E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Σουηδία «παγώνει» τις πληρωμές για τα εμβόλια στη Pfizer και ζητά εξηγήσεις

Ζητεί διευκρινίσεις για τις δόσεις των φιαλιδίων

Δημοσίευση 26/1/2021 | 14:52

Η Σουηδία «παγώνει» τις πληρωμές για τα εμβόλια στη Pfizer και ζητά εξηγήσεις
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Η Σουηδία σταμάτησε τις πληρωμές για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Pfizer και ζητεί διευκρινίσεις για τις δόσεις που είναι διαθέσιμες σε κάθε φιαλίδιο. Αυτό γράφει σήμερα, Τρίτη (26/1) η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

Οι υγειονομικές αρχές της Σουηδίας ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που έχουν χρεωθεί μέχρι στιγμής στη χώρα. Ο φαρμακευτικός κολοσσός χρέωσε έξι δόσεις σε κάθε φιαλίδιο παρότι είχε συμφωνηθεί χρέωση για πέντε δόσεις. Η Σουηδία θέλει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Pfizer να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά το πόσες δόσεις περιέχονται σε κάθε φιαλίδιο.

“Ως τότε, είπαμε στην εταιρεία ότι θα πρέπει να περιμένουμε όσον αφορά τα τιμολόγια που είναι διαθέσιμα έως ότου λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με το τι εφαρμόζεται”, δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντερς Τέγκνελ στην Dagens Nyheter.

Η Pfizer Σουηδίας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters σχετικά με το δημοσίευμα αυτό, αλλά δήλωσε στην Dagens Nyheter ότι είχε χρεώσει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο.

Η ΕΕ και η Pfizer είχαν αρχικά συμφωνήσει ότι κάθε φιαλίδιο περιελάμβανε 5 δόσεις, αλλά αργότερα ανακαλύφθηκε ότι 6 δόσεις μπορούσαν να εξαχθούν αν χρησιμοποιείτο ειδική σύριγγα.

“Αυτό είναι απαράδεκτο. Αν μια χώρα έχει τη δυνατότητα να βγάλει μόνον πέντε δόσεις, έχει λάβει λιγότερες δόσεις στην ίδια τιμή”, δήλωσε ο συντονιστής του εμβολιασμού στην Σουηδία Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος 31.01.2026
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Πολιτισμός 31.01.2026
Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και ακούστηκε παντού, αναφέρει ο εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα

Καιρός 31.01.2026
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής

Ελλάδα 31.01.2026
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

Τούρκοι γεμίζουν λεωφορεία και έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν βασικά είδη διατροφής

Κόσμος 31.01.2026
Ο πληθωρισμός και η υποτίμηση της λίρας έχουν εκτοξεύσει της τιμές στην Τουρκία

Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε 33χρονος αθλητής κατά τη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Ελλάδα 31.01.2026
Μία τραγωδία χτύπησε τον ελληνικό αθλητισμό τις πρώτες ημέρες του 2026

Οπαδοί ΠΑΟΚ: Σήμερα η τελευταία πράξη του δράματος με το «αντίο» στα άλλα πέντε «αετόπουλα»

Ελλάδα 31.01.2026
Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο 28χρονος τραυματίας που χθες πήρε εξιτήριο από το «Παπαγεωργίου»

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ: Κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Καιρός 31.01.2026
Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Κεραμεικός: Παράτησε το όχημά του στις γραμμές του τρένου και έφυγε

Ελλάδα 31.01.2026
Για 1,5 ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία