E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη Βρετανία: Εντοπίστηκαν 77 κρούσματα της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής

Βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση

Δημοσίευση 24/1/2021 | 13:02

Μεγάλη Βρετανία: Εντοπίστηκαν 77 κρούσματα της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής

Η Μεγάλη Βρετανία έχει καταγράψει 77 κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική, τα οποία συνδέονται όλα με ταξίδια από τη Νότια Αφρική και βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Στη χώρα έχει καταγραφεί επίσης ένας πολύ μικρός αριθμός κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Βραζιλία, 9 βάσει της πιο πρόσφατης καταμέτρησης, πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι και αυτά βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.

«Υπάρχουν 77 γνωστά κρούσματα του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC.

«Αυτά βρίσκονται υπό πολύ στενή παρακολούθηση και έχουμε ενισχύσει την ιχνηλάτηση των επαφών για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε την εξάπλωσή τους», σημείωσε, προσθέτοντας σχετικά με όλα τα γνωστά κρούσματα ότι πρόκειται για ανθρώπους που ταξίδεψαν από την Νότια Αφρική ή ήρθαν σε επαφή με κάποιον άλλο που είχε ταξιδέψει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε παράλληλα στο Sky News ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας σημείωσε ότι η χώρα έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά της προτού μπορέσει να χαλαρώσει το εθνικό λοκντάουν που έχει επιβάλλει παρά τις ενδείξεις ότι οι περιορισμοί μειώνουν το ποσοστό των κρουσμάτων.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι το λοκντάουν αρχίζει να οδηγεί σε μείωση των κρουσμάτων. Ωστόσο ακόμη έχουμε μπροστά μας μακρύ δρόμο έως ότου θα έχουν μειωθεί αρκετά διότι το ποσοστό των κρουσμάτων είναι απίστευτα υψηλό και μπορείτε να δείτε την πίεση που ασκείται στην Υπηρεσία Εθνικής Υγείας (NHS)», σημείωσε.

Κατά την ίδια συνέντευξη στο Sky News ο Χάνκοκ σημείωσε επίσης ότι ελπίζει πως τα σχολεία, τα οποία έχουν κλείσει για τους περισσότερους μαθητές από τις 5 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του εθνικού lockdown που έχει επιβληθεί, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν ως το Πάσχα, στις αρχές Απριλίου, αλλά αυτό, τόνισε, θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία για την COVID-19.

«Το ελπίζω», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν τα σχολεία θα έχουν ανοίξει ως το Πάσχα.

«Αλλά (…) θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα, θα πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα του προγράμματος εμβολιασμού (…) Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα διασφαλίσει πως τα σχολεία θα λάβουν ενημέρωση για την επαναλειτουργία τους δύο εβδομάδες προτού ξανανοίξουν και δεν γνωρίζω αν θα γίνει πριν από τότε», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο πιο απρόσμενο μέρος της Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η παγκόσμια εξάπλωση της γρίπης των πτηνών έχει ήδη προκαλέσει ευρεία ανησυχία μεταξύ κυβερνήσεων και παραγωγών πουλερικών

Le Monde: «Παράθυρο» επιστροφής θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο ανοίγει νέα γαλλική νομοθεσία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα γαλλική νομοθεσία επιτρέπεται η επιστροφή θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Λούβρο, υποστηρίζει σε άρθρο της στη Monde η δικηγόρος Κατερίνα Τιτή

Πάτρα: «Φώναζα `πάρτε τα λεφτά και αφήστε μου τα χαρτιά`» λέει η αθλήτρια Ανδριάνα Φωτακοπούλου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Και ενώ πήγαινα προς τον καταυλισμό, σταματώ. Μπροστά μου βλέπω 50 – 60 Ρομά και λέω ‘ώπα, δεν θα σε βρούνε ποτέ εδώ’» περιγράφει η πρώην πρωταθλήτρια στίβου

«Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Ασχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

Κόσμος Χτες
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

Tech + Science Χτες
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Ελλάδα Χτες
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left Χτες
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»