E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εισβολή» με πανό υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας

Έγιναν προσαγωγές από την αστυνομία

Δημοσίευση 18/2/2021 | 10:17

«Εισβολή» με πανό υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διαμαρτυρόμενοι, περίπου 60 στον αριθμό, πέταξαν τρικάκια, και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο σημείο υπήρχε μόνο ένας φύλακας που είχε βάρδια στο υπουργείο και κάλεσε άμεσα την Αστυνομία. Στο σημείο πήγαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλοι όσοι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη ενέργεια προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται πως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που διανύει την 40ή μέρα απεργίας πείνας την οποία και ξεκίνησε επειδή μεταφέρθηκε από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου στον Δομοκό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τη νύχτα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στου Ζωγράφου, σε ATM τράπεζας, και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχάνημα και σε δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες στο δρόμο.

Κείμενο υπέρ του Κουφοντίνα

«Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ», αναφέρει σχετικό κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το οποίο δημοσιεύθηκε την ώρα της επίθεσης στο υπουργείο Υγείας.

«Με τη σημερινή παρέμβαση στο συγκεκριμένο κτίριο επιδιώκουμε αφενός να σπάσουμε τη δολοφονική σιωπή γύρω από την υπόθεση της απεργίας πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δ.Κουφοντίνα, να καταγγείλουμε τις αυθαιρεσίες που έχει διαπράξει η κυβέρνηση της ΝΔ, να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα» σημειώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science Χτες
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα Χτες
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011