E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Βγήκε η απόφαση ‑ Οι μισοί μένουν «εκτός»

Ήδη άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων - Για ποιους αυξάνεται το ελάχιστο ποσό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/1/2021 | 21:50

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Βγήκε η απόφαση ‑ Οι μισοί μένουν «εκτός»

Έως τις 2 Φεβρουαρίου καλούνται οι επαγγελματίες που υπέβαλαν αίτηση στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 να κάνουν τις οριστικές αιτήσεις για να εισπράξουν την νέα οικονομική ενίσχυση.

Δημοσιεύτικε η υπουργική απόφαση σε ΦΕΚ, ορίζοντας τις προυποθέσεις και τους όρους ενίσχυσης. Ήδη άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων.

Ωστόσο, από τους 730.000 αιτούντες, οι μισοί θα μείνουν χωρίς οικονομική ενίσχυση καθώς εμφανίζονται να μην πληρούν το βασικό κριτήριο της μείωσης εσόδων στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

Η απόφαση ορίζει ως ανώτατο ποσό επιδότησης τα 100.000 ευρώ ενώ:

  • Επαγγελματίες χωρίς προσωπικό θα λαμβάνουν κατ’ ελάχιστον 1.000 ευρώ
  • Ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν παραμείνει κλειστές και μετά τις 15 Ιανουαρίου (ενσωματώνεται σχετικός κατάλογος με ΚΑΔ στην απόφαση στους οποίους περιλαμνβάνονται τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια κλπ) θα λαμβάνουν ελάχιστο ποσό 2000 ευρώ αν απασχολούν από 1 έως 5 εργαζόμενους, ή 4.000 ευρώ αν απασχολούν πάνω από 5 εργαζόμενους.

Η απόφαση περιλαμβάνει και έναν «κόφτη» για τους επαγγελματίες που θα θελήσουν να εμφανίσουν αρνητικό τζίρο με στόχο να διασφαλίσουν την απαιτούμενη μείωση εσόδων η οποία για μια ακόμη φορά ορίζεται στο 20% (αν και υπήρχε σενάριο για διαφοροποίηση του συγκεκριμένου κριτηρίου, τελικώς επιλέχθηκε και πάλι το 20%).

Όποιος επαγγελματίας εμφανίσει αρνητικό τζίρο, για τον συγκεκριμένο μήνα θα ορίζεται ότι ο τζίρος είναι τελικός μηδενικός.

Όσοι λάβουν την σχετική ενίσχυση, θα υποχρεωθούν να διατηρήσουν αμείωτο το προσωπικό τους μέχρι και το τέλος Ιουνίου. Το ποσό της 4ης επιστρεπτέας προκαταβολής θα αφαιρεί από το ποσό που θα βγάζει ο μαθηματικός τύπος στο πλαίσιο της 5ης επιστρεπτέας προκαταβολής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν ήδη από σήμερα στην σελίδα https://www.aade.gr/mybusinesssupport για να δουν εάν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση με βάση τα στοιχεία που είχαν καταθέσει στη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Η δασκάλα χαστούκισε τον 8χρονο αυτιστικό μαθητή, επειδή «την ενόχλησε ο θόρυβος»

Ελλάδα Χτες
Η εκπαιδευτικός χαστούκισε τον μαθητή τρεις φορές, επειδή την ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε ενώ έπαιζε

Κρήτη: Συγκλονίζει η αδερφή του δασκάλου ‑ Ένιωσα ότι ο αδερφός μου είναι νεκρός`

Ελλάδα Χτες
Η αιτία θανάτου του 28χρονου Θοδωρή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η αφρικανική σκόνη θα «πνίξει» την χώρα το Σαββατοκύριακο – Οι «κόκκινες» περιοχές

Καιρός Χτες
Την Κυριακή θα κορυφωθεί το φαινόμενο ενώ οι λασποβροχές αναμένεται να χτυπήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας

Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες σχεδιάζουν να παραμείνουν στο κέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με πολύωρη κινητοποίηση μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με πρόθεση να αποχωρήσουν οργανωμένα το Σάββατο

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ξέμεινε από προφυλακτικά το Ολυμπιακό Χωριό

Κόσμος Χτες
Σε δύσκολη θέση βρέθηκαν οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Χάος σε πτήση από Τουρκία για Μάντσεστερ με αίμα και... δόντια στο πάτωμα, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Έγινε αναγκαστική προσγείωση στο Βέλγιο και η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα

Σπάνιο ψάρι ξεβράστηκε σε παραλία της Σικελίας, δείτε φωτογραφίες

Κόσμος Χτες
Το συγκεκριμένο είδος - Lophotus lacepede- ανήκει στα μεσοπελαγικά ψάρια και ζει σε βάθη από 200 έως 1.000 μέτρα

Παγκράτι: Ανδρας που οδηγούσε πατίνι έπεσε και έχασε την ζωή του

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έσπευσαν διασώστες του ΕΚΑΒ

Κορυδαλλός: Ανεβάζει και κατεβάζει ρολά στην εκκλησία ο ιερέας

Ελλάδα Χτες
«Κρίναμε πως αυτή είναι η μόνη λύση»

Τσικνοπέμπτη: Απέραντος σκουπιδότοπος η Θεσσαλονίκη μετά τα γλέντια ‑ Μάζεψαν πάνω από 15 τόνους απορρίμματα

Ελλάδα Χτες
Σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο μετατράπηκαν οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τα υπαίθρια πάρτι που στήθηκαν στην πόλη για την Τσικνοπέμπτη.