E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ευχή μιας 94χρονης για τα γενέθλιά της: Δεν θέλω δώρο, μόνο εμβόλιο

«Απηύδησα και ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει ότι η μητέρα μου είναι 94 ετών και ότι δικαιούται να εμβολιαστεί. Θέλει να το κάνει»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2021 | 13:46

Η ευχή μιας 94χρονης για τα γενέθλιά της: Δεν θέλω δώρο, μόνο εμβόλιο

Με ένα μήνυμα που συνδυάζει χιούμορ και αγανάκτηση γιόρτασε η Μάργκοτ Ρόκετ τα γενέθλια της 94χρονης μητέρας της.

Η κόρη ανήρτησε ένα πανό στην πρόσοψη του σπιτιού της μητέρας της στο Τορόντο, με ένα μήνυμα που έλεγε:

«Έγινα 94 ετών σήμερα! Όχι δώρα, μόνο το εμβόλιο παρακαλώ».

Στον Καναδά, κάθε επαρχία είναι αρμόδια για την εφαρμογή της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό η οποία είναι υπεύθυνη για την αγορά των εμβολίων, δέχεται πυρά τις τελευταίες εβδομάδες για αργούς εφοδιασμούς εξαιτίας των καθυστερήσεων στις παραδόσεις της Pfizer και της Moderna από τα εργοστάσιά τους στην Ευρώπη.

Την Τρίτη, παραμονή των γενεθλίων της Νίνα Ρόκετ, η κόρη της, Μάργκοτ «συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο να γίνει 94 ετών και ότι ακόμη δεν είχε εμβολιαστεί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Είχε λοιπόν την ιδέα να αναρτήσει αυτό το χειρόγραφο πανό στην πρόσοψη του σπιτιού της μητέρας της, στη μεγαλύτερη μητρόπολη του Καναδά, που τελεί υπό καθεστώς lockdown από τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Απηύδησα και ήθελα ο κόσμος να γνωρίζει ότι (η μητέρα μου) είναι 94 ετών και ότι δικαιούται να εμβολιαστεί. Θέλει να το κάνει», εξήγησε, καταγγέλλοντας τις «πολλές αθετημένες υποσχέσεις» των ηγετών της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ένας οδηγός κόρναρε όταν είδε το πανό. Εδώ και αρκετές μέρες, «οι άνθρωποι κορνάρουν, υψώνουν τους αντίχειρές τους, φωνάζουν ‘είμαστε μαζί σας’», είπε.

Μετά την έγκριση των εμβολίων των Pfizer/BioNtech και της Moderna τον Δεκέμβριο, ο Καναδάς έγινε μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού, δίνοντας προτεραιότητα στον εμβολιασμό ηλικιωμένων που ζουν σε γηροκομεία καθώς και στους φροντιστές τους.

Ωστόσο, τα προβλήματα εφοδιασμού που εμφανίστηκαν στις αρχές του έτους επιβράδυναν απότομα τους ρυθμούς αυτής της εκστρατείας και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, λιγότερο από το 3% των περίπου 38 εκατομμυρίων Καναδών έχουν λάβει μια δόση των εμβολίων.

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να τοποθετήσουν ένα τέτοιο πανό μπροστά από την πόρτα ή το παράθυρό τους, ή στο μπαλκόνι τους», για να καταγγείλουν την μοίρα που επιφυλάχθηκε στους ηλικιωμένους ανθρώπους στον Καναδά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο, συμπλήρωσε η Ροκέτ.

Οι άνθρωποι άνω των 60 ετών αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 στις δύο κύριες επαρχίες της χώρας, το Οντάριο και το Κεμπέκ.

Οι υγειονομικές αρχές του Καναδά ενέκριναν χθες Παρασκευή ένα τρίτο εμβόλιο κατά της Covid-19, αυτό της AstraZeneca, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για επιτάχυνση των εμβολιασμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα 09.02.2026
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος 09.02.2026
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα 09.02.2026
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση

Φρίκη στη Ρωσία: Βίασε τη 17χρονη κόρη του αφεντικού του και την τάισε στα γουρούνια

Κόσμος 09.02.2026
Ο Ζίκοφ, καταδικασμένος στο παρελθόν για τη δολοφονία του ίδιου του αδελφού του, έτρεφε μίσος απέναντι στον εργοδότη του, πατέρα της Μιλένα

Φωτιά σε υπόγειο σουπερμάρκετ στη Νέα Ιωνία

Ελλάδα 09.02.2026
Προληπτική εκκένωση από την Πυροσβεστική

Η αστυνομία εισέβαλε στην παράσταση του Αιμίλιου Χειλάκη – Τι συνέβη

Ελλάδα 09.02.2026
Αστυνομικοί εισέβαλαν στο Θέατρο Αθηνών, μετά από καταγγελία περαστικού. Τι λένε οι ηθοποιοί.

Ηράκλειο: Κορίτσι 4,5 χρόνων έπεσε σε φρεάτιο ‑ Τραυματίστηκε στην κοιλιά από κοφτερές λαμαρίνες

Ελλάδα 09.02.2026
Το καπάκι ήταν σπασμένο και ο χώρος παρέμενε ακάλυπτος, χωρίς να υπάρχει προειδοποιητική σήμανση

Τρομερός διάλογος δύο ληστών με γυναίκα: «Τη μηχανή πού την πάτε» – «Δική μας είναι, όλα καλά θεία»

Ελλάδα 09.02.2026
Σκηνές άπειρου κάλλους σε στενό της Ανω Πόλης, στη Θεσσαλονίκη

Πρόστιμα 1,05 εκατ. ευρώ από τη ΔΙΜΕΑ σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και εταιρείες τροφίμων για υπέρβαση πλαφόν

Ελλάδα 09.02.2026
Πρόστιμα για υπέρβαση του επιτρεπόμενου περιθωρίου μικτού κέρδους σε συνολικά 65 κωδικούς προϊόντων

Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός 43χρονος αστυνομικός και πατέρας δύο παιδιών

Ελλάδα 09.02.2026
Από το αστυνομικό τμήμα Λαμίας δόθηκε παραγγελία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Στερεάς, για να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή

Εγκατέλειψε το 9,5 ετών αυτιστικό παιδί της στα δικαστήρια Λαμίας

Ελλάδα 09.02.2026
Η μητέρα «εγκατέλειψε το παιδί στο Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας και εξαφανίστηκε από προσώπου γης, ούτε τα ελάχιστα ρούχα του παιδιού δεν παρέδωσε, ούτε τα φάρμακα», σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα

Για απείθεια στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δικάζεται στις 30 Μαρτίου ο Φραπές

Ελλάδα 09.02.2026
Η δίωξη αφορά στην άρνησή του να καταθέσει στην εξεταστική όταν κλήθηκε για πρώτη φορά, προκαλώντας αντιδράσεις των βουλευτών – Εις βάρος του εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία για ψευδή κατάθεση