E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ευχή μιας 94χρονης για τα γενέθλιά της: Δεν θέλω δώρο, μόνο εμβόλιο

«Απηύδησα και ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει ότι η μητέρα μου είναι 94 ετών και ότι δικαιούται να εμβολιαστεί. Θέλει να το κάνει»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2021 | 13:46

Η ευχή μιας 94χρονης για τα γενέθλιά της: Δεν θέλω δώρο, μόνο εμβόλιο

Με ένα μήνυμα που συνδυάζει χιούμορ και αγανάκτηση γιόρτασε η Μάργκοτ Ρόκετ τα γενέθλια της 94χρονης μητέρας της.

Η κόρη ανήρτησε ένα πανό στην πρόσοψη του σπιτιού της μητέρας της στο Τορόντο, με ένα μήνυμα που έλεγε:

«Έγινα 94 ετών σήμερα! Όχι δώρα, μόνο το εμβόλιο παρακαλώ».

Στον Καναδά, κάθε επαρχία είναι αρμόδια για την εφαρμογή της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό η οποία είναι υπεύθυνη για την αγορά των εμβολίων, δέχεται πυρά τις τελευταίες εβδομάδες για αργούς εφοδιασμούς εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραδόσεις της Pfizer και της Moderna από τα εργοστάσιά τους στην Ευρώπη.

Την Τρίτη, παραμονή των γενεθλίων της Νίνα Ρόκετ, η κόρη της, Μάργκοτ «συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο να γίνει 94 ετών και ότι ακόμη δεν είχε εμβολιαστεί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Είχε λοιπόν την ιδέα να αναρτήσει αυτό το χειρόγραφο πανό στην πρόσοψη του σπιτιού της μητέρας της, στη μεγαλύτερη μητρόπολη του Καναδά, που τελεί υπό καθεστώς lockdown από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Απηύδησα και ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει ότι (η μητέρα μου) είναι 94 ετών και ότι δικαιούται να εμβολιαστεί. Θέλει να το κάνει», εξήγησε, καταγγέλλοντας τις «πολλές αθετημένες υποσχέσεις» των ηγετών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ένας οδηγός κόρναρε όταν είδε το πανό. Εδώ και αρκετές μέρες, «οι άνθρωποι κορνάρουν, υψώνουν τους αντίχειρές τους, φωνάζουν ‘είμαστε μαζί σας’», είπε.

Μετά την έγκριση των εμβολίων των Pfizer/BioNtech και της Moderna τον Δεκέμβριο, ο Καναδάς έγινε μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού, δίνοντας προτεραιότητα στον εμβολιασμό ηλικιωμένων που ζουν σε γηροκομεία καθώς και στους φροντιστές τους.

Ωστόσο, τα προβλήματα εφοδιασμού που εμφανίστηκαν στις αρχές του έτους επιβράδυναν απότομα τους ρυθμούς αυτής της εκστρατείας και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, λιγότερο από το 3% των περίπου 38 εκατομμυρίων Καναδών έχουν λάβει μια δόση των εμβολίων.

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να τοποθετήσουν ένα τέτοιο πανό μπροστά από την πόρτα ή το παράθυρό τους, ή στο μπαλκόνι τους», για να καταγγείλουν την μοίρα που επιφυλάχθηκε στους ηλικιωμένους ανθρώπους στον Καναδά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο, συμπλήρωσε η Ροκέτ.

Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 στις δύο κύριες επαρχίες της χώρας, το Οντάριο και το Κεμπέκ.

Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ενέκριναν χθες Παρασκευή ένα τρίτο εμβόλιο κατά της Covid-19, αυτό της AstraZeneca, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για επιτάχυνση των εμβολιασμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Ενεργοποιήθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Τεχεράνη

Κόσμος 23.04.2026
Το ιρανικό πρακτορείο Mehr μεταδίδει ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που «εμπλέκονται με εχθρικούς στόχους», ενεργοποιήθηκαν στην Τεχεράνη

Έκανε μπάνιο με τους φακούς επαφής και έχασε την όρασή της μέσα σε λίγες μέρες

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το καθημερινό λάθος με τους φακούς επαφής που μπορεί να σε τυφλώσει, όπως δυστυχώς συνέβη σε μία νεαρή Αμερικανίδα

Τραγωδία στην Πάτρα: Πέθανε βρέφος 14 ημερών

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τη γέννησή του

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τράκτορα – Ένας σοβαρά τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σοβαρά τραυματισμένος

Μυστήριο στον πλανήτη Αρη: Βράχος που θυμίζει κρανίο δεινοσαύρου «τρελαίνει» το διαδίκτυο

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το Perseverance της NASA φωτογράφισε «κρανίο» στον Κόκκινο Πλανήτη

Κεφαλονιά: «Δεν είχε σχέση με ναρκωτικά η Μυρτώ, ούτε ποτό δεν έπινε», λέει ο σύντροφός της 19χρονης

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο σύντροφος της Μυρτούς κατέθεσε στην ανακρίτρια για τα γεγονότα της νύχτας πριν τον θάνατό της, με την κατάθεσή του να θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση

Ποιος ράπερ είναι αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή για τον διαμελισμό 14χρονης

Κόσμος 23.04.2026
Η 14χρονη Σελέστε Ρίβας Ερνάντεζ πέθανε από πολλαπλά διαμπερή τραύματα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ανθρωποκτονία από το ιατροδικαστικό γραφείο του Λος Αντζελες

Θρίαμβος της Πρεβολαράκη! Εξασφάλισε το ασημένιο και πάει για νέο χρυσό στο Ευρωπαϊκό πάλης

Αθλητικά Νέα 23.04.2026
Η Μαρία Πρεβολαράκη προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον θρόνο της.

Τροχαίο στη Λιοσίων: Στη φυλακή ο 16χρονος που παρέσυρε την ανήλικη

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Τι υποστήριξε στην απολογία του

Τραγωδία στην Ιταλία: 46χρονη έπεσε από το μπαλκόνι με τα τρία παιδιά της

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Χαροπαλεύει το 5χρονο παιδί της

«Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου»: Συγκλονίζει ο αδελφός της Ελευθερίας

Ελλάδα 23.04.2026
Δεν δίστασε να τον χαιρετήσει και να του πει ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται η Ελευθερία.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Χυδαία επίθεση προς το box που βρίσκεται ο πατέρας του ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Η κάμερα έπιασε τον Στέφανο Τσιτσιπά να εκφράζεται με χυδαίες εκφράσεις κοιτώντας προς το box που βρισκόταν ο πατέρας του, Απόστολος.