E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ: Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία ασθενών με κορονοϊό για να «ελευθερώσει κρεβάτια»

Ο 47χρονος φέρεται να χορήγησε θανατηφόρες δόσεις αναισθητικού σε έναν 61χρονο και έναν 80χρονο

Δημοσίευση 26/1/2021 | 18:14

Σοκ: Γιατρός κατηγορείται για τη δολοφονία ασθενών με κορονοϊό για να «ελευθερώσει κρεβάτια»

Χειροπέδες πέρασαν οι Αρχές στην Ιταλία σε έναν γιατρό που κατηγορείται ότι δολοφόνησε δύο ανθρώπους σε θάλαμο ασθενών με κορονοϊό για να «ελευθερώσει κρεβάτια».

Ο 47χρονος Carlo Mosca φέρεται να χορήγησε θανατηφόρες δόσεις αναισθητικού στον 61χρονο Natale Bassi και στον 80χρονο Angelo Paletti σε νοσοκομείο της Λομβαρδίας τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς και όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Μηνύματα WhatsApp ανάμεσα στις νοσοκόμες αποκάλυψαν ότι οι ίδιες υποψιάζονταν τον «τρελό» Mosca ότι σκότωνε ασθενείς «για να ελευθερώσει κρεβάτια» στην πτέρυγα του νοσοκομείου της οποίας ήταν επικεφαλής.

Τρεις ακόμη θάνατοι ερευνώνται τώρα από την αστυνομία μετά τον ισχυρισμό ότι ο Mosca άλλαξε τα ιατρικά αρχεία των φερόμενων θυμάτων του για να καλύψει τα ίχνη του, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Mosca συνελήφθη και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στη Μάντοβα. Απορρίπτει τις κατηγορίες σε βάρος του κάνοντας λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς.


Ο γιατρός φέρεται να χορήγησε Succinylcholine και Propofol, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως αναισθητικά για ασθενείς με Covid-19 προκειμένου να διασωληνωθούν, αναφέρουν τα επίσημα έγγραφα για την υπόθεση.

Οι εισαγγελείς λένε πως οι ασθενείς δεν διασωληνώθηκαν ποτέ και πως ο Mosca δεν είχε κανένα λόγο να κάνει αναισθησία.

Μια ανώνυμη καταγγελία έγινε στα τέλη Απριλίου και οι εισαγγελείς απέκτησαν πρόσβαση στα μηνύματα στο WhatsApp, τα οποία – όπως λένε – αποκαλύπτουν πώς ο Mosca προσπάθησε να κάνει τις νοσοκόμες να συνωμοτήσουν μαζί του. Όταν έμαθε πως τον ερευνούσαν ζήτησε από νοσοκόμες «να συμφωνήσουν σε μια εκδοχή της ιστορίας που βολεύει».

Στα μηνύματα ανάμεσά τους οι νοσοκόμες έλεγαν: «Σου ζήτησε να χορηγήσεις τα φάρμακα χωρίς να τους διασωληνώσεις;», «δεν σκοτώνω ασθενείς επειδή αυτός θέλει να ελευθερώσει κρεβάτια» και «αυτό είναι τρελό».

Ο γιατρός φέρεται να ζητούσε από τους συναδέλφους του να βγαίνουν από το δωμάτιο όταν χορηγούσε τα φάρμακα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει