E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζακ Μα: Ο ιδρυτής της Alibaba επανεμφανίστηκε μετά από «απουσία» μηνών

Τέλος στα σενάρια και τις εικασίες για την «εξαφάνισή του»

Δημοσίευση 20/1/2021 | 12:06

Τζακ Μα: Ο ιδρυτής της Alibaba επανεμφανίστηκε μετά από «απουσία» μηνών

Τέλος στις εικασίες και τα σενάρια γύρω από την πολύμηνη «απουσία» του από τη δημόσια ζωή έβαλε ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Τζακ Μα, ο οποίος επανεμφανίστηκε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που προβλήθηκε σε διαδικτυακή σύσκεψη την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το CNN και το Time, ο συνιδρυτής της Alibaba και της Ant απευθύνθηκε στο μήνυμά του σε δεκάδες δασκάλους από επαρχίες της Κίνας που συμμετέχουν στο ετήσιο event με στοχο την αναγνώριση των προσπαθειών των εκπαιδευτικών. Βίντεο με την εμφάνισή του δημοσίευσε ο ιστότοπος Tianmu News, που ανήκει σε θυγατρική εταιρεία της επίσημης εφημερίδας της κυβέρνησης της Τσετσιάνγκ. Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της Alibaba σημείωσαν άλμα άνω του 10% μετά την είδηση αυτή.

Ο Μα, πρώην δάσκαλος και ο ίδιος, έχει ορίσει την παιδεία ως προτεραιότητα του ιδρύματός του, και έχει αυξήσει τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες τα τελευταία χρόνια. «Θα συναντηθούμε ξανά όταν τελειώσει η επιδημία», εμφανίζεται να λέει ο δισεκατομμυριούχος στο βίντεο, εξηγώντας στους εκπαιδευτικούς πως οι φετινοί εορτασμοί προς τιμήν τους ακυρώθηκαν λόγω Covid-19.
Σύμφωνα με το CNN, το βίντεο που πόσταρε το Tianmu News δείχνει επίσης πλάνα από την επίσκεψη του Μα σε ένα δημοτικό σχολείου στην Χανγκτσόου, που φέρεται να πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο πιο αναγνωρίσιμος επιχειρηματίας της Κίνας «αποσύρθηκε» για πολλούς μήνες όχι μόνο από δημόσιες εμφανίσεις αλλά και από τα social media, εν μέσω της κλιμάκωσης ελέγχων της κινεζικής κυβέρνησης όσον αφορά στους οικονομικούς «τιτάνες» Ant Group και Alibaba Group Holding. Ο μεγιστάνας κρατούσε «χαμηλό προφίλ» απέχοντας τελείως από τα φώτα της δημοσιότητας από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι αρμόδιες Αρχές της Κίνας τoρπίλισαν την IPΟ της Ant, με αποτέλεσμα εκατομμύρια επενδύσεων να βρεθούν στον αέρα, και το ίδιο διάστημα διέταξαν ενδελεχείς ελέγχους για τη λειτουργία όχι μόνο της Ant αλλά και της Alibaba.

Δεδομένου ότι ο Μα είχε ασκήσει κριτική στο παρελθόν στους χειρισμούς της κινεζικής κυβέρνησης όσον αφορά στην οικονομική της πολιτική και το Πεκίνο είχε περάσει για τα καλά στην αντεπίθεση, η «εξαφάνιση» του μεγιστάνα της τεχνολογίας πυροδότησε πλήθος σενάρια και θεωρίες. Σύμφωνα με το Time, η «επίθεση» στην «αυτοκρατορία» του Μα εντάσσεται σε μία γενικότερη εκστρατεία να «τεθεί υπό έλεγχο» μια γενιά τεχνολογικών γιγάντων που το Πεκίνο θεωρεί ότι έχουν υπερβολική ισχύ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι ενέργειες που ελήφθησαν εις βάρος των δύο εταιρειών κατέστησαν σαφές ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει χάσει την υπομονή της με τους τιτάνες της τεχνολογίας, που πιστεύει ότι απειλούν την πολιτική και οικονομική σταθερότητα την οποία έχει ως προτεραιότητα ο Σι Τζινπίνγκ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα 26.04.2024
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα 26.04.2024
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 26.04.2024
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος 26.04.2024
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα 26.04.2024
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος 26.04.2024
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Ελλάδα 26.04.2024
Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Πολιτική 26.04.2024
Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε