E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ναι στην χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Το πράσινο φως στην χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έδωσε η Ευρώπη

Δημοσίευση 26/2/2021 | 15:23

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ναι στην χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Το πράσινο φως στην χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έδωσε η Ευρώπη. Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται. Στην εταιρεία είναι επικεφαλής ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας Τζορτζ Γιανκόπουλος.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Regeneron Pharmaceuticals μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Η σύσταση αυτή μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήρια οδηγία μεμονωμένα στα ευρωπαϊκά έθνη για την πιθανή χρήση του συνδυασμού casirivimab και imdevimab πριν από την έκδοση της αδειοδότησής του, ανακοινώνει ο EMA.

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και χορηγήθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν είχε προσβληθεί από την COVID-19.
“Όσον αφορά την ασφάλεια, οι περισσότερες παρενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες, ωστόσο έχουν υπάρξει αντιδράσεις που σχετίζονται με την έγχυση (συμπεριλαμβανομένων αλλεργικών αντιδράσεων) και θα πρέπει να παρακολουθούνται”, σύμφωνα με τον EMA.

Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο του συνδυασμού αυτού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για την σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ. Η EMA αξιολογεί επίσης τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion.

H Regeneron ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι η θεραπεία αυτή έχει “σαφή κλινική αποτελεσματικότητα” στη μείωση των ποσοστών νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left Χτες
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τον πρώτο μίνι καύσωνα: Πότε θα εξαφανιστεί η αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Σάββατο

Πάτρα: Πατέρας έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και πυροβόλησε από το παράθυρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να βρισκόταν υπό την παρουσία και την παρότρυνση του 36χρονου την ώρα του περιστατικού

Τέλος εποχής: Πέφτει η αυλαία της συνεργασίας FIFA ‑ Panini για τα αυτοκόλλητα του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA έκανε γνωστό την Πέμπτη πως η μακροχρόνια πορεία συνεργασίας της με την ιταλική εταιρεία θα ολοκληρωθεί οριστικά με το τουρνουά του 2030