E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αποζημιώσεις ενοικίων: Οι λάθος καταχωρίσεις στο Taxisnet που εμποδίζουν τις πληρωμές

Προσοχή στους δικαιούχους τους τραπεζικού λογαριασμού και στην ημερομηνία καταβολής ενοικίου

Δημοσίευση 22/1/2021 | 10:42

Αποζημιώσεις ενοικίων: Οι λάθος καταχωρίσεις στο Taxisnet που εμποδίζουν τις πληρωμές

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που περίμεναν να πάρουν την περασμένη Δευτέρα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου τελικά απογοητεύτηκαν γιατί δεν είδαν να μπαίνουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους παρά το γεγονός ότι είχαν δηλώσει στο σύστημα του TAXISNET το IBAN τραπεζικού λογαριασμού τους και είχαν συμπληρώσει σωστά την δήλωση COVID.

Ενώ δηλαδή είναι τυπικά καλυμμένοι με τις υποχρεώσεις τους η ΑΑΔΕ δεν μπόρεσε το να τους πληρώσει για τον εξής απλό λόγο: στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί στο taxisnet ο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν εμφανίζεται ως κύριος δικαιούχος αλλά ως συνδικαιούχος. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η ΑΑΔΕ οι πληρωμές, επιστροφές φόρων κλπ γίνονται μόνο σε τραπεζικούς λογαριασμούς όπου ο ωφελούμενος εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος. Ως εκ τούτου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να ελέγξουν στην προσωπική του σελίδα στο TAXISNET ότι πρώτον, είναι σωστά καταχωρισμένος ο αριθμός του IBAN και δεύτερον, ότις τραπεζικό λογαριασμό εμφανίζονται ως κύριοι δικαιούχοι.

Υπήρξαν όμως και πολλές περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων όπου περίμεναν ένα συγκεκριμένο ποσό για αποζημίωσης (δηλαδή το 50% της ζημιάς που υπέστησαν) αλλά τα χρήματα που μπήκαν ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που περίμεναν. Γιατί συνέβη αυτό; Σε πολλές περιπτώσεις περιπτώσεις είχαν συμφωνηθεί και δηλωθεί, στις δηλώσεις μισθώσεων, ημερομηνίες είσπραξης των κανονικών μισθωμάτων από τους ενοικιαστές στο μέσο κάθε μήνα. Π.χ. αντί για την 1η εκάστου μηνός είχε δηλωθεί η 15η ως ημέρα είσπραξης του ενοικίου, οπότε το σύστημα TAXISNET, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων COVID, φαίνεται ότι έλαβε υπόψη ως βάση υπολογισμού της εισοδηματικής απώλειας και της καταβλητέας αποζημίωσης όχι το μηνιαίο ποσό του ενοικίου αλλά το ήμισυ του ποσού αυτού, με αποτέλεσμα και η αποζημίωση να προκύψει αντιστοίχως μισή!

Σε κάθε περίπτωση, πληρωμές για τα ενοίκια του Νοεμβρίου θα γίνουν και μέσα στο Φεβρουάριο ενώ στόχος είναι στα μέσα του επόμενου μήνα να καταβληθούν και αποζημιώσεις για τα κουρέματα που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο πρώτο γύρο πληρωμών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα καταβλήθηκαν αποζημιώσεις 15,3 εκατ ευρώ σε περισσότερους από 137.000 ιδιοκτήτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της

Ελλάδα 30.12.2025
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία

Ελλάδα 30.12.2025
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!

Ελλάδα 30.12.2025
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή ‑ τομή στο Gmail

Κόσμος 30.12.2025
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει

Ελλάδα 30.12.2025
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin

Κόσμος 30.12.2025
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Ελλάδα 30.12.2025
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Πού θα κάνετε δωρεάν αλλαγή χρόνου με Φουρέιρα, Κλαυδία και Μαραβέγια

Ελλάδα 30.12.2025
Αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά την τελευταία μέρα του χρόνου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Ιταλία: Νεκρές μητέρα και κόρη

Κόσμος 30.12.2025
Έλαβαν δύο φορές εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» τα μπλόκα των αγροτών

Πολιτική 30.12.2025
Με διατάξεις και πρόστιμα η «απάντηση» στα μπλόκα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήγμα στη Βενεζουέλα: «Χτυπήσαμε εκεί όπου φορτώνονται τα σκάφη»

Κόσμος 30.12.2025
Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν ότι πρόκειται για επίθεση με drone, χωρίς επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο