E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοφία Μπεκατώρου: «Τον είχα σαν πατέρα, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη»

Τι είπε η Ολυμπιονίκης στην πρώτη κατάθεσή της τον Νοέμβριο

Δημοσίευση 24/1/2021 | 13:26

Σοφία Μπεκατώρου: «Τον είχα σαν πατέρα, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη»

«Αηδιασμένο, ανήμπορο και ένοχο» περιγράφει τον εαυτό της η Σοφία Μπεκατώρου στην πρώτη κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2020 για το βιασμό που υπέστη το 1998 από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.   

Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας μετά από παραγγελία του αθλητικού Εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.   

Αποσπάσματα από τα όσα κατέθεσε εκείνη την ημέρα η Σοφία Μπεκατώρου δημοσιεύει η εφημερίδα Real News.     

Η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου

«Μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι δεν θα γίνει τίποτα. Στο δωμάτιο έγινε πιο φορτικός, με αποκορύφωμα τη σeξουαλική αποπλάνηση. Δυστυχώς, δεν αντιστάθηκα, διότι ένιωθα ότι είναι κάποιος που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μου και το όνειρό μου, που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϊ, ενώ ήλπιζα ότι θα σταματήσει από μόνος του.   

Επέστρεψα στο δωμάτιο μου, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως ένας άνθρωπος που τον είχα σαν πατέρα μου εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν ανέφερα τίποτα σε κανένα μέλος της ομάδας από ντροπή, νιώθοντας ένοχη που δεν είχα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο. 

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το ανέφερα στον σύντροφο μου, ο οποίος ήθελε να του επιτεθεί και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο του ζήτησα να μην αντιδράσει, γιατί στην ομοσπονδία δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να εξελιχθεί αν δεν ήταν συμβατός με την πολιτική τους.   

Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θεσμική θέση στην ομοσπονδία και επειδή θα ήθελα να προστατέψω άλλες κοπέλες, αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπερχείλισε ο Πηνειός έξω από τη Λάρισα: Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις ‑ Βίντεο

Ελλάδα 02.02.2026
Οι έντονες βροχοπτώσεις αύξησαν τη στάθμη του μεγαλύτερου ποταμού της Θεσσαλίας

Ιράν: Συνελήφθη ο σεναριογράφος του πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» ‑ Έχει προταθεί για Όσκαρ

Κόσμος 02.02.2026
Ο Μεχντί Μαχμουντιάν, σεναριογράφος του υποψήφιου για Όσκαρ πολιτικού θρίλερ «Ένα απλό ατύχημα» («It Was Just an Accident»), συνελήφθη στο Ιράν

Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ ‑ Ο Δήμος που το χορηγεί

Οικονομία 02.02.2026
Η «απάντηση» του δήμου Θέρμου στην υπογεννητικότητα - Αναλυτικά τα ποσά ανά παιδί

Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα ‑ Η ημερομηνία που θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Οικονομία 02.02.2026
Για το 2026 το επίδομα παιδιού θα καταβληθεί σε έξι διμηνιαίες δόσεις - Πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση

Ο Ρουβίκωνας παράδεχεται ότι τα έσπασε σε λάθος εταιρεία: «Θα αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές»

Ελλάδα 02.02.2026
Απάντηση του Ρουβίκωνα για την πρωινή λάθος επιδρομή σε εταιρία νομίζοντας πως είναι τα γραφεία της «Βιολάντα» - «Εμείς τις ευθύνες μας τις αναλαμβάνουμε»

Νέα μεγάλη απάτη με SMS δήθεν από τα «ΕΛΤΑ» ‑ Τι αναφέρει

Ελλάδα 02.02.2026
Οι επιτήδειοι παραμονεύουν

Η Μόσχα πιέζει τον Τραμπ: Θέλει το κομμάτι του Ντονέτσκ που έχουν ακόμα οι Ουκρανοί για να τελειώσει τον πόλεμο

Κόσμος 02.02.2026
Οι προτάσεις που έχουν ρίξει στο τραπέζι ΗΠΑ και Ουκρανία δεν «ψήνουν» τη Μόσχα

Τι σημαίνει για τη Γάζα και την εκεχειρία με το Ισραήλ το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα μετά από δυο χρόνια

Κόσμος 02.02.2026
Το πέρασμα μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου είχε μείνει σχεδόν κλειστό από τον Μάιο του 2024

Αίγινα: Ακατάλληλο για όλες τις χρήσεις το νερό στο νησί

Ελλάδα 02.02.2026
Τι έδειξαν οι αναλύσεις, πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Γιατί σταμάτησαν οι έρευνες στη «Βιολάντα»: «Κίνδυνος νέας έκρηξης με πολλά θύματα

Ελλάδα 02.02.2026
«Οι δεξαμενές δεν ήταν αδειοδοτημένες και δεν λειτουργούσαν σύμφωνα με τον κανονισμό των υγραερίων»