E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μενδώνη για Λιγνάδη: «Η κυβέρνηση δεν συγκαλύπτει. Όχι στη χυδαιότητα»

«Μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας από τον Νίκο. Σ. έφυγε από την θέση του σε πέντε ώρες»

Δημοσίευση 1/3/2021 | 13:42

Μενδώνη για Λιγνάδη: «Η κυβέρνηση δεν συγκαλύπτει. Όχι στη χυδαιότητα»

Απαντήσεις για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη επιχείρησε να δώσει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου.

Η κυρία Μενδώνη μίλησε για την διαδικασία του διορισμού του κ. Λιγνάδη αλλά και τις κινήσεις που έκανε αμέσως μόλις ήρθαν στο φως καταγγελίες για το πρόσωπό του.

Διαβάστε τι είπε η κυρία Μενδώνη:

Μόλις Πέμπτη διεξήχθη προ ημερησίας συζήτηση και συζητήθηκε το θέμα εκτενώς.

Είμαι εδώ για να απαντήσω με ευθύτητα.

Διαδικασία διορισμού: διορίστηκε με την ίδια διαδικασία που διορίστηκε και ο προηγούμενος διευθυντής επι ΣΥΡΙΖΑ

Τον Ιανουάριο 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. Άλλαξε τον νόμο για διορισμό καλλιτεχνικό διευθυντή; Όχι. Το 2016 αλλάζει ο νόμος. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εφάρμοσε; Όχι. Ανανέωσε την θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή. Μετά από 3 χρόνια η κα Μυρσίνη Ζορμπά προκήρυξε τελικά τον διαγωνισμό εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Πέραν αυτών η προκήρυξη έπασχε με ακυρότητα. Η διάταξη που εξεδόθη η προκήρυξη είχε ήδη καταργηθεί απόδειξη της βιασύνης με την οποία την εκδόσατε.

Η αλλαγή νομοθεσίας μετά τις εκλογές και η επανπροκήρυξη της διαδικασίας θα καθυστερούσε την διαδικασία για 6-8 μήνες και η θέση θα έμενε ορφανή. Αρα ο όλος προγραμματισμός θα έμενε στον αέρα. Σας θυμίζω ότι τότε δεν είχε ξεσπάει η πανδημία και ο προγραμματισμός για τον Πολιτισμό γινόταν κανονικά.

Παράλληλα με διορισμό Λιγνάδη δήλωσα ότι παράλληλα με την θητεία του θα διορθωθεί το πλαίσιο και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Για το πρόσωπο: να ξεκαθαρίσω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν δική μου επιλογή. Δική μου επιλογή. Τον επέλεξα αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια.

Ο κ. Λιβαθυνός που εσείς είχατε διορίσει δήλωσε ότι είναι τιμή του που τον διαδέχεται ο κ. Λιγνάδης.

Το 2018 ο κ. Λιγνάδης ήταν καλεσμένος του ΠτΒ για εκδήλωση του Νέλσον Μαντέλα. Το δικό σας κόμμα τον κάλεσε στην ευρωβουλή για να μιλήσει για πολιτισμό. Το 2020 έπαιζε σε παράσταση με τον κ. Λιγνάδη η δική σας υπουργός Πολιτισμού κ. Κονιόρδου. Αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς.

Όταν γνώρισα έπραξα αυτό που έπρεπε

Στις 6.2 δημοσιεύεται η σοκαριστική μαρτυρία του Νίκου Σ. Και 5 ώρες μετά είχε φύγει από την θέση του. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μοιυ. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Τιο έδειξαν οι χειρισμοί με την κα Μπεκατώρου κ.α. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα

Η συγκάλυψη είναι βαριά λέξη. Δεν προάγει το δημόσιο βίο και δίνει ώθηση σε βιαιότητες όπως αυτές που είδαμε. Στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Η χυδαιότητα οι θεωρίες συνομωσίας δεν οδηγούν πουθενά.

Δεν θα ήθελα τα θύματα να δουν το δικό τους βίωμα να μπαίνει σε πολιτικές εκμεταλλεύσεις. Όχι πολιτικάντικα παιχνίδια στα τραύματα αθώων ψυχών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φονική επίθεση στη διασώστρια ΕΚΑΒ στη Σύρο: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και η καρέκλα που έγινε «όπλο»

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η ΕΛΑΣ εξετάζει καρέ-καρέ το βιντεοληπτικό υλικό - ποινική δίωξη σε 41χρονο και σύζυγό του, με απολογία ορισμένη για την Τρίτη 28 Ιουλίου.

Νέος Κώδικας Ιδιοκτησίας: Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, αποφάσεις και Airbnb στις πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί ριζική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη συνιδιοκτησία από το 1929, με αποφάσεις στο 51%, υποχρεωτική ασφάλιση και ρύθμιση του Airbnb.

Μουντιάλ 2026: Ποιο παιχνίδι της Ισπανίας ερευνήθηκε για στήσιμο – Τι κατέληξαν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η «ρόχα» βρέθηκε στο επίκεντρο έρευνας για χειραγώγηση αγώνα της φάσης των ομίλων, με την Επιτροπή Ακεραιότητας της FIFA να αποκλείει τελικά οποιαδήποτε ανωμαλία.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Βρέθηκαν το κινητό και το πορτοφόλι του – Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μετά από συμπληρωματική έρευνα στον χώρο του εγκλήματος, οι αρχές εντόπισαν τα προσωπικά αντικείμενα του 73χρονου ποινικολόγου, ενώ ο 28χρονος Αιγύπτιος κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για απολογία.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Συνελήφθη Αιγύπτιος με χειροβομβίδα – Στόχος ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ντογιάκος

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο αλλοδαπός τέθηκε υπό παρακολούθηση από το ελληνικό FBI και συνελήφθη αμέσως μετά την παραλαβή της χειροβομβίδας, ενώ η υπόθεση συνδέεται με έγκλειστο σε φυλακή.

Κακοκαιρία στον Πειραιά: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση σκαλωσιάς που καταπλάκωσε διανομέα

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η σκαλωσιά σε πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη υπέκυψε στους ισχυρούς ανέμους, παρασύροντας έναν διανομέα που περνούσε από το σημείο.

Ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία: Κατέρριψαν drone και βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη

E-Daily 3.Left 25.07.2026
Η ελληνική πυροβολαρχία στην περιοχή Γιανμπού ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε πολλαπλές απειλές, προστατεύοντας κρίσιμες εγκαταστάσεις διυλιστηρίων.

Νέα απάτη μέσω Viber: Το μήνυμα «Temu» που αδειάζει λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Επιτήδειοι υπόσχονται αποδοχές έως 500 ευρώ ημερησίως για να αποσπάσουν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία ανυποψίαστων χρηστών.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

Καλλιθέα: Η αιμόφυρτη έγκυος κάλεσε μόνη της το 100 – Στο κέντρο της Αθήνας συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Η 37χρονη βρισκόταν στον 6ο μήνα εγκυμοσύνης και κατάφερε αιμόφυρτη να καλέσει μόνη της την Αστυνομία – Ο δράστης εντοπίστηκε πεζός στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο λουόμενοι δαγκώθηκαν από ψάρι μέσα σε τρεις ημέρες στην Ιταλία – Ποιο είδος κρύβεται πίσω από τα περιστατικά

E-Daily 2.TopNews 25.07.2026
Ο 76χρονος έχασε πολύ αίμα και νοσηλεύτηκε, ενώ ο 55χρονος Ελβετός χρειάστηκε ράμματα – Οι ειδικοί στρέφουν τις υποψίες τους στο γουρουνόψαρο (Balistes capriscus).