E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Τι μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας

Δημοσίευση 1/3/2021 | 11:22

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Με SMS στο 13032 θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν για τρεις ώρες τα ψώνια τους στα μαγαζιά όταν… ανοίξει το λιανεμπόριο. Η εφαρμογή πάντως είναι έτοιμη να μπει στην καθημερινότητα μας.

Η υπηρεσία, που λειτουργεί προφανώς για δοκιμαστικούς λόγους, προϊδεάζει για το πώς θα μετακινούμαστε μόλις ανοίξει το λιανεμπόριο. Αν θέλουμε λοιπόν να πάμε για ψώνια στα μαγαζιά θα πρέπει να στείλουμε SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032, που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως «χρονόμετρο», αφού θα έχουμε στη διάθεσή τους συγκεκριμένο χρόνο και θα μπορούμε να το κάνουμε μόνο μία φορά.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω δεύτερο SMS στο 13032 δεν επιτρέπεται. Σημειώνεται επίσης ότι σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη.

Δείτε το μήνυμα:

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033.

Πιερρακάκης: Είμαστε έτοιμοι – Γεωργαντάς: Θα βρούμε λύσεις για το λιανεμπόριο

Για τον πενταψήφιο αριθμό 13032 στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο μίλησε στα Παραπολιτικά Fm, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm. «Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι «Διερευνώνται αρκετές λύσεις, οπότε προσπαθούμε να βρούμε μία λύση ειδικά για το λιανεμπόριο για να μην υπάρχει επαναλαμβανόμενη χρήση των sms». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 15 Μαρτίου και αν είναι έτοιμο το 13032 είπε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι, όταν δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι. Θα δώσουμε τεχνικές δυνατότητες αλλά δεν πρέπει οι πολίτες να έχουν στο νου τους πως θα τις καταστρατηγήσουν. Ναι, μεταξύ των μέτρων είναι και το 13032».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή – Αυστρία 2‑0: Πρόκριση και ρεκόρ για τον Μέσι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Διπλό ρεκόρ Μέσι στο ημίχρονο – Η Αργεντινή πέρασε στην επόμενη φάση

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ, τρεις νεκροί ανάμεσά τους ο ύποπτος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επαρχία του Κεμπέκ εξέδωσε συναγερμό για κατ` οίκον περιορισμό έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Πέθανε στα 94 του ο Κλάιβ Ντέιβις, ο άνθρωπος πίσω από τις καριέρες θρύλων της μουσικής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κλάιβ Ντέιβις ξεκίνησε ή αναβίωσε τις καριέρες σούπερ σταρ όπως η Τζάνις Τζόπλιν, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Κάρλος Σαντάνα και η Αλίσια Κιζ

Βουλή: Αρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θετική κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση, για άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αναφοράς δικαστικής γραμματέως στη δίκη για τα Τέμπη και ένορκης εξέτασης τεσσάρων αστυνομικών

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια