E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακλαμανάκης: Τρομοκρατία Βόρειας Κορέας στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

O Ολυμπιονίκης αποκάλυψε ότι στο παρελθόν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του

Δημοσίευση 24/1/2021 | 12:19

Κακλαμανάκης: Τρομοκρατία Βόρειας Κορέας στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Για «καθεστώς τρομοκρατίας» που παραπέμπει στη «Βόρεια Κορέα» έκανε λόγο ο Νίκος Κακλαμανάκης, μιλώντας για όσα γίνονται στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εδώ και δεκαετίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ολυμπιονίκης αποκάλυψε ότι στο παρελθόν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, τονίζοντας ότι θα αποκαλυφθεί άμεσα ο άνθρωπος από την ομοσπονδία που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

«Το ‘99, όταν απειλήθηκε η ζωή μου, είχα φθάσει πολύ κοντά με δηλώσεις μου για την κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού και όταν μπήκα στο “ψητό” να καταγγέλλω πράγματα με όνομα και στοιχεία, με πλησίασαν για να πνίξουν την αλήθεια μου, απειλώντας τη ζωή μου, άνθρωπος στον στενό κύκλο της Ομοσπονδίας. Θα αποκαλυφθεί άμεσα, και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει απειληθεί η ζωή μου, έχει και πρόσφατα για θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία, άλλου χαρακτήρα, όχι οικονομικής φύσεως, και έγινε συγκεκριμένα 4/8/2018» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε τις υπεύθυνες δηλώσεις καθεστώς προληπτικής λογοκρισίας, με πειθαρχικά, στέρηση νομίμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των αθλητών, όπως η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και καθεστώς τρομοκρατίας. «Ένα παιδί αυτό το οδηγεί σε αφανισμό, πρόκειται για καθεστώς τρομοκρατίας, σκίζει το όνειρό του, το πετάει στα σκουπίδια… Η υπεύθυνη δήλωση ήταν προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα» κατήγγειλε.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης δήλωσε ότι ο λόγος που κατέθεσε στη Βουλή ήταν, πέραν των καταγγελιών για σeξουαλική κακοποίηση, η διαχρονική ψυχική και συναισθηματική κακοποίηση, με τελεσίγραφα, καταστρατήγηση νομίμων δικαιωμάτων και με υπεύθυνες δηλώσεις που παραπέμπουν σε καθεστώς Βόρειας Κορέας.

Ο χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης μίλησε ακόμα για 30 χρόνια κατάχρησης εξουσίας, διαφθορά και διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην Ομοσπονδία. «Η σeξουαλική κακοποίηση ήταν το αποτέλεσμα της εξουσιοκρατίας και των εξαρτητικών σχέσεων που υπήρχαν, και από πάνω και από μέσα στο χώρο της ιστιοπλοΐας, και διαιωνιστήκαν. Λυπάμαι που επέλεξε το ΔΣ την οδό της αγωγής εναντίον μου, αντί να με καλέσει να δει τι στοιχεία έχω, καλό είναι να οδηγήσει η επιθετικότητα σε κάθαρση» επισήμανε.

Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος για φαινόμενα δημοσίου χρήματος υπεξαιρέσεων. Υπάρχει, ανέφερε, ασυμβίβαστο για μελή του ΔΣ, δεν υπάρχει βιβλίο απογράφης υλικού, υπάρχουν παράνομες προσλήψεις στο δημόσιο, υπάρχει πριμ προπονητή που εδόθη σε τεχνικό σύμβουλο ο οποίος δεν έχει ιδιότητα του προπονητή. «Πρόκειται για κρυφά σημεία που έχω ζητήσει από εξώδικο για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και δεν τα δίνουν». «Όταν απειλεί και τρομοκρατεί τους γύρω να μη μιλήσουν από Ομοσπονδία και κατάλαβα ότι είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα και πολύ μεγαλύτερο το θέμα απ’ ό,τι νόμιζα» σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος 24.02.2026
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος 24.02.2026
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα 24.02.2026
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 24.02.2026
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος 24.02.2026
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα 24.02.2026
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα 24.02.2026
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος 24.02.2026
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα 24.02.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα 24.02.2026
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος 24.02.2026
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Ελλάδα 24.02.2026
Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο