E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μενδώνη για Λιγνάδη: «Η κυβέρνηση δεν συγκαλύπτει. Όχι στη χυδαιότητα»

«Μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας από τον Νίκο. Σ. έφυγε από την θέση του σε πέντε ώρες»

Δημοσίευση 1/3/2021 | 13:42

Μενδώνη για Λιγνάδη: «Η κυβέρνηση δεν συγκαλύπτει. Όχι στη χυδαιότητα»

Απαντήσεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη επιχείρησε να δώσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου.

Η κυρία Μενδώνη μίλησε για την διαδικασία του διορισμού του κ. Λιγνάδη αλλά και τις κινήσεις που έκανε αμέσως μόλις ήρθαν στο φως καταγγελίες για το πρόσωπό του.

Διαβάστε τι είπε η κυρία Μενδώνη:

Μόλις Πέμπτη διεξήχθη προ ημερησίας συζήτηση και συζητήθηκε το θέμα εκτενώς.

Είμαι εδώ για να απαντήσω με ευθύτητα.

Διαδικασία διορισμού: διορίστηκε με την ίδια διαδικασία που διορίστηκε και ο προηγούμενος διευθυντής επι ΣΥΡΙΖΑ

Τον Ιανουάριο 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. Άλλαξε τον νόμο για διορισμό καλλιτεχνικό διευθυντή; Όχι. Το 2016 αλλάζει ο νόμος. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εφάρμοσε; Όχι. Ανανέωσε την θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή. Μετά από 3 χρόνια η κα Μυρσίνη Ζορμπά προκήρυξε τελικά τον διαγωνισμό εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Πέραν αυτών η προκήρυξη έπασχε με ακυρότητα. Η διάταξη που εξεδόθη η προκήρυξη είχε ήδη καταργηθεί απόδειξη της βιασύνης με την οποία την εκδόσατε.

Η αλλαγή νομοθεσίας μετά τις εκλογές και η επανπροκήρυξη της διαδικασίας θα καθυστερούσε την διαδικασία για 6-8 μήνες και η θέση θα έμενε ορφανή. Αρα ο όλος προγραμματισμός θα έμενε στον αέρα. Σας θυμίζω ότι τότε δεν είχε ξεσπάει η πανδημία και ο προγραμματισμός για τον Πολιτισμό γινόταν κανονικά.

Παράλληλα με διορισμό Λιγνάδη δήλωσα ότι παράλληλα με την θητεία του θα διορθωθεί το πλαίσιο και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Για το πρόσωπο: να ξεκαθαρίσω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή. Δική μου επιλογή. Τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια.

Ο κ. Λιβαθυνός που εσείς είχατε διορίσει δήλωσε ότι είναι τιμή του που τον διαδέχεται ο κ. Λιγνάδης.

Το 2018 ο κ. Λιγνάδης ήταν καλεσμένος του ΠτΒ για εκδήλωση του Νέλσον Μαντέλα. Το δικό σας κόμμα τον κάλεσε στην ευρωβουλή για να μιλήσει για πολιτισμό. Το 2020 έπαιζε σε παράσταση με τον κ. Λιγνάδη η δική σας υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου. Αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς.

Όταν γνώρισα έπραξα αυτό που έπρεπε

Στις 6.2 δημοσιεύεται η σοκαριστική μαρτυρία του Νίκου Σ. Και 5 ώρες μετά είχε φύγει από την θέση του. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μοιυ. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Τιο έδειξαν οι χειρισμοί με την κα Μπεκατώρου κ.α. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα

Η συγκάλυψη είναι βαριά λέξη. Δεν προάγει το δημόσιο βίο και δίνει ώθηση σε βιαιότητες όπως αυτές που είδαμε. Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Η χυδαιότητα οι θεωρίες συνομωσίας δεν οδηγούν πουθενά.

Δεν θα ήθελα τα θύματα να δουν το δικό τους βίωμα να μπαίνει σε πολιτικές εκμεταλλεύσεις. Όχι πολιτικάντικα παιχνίδια στα τραύματα αθώων ψυχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χειροτερεύει η υγεία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε ‑ Μάριτ: Χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση πνεύμονα

Κόσμος 14.03.2026
H ανάγκη για μεταμόσχευση πνεύμονα είναι πλέον επιτακτική

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ

Tech + Science 14.03.2026
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν

Κόσμος 14.03.2026
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ

Κόσμος 14.03.2026
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Δημογλίδου για δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι αποκάλυψε ο κατηγορούμενος στην αστυνομία

Ελλάδα 14.03.2026
«Προφανώς υπάρχει κάτι μεταξύ τους που δεν έχει αναφερθεί ακόμη στην αστυνομία», σημείωσε η κ. Δημογλίδου

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω

Κόσμος 14.03.2026
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο ‑ Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα

Κόσμος 14.03.2026
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»

Κόσμος 14.03.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν

Κόσμος Χτες
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail