράταση και διορθωτικα μέτρα, το 29% ζητά παράταση για όσο χρειαστεί και ένα 8% δεν ξέρει και δεν απαντά.

Όσο για το τι θα πρέπει να ανοίξει πρώτο όταν αρθούν τα μέτρα το 19% θέλει να ανοίξουν τα σχολεία, το 29% το λιανεμπόριο ενώ ταυτόχρονο άνοιγμα ζητά το 44%.

Οι συνταξιούχοι ζητούν κατά 20% να ανοίξουν τα σχολεία πρώτα, το 24% θέλει το λιανεμπόριο και το 49% ταυτόχρονα. Στους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες το ποσοστό ειναι αντιστοιχα (16%-39%-38%), στον ιδιωτικό τομέα (11-39-40) και στον δημόσιο τομέα (30-22-44)

Στο πως αξιολογειται η κυβέρνηση στις πρόσφατες αποκαλύψεις με αποκορύφωμα την υπόθεση Λιγνάδη το 51% την αξιολογεί αρνητικά ενώ το 44% την αξιολογεί θετικά.

Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το 75% την αξιολογεί θετικά ενώ το 21% αρνητικά. Αντίθετη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με το 81% να μιλά αρνητικά και το 18% θετικά. Ενδιαφέρουν παρουσιάζει η στάση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ όπου το 61% αξιολογεί θετικά και το 36% αρνητικά.

Στο πως αξιολογειται η αξιωματική αντιπολίτευση στο ίδιο θέμα το 59% την κρίνει αρνητικά και το το 34% θετικά.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την κρίνουν θετικά στο 73% ενώ αρνητικά στο 23%. Αντιθετα αρνητικά την κρίνουν κατά 78% οι ψηφοφόροι της ΝΔ και κατά 82% αυτοί του ΚΙΝΑΛ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Champions League: Τα highlights από τους αγώνες της Πέμπτης για την 1η αγωνιστική της League Phase

Αθλητικά Νέα Χτες
Δείτε τα highlights από τους αγώνες που έλαβαν χώρα την Πέμπτη (18/09) για την 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League

Φωτιά: Συνελήφθη ιερέας για εμπρησμό από πρόθεση στο Μαρκοπούλο

Ελλάδα Χτες
Ο ιερέας υποστήριξε, πως προσπάθησε να κάψει εκκλησιαστικά έγγραφα

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε ως προπονητή τον Χρήστο Κόντη

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ανακοίνωση των «πράσινων»

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν την Τρίτη

Πολιτική Χτες
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Αλβανία: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βουλή για την πρώτη Al υπουργό

Κόσμος Χτες
Η ένταση κλιμακώθηκε, καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης χτυπούσαν τα έδρανα

Κάρπαθος: Ηλεκτροπληξία υπέστη ανήλικος σε επιβατικό πλοίο ‑ Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
Ηλεκτροπληξία για παιδί που άγγιξε προβολέα πλοίου στην Κάρπαθο.

Συναγερμός για την αρπαγή 5χρονου από την Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Το παιδί το άρπαξε η μητέρα του και εξαφανίσθηκαν - Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο: «Οι εξοπλισμοί από το Ισραήλ ενέχουν επικίνδυνες συνέπειες»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε ότι «η Αγκυρα παρακολουθεί στενά τις αναφορές για προμήθεια αντιαεροπορικού συστήματος από το Ισραήλ στην Ελληνοκυπριακή Διοίκηση».