E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Τι μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας

Δημοσίευση 1/3/2021 | 11:22

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα

Με SMS στο 13032 θα μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν για τρεις ώρες τα ψώνια τους στα μαγαζιά όταν… ανοίξει το λιανεμπόριο. Η εφαρμογή πάντως είναι έτοιμη να μπει στην καθημερινότητα μας.

Η υπηρεσία, που λειτουργεί προφανώς για δοκιμαστικούς λόγους, προϊδεάζει για το πώς θα μετακινούμαστε μόλις ανοίξει το λιανεμπόριο. Αν θέλουμε λοιπόν να πάμε για ψώνια στα μαγαζιά θα πρέπει να στείλουμε SMS στον νέο πενταψήφιο αριθμό 13032, που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως «χρονόμετρο», αφού θα έχουμε στη διάθεσή τους συγκεκριμένο χρόνο και θα μπορούμε να το κάνουμε μόνο μία φορά.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία παρακάτω δεύτερο SMS στο 13032 δεν επιτρέπεται. Σημειώνεται επίσης ότι σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη.

Δείτε το μήνυμα:

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033.

Πιερρακάκης: Είμαστε έτοιμοι – Γεωργαντάς: Θα βρούμε λύσεις για το λιανεμπόριο

Για τον πενταψήφιο αριθμό 13032 στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο μίλησε στα Παραπολιτικά Fm, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm. «Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ότι «Διερευνώνται αρκετές λύσεις, οπότε προσπαθούμε να βρούμε μία λύση ειδικά για το λιανεμπόριο για να μην υπάρχει επαναλαμβανόμενη χρήση των sms». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 15 Μαρτίου και αν είναι έτοιμο το 13032 είπε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι, όταν δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι. Θα δώσουμε τεχνικές δυνατότητες αλλά δεν πρέπει οι πολίτες να έχουν στο νου τους πως θα τις καταστρατηγήσουν. Ναι, μεταξύ των μέτρων είναι και το 13032».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο

Ξεμένουν από προσωπικό τα νοσοκομεία της Αθήνας

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Είναι ενδεικτικό ότι σε όλο το ΕΣΥ παραμένουν κενές 20.000 οργανικές θέσεις μόνο νοσηλευτών

Αμερικανός υπουργός Ενέργειας: «Καύσωνας; Υπερβολές... Το κρύο σκοτώνει περισσότερο»

Κόσμος 27.06.2026
Διαφορετική προσέγγιση στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τις κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη - Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η σύγκριση μεταξύ θανάτων από ψύχος και καύσωνα είναι παραπλανητική

Formula 1: Δραματική στιγμή στην Αυστρία, ο Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε τον έλεγχο της RB22 και κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 9 στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστρίας.

Εκβιασμός μέσω social media: 41χρονος πλήρωσε 4.770 ευρώ μετά από διαδικτυακή απάτη με χαρτομαντεία

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ταυτοποιήθηκε 36χρονη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της

Λιβαδειά: «Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται