E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποζημιώσεις ενοικίων: Οι λάθος καταχωρίσεις στο Taxisnet που εμποδίζουν τις πληρωμές

Προσοχή στους δικαιούχους τους τραπεζικού λογαριασμού και στην ημερομηνία καταβολής ενοικίου

Δημοσίευση 22/1/2021 | 10:42

Αποζημιώσεις ενοικίων: Οι λάθος καταχωρίσεις στο Taxisnet που εμποδίζουν τις πληρωμές

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που περίμεναν να πάρουν την περασμένη Δευτέρα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου τελικά απογοητεύτηκαν γιατί δεν είδαν να μπαίνουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους παρά το γεγονός ότι είχαν δηλώσει στο σύστημα του TAXISNET το IBAN τραπεζικού λογαριασμού τους και είχαν συμπληρώσει σωστά την δήλωση COVID.

Ενώ δηλαδή είναι τυπικά καλυμμένοι με τις υποχρεώσεις τους η ΑΑΔΕ δεν μπόρεσε το να τους πληρώσει για τον εξής απλό λόγο: στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στο taxisnet ο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν εμφανίζεται ως κύριος δικαιούχος αλλά ως συνδικαιούχος. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η ΑΑΔΕ οι πληρωμές, επιστροφές φόρων κλπ γίνονται μόνο σε τραπεζικούς λογαριασμούς όπου ο ωφελούμενος εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος. Ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν στην προσωπική του σελίδα στο TAXISNET ότι πρώτον, είναι σωστά καταχωρισμένος ο αριθμός του IBAN και δεύτερον, ότις τραπεζικό λογαριασμό εμφανίζονται ως κύριοι δικαιούχοι.

Υπήρξαν όμως και πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων όπου περίμεναν ένα συγκεκριμένο ποσό για αποζημίωσης (δηλαδή το 50% της ζημιάς που υπέστησαν) αλλά τα χρήματα που μπήκαν ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που περίμεναν. Γιατί συνέβη αυτό; Σε πολλές περιπτώσεις περιπτώσεις είχαν συμφωνηθεί και δηλωθεί, στις δηλώσεις μισθώσεων, ημερομηνίες είσπραξης των κανονικών μισθωμάτων από τους ενοικιαστές στο μέσο κάθε μήνα. Π.χ. αντί για την 1η εκάστου μηνός είχε δηλωθεί η 15η ως ημέρα είσπραξης του ενοικίου, οπότε το σύστημα TAXISNET, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων COVID, φαίνεται ότι έλαβε υπόψη ως βάση υπολογισμού της εισοδηματικής απώλειας και της καταβλητέας αποζημίωσης όχι το μηνιαίο ποσό του ενοικίου αλλά το ήμισυ του ποσού αυτού, με αποτέλεσμα και η αποζημίωση να προκύψει αντιστοίχως μισή!

Σε κάθε περίπτωση, πληρωμές για τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα γίνουν και μέσα στο Φεβρουάριο ενώ στόχος είναι στα μέσα του επόμενου μήνα να καταβληθούν και αποζημιώσεις για τα κουρέματα που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο πρώτο γύρο πληρωμών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 15,3 εκατ ευρώ σε περισσότερους από 137.000 ιδιοκτήτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγριος καβγάς Γεωργιάδη με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή ‑ «Μας δείξατε το χιτλερικό σας πρόσωπο»

Πολιτική 26.11.2025
Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη -Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, με αιχμή του δόρατος τον Καραναστάση

Βόλος: Κάτοικος Χαλκίδας άρπαξε από επιχείρηση 15.000 ευρώ – Πώς έστησε την κομπίνα

Ελλάδα 26.11.2025
Ο απατεώνας παραμένει ασύλληπτος παρά την ταυτοποίησή του

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: 50χρονος πέθανε μετά από τσίμπημα μέλισσας ‑ Έτρεξε να σωθεί και βγήκε εκτός δρόμου με το αυτοκίνητο

Ελλάδα 26.11.2025
Ο 50χρονος γνώριζε πως ήταν αλλεργικός και έσπευσε με το ΙΧ του στο κοντινότερο φαρμακείο – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και τον εντόπισε ένας από την παρέα του ο οποίος και τον μετέφερε – Θα γίνει νεκροψία

Σοκ με Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Αθλητικά Νέα 26.11.2025
Απόφαση «βόμβα» από τον Σέρβο προπονητή

Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου οπλίτη που σκοτώθηκε στη Ρόδο: Επιστρέφω να πάρω το παιδί νεκρό

Ελλάδα 26.11.2025
Ήταν η δεύτερη μέρα του στη μονάδα, μιλήσαμε το πρωί και ήταν πολύ χαρούμενος, είπε ο πατέρας του επαγγελματία οπλίτη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή για όλους τους 14 αγρότες εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Ελλάδα 26.11.2025
Στο επίκεντρο παράνομες επιδοτήσεις χιλιάδων ευρώ

Χονγκ Κονγκ: Καίγονται ουρανοξύστες ‑ Στους 13 οι vεκρoί – Αγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων

Κόσμος 26.11.2025
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε συγκρότημα κατοικιών στο Χόνγκ Κονγκ

Sky News: Ο Γουίτκοφ ενήργησε σαν «χρήσιμος ηλίθιος» στα χέρια της Μόσχας, σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά θα είχε απολυθεί

Κόσμος 26.11.2025
«Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ είχε παντού ρωσικά αποτυπώματα – και τώρα ξέρουμε γιατί»

Φριχτή αποκάλυψη για οικογένεια στην Αττική: 20χρονος θείος με τον 40χρονο σύντροφό του ασελγούσε στα ανίψια του 2 και 4 ετών

Ελλάδα 26.11.2025
Το 4χρονο εξετάστηκε παρουσία παιδοψυχολόγου και αποκάλυψε τον εφιάλτη που βίωνε

Γιατί η Γιουβέντους «έφτιαξε» τον Ολυμπιακό: Τι χρειάζεται για να παίξει απευθείας και στο επόμενο Champions League

Αθλητικά Νέα 26.11.2025
Οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία από απόψε κιόλας να προσπεράσουν τους Νορβηγούς