E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ: Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία ασθενών με κορονοϊό για να «ελευθερώσει κρεβάτια»

Ο 47χρονος φέρεται να χορήγησε θανατηφόρες δόσεις αναισθητικού σε έναν 61χρονο και έναν 80χρονο

Δημοσίευση 26/1/2021 | 18:14

Σοκ: Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία ασθενών με κορονοϊό για να «ελευθερώσει κρεβάτια»

Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στην Ιταλία σε έναν γιατρό που κατηγορείται ότι δολοφόνησε δύο ανθρώπους σε θάλαμο ασθενών με κορονοϊό για να «ελευθερώσει κρεβάτια».

Ο 47χρονος Carlo Mosca φέρεται να χορήγησε θανατηφόρες δόσεις αναισθητικού στον 61χρονο Natale Bassi και στον 80χρονο Angelo Paletti σε νοσοκομείο της Λομβαρδίας τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς και όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Μηνύματα WhatsApp ανάμεσα στις νοσοκόμες αποκάλυψαν ότι οι ίδιες υποψιάζονταν τον «τρελό» Mosca ότι σκότωνε ασθενείς «για να ελευθερώσει κρεβάτια» στην πτέρυγα του νοσοκομείου της οποίας ήταν επικεφαλής.

Τρεις ακόμη θάνατοι ερευνώνται τώρα από την αστυνομία μετά τον ισχυρισμό ότι ο Mosca άλλαξε τα ιατρικά αρχεία των φερόμενων θυμάτων του για να καλύψει τα ίχνη του, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Mosca συνελήφθη και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στη Μάντοβα. Απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του κάνοντας λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς.


Ο γιατρός φέρεται να χορήγησε Succinylcholine και Propofol, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως αναισθητικά για ασθενείς με Covid-19 προκειμένου να διασωληνωθούν, αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα για την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς λένε πως οι ασθενείς δεν διασωληνώθηκαν ποτέ και πως ο Mosca δεν είχε κανένα λόγο να κάνει αναισθησία.

Μια ανώνυμη καταγγελία έγινε στα τέλη Απριλίου και οι εισαγγελείς απέκτησαν πρόσβαση στα μηνύματα στο WhatsApp, τα οποία – όπως λένε – αποκαλύπτουν πώς ο Mosca προσπάθησε να κάνει τις νοσοκόμες να συνωμοτήσουν μαζί του. Όταν έμαθε πως τον ερευνούσαν ζήτησε από νοσοκόμες «να συμφωνήσουν σε μια εκδοχή της ιστορίας που βολεύει».

Στα μηνύματα ανάμεσά τους οι νοσοκόμες έλεγαν: «Σου ζήτησε να χορηγήσεις τα φάρμακα χωρίς να τους διασωληνώσεις;», «δεν σκοτώνω ασθενείς επειδή αυτός θέλει να ελευθερώσει κρεβάτια» και «αυτό είναι τρελό».

Ο γιατρός φέρεται να ζητούσε από τους συναδέλφους του να βγαίνουν από το δωμάτιο όταν χορηγούσε τα φάρμακα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ανοιξη: Το βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει τον εμπρησμό του 50χρονου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ο δράστης ανάβει τη φωτιά και απομακρύνεται ατάραχος, ενώ οι πρώτες φλόγες ξεπηδούν δευτερόλεπτα αργότερα.

Θερινές εκπτώσεις 2025: Ανοικτά αύριο τα καταστήματα – Τι πρέπει να ξέρετε πριν βγείτε για ψώνια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά με ωράριο 11:00–20:00, ενώ οι έμποροι εκτιμούν συνολικό τζίρο έως 7,4 δισ. ευρώ για φέτος.

Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη: Τι αποκάλυψαν οι πρώτες έρευνες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την ανατριχιαστική ανακάλυψη έκανε άστεγος σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Ευελπίδων - την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Τρομακτικό τροχαίο στην Εθνική Οδό Κορίνθου‑Τριπόλεως: Φορτηγό «εισέβαλε» στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τριμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από το διαλυμένο ΙΧ και μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Κυψέλη: Πτώμα εντοπίστηκε μέσα σε βαλίτσα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τη βαλίτσα ανακάλυψε άστεγος στην οδό Ευελπίδων

Λορέντζο Καριέρε: Θλίψη στο τελευταίο αντίο – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά με ένα λευκό τριαντάφυλλο στα χέρια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιείται στον Ιερό Καθολικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Παλαιό Ψυχικό

Τροχαίο στη Σταυρούπολη: Σοκαριστικό βίντεο από τον θάνατο του 23χρονου μοτοσικλετιστή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 25χρονος οδηγός του ΙΧ και ο νεαρός μοτοσικλετιστής κινούνταν και οι δύο με πράσινο φανάρι στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μίκη Θεοδωράκη.

ΑΑΔΕ: Ποιοι μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 72 δόσεις και πώς υποβάλλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 σε έως 72 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ.

Απόκοσμη Μόσχα: Χάθηκε ο ήλιος από τον μαύρο καπνό μετά τις ουκρανικές επιθέσεις με drones

Κόσμος Χτες
Επτά νεκροί και 24 τραυματίες μετά την ουκρανική επίθεση με drones που έπληξε κέντρο logistics και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια της Μόσχας.

Ο 20χρονος Μέσι κρατούσε αγκαλιά τον βρεφούλη Γιαμάλ το 2007 σε καμπάνια ‑ και αύριο οι δύο τους θα αντιμετωπιστούν στον τελικό του Μουντιάλ 2026.

E-Daily 3.Left Χτες
Ποιος μαθηματικός υπολόγισε τι κρύβει η ιστορική φωτογραφία Μέσι-Γιαμάλ πριν από 19 χρόνια;

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι ασφαλισμένοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα «παράθυρα» του 2025

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από την «δεκαετία του ΟΓΑ» έως την κάλυψη εισφορών για ανέργους από τη ΔΥΠΑ - όλες οι διαθέσιμες επιλογές για όσους θέλουν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη.

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε σύγκρουση με ΙΧ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη μετά τη μοιραία σύγκρουση στη Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.