E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποζημιώσεις ενοικίων: Οι λάθος καταχωρίσεις στο Taxisnet που εμποδίζουν τις πληρωμές

Προσοχή στους δικαιούχους τους τραπεζικού λογαριασμού και στην ημερομηνία καταβολής ενοικίου

Δημοσίευση 22/1/2021 | 10:42

Αποζημιώσεις ενοικίων: Οι λάθος καταχωρίσεις στο Taxisnet που εμποδίζουν τις πληρωμές

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που περίμεναν να πάρουν την περασμένη Δευτέρα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου τελικά απογοητεύτηκαν γιατί δεν είδαν να μπαίνουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους παρά το γεγονός ότι είχαν δηλώσει στο σύστημα του TAXISNET το IBAN τραπεζικού λογαριασμού τους και είχαν συμπληρώσει σωστά την δήλωση COVID.

Ενώ δηλαδή είναι τυπικά καλυμμένοι με τις υποχρεώσεις τους η ΑΑΔΕ δεν μπόρεσε το να τους πληρώσει για τον εξής απλό λόγο: στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στο taxisnet ο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν εμφανίζεται ως κύριος δικαιούχος αλλά ως συνδικαιούχος. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η ΑΑΔΕ οι πληρωμές, επιστροφές φόρων κλπ γίνονται μόνο σε τραπεζικούς λογαριασμούς όπου ο ωφελούμενος εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος. Ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν στην προσωπική του σελίδα στο TAXISNET ότι πρώτον, είναι σωστά καταχωρισμένος ο αριθμός του IBAN και δεύτερον, ότις τραπεζικό λογαριασμό εμφανίζονται ως κύριοι δικαιούχοι.

Υπήρξαν όμως και πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων όπου περίμεναν ένα συγκεκριμένο ποσό για αποζημίωσης (δηλαδή το 50% της ζημιάς που υπέστησαν) αλλά τα χρήματα που μπήκαν ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που περίμεναν. Γιατί συνέβη αυτό; Σε πολλές περιπτώσεις περιπτώσεις είχαν συμφωνηθεί και δηλωθεί, στις δηλώσεις μισθώσεων, ημερομηνίες είσπραξης των κανονικών μισθωμάτων από τους ενοικιαστές στο μέσο κάθε μήνα. Π.χ. αντί για την 1η εκάστου μηνός είχε δηλωθεί η 15η ως ημέρα είσπραξης του ενοικίου, οπότε το σύστημα TAXISNET, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων COVID, φαίνεται ότι έλαβε υπόψη ως βάση υπολογισμού της εισοδηματικής απώλειας και της καταβλητέας αποζημίωσης όχι το μηνιαίο ποσό του ενοικίου αλλά το ήμισυ του ποσού αυτού, με αποτέλεσμα και η αποζημίωση να προκύψει αντιστοίχως μισή!

Σε κάθε περίπτωση, πληρωμές για τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα γίνουν και μέσα στο Φεβρουάριο ενώ στόχος είναι στα μέσα του επόμενου μήνα να καταβληθούν και αποζημιώσεις για τα κουρέματα που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο πρώτο γύρο πληρωμών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 15,3 εκατ ευρώ σε περισσότερους από 137.000 ιδιοκτήτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών