E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μεγάλη Βρετανία: Εντοπίστηκαν 77 κρούσματα της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής

Βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση

Δημοσίευση 24/1/2021 | 13:02

Μεγάλη Βρετανία: Εντοπίστηκαν 77 κρούσματα της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής

Η Μεγάλη Βρετανία έχει καταγράψει 77 κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική, τα οποία συνδέονται όλα με ταξίδια από τη Νότια Αφρική και βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Στη χώρα έχει καταγραφεί επίσης ένας πολύ μικρός αριθμός κρουσμάτων του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Βραζιλία, 9 βάσει της πιο πρόσφατης καταμέτρησης, πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι και αυτά βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.

«Υπάρχουν 77 γνωστά κρούσματα του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC.

«Αυτά βρίσκονται υπό πολύ στενή παρακολούθηση και έχουμε ενισχύσει την ιχνηλάτηση των επαφών για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε την εξάπλωσή τους», σημείωσε, προσθέτοντας σχετικά με όλα τα γνωστά κρούσματα ότι πρόκειται για ανθρώπους που ταξίδεψαν από την Νότια Αφρική ή ήρθαν σε επαφή με κάποιον άλλο που είχε ταξιδέψει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε παράλληλα στο Sky News ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας σημείωσε ότι η χώρα έχει ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά της προτού μπορέσει να χαλαρώσει το εθνικό λοκντάουν που έχει επιβάλλει παρά τις ενδείξεις ότι οι περιορισμοί μειώνουν το ποσοστό των κρουσμάτων.

«Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι το λοκντάουν αρχίζει να οδηγεί σε μείωση των κρουσμάτων. Ωστόσο ακόμη έχουμε μπροστά μας μακρύ δρόμο έως ότου θα έχουν μειωθεί αρκετά διότι το ποσοστό των κρουσμάτων είναι απίστευτα υψηλό και μπορείτε να δείτε την πίεση που ασκείται στην Υπηρεσία Εθνικής Υγείας (NHS)», σημείωσε.

Κατά την ίδια συνέντευξη στο Sky News ο Χάνκοκ σημείωσε επίσης ότι ελπίζει πως τα σχολεία, τα οποία έχουν κλείσει για τους περισσότερους μαθητές από τις 5 Ιανουαρίου στο πλαίσιο του εθνικού lockdown που έχει επιβληθεί, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν ως το Πάσχα, στις αρχές Απριλίου, αλλά αυτό, τόνισε, θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία για την COVID-19.

«Το ελπίζω», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν τα σχολεία θα έχουν ανοίξει ως το Πάσχα.

«Αλλά (…) θα πρέπει να δούμε τα δεδομένα, θα πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα του προγράμματος εμβολιασμού (…) Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα διασφαλίσει πως τα σχολεία θα λάβουν ενημέρωση για την επαναλειτουργία τους δύο εβδομάδες προτού ξανανοίξουν και δεν γνωρίζω αν θα γίνει πριν από τότε», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος Χτες
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος Χτες
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος Χτες
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science Χτες
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα Χτες
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό