E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο

«Πιθανό να μην ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια στην Αττική» - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Δημοσίευση 27/1/2021 | 20:24

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες καθώς τα δεδομένα της Πέμπτης που θα παρουσιαστούν στους λοιμωξιολόγους θα είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της επόμενης εβδομάδας σχετικά με την αγορά αλλά και το άνοιγμα των σχολείων.

Καθώς η κυβέρνηση θέλει και τα δύο ανοιχτά, αναμένεται, σύμφωνα με το Open, να προχωρήσει σε σύστημα ακορντεόν, εξετάζοντας την επιστροφή του click away στο εμπόριο.

Σύμφωνα με το Open, αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς δεν είναι μόνο ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά και ο ημερήσιος αριθμός νοσηλειών και ο αριθμός νοσηλευομένων στις ΜΕΘ.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η κάλυψη στις ΜΕΘ είναι στο 48% στην επικρατεία, στο 63% στην Αττική και στο 50% στη Θεσσαλονίκη.

Σύψας: Πιθανό να μην ανοίξουν τα σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές

Ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ εμφανίστηκε προβληματισμένος με την επιδημιολογική εικόνα.

Ο κ. Σύψας στάθηκε στην Αττική και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα, όπως το click away στην αγορά.

Όσο για τα σχολεία τόνισε πως είναι πιθανό τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να μην ανοίξουν στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές.

Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν με τα στοιχεία που θα έχουν αύριο οι ειδικοί στα χέρια τους.

Ανησυχία για την Αττική με πάνω από 2.300 ενεργά κρούσματα

Την ίδια στιγμή έντονη είναι η ανησυχία η οποία επικρατεί στους επιστημονικούς κύκλους λόγω της αύξησης που καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, αυτήν την στιγμή, στη χώρα είναι καταγεγραμμένα 5.324 ενεργά κρούσματα.

Από αυτόν τον αριθμό, περισσότερα από 2.300 εντοπίζονται στην Αττική, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στις περιοχές που προβληματίζουν και στις οποίες είναι στραμμένη η προσοχή.

Μαγνησία, Εύβοια, Αχαΐα και Αττική είναι οι περιοχές οι οποίες προβληματίζουν λόγω των αυξημένων ενεργών κρουσμάτων σε αυτές.

Παράλληλα υπάρχει ανησυχία και για τις περιφερειακές ενότητες: Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττική και Λακωνίας.

Αναφερόμενος στο μέσο εβδομαδιαίο όρο των κρουσμάτων, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα ενώ τόνισε πως πλέον ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών περιπτώσεων είναι τα 48 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για δύο 13χρονες: Μιλούσαν με Αιγύπτιους στα social media ‑ Λιπόθυμη από χρήση χασίς η μία!

Ελλάδα Χτες
Απίστευτη τροπή πήρε η γνωριμία δύο νεαρών κοριτσιών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Καιρός Χτες
Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Πιλότος «άφησε σημείωμα αυτoκτoνίας» πριν ρίξει το αεροσκάφος σε φράγμα του Έσσεξ

Κόσμος Χτες
Αναφορές θέλουν να έκανε κύκλους πάνω από το σημείο αρκετή ώρα πριν συντριβεί

Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης ‑ Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Ελλάδα Χτες
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς περιοχές του Δήμου Πεντέλης, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας

Αστυνομία της Καλιφόρνιας για τον άστεγο ηθοποιό του Nickelodeon, Τάιλορ Τσέις: Του προσφέρεται συνεχώς βοήθεια αλλά την αρνείται

Κόσμος Χτες
«Έχει φτάσει πολύ κοντά στο να την αποδεχτεί, όμως το τελικό βήμα πρέπει να γίνει από τον ίδιο και μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί»

Κιριμπάτι: Η νησιωτική χώρα του Ειρηνικού υποδέχθηκε πρώτη το 2026

Κόσμος Χτες
Τα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού Ωκεανού υποδέχονται ήδη το 2026

Από τον Πάπα Φραγκίσκο στον Ντέιβιντ Λιντς: Οι προσωπικότητες που έφυγαν από τη ζωή το 2025

Κόσμος Χτες
Από θρησκευτικούς ηγέτες με παγκόσμια επιρροή έως εμβληματικούς δημιουργούς της τέχνης και του κινηματογράφου, το 2025 σημαδεύτηκε από την απώλεια μεγάλων προσωπικοτήτων

Επεισοδιακές ληστείες στην Αθήνα: Ανδρας προσποιήθηκε τον αστυνομικό και λήστεψε αλλοδαπό

Ελλάδα Χτες
Τέσσερις ξυλοκόπησαν 23χρονο για το κινητό και τα παπούτσια του

Γεωργιάδης: Τα μπλόκα δεν γίνονται για αγροτικά θέματα αλλά για να πέσει η κυβέρνηση

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι τα περισσότερα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί και κάνει λόγο για καθαρά πολιτική πράξη με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία