E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σήμερα οι απολογίες των δυο ανηλίκων για την επίθεση

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Δημοσίευση 19/1/2021 | 08:29

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σήμερα οι απολογίες των δυο ανηλίκων για την επίθεση

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό θα βρεθούν σήμερα οι δυο ανήλικοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν σε βάρος τους ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και μέχρι τη σημερινή τους απολογία στον ανακριτή, οι δυο ανήλικοι, αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών κρατούνταν.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο είναι και ένας ειδικός φρουρός σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος.

Τώρα τα δυο ανήλικα αδέλφια που απολογούνται σήμερα, σύμφωνα και με τα όσα έχουν αναφέρει η συνήγοροί τους, αναμένεται να δηλώσουν ενώπιον του ανακριτή ότι μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα επιμένουν στην εκδοχή ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Μάλιστα, την εκδοχή αυτή των γεγονότων προέβαλλε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και η μητέρα των δυο αγοριών, η οποία επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη κι όχι στα παιδιά της.

Όπως μεταξύ άλλων υποστήριξε οι γιοί της φορούσαν μάσκα αλλά την είχαν κατεβασμένη γιατί έπιναν αναψυκτικό και βρέθηκαν ενώπιον προκλητικής συμπεριφοράς από τον 53χρονο σταθμάρχη, που σύμφωνα με την ίδια, τους έβρισε το σπίτι και κορόιδεψε τον έναν εξ αυτών για τα σιδεράκια του. «Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη.Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο, τα παιδιά μου. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Όποιος δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που νιώθω και περνάω» είπε η μητέρα των δυο κατηγορουμένων και προσέθεσε: «Θα γίνω σκύλα για τα παιδιά μου, θα τα υποστηρίξω μέχρι τέλους, γιατί ξέρω τι παιδιά έχω. Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. … Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν. Θα πουληθώ για τα παιδιά μου, αλλά θα βγει η αλήθεια», είπε.

Ωστόσο, από σειρά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει πως ο 17χρονος και ο 15χρονος χτύπησαν ανηλεώς τον σταθμάρχη. Μάλιστα, νέο βίντεο που έφερε χθες στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Open δείχνει τον έναν από τους δυο ανηλίκους να πετά στον σταθμάρχη αναψυκτικό που κρατάει στα χέρια του και στη συνέχεια και οι δυο να του επιτίθενται και να τον ξυλοκοπούν ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές. Στη συνέχεια αποχωρούν και οι δυο τρέχοντας.

Πάντως, μετά το σοκ που προκάλεσε στη κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση των εικόνων με την άγρια κακοποίηση του σταθμάρχη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί τα αποτελέσματα που παράγει ο νέος Ποινικός Κώδικας, καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη να εξετάσει τα περιθώρια που υπάρχουν για αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα που τελούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και να εισαχθούν στην ποινική νομοθεσία ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων στο δημόσιο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Βέβαια οι οποίες αλλαγές αποφασιστούν, αν αποφασιστούν, θα αφορούν τυχόν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει πολυετή κάθειρξη για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ σε περίπτωση που αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό η όποια ποινή που μπορεί να επιβληθεί θα μειωθεί. Τώρα σε ό,τι αφορά στην ποινική μεταχείριση των δυο ανηλίκων αύριο μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, το πιθανότερο είναι να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι και όχι το έσχατο μέτρο της προφυλάκισης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο, αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει για παράδειγμα να διαπιστωθεί πως οι δυο δράστες του ξυλοδαρμού έχουν προηγούμενες τελεσίδικες καταδίκες για όμοια αδικήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Meteo: Ρεκόρ βροχής στην Αττική – Έβρεξε σε 4 μήνες όσο σε ένα χρόνο

Ελλάδα 03.02.2026
Ειδικά ο φετινός Ιανουάριος ήταν ένας από τους πιο υγρούς των τελευταίων ετών για την πρωτεύουσα

Επεισοδιακό φινάλε στην Εξεταστική: «Δεν είστε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος» ανέφερε η Κωνσταντοπούλου

Ελλάδα 03.02.2026
«Ακούμε πως θα έρθει νέα δικογραφία με 50 βουλευτές. Ανησυχούν μήπως και άλλα κόμματα; Θα συναινέσει η αντιπολίτευση στη συγκάλυψη;», διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου

Απόπειρα βιασμού ιερόδουλης σε οίκο ανοχής στον Βόλο

Ελλάδα 03.02.2026
Στο ποτό «έριξε» το φταίξιμο ο κατηγορούμενος - Το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών

Σοκ στη Γαλλία: Μαθητής μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά την καθηγήτριά του

Κόσμος 03.02.2026
Ο μαθητής συνελήφθη και κρατείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Λόρα: «Όσο βοήθησα, βοήθησα... Εσείς αν θέλετε να την ψάξετε, ψάξτε την» λέει ο πατέρας της 16χρονης

Ελλάδα 03.02.2026
Την ίδια ώρα, ο πατέρας της 16χρονης παραμένει στο Ρίο και, μέχρι στιγμής, δεν έχει ταξιδέψει στη Γερμανία για να αναζητήσει την κόρη του

Δύο συλλήψεις για σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία, Έλληνας από τη Θράκη ο ένας

Κόσμος 03.02.2026
Οι συλλήψεις έγιναν στο Αμβούργο και σε χωριό της Ροδόπης - Είχαν ρίξει πάνω από 20 κιλά λειαντικού χαλικιού στον κινητήρα, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε σωληνώσεις παροχής φρέσκου νερού, αφαίρεσαν καπάκια δεξαμενών καυσίμων

Νέα Πέραμος: Ο 27χρονος δέχτηκε 9 σφαίρες στην πλάτη και την χαριστική βολή στο κεφάλι – Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση

Ελλάδα 03.02.2026
Κακώσεις από γροθιές στα χείλη και ανάμεσα στα φρύδια που παραπέμπουν σε βασανιστήρια, τροφή στο στομάχι που «μαρτυρά» το πως έμεινε 6 μέρες ζωντανός έδειξε η ιατροδικαστική του 27χρονου θύματος

Τα 6 στα 10 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τις βασικές ανάγκες με το μηνιαίο εισόδημα

Οικονομία 03.02.2026
Η ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια και καύσιμα συνεχίζει να συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα, οδηγώντας σε περιορισμό δαπανών για ψυχαγωγία και ένδυση

Τα επιδόματα που δικαιούνται οι νέοι από το κράτος

Οικονομία 03.02.2026
Δείτε αναλυτικά τα στοχευμένα επιδόματα και προγράμματα στήριξης για τους νέους

Πένθος στην ΑΕΚ: Πέθανε ο Βαγγέλης Πετράκης

Αθλητικά Νέα 03.02.2026
Στο πένθος βυθίστηκε η «οικογένεια» της ΑΕΚ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας, Βαγγέλης Πετράκης

Πώς ένα… πιθάρι άλλαξε τη ζωή μίας 91χρονης και των συγγενών της – Νόμιζε ότι άξιζε μόνο 100 δολάρια

Κόσμος 03.02.2026
Πώς ένα ξεχασμένο αντικείμενο στη βεράντα μετετράπη σε ένα απρόσμενο δώρο γενεθλίων αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων