E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Τι μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας

Δημοσίευση 1/3/2021 | 11:22

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Με SMS στο 13032 θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν για τρεις ώρες τα ψώνια τους στα μαγαζιά όταν… ανοίξει το λιανεμπόριο. Η εφαρμογή πάντως είναι έτοιμη να μπει στην καθημερινότητα μας.

Η υπηρεσία, που λειτουργεί προφανώς για δοκιμαστικούς λόγους, προϊδεάζει για το πώς θα μετακινούμαστε μόλις ανοίξει το λιανεμπόριο. Αν θέλουμε λοιπόν να πάμε για ψώνια στα μαγαζιά θα πρέπει να στείλουμε SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032, που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως «χρονόμετρο», αφού θα έχουμε στη διάθεσή τους συγκεκριμένο χρόνο και θα μπορούμε να το κάνουμε μόνο μία φορά.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω δεύτερο SMS στο 13032 δεν επιτρέπεται. Σημειώνεται επίσης ότι σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη.

Δείτε το μήνυμα:

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033.

Πιερρακάκης: Είμαστε έτοιμοι – Γεωργαντάς: Θα βρούμε λύσεις για το λιανεμπόριο

Για τον πενταψήφιο αριθμό 13032 στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο μίλησε στα Παραπολιτικά Fm, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm. «Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι «Διερευνώνται αρκετές λύσεις, οπότε προσπαθούμε να βρούμε μία λύση ειδικά για το λιανεμπόριο για να μην υπάρχει επαναλαμβανόμενη χρήση των sms». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 15 Μαρτίου και αν είναι έτοιμο το 13032 είπε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι, όταν δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι. Θα δώσουμε τεχνικές δυνατότητες αλλά δεν πρέπει οι πολίτες να έχουν στο νου τους πως θα τις καταστρατηγήσουν. Ναι, μεταξύ των μέτρων είναι και το 13032».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οργή στην Ιταλία με το ριψοκίνδυνο άλμα Αμερικανού influencer ‑ «Η λίμνη Κόμο δεν είναι λούνα παρκ»

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Δημόσια έκκληση από τους κατοίκους του Νέσσο για τον «επικίνδυνο τουρισμό» που προωθούν διάφοροι influencers - «Σεβαστείτε τα μέρη, σεβαστείτε όσους ζουν εκεί»

Δεν ήταν φάουλ, λέει ο Τραμπ για την κόκκινη στον Μπαλογκάν και... τα ρίχνει στον διαιτητή

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Ήταν δύο παίκτες που έτρεχαν με πλήρη ταχύτητα και απλώς συγκρούστηκαν» - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον ποδοσφαιριστή, υποστηρίζοντας ότι η φάση δεν δικαιολογούσε την κόκκινη κάρτα

Οδηγός ταξί κατέβασε τους πελάτες και έφυγε με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ για να μην δουν τις πινακίδες του, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Οι νεαροί που έκαναν την καταγγελία έχουν καταγράψει στο κινητό τους τηλέφωνο όλον τον διάλογο με τον επαγγελματία - Αναμένεται ανακοίνωση από το ΣΑΤΑ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας Μπερνάρ Αρνό καλείται να πληρώσει 22,5 εκατ. ευρώ σε φόρους

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης του ομίλου πολυτελών προϊόντων LVMH, θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης

Αφαίρεση βαθμών σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
«Καμπάνα» 7 αγωνιστικών σε Τζόουνς και 2 σε Ναν

Ποιο τουρκικό δημοσίευμα «αποκαλύπτει» υπόγεια οχυρά στα νησιά του Αιγαίου και τι ισχυρίζεται

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Η τουρκική εφημερίδα Sözcü επιχειρεί να παρουσιάσει τη νόμιμη θωράκιση των ελληνικών νησιών ως «σκοτεινή επιχείρηση» με υπόγεια οπλοστάσια.

ΕΚΠΟΙΖΩ: «Παράνομη η επιβολή μηνιαίας χρέωσης 0,80 ευρώ στους καταθετικούς και της Alpha Bank» – Τι απαντά η τράπεζα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σύμφωνα με την Alpha Bank «η απόφαση δεν επηρεάζει την ισχύ των συμβατικών σχέσεων των πελατών που έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν το myAlpha Benefit Base, ούτε αμφισβητεί τη δυνατότητα παροχής του συγκεκριμένου πακέτου υπηρεσιών»

Νετανιάχου κατά F‑35 στην Τουρκία: Τι είπε για την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η ενίσχυση της τουρκικής αεροπορίας με αμερικανικά μαχητικά θα απειλήσει τη στρατηγική ισορροπία στην περιοχή.

Τουρκία: 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν φτάνουν ούτε στο όριο της πείνας

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, 5,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Τουρκία λαμβάνουν κατώτατη παροχή που υπολείπεται δραματικά από το επίσημο όριο της πείνας.

H Ελληνίδα επιστήμονας που αμφισβητεί ό,τι ξέραμε για την εξέλιξη του ανθρώπινου κρανίου

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Νέα μελέτη με επικεφαλής την παλαιοανθρωπολόγο Κατερίνα Χαρβάτη αναθεωρεί την επικρατέστερη θεωρία για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη μείωση του προσώπου στο γένος Homo.