E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοφία Μπεκατώρου: «Τον είχα σαν πατέρα, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη»

Τι είπε η Ολυμπιονίκης στην πρώτη κατάθεσή της τον Νοέμβριο

Δημοσίευση 24/1/2021 | 13:26

Σοφία Μπεκατώρου: «Τον είχα σαν πατέρα, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη»

«Αηδιασμένο, ανήμπορο και ένοχο» περιγράφει τον εαυτό της η Σοφία Μπεκατώρου στην πρώτη κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2020 για το βιασμό που υπέστη το 1998 από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.   

Η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοϊας κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας μετά από παραγγελία του αθλητικού Εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.   

Αποσπάσματα από τα όσα κατέθεσε εκείνη την ημέρα η Σοφία Μπεκατώρου δημοσιεύει η εφημερίδα Real News.     

Η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου

«Μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι δεν θα γίνει τίποτα. Στο δωμάτιο έγινε πιο φορτικός, με αποκορύφωμα τη σeξουαλική αποπλάνηση. Δυστυχώς, δεν αντιστάθηκα, διότι ένιωθα ότι είναι κάποιος που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μου και το όνειρό μου, που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϊ, ενώ ήλπιζα ότι θα σταματήσει από μόνος του.   

Επέστρεψα στο δωμάτιο μου, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πως ένας άνθρωπος που τον είχα σαν πατέρα μου εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν ανέφερα τίποτα σε κανένα μέλος της ομάδας από ντροπή, νιώθοντας ένοχη που δεν είχα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο. 

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το ανέφερα στον σύντροφο μου, ο οποίος ήθελε να του επιτεθεί και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο του ζήτησα να μην αντιδράσει, γιατί στην ομοσπονδία δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να εξελιχθεί αν δεν ήταν συμβατός με την πολιτική τους.   

Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θεσμική θέση στην ομοσπονδία και επειδή θα ήθελα να προστατέψω άλλες κοπέλες, αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόσα δισεκατομμύρια θα δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία, αν εγκριθεί το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ελλάδα Χτες
Η Κομισιόν παρουσίασε τα συνολικά ποσά στους διπλωμάτες

Αγρότης κατά αστυνομικού με την... κατσούνα ‑ Η φωτογραφία από τα Χανιά που έγινε viral

Ελλάδα Χτες
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Χανίων

Χολαργός: Επίθεση με επτά μαχαιριές σε 14χρονο ‑ Είχε κλείσει ραντεβού με μία 20χρονη

Ελλάδα Χτες
Είχε κλείσει ραντεβού με νεαρό κορίτσι και του έστησαν καρτέρι

Λάρισα: Σκληραίνουν και άλλο τη στάση τους αγρότες ‑Κλειστές οι παρακαμπτήριες στη Νίκαια

Ελλάδα Χτες
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες στη Νίκαια Λάρισας

Πολάκης προς Μητσοτάκη: Πλήρωσε τους αγρότες και προκήρυξε εκλογές!

Ελλάδα Χτες
Σε πιο επιθετική «γραμμή» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω νέας κρίσης εσωστρέφειας σε όλη την κεντροαριστερά

Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησε» το Αομόρι και το Χοκαίντο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ

Κόσμος Χτες
Τρομακτικός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Καματερό: Ανδρας κυνηγούσε μαθήτριες με την απειλή μαχαιριού για 20 ολόκληρα λεπτά

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος τις κυνηγούσε με μαχαίρι μήκους 22,5 εκατοστών με στόχο να τις παρενοχλήσει

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας

Ελλάδα Χτες
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν