E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ευχή μιας 94χρονης για τα γενέθλιά της: Δεν θέλω δώρο, μόνο εμβόλιο

«Απηύδησα και ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει ότι η μητέρα μου είναι 94 ετών και ότι δικαιούται να εμβολιαστεί. Θέλει να το κάνει»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2021 | 13:46

Η ευχή μιας 94χρονης για τα γενέθλιά της: Δεν θέλω δώρο, μόνο εμβόλιο

Με ένα μήνυμα που συνδυάζει χιούμορ και αγανάκτηση γιόρτασε η Μάργκοτ Ρόκετ τα γενέθλια της 94χρονης μητέρας της.

Η κόρη ανήρτησε ένα πανό στην πρόσοψη του σπιτιού της μητέρας της στο Τορόντο, με ένα μήνυμα που έλεγε:

«Έγινα 94 ετών σήμερα! Όχι δώρα, μόνο το εμβόλιο παρακαλώ».

Στον Καναδά, κάθε επαρχία είναι αρμόδια για την εφαρμογή της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό η οποία είναι υπεύθυνη για την αγορά των εμβολίων, δέχεται πυρά τις τελευταίες εβδομάδες για αργούς εφοδιασμούς εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραδόσεις της Pfizer και της Moderna από τα εργοστάσιά τους στην Ευρώπη.

Την Τρίτη, παραμονή των γενεθλίων της Νίνα Ρόκετ, η κόρη της, Μάργκοτ «συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο να γίνει 94 ετών και ότι ακόμη δεν είχε εμβολιαστεί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Είχε λοιπόν την ιδέα να αναρτήσει αυτό το χειρόγραφο πανό στην πρόσοψη του σπιτιού της μητέρας της, στη μεγαλύτερη μητρόπολη του Καναδά, που τελεί υπό καθεστώς lockdown από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Απηύδησα και ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει ότι (η μητέρα μου) είναι 94 ετών και ότι δικαιούται να εμβολιαστεί. Θέλει να το κάνει», εξήγησε, καταγγέλλοντας τις «πολλές αθετημένες υποσχέσεις» των ηγετών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ένας οδηγός κόρναρε όταν είδε το πανό. Εδώ και αρκετές μέρες, «οι άνθρωποι κορνάρουν, υψώνουν τους αντίχειρές τους, φωνάζουν ‘είμαστε μαζί σας’», είπε.

Μετά την έγκριση των εμβολίων των Pfizer/BioNtech και της Moderna τον Δεκέμβριο, ο Καναδάς έγινε μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού, δίνοντας προτεραιότητα στον εμβολιασμό ηλικιωμένων που ζουν σε γηροκομεία καθώς και στους φροντιστές τους.

Ωστόσο, τα προβλήματα εφοδιασμού που εμφανίστηκαν στις αρχές του έτους επιβράδυναν απότομα τους ρυθμούς αυτής της εκστρατείας και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, λιγότερο από το 3% των περίπου 38 εκατομμυρίων Καναδών έχουν λάβει μια δόση των εμβολίων.

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να τοποθετήσουν ένα τέτοιο πανό μπροστά από την πόρτα ή το παράθυρό τους, ή στο μπαλκόνι τους», για να καταγγείλουν την μοίρα που επιφυλάχθηκε στους ηλικιωμένους ανθρώπους στον Καναδά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο, συμπλήρωσε η Ροκέτ.

Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 στις δύο κύριες επαρχίες της χώρας, το Οντάριο και το Κεμπέκ.

Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ενέκριναν χθες Παρασκευή ένα τρίτο εμβόλιο κατά της Covid-19, αυτό της AstraZeneca, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για επιτάχυνση των εμβολιασμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή λίγη ώρα αργότερα

Ελλάδα 25.02.2026
Όπως καταγγέλλεται από τους συγγενείς του, η γιατρός φέρεται να μην ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον ασθενή, διέγνωσε πνευμονία και του έδωσε φάρμακα

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Ελλάδα 25.02.2026
Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Ελλάδα 25.02.2026
Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πολιτική 25.02.2026
Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Ελλάδα 25.02.2026
Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα 25.02.2026
Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Κόσμος 25.02.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη