E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σήμερα οι απολογίες των δυο ανηλίκων για την επίθεση

Τι προβλέπει η νομοθεσία

Δημοσίευση 19/1/2021 | 08:29

Ξυλοδαρμός στο μετρό: Σήμερα οι απολογίες των δυο ανηλίκων για την επίθεση

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό θα βρεθούν σήμερα οι δυο ανήλικοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης.

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν σε βάρος τους ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και μέχρι τη σημερινή τους απολογία στον ανακριτή, οι δυο ανήλικοι, αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών κρατούνταν.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο είναι και ένας ειδικός φρουρός σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος.

Τώρα τα δυο ανήλικα αδέλφια που απολογούνται σήμερα, σύμφωνα και με τα όσα έχουν αναφέρει η συνήγοροί τους, αναμένεται να δηλώσουν ενώπιον του ανακριτή ότι μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν θα επιμένουν στην εκδοχή ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Μάλιστα, την εκδοχή αυτή των γεγονότων προέβαλλε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και η μητέρα των δυο αγοριών, η οποία επέρριψε ευθύνες στον σταθμάρχη κι όχι στα παιδιά της.

Όπως μεταξύ άλλων υποστήριξε οι γιοί της φορούσαν μάσκα αλλά την είχαν κατεβασμένη γιατί έπιναν αναψυκτικό και βρέθηκαν ενώπιον προκλητικής συμπεριφοράς από τον 53χρονο σταθμάρχη, που σύμφωνα με την ίδια, τους έβρισε το σπίτι και κορόιδεψε τον έναν εξ αυτών για τα σιδεράκια του. «Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη.Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο, τα παιδιά μου. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Όποιος δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που νιώθω και περνάω» είπε η μητέρα των δυο κατηγορουμένων και προσέθεσε: «Θα γίνω σκύλα για τα παιδιά μου, θα τα υποστηρίξω μέχρι τέλους, γιατί ξέρω τι παιδιά έχω. Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. … Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν. Θα πουληθώ για τα παιδιά μου, αλλά θα βγει η αλήθεια», είπε.

Ωστόσο, από σειρά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει πως ο 17χρονος και ο 15χρονος χτύπησαν ανηλεώς τον σταθμάρχη. Μάλιστα, νέο βίντεο που έφερε χθες στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Open δείχνει τον έναν από τους δυο ανηλίκους να πετά στον σταθμάρχη αναψυκτικό που κρατάει στα χέρια του και στη συνέχεια και οι δυο να του επιτίθενται και να τον ξυλοκοπούν ανελέητα με μπουνιές και κλωτσιές. Στη συνέχεια αποχωρούν και οι δυο τρέχοντας.

Πάντως, μετά το σοκ που προκάλεσε στη κοινή γνώμη η δημοσιοποίηση των εικόνων με την άγρια κακοποίηση του σταθμάρχη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής που παρακολουθεί τα αποτελέσματα που παράγει ο νέος Ποινικός Κώδικας, καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη να εξετάσει τα περιθώρια που υπάρχουν για αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα που τελούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Η κατεύθυνση που δόθηκε είναι να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και να εισαχθούν στην ποινική νομοθεσία ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος εργαζομένων στο δημόσιο, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Βέβαια οι οποίες αλλαγές αποφασιστούν, αν αποφασιστούν, θα αφορούν τυχόν μελλοντικά παρόμοια περιστατικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει πολυετή κάθειρξη για το αδίκημα της βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ σε περίπτωση που αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό η όποια ποινή που μπορεί να επιβληθεί θα μειωθεί. Τώρα σε ό,τι αφορά στην ποινική μεταχείριση των δυο ανηλίκων αύριο μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, το πιθανότερο είναι να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι και όχι το έσχατο μέτρο της προφυλάκισης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά απίθανο, αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει για παράδειγμα να διαπιστωθεί πως οι δυο δράστες του ξυλοδαρμού έχουν προηγούμενες τελεσίδικες καταδίκες για όμοια αδικήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Market Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές ‑ Οι δικαιούχοι

Οικονομία Χτες
Η επιδότηση θα δοθεί μέσω ψηφιακών voucher - Τι ισχύει για τα ανδρομικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως το Ιράν συμφώνησε σχεδόν σε όλα: «Για 20 χρόνια όχι πυρηνικό όπλο»

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι εάν υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, ενδέχεται να πάει

Ισόβια σε πατέρα στη Βρετανία που σκότωσε την 5 μηνών κόρη του ‑ Της προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και κατάγματα

Κόσμος Χτες
Κατά τη σύλληψή του ο 35χρονος Σον Τζέφερσον παραπονέθηκε στους αστυνομικούς ότι οι χειροπέδες που του πέρασαν ήταν πολύ σφιχτές

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση των Τουρκοκυπρίων»

Κόσμος Χτες
Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι τα στρατιωτικά στοιχεία που έχουν αναπτυχθεί στο νησί λόγω των εντάσεων με το Ιράν δεν πρέπει να μετατραπούν σε μόνιμη παρουσία

Το έκανε πάλι ο Ράμα: Γονάτισε ξανά μπροστά στην Μελόνι κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει κάνει παράδοση το να γονατίζει μπροστά στην Ιταλίδα πολιτικό

Θανατηφόρο τροχαίο στο Πικέρμι: Οδηγός Ι.Χ. πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

Κόσμος Χτες
Ο άτυχος οδηγός της μοτοσικλέτας σκοτώθηκε από την σφοδρή σύγκρουση, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που πέρασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Σπατών

Πάτρα: Προφυλακιστέος 32χρονος για την αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς στο Σούλι

Κόσμος Χτες
Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητείται ο βασικός κατηγορούμενος, 30 ετών, αλβανικής υπηκοότητας

Κεφαλονιά: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τα όσα έγιναν στα ΤΕΠ όταν εισήχθη η Μυρτώ

Ελλάδα Χτες
Την ανακοίνωση υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Μαρτίνης, κι αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι γιατροί επιτέλεσαν στο ακέραιο το καθήκον τους

Τραμπ: Ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός 10 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

Κόσμος Χτες
Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Ζοσεφ Αούν και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην εκεχειρία 10 ημερών, προκειμένου να επιτύχουν την ειρήνη

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 33χρονος που έπεσε από ταράτσα

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες της πτώσης

Κινηματογραφική καταδίωξη ανηλίκων στο κέντρο του Ηρακλείου – Δεν σταμάτησαν σε έλεγχο της Τροχαίας

Ελλάδα Χτες
Οι δύο ανήλικοι συνελήφθησαν, όταν εγκατέλειψαν το μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν σε ένα στενό και επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή