E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Συγκλονίζει η κατάθεση της νεαρής

Πρόκληση από τον 38χρονο στα δικαστήρια

Δημοσίευση 26/1/2021 | 08:22

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Συγκλονίζει η κατάθεση της νεαρής

Ως μια υπόθεση με μεγάλο βάθος η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη και άλλων σημαντικών περιστατικών σeξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού, χαρακτηρίζουν πλέον δικαστικές πηγές τη δικογραφία που σχημάτισε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της από αθλητικό παράγοντα πριν από 23 χρόνια.

Οι αποκαλύψεις της Ολυμπιονίκη για τις οποίες η ίδια κατέθεσε και στον εισαγγελέα άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου και ήδη ότι η εισαγγελία ξετύλιξε το κουβάρι μιας ακόμη υπόθεσης βιασμού. Πρόκειται για την υπόθεση με την 21χρονη σήμερα αθλήτρια, η οποία κατά τη δικογραφία, κακοποιήθηκε από τον προπονητή της όταν ήταν μόλις 11 ετών. Στην εν λόγω υπόθεση, οι δικαστικές αρχές επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και αμέσως εξέδωσαν ένταλμα για την σύλληψη του 38χρονου πρώην πλέον προπονητή, στον οποίο απήγγειλαν βαρύτατες κατηγορίες για τον βιασμό της ανήλικης και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση αλλά και για αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.

Η νεαρή κοπέλα που είχε θάψει όλα όσα βίωσε στα χέρια του 38χρονου προπονητή αποφάσισε να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές όταν είδε την Σοφία Μπεκατώρου να βρίσκει τη δύναμη να μιλήσει για τον δικό της εφιάλτη. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας η αθλήτρια όταν έμαθε πως η Ολυμπιονίκης κατήγγειλε βιασμό της πριν από 23χρόνια από αθλητικό παράγοντα, την αναζήτησε και μέσω Facebook της έστειλε μήνυμα ζητώντας της να συναντηθούν. Οι δυο γυναίκες συναντήθηκαν και τότε η 21χρονη κοπέλα πήρε την απόφαση να καταθέσει και εκείνη. Στο μεταξύ η Σοφία Μπεκατώρου είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα για την περίπτωση της νεαρής γυναίκας.

Ο εισαγγελέας έχοντας πλέον στα χέρια του την κατάθεση της Ολυμπιονίκη κάλεσε αμέσως την αθλήτρια σε κατάθεση. Η κλήση ήταν για το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Η νεαρή γυναίκα μετέβη στο εισαγγελικό γραφείο, κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας και έδωσε στον εισαγγελέα Ν. Στεφανάτο μια κατάθεση – ποταμό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος πρώην προπονητής την απειλούσε, όπως απειλούσε και τα μέλη της οικογένειάς της. Της έλεγε πως θα τους σκοτώσει αν εκείνη καταγγείλει στις αρχές την σeξουαλική της κακοποίηση, όπως η ίδια η κοπέλα φέρεται να ανάφερε στην κατάθεσή της. Ακόμη, η νεαρή γυναίκα φέρεται να περιέγραψε αναλυτικά στον εισαγγελέα την σeξουαλική κακοποίηση την οποία είχε υποστεί από το προπονητή της.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 21χρονη αντέκρουσε σε κάθε τόνο τους προκλητικούς ισχυρισμούς του 38χρονου ότι υπήρξε «συναίνεση» εκ μέρους της και πως όλα συνέβησαν ενώ η ίδια ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία. Αρκεί να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από τον Όμιλο το 2013 και ενώ εκείνη ήταν μόλις 14 ετών.

Παρά τις απειλές όμως, η νεαρή γυναίκα αποφάσισε το 2013 μαζί με τους γονείς της κι έναν ακόμη αθλητικό παράγοντα να προσφύγουν στην Αστυνομία. Εκεί όμως ο διοικητής φέρεται να τους συνέστησε να μη μπουν στον «κυκεώνα» των μηνύσεων για να μην υποστεί εκ νέου ψυχική οδύνη η νεαρή κοπέλα. Το αποτέλεσμα ήταν πάντως ο κατηγορούμενος να απολυθεί από το Όμιλο και έκτοτε να εξαφανιστεί.

Πρόκληση από τον 38χρονο και στα δικαστήρια

Την ίδια ώρα, ο 38χρονος προπονητής που συνελήφθη μετά το ένταλμα που εξέδωσε ο αρμόδιος ανακριτής, οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί. Ζήτησε όμως και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη ώστε να προετοιμάσει την απολογία του. Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά προκλητικός προσερχόμενος στα δικαστήρια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων τους είπε να μεταφέρουν στον πατέρα της νεαρής γυναίκας να ψάξει να βρει τι γίνονταν μέσα στο σπίτι του. «Να πείτε στον πατέρα να ψάξει τι γίνεται μέσα στο σπίτι του» είπε χαρακτηριστικά συνεχίζοντας να επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα και την οικογένειά του.

Εξάλλου ο ίδιος μιλώντας στο protothema.gr είχε αναφέρει για τις αποτρόπαιες πράξεις που του καταλογίζονται: «Ξέρω ότι είναι σοβαρό, αλλά είναι όλο ψευδές. Υπήρχε συναίνεση και με τη μητέρα και με τη μικρή και δεν ήταν ούτε 11 ούτε 12…Ήταν πολύ μεγαλύτερη και πηγαίναμε για γάμο. Αυτά τα ξέρει καλά η κυρία αλλά δεν τα είπα τότε γιατί ο άνδρας της θα τη σκότωνε. Αυτό το παιχνίδι ήταν στημένο και το γνώριζε πάρα πολύ καλά η κυρία. Και η μικρή. Και το ήθελε ήταν 15 χρονών. Και ήταν στην επόμενη ομάδα όταν είχε πάει. Ούτε καν στη δικιά μου. Δεν πήγα με κανένα 11χρονο…».

Πλέον, η απολογία του 38χρονου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένων των δηλώσεων που ο ίδιος έχει κάνει και αν ενώπιον της Δικαιοσύνης θα εμείνει σε αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Κόσμος 07.01.2026
«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Ελλάδα 07.01.2026
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Ελλάδα 07.01.2026
Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Ελλάδα 07.01.2026
Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Ελλάδα 07.01.2026
Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος 07.01.2026
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος 07.01.2026
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα 07.01.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα 07.01.2026
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 07.01.2026
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος 07.01.2026
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική