E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοφία Μπεκατώρου: «Τον είχα σαν πατέρα, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη»

Τι είπε η Ολυμπιονίκης στην πρώτη κατάθεσή της τον Νοέμβριο

Δημοσίευση 24/1/2021 | 13:26

Σοφία Μπεκατώρου: «Τον είχα σαν πατέρα, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη»

«Αηδιασμένο, ανήμπορο και ένοχο» περιγράφει τον εαυτό της η Σοφία Μπεκατώρου στην πρώτη κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2020 για το βιασμό που υπέστη το 1998 από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.   

Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας μετά από παραγγελία του αθλητικού Εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.   

Αποσπάσματα από τα όσα κατέθεσε εκείνη την ημέρα η Σοφία Μπεκατώρου δημοσιεύει η εφημερίδα Real News.     

Η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου

«Μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι δεν θα γίνει τίποτα. Στο δωμάτιο έγινε πιο φορτικός, με αποκορύφωμα τη σeξουαλική αποπλάνηση. Δυστυχώς, δεν αντιστάθηκα, διότι ένιωθα ότι είναι κάποιος που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μου και το όνειρό μου, που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϊ, ενώ ήλπιζα ότι θα σταματήσει από μόνος του.   

Επέστρεψα στο δωμάτιο μου, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως ένας άνθρωπος που τον είχα σαν πατέρα μου εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν ανέφερα τίποτα σε κανένα μέλος της ομάδας από ντροπή, νιώθοντας ένοχη που δεν είχα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο. 

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το ανέφερα στον σύντροφο μου, ο οποίος ήθελε να του επιτεθεί και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο του ζήτησα να μην αντιδράσει, γιατί στην ομοσπονδία δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να εξελιχθεί αν δεν ήταν συμβατός με την πολιτική τους.   

Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θεσμική θέση στην ομοσπονδία και επειδή θα ήθελα να προστατέψω άλλες κοπέλες, αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: 600.000 πέρλες και 100.000 άνθη σε Επιτάφιο «κέντημα»

Ελλάδα 10.04.2026
Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Συνελήφθη εγγονή πασίγνωστου πολιτικού για κατοχή ναρκωτικών

Ελλάδα 10.04.2026
Μαζί της συνελήφθη και ακόμη ένα άτομο

Viral η Καναδή βουλευτής που κατήγγειλε τη «σφαγή της MMIWG2SLGBTQQIA+»: Τι σημαίνει ο όρος που χρησιμοποίησε

Κόσμος 10.04.2026
«Είναι τόσο σοβαρή και δεν έχει καμία αυτογνωσία για το πόσο γελοία ακούγεται» έγραψαν για την Λία Γκάζαν

Κρούσμα μηνιγγίτιδας στο ΑΠΘ: Αποσωληνώθηκε ο 19χρονος φοιτητής, βρίσκεται εκτός κινδύνου

Ελλάδα 10.04.2026
Ο 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ, που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό ατύχημα, έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα: Πού σημειώνονται καθυστερήσεις

Ελλάδα 10.04.2026
Αυξημένη είναι η κίνηση σε Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας

«Tο όπλο που ονειρεύονται οι χάκερ»: Το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic

Tech + Science 10.04.2026
Είναι τόσο ισχυρό, ώστε θεωρείται επικίνδυνο

Αλλάζει το συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη: Το σχέδιο της Κομισιόν και το νέο μοντέλο που θα εφαρμόσει

Οικονομία 10.04.2026
Έτοιμη να αλλάξει πλήρως τον τρόπο συνταξιοδότησης η Ευρώπη - Τι θα συμβεί στα επιδόματα

Πέθανε ο Afrika Bambaataa ‑ Ήταν πρωτοπόρος του hip hop

Κόσμος 10.04.2026
Ο εμβληματικός μουσικός έδινε μάχη με τον καρκίνο

«Αποζημιώσεις για το αίμα που χύθηκε» απαιτεί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ από ΗΠΑ και Ισραήλ

Κόσμος 10.04.2026
Κατηγορεί τις δύο χώρες ως «εγκληματίες» που θα πληρώσουν

«Κλείδωσε»: Αυτός θα είναι ο καιρός του Πάσχα ‑ Πού θα βρέχει

Καιρός 10.04.2026
Επιτάφιος χωρίς βροχές και Ανάσταση με μπουφάν