E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σήμερα οι απολογίες των δυο ανηλίκων για την επίθεση

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Δημοσίευση 19/1/2021 | 08:29

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σήμερα οι απολογίες των δυο ανηλίκων για την επίθεση

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό θα βρεθούν σήμερα οι δυο ανήλικοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν σε βάρος τους ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και μέχρι τη σημερινή τους απολογία στον ανακριτή, οι δυο ανήλικοι, αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών κρατούνταν.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο είναι και ένας ειδικός φρουρός σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος.

Τώρα τα δυο ανήλικα αδέλφια που απολογούνται σήμερα, σύμφωνα και με τα όσα έχουν αναφέρει η συνήγοροί τους, αναμένεται να δηλώσουν ενώπιον του ανακριτή ότι μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα επιμένουν στην εκδοχή ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Μάλιστα, την εκδοχή αυτή των γεγονότων προέβαλλε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και η μητέρα των δυο αγοριών, η οποία επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη κι όχι στα παιδιά της.

Όπως μεταξύ άλλων υποστήριξε οι γιοί της φορούσαν μάσκα αλλά την είχαν κατεβασμένη γιατί έπιναν αναψυκτικό και βρέθηκαν ενώπιον προκλητικής συμπεριφοράς από τον 53χρονο σταθμάρχη, που σύμφωνα με την ίδια, τους έβρισε το σπίτι και κορόιδεψε τον έναν εξ αυτών για τα σιδεράκια του. «Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη.Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο, τα παιδιά μου. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Όποιος δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που νιώθω και περνάω» είπε η μητέρα των δυο κατηγορουμένων και προσέθεσε: «Θα γίνω σκύλα για τα παιδιά μου, θα τα υποστηρίξω μέχρι τέλους, γιατί ξέρω τι παιδιά έχω. Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. … Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν. Θα πουληθώ για τα παιδιά μου, αλλά θα βγει η αλήθεια», είπε.

Ωστόσο, από σειρά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει πως ο 17χρονος και ο 15χρονος χτύπησαν ανηλεώς τον σταθμάρχη. Μάλιστα, νέο βίντεο που έφερε χθες στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Open δείχνει τον έναν από τους δυο ανηλίκους να πετά στον σταθμάρχη αναψυκτικό που κρατάει στα χέρια του και στη συνέχεια και οι δυο να του επιτίθενται και να τον ξυλοκοπούν ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές. Στη συνέχεια αποχωρούν και οι δυο τρέχοντας.

Πάντως, μετά το σοκ που προκάλεσε στη κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση των εικόνων με την άγρια κακοποίηση του σταθμάρχη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί τα αποτελέσματα που παράγει ο νέος Ποινικός Κώδικας, καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη να εξετάσει τα περιθώρια που υπάρχουν για αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα που τελούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και να εισαχθούν στην ποινική νομοθεσία ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων στο δημόσιο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Βέβαια οι οποίες αλλαγές αποφασιστούν, αν αποφασιστούν, θα αφορούν τυχόν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει πολυετή κάθειρξη για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ σε περίπτωση που αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό η όποια ποινή που μπορεί να επιβληθεί θα μειωθεί. Τώρα σε ό,τι αφορά στην ποινική μεταχείριση των δυο ανηλίκων αύριο μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, το πιθανότερο είναι να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι και όχι το έσχατο μέτρο της προφυλάκισης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο, αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει για παράδειγμα να διαπιστωθεί πως οι δυο δράστες του ξυλοδαρμού έχουν προηγούμενες τελεσίδικες καταδίκες για όμοια αδικήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

YouTube Premium: Ανακοινώθηκαν νέες ανατιμήσεις στις συνδρομές

Tech + Science 12.04.2026
Η Google επιβεβαίωσε τις ανατιμήσεις για το YouTube Premium που ισχύουν άμεσα στις ΗΠΑ για νέους συνδρομητές, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο του 2026.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science 12.04.2026
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Ελλάδα 12.04.2026
Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Τραμπ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, όποιος Ιρανός επιτεθεί θα καταστραφεί στην κόλαση

Κόσμος 12.04.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν έδωσε την εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα 12.04.2026
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα 12.04.2026
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.