E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο

«Πιθανό να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια στην Αττική» - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Δημοσίευση 27/1/2021 | 20:24

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες καθώς τα δεδομένα της Πέμπτης που θα παρουσιαστούν στους λοιμωξιολόγους θα είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της επόμενης εβδομάδας σχετικά με την αγορά αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.

Καθώς η κυβέρνηση θέλει και τα δύο ανοιχτά, αναμένεται, σύμφωνα με το Open, να προχωρήσει σε σύστημα ακορντεόν, εξετάζοντας την επιστροφή του click away στο εμπόριο.

Σύμφωνα με το Open, αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς δεν είναι μόνο ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά και ο ημερήσιος αριθμός νοσηλειών και ο αριθμός νοσηλευομένων στις ΜΕΘ.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι στο 48% στην επικρατεία, στο 63% στην Αττική και στο 50% στη Θεσσαλονίκη.

Σύψας: Πιθανό να μην ανοίξουν τα σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε προβληματισμένος με την επιδημιολογική εικόνα.

Ο κ. Σύψας στάθηκε στην Αττική και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα, όπως το click away στην αγορά.

Όσο για τα σχολεία τόνισε πως είναι πιθανό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να μην ανοίξουν στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές.

Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν με τα στοιχεία που θα έχουν αύριο οι ειδικοί στα χέρια τους.

Ανησυχία για την Αττική με πάνω από 2.300 ενεργά κρούσματα

Την ίδια στιγμή έντονη είναι η ανησυχία η οποία επικρατεί στους επιστημονικούς κύκλους λόγω της αύξησης που καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, αυτήν την στιγμή, στη χώρα είναι καταγεγραμμένα 5.324 ενεργά κρούσματα.

Από αυτόν τον αριθμό, περισσότερα από 2.300 εντοπίζονται στην Αττική, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στις περιοχές που προβληματίζουν και στις οποίες είναι στραμμένη η προσοχή.

Μαγνησία, Εύβοια, Αχαΐα και Αττική είναι οι περιοχές οι οποίες προβληματίζουν λόγω των αυξημένων ενεργών κρουσμάτων σε αυτές.

Παράλληλα υπάρχει ανησυχία και για τις περιφερειακές ενότητες: Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττική και Λακωνίας.

Αναφερόμενος στο μέσο εβδομαδιαίο όρο των κρουσμάτων, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα ενώ τόνισε πως πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών περιπτώσεων είναι τα 48 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο και πότε θα υποχωρήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουλίου, με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Ρόδος: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 19χρονου ΕΠΟΠ ‑ «Ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οικογένεια του 19χρονου έφτασε στο νησί για το ταξίδι που σχεδίαζαν να κάνουν όλοι μαζί, πριν από τη μοιραία στρατιωτική εκπαίδευση

Καιρός: Μπουρίνι απόψε στη Βόρεια Ελλάδα – Στο «στόχαστρο» και η Θεσσαλονίκη

Καιρός Χτες
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σύντομο αλλά τοπικά έντονο πέρασμα καταιγίδων με απότομη ενίσχυση ανέμων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καλλιγά – Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ στην AliExpress από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομα προϊόντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η πλατφόρμα απέτυχε να εντοπίσει και να αφαιρέσει έγκαιρα παράνομα, μη ασφαλή και απομιμητικά προϊόντα από τη διάθεσή της.

Ryanair: Τι αποκάλυψε ο CEO για το ατύχημα με το σπασμένο παράθυρο στην πτήση από Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μάικλ Ο`Λίρι δήλωσε ότι τα αρχικά ευρήματα παραπέμπουν σε «ζημιά από ξένο αντικείμενο» στον κινητήρα κατά την απογείωση από τη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο

Ελλάδα Χτες
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή - ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο δις νικητής της Χρυσής Μπάλας είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι έπασχε από καρκίνο σταδίου 4.

Διανομέας φαγητού κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 56χρονος Ουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα σε χαρτάκια ανάμεσα στις παραδόσεις και κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Λου Σιν με τη συλλογή «Low Flight».

ΑΑΔΕ: Δήλωνε άστεγη και έμενε σε βίλα 280 τ.μ. με πισίνα!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τρεις συλλήψεις από τους ελεγκτές του ΔΕΟΣ - εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Guardian: Τι κινδύνους κρύβει για τη Μεσσηνία η «Οδύσσεια» του Νόλαν;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κινηματογραφική αίγλη που απέκτησε η Μεσσηνία, αφού επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της νέας «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, έφερε τη Βοϊδοκοιλιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα πατίνια: Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα οδηγούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση περιορίζει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών