E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκπληξη από την Pfizer: Συνεργασία με Sanofi για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων

Μέχρι τα τέλη του έτους

Δημοσίευση 26/1/2021 | 20:28

Έκπληξη από την Pfizer: Συνεργασία με Sanofi για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων

Εν μέσω «πολέμου» για τα εμβόλια, η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech παράγοντας περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό που έχουν αναπτύξει οι ανταγωνιστές της, μέχρι τα τέλη του έτους.

Τα εμβόλια αυτά προορίζονται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του γαλλικού κολοσσού, Πολ Χάντσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Figaro.

Ο γαλλικός φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι θα αφιερώσει μέρος της βιομηχανίας του για να παραγάγει το εμβόλιο της γερμανικής BioNTech (η οποία συνεργάζεται με την αμερικανική Pfizer) με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Sanofi θα ξεκινήσει την παρασκευή των εμβολίων της γερμανικής BioNTech εντός των επόμενων μηνών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Figaro ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρείας που απέχουν μόλις 45 λεπτά από της Φρανκφούρτη θα συνεργαστούν με τη γερμανική εταιρεία ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19.

Η Sanofi συνεργάζεται με τη βρετανική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη δύο εμβολίων, όμως το σχέδιό της καθυστερεί και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021.

Εν αναμονή, η γαλλική κυβέρνηση την προέτρεψε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες να θέσει στη διάθεση άλλων εταιρειών τις αλυσίδες παραγωγής της, για να αυξηθεί η ποσότητα των εμβολίων που χρησιμοποιούνται ήδη.

Ο Χάντσον είπε ότι η γαλλική εταιρεία αποφάσισε να προσεγγίσει την Pfizer «ώστε να βοηθήσει από τώρα», προσθέτοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία.

Άλμπερτ Μπουρλά: Περισσότερες δόσεις εμβολίου - και νωρίτερα - στις ΗΠΑ

Η Pfizer θα είναι σε θέση να παρέχει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ δύο μήνες νωρίτερα του προγραμματισμένου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της.

Η δέσμευση αυτή έρχεται εν μέσω του «πόλέμου» που έχει ξεσπάσει για τις ευρωπαϊκές παραγγελίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι η φαρμακοβιομηχανία και ο εταίρος της, BioNTech, θα μπορέσουν να διανείμουν περισσότερες δόσεις στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τα τέλη του β' τριμήνου λόγω μιας αλλαγής στην ετικέτα του εμβολίου που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών υγείας να αποσπάσουν μια πρόσθετη δόση από κάθε φιαλίδιο.

Στις ΗΠΑ, οι Pfizer και BioNTech θα διανείμουν 120 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο, ήτοι 20 εκατομμύρια περισσότερες από αυτές που είχαν προαναγγείλει, δήλωσε ο Bourla σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Την Τρίτη η ΕΕ κάλεσε τις φαρμακευτικές εταιρείες να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους, καθώς οι περικοπές και οι καθυστερήσεις στην προμήθεια των εμβολίων πλήττουν τις ελπίδες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη άρση των περιορισμών, επανεκκίνηση των οικονομιών και αποκατάσταση της κινητικότητας και των ταξιδιών.

«Η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων και για τη δημιουργία ενός πραγματικού παγκόσμιου, κοινού αγαθού. Τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε παρέμβασή της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Μετά την Pfizer, η οποία αντιμετωπίζει πρόσκαιρα, όπως αναφέρει, ζητήματα περιορισμένης παραγωγής, η AstraZeneca ανακοίνωσε απροσδόκητα ότι θα περικόψει την τροφοδοσία του εμβολίου στην ΕΕ το α’ τρίμηνο του έτους κατά 60% εκ των 31 εκατομμυρίων δόσεων που επρόκειτο να σταλούν στην Ευρώπη.

Η επικεφαλής της Κομισιόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της AstraZeneca τη Δευτέρα, προκειμένου να του υπενθυμίσει ότι «η ΕΕ έχει επενδύσει σημαντικά ποσά (...) συγκεκριμένα για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή θα αυξηθεί» προτού το εμβόλιο διατεθεί στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος 10.04.2026
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα 10.04.2026
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος 10.04.2026
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος 10.04.2026
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα 10.04.2026
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος 10.04.2026
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος 10.04.2026
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος 10.04.2026
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science 10.04.2026
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών