E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοφία Μπεκατώρου: «Τον είχα σαν πατέρα, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη»

Τι είπε η Ολυμπιονίκης στην πρώτη κατάθεσή της τον Νοέμβριο

Δημοσίευση 24/1/2021 | 13:26

Σοφία Μπεκατώρου: «Τον είχα σαν πατέρα, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη»

«Αηδιασμένο, ανήμπορο και ένοχο» περιγράφει τον εαυτό της η Σοφία Μπεκατώρου στην πρώτη κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2020 για το βιασμό που υπέστη το 1998 από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.   

Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας μετά από παραγγελία του αθλητικού Εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.   

Αποσπάσματα από τα όσα κατέθεσε εκείνη την ημέρα η Σοφία Μπεκατώρου δημοσιεύει η εφημερίδα Real News.     

Η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου

«Μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι δεν θα γίνει τίποτα. Στο δωμάτιο έγινε πιο φορτικός, με αποκορύφωμα τη σeξουαλική αποπλάνηση. Δυστυχώς, δεν αντιστάθηκα, διότι ένιωθα ότι είναι κάποιος που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μου και το όνειρό μου, που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϊ, ενώ ήλπιζα ότι θα σταματήσει από μόνος του.   

Επέστρεψα στο δωμάτιο μου, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως ένας άνθρωπος που τον είχα σαν πατέρα μου εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν ανέφερα τίποτα σε κανένα μέλος της ομάδας από ντροπή, νιώθοντας ένοχη που δεν είχα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο. 

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το ανέφερα στον σύντροφο μου, ο οποίος ήθελε να του επιτεθεί και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο του ζήτησα να μην αντιδράσει, γιατί στην ομοσπονδία δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να εξελιχθεί αν δεν ήταν συμβατός με την πολιτική τους.   

Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θεσμική θέση στην ομοσπονδία και επειδή θα ήθελα να προστατέψω άλλες κοπέλες, αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Καιρός Χτες
Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

Μαγειρίας για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τη Ferrari την πήραμε από αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου»

Ελλάδα Χτες
Ο Χρήστος Μαγειρίας στάθηκε και στα τυχερά δελτία που κέρδισε - Έκανε λόγο πως πήρε το «πολύ 25 χιλιάρικα»

Eurovision 2026: Το Ισραήλ παραμένει στον διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision Χτες
Αρκετές χώρες θα μποϊκοτάρουν

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Ελλάδα Χτες
Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Ελλάδα Χτες
Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι»

Κόσμος Χτες
«Με βίαζαν, με βασάνιζαν και με κρέμασαν από το ταβάνι» - Ακαδημαϊκός περιγράφει τις 903 ημέρες αιχμαλωσίας στο Ιράκ

Συγκλονιστικές εικόνες, η ΕΜΑΚ διέσωσε οικογένεια από πλημμυρισμένο δρόμο στη Λακωνία

Ελλάδα Χτες
Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμών σε Λακωνία και Δήμο Ανατολικής Μάνης