E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Εισβολή» με πανό υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας

Έγιναν προσαγωγές από την αστυνομία

Δημοσίευση 18/2/2021 | 10:17

«Εισβολή» με πανό υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι διαμαρτυρόμενοι, περίπου 60 στον αριθμό, πέταξαν τρικάκια, και φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο σημείο υπήρχε μόνο ένας φύλακας που είχε βάρδια στο υπουργείο και κάλεσε άμεσα την Αστυνομία. Στο σημείο πήγαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλοι όσοι συμμετείχαν στην συγκεκριμένη ενέργεια προσήχθησαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται πως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που διανύει την 40ή μέρα απεργίας πείνας την οποία και ξεκίνησε επειδή μεταφέρθηκε από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου στον Δομοκό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τη νύχτα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στου Ζωγράφου, σε ATM τράπεζας, και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχάνημα και σε δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες στο δρόμο.

Κείμενο υπέρ του Κουφοντίνα

«Η διαφαινόμενη δολοφονία του Κουφοντίνα δεν αποτελεί μια εξαίρεση ή ειδική μεταχείριση της αστικής εξουσίας απέναντι σε κάποιον που αμφισβήτησε έμπρακτα το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Η πολιτική, που εξοντώνει σήμερα τον Κουφοντίνα σε ένα κελί νοσοκομείου είναι στην πραγματικότητα η ίδια με αυτή που δολοφονεί ανθρώπους της τάξης μας λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ», αναφέρει σχετικό κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το οποίο δημοσιεύθηκε την ώρα της επίθεσης στο υπουργείο Υγείας.

«Με τη σημερινή παρέμβαση στο συγκεκριμένο κτίριο επιδιώκουμε αφενός να σπάσουμε τη δολοφονική σιωπή γύρω από την υπόθεση της απεργίας πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δ.Κουφοντίνα, να καταγγείλουμε τις αυθαιρεσίες που έχει διαπράξει η κυβέρνηση της ΝΔ, να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα» σημειώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρουσάκης: Έρχεται νέα οργανωμένη κακοκαιρία

Καιρός 05.02.2026
Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια στα βουνά

Ομολόγησε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ο 50χρονος σμήναρχος

Ελλάδα 05.02.2026
Η δράση του και πώς εντοπίστηκε

Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων

Οικονομία 05.02.2026
Αναλυτικά τα πρόστιμα

Αυτά τα SMS είναι δήθεν από τα ΕΛΤΑ και είναι απάτη

Ελλάδα 05.02.2026
Την προσοχή του κοινού εφιστούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε προσπάθεια εξαπάτησης από επιτήδειους με sms (phishing)

Βρετανία: Δεκάδες δηλητηριάσεις από γάλατα για βρέφη

Κόσμος 05.02.2026
Ύποπτα προϊόντα ανακλήθηκαν και στην Ελλάδα

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Νεκρό βρέφος 6 μηνών

Ελλάδα 05.02.2026
Τα ακριβή αίτια θανάτου διερευνώνται

Δώρο Πάσχα 2026: Πότε μπαίνει και πώς να το υπολογίσετε

Οικονομία 05.02.2026
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από το χρόνο εργασίας κατά την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου

Δασκάλα γιόγκα: 3 εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Μεταμόρφωση, Νέα Ερυθραία και Κηφισιά σε ένα μήνα

Ελλάδα 05.02.2026
Η γυναίκα είχε επιτεθεί και στην οικογένειά της, βάζοντας φωτιά στο αυτοκίνητο του πατέρα της

Συνέλαβαν στρατιωτικό μέσα σε στρατόπεδο – Κατηγορείται για κατασκοπεία

Ελλάδα 05.02.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο στρατιωτικός κατηγορείται για συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών σε τρίτους, με κίνδυνο την πρόκληση βλάβης στα εθνικά συμφέροντα

Σία Κοσιώνη: Εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο

Ελλάδα 05.02.2026
Αγνωστο το πότε θα επιστρέψει στον ΣΚΑ

Αγκυρα: Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν

Ελλάδα 05.02.2026
Η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη