E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εισβολή» με πανό υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας

Έγιναν προσαγωγές από την αστυνομία

Δημοσίευση 18/2/2021 | 10:17

«Εισβολή» με πανό υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διαμαρτυρόμενοι, περίπου 60 στον αριθμό, πέταξαν τρικάκια, και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο σημείο υπήρχε μόνο ένας φύλακας που είχε βάρδια στο υπουργείο και κάλεσε άμεσα την Αστυνομία. Στο σημείο πήγαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλοι όσοι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη ενέργεια προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται πως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που διανύει την 40ή μέρα απεργίας πείνας την οποία και ξεκίνησε επειδή μεταφέρθηκε από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου στον Δομοκό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τη νύχτα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στου Ζωγράφου, σε ATM τράπεζας, και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχάνημα και σε δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες στο δρόμο.

Κείμενο υπέρ του Κουφοντίνα

«Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ», αναφέρει σχετικό κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το οποίο δημοσιεύθηκε την ώρα της επίθεσης στο υπουργείο Υγείας.

«Με τη σημερινή παρέμβαση στο συγκεκριμένο κτίριο επιδιώκουμε αφενός να σπάσουμε τη δολοφονική σιωπή γύρω από την υπόθεση της απεργίας πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δ.Κουφοντίνα, να καταγγείλουμε τις αυθαιρεσίες που έχει διαπράξει η κυβέρνηση της ΝΔ, να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα» σημειώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεστίδης: «Στο τηλέφωνο φαίνονται ποιοι με έπαιρναν από τη ΝΔ – Είχα ανοιχτή ακρόαση»

Ελλάδα Χτες
«Είναι χτύπημα κάτω από τη μέση για ευνόητους λόγους. Γι αυτά που έλεγα, μέσα από το δικό μου πρόσωπο προσπαθούν να σπάσουν τον αγώνα των αγροτών»

Αμύνταιο: Μαθητές αποχώρησαν χωρίς να πουν τα κάλαντα στον Γεωργιάδη ‑ Θερμά χειροκροτήματα από τους διαδηλωτές

Ελλάδα Χτες
Αρκετοί γονείς φώναζαν «ντροπή», καταγγέλλοντας ότι γινόταν φιέστα με τα παιδιά τους

Γιατί και ποια λέξη αφαίρεσε η Ιταλία από τον εθνικό ύμνο της;

Κόσμος Χτες
Πηγή της ιταλικής Προεδρίας διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν υπαγορεύτηκε από πολιτικά κίνητρα

Ποιοι κάθονται και ποιοι δουλεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Κόσμος Χτες
Δείτε τη λίστα με όλες τις χώρες

Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Κόσμος Χτες
Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σeξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών

Στη φυλακή η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτία στην Αλεξανδρούπολη

Ελλάδα Χτες
Αγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Τέρμα Αβανος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές

SOS εκπέμπει το Τσέρνομπιλ: «Η σαρκοφάγος ίσως καταρρεύσει αν δεχθεί νέα επίθεση από πύραυλο ή drone»

Κόσμος Χτες
«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το στέγαστρο θα παραμείνει όρθιο μετά από οποιοδήποτε πλήγμα» είπε ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς – Δείτε εάν κερδίσατε

Οικονομία Χτες
Ποιοι αποκλείονται από τη φορολοταρία

Ζωγράφου: Τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας σε ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Απεγκλωβίστηκε επίσης και μία γυναίκα από ασανσέρ στο δήμο Καλλιθέας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ