E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Τι μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας

Δημοσίευση 1/3/2021 | 11:22

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Με SMS στο 13032 θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν για τρεις ώρες τα ψώνια τους στα μαγαζιά όταν… ανοίξει το λιανεμπόριο. Η εφαρμογή πάντως είναι έτοιμη να μπει στην καθημερινότητα μας.

Η υπηρεσία, που λειτουργεί προφανώς για δοκιμαστικούς λόγους, προϊδεάζει για το πώς θα μετακινούμαστε μόλις ανοίξει το λιανεμπόριο. Αν θέλουμε λοιπόν να πάμε για ψώνια στα μαγαζιά θα πρέπει να στείλουμε SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032, που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως «χρονόμετρο», αφού θα έχουμε στη διάθεσή τους συγκεκριμένο χρόνο και θα μπορούμε να το κάνουμε μόνο μία φορά.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω δεύτερο SMS στο 13032 δεν επιτρέπεται. Σημειώνεται επίσης ότι σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη.

Δείτε το μήνυμα:

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033.

Πιερρακάκης: Είμαστε έτοιμοι – Γεωργαντάς: Θα βρούμε λύσεις για το λιανεμπόριο

Για τον πενταψήφιο αριθμό 13032 στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο μίλησε στα Παραπολιτικά Fm, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm. «Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι «Διερευνώνται αρκετές λύσεις, οπότε προσπαθούμε να βρούμε μία λύση ειδικά για το λιανεμπόριο για να μην υπάρχει επαναλαμβανόμενη χρήση των sms». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 15 Μαρτίου και αν είναι έτοιμο το 13032 είπε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι, όταν δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι. Θα δώσουμε τεχνικές δυνατότητες αλλά δεν πρέπει οι πολίτες να έχουν στο νου τους πως θα τις καταστρατηγήσουν. Ναι, μεταξύ των μέτρων είναι και το 13032».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων

Voucher για βιβλία έως 150 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε εκδόσεις

E-Daily 2.TopNews Χτες
Χιλιάδες πολίτες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν βιβλία μέσω επιταγής από τη ΔΥΠΑ

Καταδίκη για Τζέιμς Δαλαμάγκα, τη σύντροφο και τον πατέρα του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον Δαλαμάγκα

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

Οικονομία Χτες
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Κόσμος Χτες
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας