E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημαδάμα: Πρώην υπουργός ο άνδρας που την παρενόχλησε σeξουαλικά

Γεννηματά: Ζέφη, σε στηρίζω ό,τι και αν αποφασίσεις

Δημοσίευση 20/1/2021 | 09:36

Δημαδάμα: Πρώην υπουργός ο άνδρας που την παρενόχλησε σeξουαλικά

«Ανοίγεις το κουτί με τους εφιάλτες σου, μιλάς για όσα βίωσες, παρά τη θέληση σου, από ένα αδίστακτο θύτη και η αντίδραση είναι η αδιαφορία, η χλεύη, η ειρωνεία και η στοχοποίησή σου. Η δική σου στοχοποίηση, όχι του θύτη», με τα λόγια αυτά περιέγραφε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από στέλεχος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Δύο μέρες μετά, αναφέρθηκε ξανά και στη δική της τραυματική εμπειρία. Αυτή τη φορά όμως, η φωνή της ακούστηκε περισσότερο, το κεφάλι τους γύρισαν περισσότεροι ώστε να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. Η ίδια άλλωστε, παραδέχεται σε άρθρο της στα ΝΕΑ ότι «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σeξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος κατά το παρελθόν και έγινα αποδέκτης συμπαράστασης αλλά και ειρωνικών και χαιρέκακων σχολίων».

Όπως είπε στη συνέντευξη της τον Σεπτέμβριο, «περίπου µία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήµατά µου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναµε µαζί να επισκεφθούµε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για µια κοµµατική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγµή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας µε στο ασανσέρ! Αιφνιδιάστηκα πραγµατικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας µε τα πόδια»

Εκείνος, το βαφτίζει, σύμφωνα με την κ. Δημαδάμα ως «ένδειξη συμπάθειας». Στην ερώτηση γιατί το καταγγέλλει τώρα, μετά από τόσα χρόνια, η ίδια έχει απαντήσει από τον Σεπτέμβριο. «∆εν το κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, γιατί τρόµαξα. Τώρα το λέω, γιατί πρέπει να ενθαρρύνουµε τα θύµατα να µιλούν ανοιχτά και να προχωρούν σε καταγγελίες. Φτάνει πια!», σημειώνει.

Το Κίνημα Αλλαγής, αντιδρά αστραπιαία και σε ανακοίνωση του εκφράζει την πλήρη στήριξη όλων στο πρόσωπο της κ. Δημαδάμας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, τηλεφωνεί αμέσως στην Ζέφη Δημαδάμα εκφράζοντας την στήριξη της. Ζητά παράλληλα να πέσει φως στις καταγγελίες της. Την ίδια μέρα, οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντιούνται.

Σύμφωνα με πηγές, η συζήτηση από κοντά έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σε ανθρώπινο επίπεδο. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την πλήρη στήριξη της, λέγοντας ότι όποια απόφαση και αν πάρει η κ. Δημαδάμα είτε θέλει να μιλήσει ανοιχτά για το πρόσωπο που την παρενόχλησε είτε αν θέλει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, θα είναι δίπλα της. Υπογράμμισε, ότι τη στηρίζει σε κάθε περίπτωση. Από το περιβάλλον της κ. Δημαδάμα τονίζεταιι ότι σκοπός δεν είναι προσωπική προβολή της ίδιας, αλλά να αποτελέσει έναυσμα για όλες τις γυναίκες σε όποια θέση και αν βρίσκονται να πάρουν θέση και να μιλήσουν.

Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη σοκάρεται βλέποντας τη μια καταγγελία μετά την άλλη από διάφορους χώρους. Τον αθλητισμό, την πολιτική, ακόμη και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μια στις δύο γυναίκες έχει υποστεί σeξουαλική παρενόχληση. Τα περισσότερα καταγράφονται στους χώρους εργασίας, ενώ το 46,7% δεν το ανέφερε ποτέ πουθενά.

Μιλώντας τη Τρίτη στον ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Δημαδάμα επεσήμανε την αναγκαιότητα «να παρακινούμε τις γυναίκες να μιλούν, αλλά πρέπει να υπάρχουν θεσμικά εργαλεία για να προστατευθούν να αποδίδεται δικαιοσύνη». Σημείωσε παράλληλα, πως αρκετές γυναίκες δέχονται και απειλές ώστε να μη μιλήσουν. Αν πρόκειται για παρενόχληση ή κακοποίηση σε εργασιακό χώρο, τις απειλούν με εμπόδια στην καριέρα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακρίβεια και ανατιμήσεις «γονατίζουν» τα νοικοκυριά

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Όλο και περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν ακόμη και βασικές ανάγκες, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές ή οικογενειακές μικρές επιθυμίες

Νιγηρία: Αδιανόητο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Η Ευρώπη ετοιμάζει σχέδιο για το στεγαστικό

E-Daily 2.TopNews 21.05.2026
Τα 794.000 κλειστά σπίτια στην Ελλάδα και τα παραδείγματα άλλων χωρών

Η εξιχνίαση του θανάτου του ιδρυτή της Mango: Τα καθοριστικά στοιχεία και τα μοιραία λάθη του κληρονόμου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Τζόναθαν Αντιτς έδωσε αντιφατικές πληροφορίες στην αστυνομία – ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του σταματούσε για φωτογραφίες

ΗΠΑ: Κατηγορείται για φόνο ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο

Κόσμος Χτες
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιέζει για αλλαγή καθεστώτος στο νησί, χαρακτήρισε την Κούβα κράτος-παρία που φιλοξενεί εχθρικές ξένες στρατιωτικές δυνάμεις

Σάλος στην Πορτογαλία: Τι είναι οι «Θηριανοί» που ζητούν να τους εξετάζουν κτηνίατροι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια «κοινότητα» που συνεχώς μεγαλώνει - άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως ζώα και τώρα απαιτούν κτηνιατρική περίθαλψη

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν επικίνδυνα βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ρωσικά μαχητικά εκτέλεσαν επικίνδυνους ελιγμούς εναντίον του βρετανικού αεροσκάφους, που πετούσε χωρίς οπλισμό σε προγραμματισμένη αποστολή

Συναγερμός στον Όλυμπο: Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη

Ελλάδα Χτες
Ο ορειβάτης κατευθύνθηκε από το καταφύγιο προς την κορυφή του βουνού και έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται

Καιρός: Καταιγίδες το επόμενο 24ωρο από ψυχρές αέριες μάζες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός Χτες
Η μετεωρολογική πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα