E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουκρανία: Πετούν στα σκουπίδια τα εμβόλια αφού δεν προσέρχονται οι γιατροί

Το 47% των Ουκρανών, πάντως, δεν θέλει το εμβόλιο

Δημοσίευση 1/3/2021 | 19:40

Ουκρανία: Πετούν στα σκουπίδια τα εμβόλια αφού δεν προσέρχονται οι γιατροί

Νοσοκομειακές μονάδες στην Ουκρανία πέταξαν κάποια εμβόλια κατά της COVID-19 που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί, καθώς γιατροί δεν εμφανίστηκαν στα ραντεβού τους για εμβολιασμό, όπως δήλωσαν σήμερα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η Ουκρανία μόλις ξεκίνησε να εμβολιάζει κατά της Covid-19 τα 41 εκατ. πολίτες της αφού έλαβε την πρώτη παρτίδα των 500.000 δόσεων από τα εμβόλια, ινδικής παρασκευής, της AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχει να δώσει μάχη κατά του σκεπτικισμού για τα εμβόλια που προϋπάρχει της πανδημίας.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της πρώτης γραμμής αλλά έχει επικαλεστεί στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι το 47% των Ουκρανών δεν θέλει το εμβόλιο.

«Είναι σημαντικό για εμάς να καταλαβαίνουμε πώς στήνονται όλες οι διαδικασίες, για ποιο λόγο οι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Ολεκσάντρ Κορνιγένκο, επικεφαλής του κόμματος ‘Υπηρέτης του Λαού’ του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνεδρίαση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Είναι πολύ άσχημο, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή… εάν κάποιος δεν προσέλθει, (το φιαλίδιο του εμβολίου) μπορεί διατηρηθεί ανοικτό για 2-3 ώρες, μετά το πέρας των οποίων πρέπει να απορριφθεί», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας Μιχαΐλο Ραντούτσκι.

Στις 28 Φεβρουαρίου ο συνολικός αριθμός εμβολίων που έχει χορηγηθεί φθάνει τις 3.141, συμπεριλαμβανομένων μόλις 90 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν απορρίπτονται εμβόλια, προσθέτοντας ότι αυτό έχει συμβεί και σε άλλες χώρες. Ο ίδιος εμβολιάστηκε σήμερα, με τη διαδικασία να μεταδίδεται απ’ ευθείας από την τηλεόραση, και δήλωσε ότι σύντομα θα κάνει εμβόλιο και ο Ζελένσκι.

«Απέδειξα με το δικό μου παράδειγμα ότι το εμβόλιο το οποίο κάνουμε είναι ένα απολύτως ασφαλές εμβόλιο, είναι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο»
, δήλωσε ο υπουργός.

Ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού της Ουκρανίας, όπως σε πολλές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, εμφανίζεται επιφυλακτικό απέναντι στα εμβόλια, υπό τον φόβο παρενεργειών λόγω της χαμηλής ποιότητας των φαρμακευτικών ουσιών. Αυτού του είδους η έλλειψη εμπιστοσύνης επέτρεψε στην ιλαρά να εξελιχθεί σε επιδημία το 2019.

Τα κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί ύστερα από την αποκλιμάκωση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια αυστηρού lockdown στις αρχές του έτους, ιδιαίτερα στο Κίεβο και τη δυτική Ουκρανία, όπου η κυβέρνηση έστησε κινητά νοσοκομεία για να αντιμετωπίσει την απότομη αύξηση στα περιστατικά. Η Ουκρανία έχει καταγράψει 1,3 εκατ. κρούσματα με 26.050 θανάτους λόγω COVID-19 από την 1η Μαρτίου.

Στη βόρεια πόλη του Τσερναφτσί, μόνο 87 από τους 280 γιατρούς συμφώνησαν να εμβολιαστούν, όπως ανέφερε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου σε ανάρτηση στο Facebook στις 24 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μήνυση κατά 18 influencers από την Επιτροπή Παιγνίων για διαφήμιση παράνομου τζόγου ‑ Είχαν πάνω από 3 εκατ. followers

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι περισσότεροι από τους followers ήταν ανήλικοι, είπε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Αντώνης Βαρθολομαίος

Πήγε στην Τουρκία για να φτιάξει τα δόντια του και τώρα αντιμετωπίζει εφιάλτη ‑ «Μην πάτε στην Τουρκία. Μην αφήσετε να ...»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο 47χρονος Βρετανός ξόδεψε 3.900 λίρες για smile makeover στην Τουρκία και τώρα καλείται να πληρώσει έως 40.000 λίρες για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Μουντιάλ 2026: Πρωτιά για Ολλανδία, πρόκριση για Ιαπωνία‑Σουηδία και ιστορική Ακτή Ελεφαντοστού

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Η Ολλανδία καθάρισε την Τυνησία και πήρε την κορυφή του ομίλου, Ιαπωνία και Σουηδία προκρίθηκαν χέρι-χέρι, ενώ Εκουαδόρ και Ακτή Ελεφαντοστού πανηγύρισαν μεγάλες νίκες και εισιτήριο για τους «32».

«Επικήρυξαν» τον λαγοκέφαλο – Όλα τα μέτρα από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε πιλοτική δράση θήρευσης του επικίνδυνου ψαριού σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο, με αμοιβή στους αλιείς 5,33 ευρώ το κιλό.

Συναγερμός για τα ναρκωτικά στην Ελλάδα: Η νέα ουσία που ανησυχεί τις Αρχές

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο τρόπος διακίνησης που άλλαξε και οι κυρίαρχες ουσίες στην ελληνική αγορά

Δολοφονία 15χρονου στην Καλλιθέα: Τι κατέθεσε στην αστυνομία ο 17χρονος δράστης

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι Αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν με σαφήνεια τα κίνητρα της διαμάχης που οδήγησε στη δολοφονική επίθεση

Βενεζουέλα: Ανθρωποι σκάβουν μέσα στα ερείπια με γυμνά χέρια, 24 και πλέον ώρες μετά τον σεισμό

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι άνθρωποι στη Βενεζουέλα σκάβουν ακόμα μέσα στα ερείπια με γυμνά χέρια για τον εντοπισμό επιζώντων

Θύελλα αντιδράσεων για την παραλία όπου άντρες ‑ γυναίκες κάνουν μπάνιο χωριστά

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ένα ζευγάρι από το Μιλάνο πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση στην Τεργέστη

Θα έχουν φέτος τα νησιά γιατρούς; Στο παρά πέντε η στελέχωση ‑ Έκτακτες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Συναγερμός στα νησιά λίγο πριν κορυφωθεί το καλοκαίρι – Αγώνας δρόμου για γιατρούς και ασθενοφόρα

Σοκαριστικό δυστύχημα στο Νιού Τζέρσει: Αυτοκίνητο παρέσυρε και πέταξε στον αέρα δύο γυναίκες που περνούσαν διάβαση

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι δύο γυναίκες επέστρεφαν από σπίτι στο σπίτι στο οποίο είχαν πάει για να δουν αγώνα του Μουντιάλ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

Ελλάδα Χτες
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ