E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ: Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία ασθενών με κορονοϊό για να «ελευθερώσει κρεβάτια»

Ο 47χρονος φέρεται να χορήγησε θανατηφόρες δόσεις αναισθητικού σε έναν 61χρονο και έναν 80χρονο

Δημοσίευση 26/1/2021 | 18:14

Σοκ: Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία ασθενών με κορονοϊό για να «ελευθερώσει κρεβάτια»

Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στην Ιταλία σε έναν γιατρό που κατηγορείται ότι δολοφόνησε δύο ανθρώπους σε θάλαμο ασθενών με κορονοϊό για να «ελευθερώσει κρεβάτια».

Ο 47χρονος Carlo Mosca φέρεται να χορήγησε θανατηφόρες δόσεις αναισθητικού στον 61χρονο Natale Bassi και στον 80χρονο Angelo Paletti σε νοσοκομείο της Λομβαρδίας τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς και όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Μηνύματα WhatsApp ανάμεσα στις νοσοκόμες αποκάλυψαν ότι οι ίδιες υποψιάζονταν τον «τρελό» Mosca ότι σκότωνε ασθενείς «για να ελευθερώσει κρεβάτια» στην πτέρυγα του νοσοκομείου της οποίας ήταν επικεφαλής.

Τρεις ακόμη θάνατοι ερευνώνται τώρα από την αστυνομία μετά τον ισχυρισμό ότι ο Mosca άλλαξε τα ιατρικά αρχεία των φερόμενων θυμάτων του για να καλύψει τα ίχνη του, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Mosca συνελήφθη και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στη Μάντοβα. Απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του κάνοντας λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς.


Ο γιατρός φέρεται να χορήγησε Succinylcholine και Propofol, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως αναισθητικά για ασθενείς με Covid-19 προκειμένου να διασωληνωθούν, αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα για την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς λένε πως οι ασθενείς δεν διασωληνώθηκαν ποτέ και πως ο Mosca δεν είχε κανένα λόγο να κάνει αναισθησία.

Μια ανώνυμη καταγγελία έγινε στα τέλη Απριλίου και οι εισαγγελείς απέκτησαν πρόσβαση στα μηνύματα στο WhatsApp, τα οποία – όπως λένε – αποκαλύπτουν πώς ο Mosca προσπάθησε να κάνει τις νοσοκόμες να συνωμοτήσουν μαζί του. Όταν έμαθε πως τον ερευνούσαν ζήτησε από νοσοκόμες «να συμφωνήσουν σε μια εκδοχή της ιστορίας που βολεύει».

Στα μηνύματα ανάμεσά τους οι νοσοκόμες έλεγαν: «Σου ζήτησε να χορηγήσεις τα φάρμακα χωρίς να τους διασωληνώσεις;», «δεν σκοτώνω ασθενείς επειδή αυτός θέλει να ελευθερώσει κρεβάτια» και «αυτό είναι τρελό».

Ο γιατρός φέρεται να ζητούσε από τους συναδέλφους του να βγαίνουν από το δωμάτιο όταν χορηγούσε τα φάρμακα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Κόσμος Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 3.Left Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής