E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποζημιώσεις ενοικίων: Οι λάθος καταχωρίσεις στο Taxisnet που εμποδίζουν τις πληρωμές

Προσοχή στους δικαιούχους τους τραπεζικού λογαριασμού και στην ημερομηνία καταβολής ενοικίου

Δημοσίευση 22/1/2021 | 10:42

Αποζημιώσεις ενοικίων: Οι λάθος καταχωρίσεις στο Taxisnet που εμποδίζουν τις πληρωμές

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που περίμεναν να πάρουν την περασμένη Δευτέρα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου τελικά απογοητεύτηκαν γιατί δεν είδαν να μπαίνουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους παρά το γεγονός ότι είχαν δηλώσει στο σύστημα του TAXISNET το IBAN τραπεζικού λογαριασμού τους και είχαν συμπληρώσει σωστά την δήλωση COVID.

Ενώ δηλαδή είναι τυπικά καλυμμένοι με τις υποχρεώσεις τους η ΑΑΔΕ δεν μπόρεσε το να τους πληρώσει για τον εξής απλό λόγο: στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στο taxisnet ο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν εμφανίζεται ως κύριος δικαιούχος αλλά ως συνδικαιούχος. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η ΑΑΔΕ οι πληρωμές, επιστροφές φόρων κλπ γίνονται μόνο σε τραπεζικούς λογαριασμούς όπου ο ωφελούμενος εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος. Ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν στην προσωπική του σελίδα στο TAXISNET ότι πρώτον, είναι σωστά καταχωρισμένος ο αριθμός του IBAN και δεύτερον, ότις τραπεζικό λογαριασμό εμφανίζονται ως κύριοι δικαιούχοι.

Υπήρξαν όμως και πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων όπου περίμεναν ένα συγκεκριμένο ποσό για αποζημίωσης (δηλαδή το 50% της ζημιάς που υπέστησαν) αλλά τα χρήματα που μπήκαν ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που περίμεναν. Γιατί συνέβη αυτό; Σε πολλές περιπτώσεις περιπτώσεις είχαν συμφωνηθεί και δηλωθεί, στις δηλώσεις μισθώσεων, ημερομηνίες είσπραξης των κανονικών μισθωμάτων από τους ενοικιαστές στο μέσο κάθε μήνα. Π.χ. αντί για την 1η εκάστου μηνός είχε δηλωθεί η 15η ως ημέρα είσπραξης του ενοικίου, οπότε το σύστημα TAXISNET, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων COVID, φαίνεται ότι έλαβε υπόψη ως βάση υπολογισμού της εισοδηματικής απώλειας και της καταβλητέας αποζημίωσης όχι το μηνιαίο ποσό του ενοικίου αλλά το ήμισυ του ποσού αυτού, με αποτέλεσμα και η αποζημίωση να προκύψει αντιστοίχως μισή!

Σε κάθε περίπτωση, πληρωμές για τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα γίνουν και μέσα στο Φεβρουάριο ενώ στόχος είναι στα μέσα του επόμενου μήνα να καταβληθούν και αποζημιώσεις για τα κουρέματα που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο πρώτο γύρο πληρωμών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 15,3 εκατ ευρώ σε περισσότερους από 137.000 ιδιοκτήτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Ελλάδα 11.04.2026
Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Πάσχα 11.04.2026
Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Κόσμος 11.04.2026
Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα 11.04.2026
Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα 11.04.2026
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση