E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Guardian: Πάνω από 6.500 νεκροί εργάτες στα έργα για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Σοkαριστικά στοιχεία στο φως της δημοσιότητας

Δημοσίευση 23/2/2021 | 21:54

Guardian: Πάνω από 6.500 νεκροί εργάτες στα έργα για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Σοkαριστικά στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ του "Guardian" όσον αφορά στους μετανάστες εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Συγκεκριμένα, πάνω από 6.500 άνθρωποι, διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν σκοτωθεί από το 2010, όταν κι άρχισαν οι εργασίες στο Κατάρ, ύστερα από την ανάληψη του Μουντιάλ. Οι περισσότεροι προέρχονται από την Ινδία, ενώ ακολουθούν το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον πίνακα:

Οι θάνατοι δεν οφείλονται μόνο σε ατυχήματα, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό αποδίδεται και στις άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών, οι οποίοι "στοιβάζονται" σε κοντέινερ και εργάζονται για πολλές ώρες κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

"Υπάρχει πραγματική έλλειψη σαφήνειας και διαφάνειας γύρω από αυτούς τους θανάτους", δήλωσε η Μέι Ρομάνος, ερευνήτρια του Κόλπου για τη Διεθνή Αμνηστία για να προσθέσει ότι: "Υπάρχει ανάγκη για το Κατάρ να ενισχύσει τα επαγγελματικά του πρότυπα υγείας και ασφάλειας".

Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της FIFA για το ίδιο δημοσίευμα σχολίασε: "Έχοντας λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργατών, η συχνότητα των ατυχημάτων στις κατασκευές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αστυνομικός αυτοπυρoβoλήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων ‑ Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ελλάδα 22.03.2026
Ο 57χρονος αστυνομικός είναι πατέρας τριών 3 ενήλικων παιδιών

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα έως 10.000 ευρώ σε εργαζόμενους εστίασης για αδήλωτα φιλοδωρήματα

Ελλάδα 22.03.2026
Προειδοποιητικά ραβασάκια από την ΑΑΔΕ σε εργαζόμενους της εστίασης για αδήλωτα φιλοδωρήματα

Ισραήλ: Η στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπάει κατοικία στο Αράντ ‑ Σκληρές εικόνες

Κόσμος 22.03.2026
Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται ένα 12χρονο αγόρι και ένα κορίτσι πέντε ετών

Κατώτατος μισθός: Κλειδώνει στα 930‑940 ευρώ ‑ Τι κερδίζουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

Ελλάδα 22.03.2026
Η απόφαση για το τελικό ποσό της αύξησης θα ανακοινωθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί τον ΜΙΔΑ, το νέο Ψηφιακό Μητρώο Ακινήτων – Οι αλλαγές που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

Ελλάδα 22.03.2026
Το εργαλείο με το οποίο το κράτος αποκτά για πρώτη φορά πλήρη και διαρκή εικόνα του κτιριακού αποθέματος της χώρας

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.