E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκπληξη από την Pfizer: Συνεργασία με Sanofi για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων

Μέχρι τα τέλη του έτους

Δημοσίευση 26/1/2021 | 20:28

Έκπληξη από την Pfizer: Συνεργασία με Sanofi για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων

Εν μέσω «πολέμου» για τα εμβόλια, η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech παράγοντας περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό που έχουν αναπτύξει οι ανταγωνιστές της, μέχρι τα τέλη του έτους.

Τα εμβόλια αυτά προορίζονται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του γαλλικού κολοσσού, Πολ Χάντσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Figaro.

Ο γαλλικός φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι θα αφιερώσει μέρος της βιομηχανίας του για να παραγάγει το εμβόλιο της γερμανικής BioNTech (η οποία συνεργάζεται με την αμερικανική Pfizer) με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Sanofi θα ξεκινήσει την παρασκευή των εμβολίων της γερμανικής BioNTech εντός των επόμενων μηνών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Figaro ο διευθύνων σύμβουλος της Sanofi ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρείας που απέχουν μόλις 45 λεπτά από της Φρανκφούρτη θα συνεργαστούν με τη γερμανική εταιρεία ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια κατά της Covid-19.

Η Sanofi συνεργάζεται με τη βρετανική GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη δύο εμβολίων, όμως το σχέδιό της καθυστερεί και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021.

Εν αναμονή, η γαλλική κυβέρνηση την προέτρεψε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες να θέσει στη διάθεση άλλων εταιρειών τις αλυσίδες παραγωγής της, για να αυξηθεί η ποσότητα των εμβολίων που χρησιμοποιούνται ήδη.

Ο Χάντσον είπε ότι η γαλλική εταιρεία αποφάσισε να προσεγγίσει την Pfizer «ώστε να βοηθήσει από τώρα», προσθέτοντας ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία.

Άλμπερτ Μπουρλά: Περισσότερες δόσεις εμβολίου - και νωρίτερα - στις ΗΠΑ

Η Pfizer θα είναι σε θέση να παρέχει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ δύο μήνες νωρίτερα του προγραμματισμένου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της.

Η δέσμευση αυτή έρχεται εν μέσω του «πόλέμου» που έχει ξεσπάσει για τις ευρωπαϊκές παραγγελίες.

Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι η φαρμακοβιομηχανία και ο εταίρος της, BioNTech, θα μπορέσουν να διανείμουν περισσότερες δόσεις στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τα τέλη του β' τριμήνου λόγω μιας αλλαγής στην ετικέτα του εμβολίου που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών υγείας να αποσπάσουν μια πρόσθετη δόση από κάθε φιαλίδιο.

Στις ΗΠΑ, οι Pfizer και BioNTech θα διανείμουν 120 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο, ήτοι 20 εκατομμύρια περισσότερες από αυτές που είχαν προαναγγείλει, δήλωσε ο Bourla σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Την Τρίτη η ΕΕ κάλεσε τις φαρμακευτικές εταιρείες να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους, καθώς οι περικοπές και οι καθυστερήσεις στην προμήθεια των εμβολίων πλήττουν τις ελπίδες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη άρση των περιορισμών, επανεκκίνηση των οικονομιών και αποκατάσταση της κινητικότητας και των ταξιδιών.

«Η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη των πρώτων εμβολίων και για τη δημιουργία ενός πραγματικού παγκόσμιου, κοινού αγαθού. Τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε παρέμβασή της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Μετά την Pfizer, η οποία αντιμετωπίζει πρόσκαιρα, όπως αναφέρει, ζητήματα περιορισμένης παραγωγής, η AstraZeneca ανακοίνωσε απροσδόκητα ότι θα περικόψει την τροφοδοσία του εμβολίου στην ΕΕ το α’ τρίμηνο του έτους κατά 60% εκ των 31 εκατομμυρίων δόσεων που επρόκειτο να σταλούν στην Ευρώπη.

Η επικεφαλής της Κομισιόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της AstraZeneca τη Δευτέρα, προκειμένου να του υπενθυμίσει ότι «η ΕΕ έχει επενδύσει σημαντικά ποσά (...) συγκεκριμένα για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή θα αυξηθεί» προτού το εμβόλιο διατεθεί στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έφυγε στα 75 της χρόνια

Σοβαρές καταγγελίες στον Ασπρόπυργο: «Ξέφραγο αμπέλι, κανένα μέτρο ασφαλείας»

Ελλάδα 09.07.2026
«Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα»

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Trivago θα πρέπει να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για το νησί

Πέθανε η Πάολα Ρεβενιώτη σε ηλικία 68 ετών

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Ποια ήταν η Πάολα Ρεβενιώτη