E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στο έλεος των μεταλλάξεων κορωνοϊού βρίσκεται η Βρετανία

Στα 90 τα κρούσματα από τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής

Δημοσίευση 27/1/2021 | 18:47

Στο έλεος των μεταλλάξεων κορωνοϊού βρίσκεται η Βρετανία

Στο έλεος των μεταλλάξεων κορωνοϊού βρίσκεται η Βρετανία. Πρώτα η βρετανική και στη συνέχεια η παραλλαγή από τη Νότια Αφρική, και οι δύο έχουν επιβαρύνει εμφανώς την επιδημιολογική εικόνα. Το Σύστημα Υγείας της Βρετανίας γνωστοποίησε ότι έχουν καταγραφεί 90 κρούσματα της μετάλλαξης της Νότιας Αφρικής στη χώρα.

Οι μολύνσεις της βρετανικής μετάλλαξης φτάνουν στις περίπου 28.000 στη Γηραιά Αλβιώνα.

Το ανησυχητικό με τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής είναι ότι επέρχονται αλλαγές στην πρωτεϊνική επιφάνεια του ιού, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο στο ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίσει τον ιό, ακόμη και στις περιπτώσεις των εμβολιασμένων.

Την ίδια στιγμή, κορυφαίοι λοιμωξιολόγοι, όπως ο Αμερικανός Άντονι Φάουτσι, κρούουν τον κώδωνα για τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής η οποία ενδέχεται να καταστήσει ανεπαρκή ακόμη και τα εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που έσπασε το φράγμα των 100.000 θανάτων από κορωνοϊό.

Νωρίτερα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει καραντίνα, σε ξενοδοχείο, στους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου που έρχονται από χώρες που κρίνονται ως υψηλού κινδύνου για κορωνοϊό, αυστηροποιώντας τη δράση της ώστε να αποτρέψει την εισαγωγή παραλλαγμένων στελεχών τα οποία ενδεχομένως είναι ανθεκτικά στα εμβόλια.

Η λίστα περιλαβάνει τις εξής χώρες: Αγκόλα, Αργεντίνη, Βολιβία, Μποτσουάνα, Βραζιλία, Πράσινο Ακρωτήρι, Χιλή, Κολομβία, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Εκουαδόρ, Σουασιλάνδη, Γαλλική Γουιάνα, Γουιάνα, Λεσότο, Μαλάουι, Μαυρίκιος, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένης της Μαδέρας και των Αζορών), Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική, Σουρινάμ, Τανζανία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.

Οι αφίξεις από τις χώρες αυτές απαγορεύονται ήδη σε άτομα που δεν κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Θα απαιτήσουμε από όλους όσοι φθάνουν στους οποίους δεν μπορεί να απαγορευθεί η πρόσβαση να απομονώνονται σε καταλύματα που θα παρέχει η κυβέρνηση, όπως ξενοδοχεία, για 10 ημέρες χωρίς εξαίρεση», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.